Kutya ​egy idő (Egy ropi naplója 4.) 277 csillagozás

Jeff Kinney: Kutya egy idő

Itt a nyári szünet – hétágra süt a nap, és minden kissrác a szabad levegőn rohangál. De hol van Greg Heffley? A házban gubbaszt, és videojátékokat játszik behúzott függöny mellett. Greg, aki saját bevallása szerint is benti éghajlathoz szokott, a leghőbb nyári vágyai szerint él: nincsenek kötöttségek és nincsenek szabályok. De Greg anyukájának más az elképzelése az ideális nyárról – olyan, ami dugig van kinti játékokkal és „családi együttlétekkel”. Kinek az akarata jut majd érvényre? Vagy esetleg a Heffley-család új tagja mindent a feje tetejére állít?

Jeff Kinney: Dog Days

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455327 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455327 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455327 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

5 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Greg Heffley


Kedvencelte 23

Most olvassa 39

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Nem rossz ez a sorozat, de továbbra sem lettem igazi Ropi-fan. Viszont szórakoztató és kikapcsolódáshoz tökéletes, ezért lassacskán továbbhaladok majd Greg történeteivel. Greg nem rendes ember és nem jó példakép, viszont a történetek egyre inkább arra éleződnek ki, hogy néha bizony jól megszívja, vagyis mivel képtelen a tervei alapján alakítani a dolgokat, rámarad a munka oroszlán része!

A lustaság és az önzőség nem fizetődik ki – ez pedig szerintem nagyon jó mondanivaló!

Legjobb részek: Rossz helyről küldött SOS e-mail és a videojáték verseny. XD

Bővebben
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/12/jeff-kinne…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455327 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
vighagika P>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

"Egy ideig biztosan nem lesz több Egy ropi naplója értékelés, ugyanis ez az utolsó kötet, ami megtalálható a polcomon. Már kívánságlistára raktam a következő részt, meglátjuk, hogy mikor sikerül beszerezni.
Ezúttal, a Kutya egy idő című kötetben Greg nyári szünetét is végigkövethetjük, amely természetesen korántsem úgy alakul, ahogy tervezte."
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.hu/2018/05/jeff-kinney-egy…

Karcsika>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Hát igen, ilyen az amikor összekapunk a legjobb barátunkkal. Ez a valóságban is megesik, szerintem nagyon aranyos volt az, ahogy Greg próbált úgy csinálni, mintha Rowley nem számítani, mégis belül azért hiányzott neki :)

Pesu >!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Minden részben van valami új és van valami vicces. Greg sokat bénázik, de néha neki is lehet szerencséje. Nagyon néha! :) Aki az eddigi részeket szerette ezt is fogja! :)

mrsp>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Végre egy könyv, ami hűen mutatja be a nyári szünet minden aspektusát – mert általában az ifjúsági könyvekben a nyári szünet tök buli, általában a barátok körében töltik a fiatalok egy szimpatikus tengerparti helyszínen, ám Kinney ebben a kötetben megmutatja a másik oldalt is, ahogy az én nyári szüneteim telnek: folyamatos izzadás, tömegnyomor, szerencsétlenkedés, bent a tévé vagy gép előtt gubbasztás… :) Szóval ez nagyon tetszett, és így, hogy egyre javul ki az idő, abszolút át tudom érezni Greg problémáit. Imádtam a többi családtag nyári szünettel kapcsolatos érzéseit is, az apuka morcosságát, mert mindenki otthon pihenhet, csak neki kell menni dolgozni, az anyuka elégedetlenkedését, hogy Greg a négy fal közt tölti az időt, miközben kint annyi minden vár. Aztán megjelent két olyan dolog a könyvben, ami szerintem egy icipicit tanító szándékú is lehet: a nyári pénzkereséséről és a kiskutya vállalásáról szóló részek, ezek nagyon tetszettek, mert egy kicsit afelé terelik a gyerekek gondolkodásmódját, hogy az állattartás felelősség, és nem csak addig buli, amíg kicsi a kutya és alszik és jajdearanyos, valamint hogy néha vállalni kell a tetteinkért a felelősséget, és nem a szüleink háta mögé bújni folyamatosan. Nagyon tetszett Gregék nyaralós-strandolós „kálváriája”, mintha a saját családomat láttam volna.. :D Szóval nagyon jó volt, alig várom már, hogy olvassam a többi részt is, de ugyanakkor nem akarom, hogy vége legyen.

Angieolvas P>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Olyan jó az ilyeneket olvasni. Humoros lett megint. Nekem ez most feldobta napom :)

VerityFalls>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Nyár van, és Greg nem tud mást csinálni, csak videójátékokat játszani. A szülei ezt nem nézik jó szemmel, ezért segítenek Gregnek, hogy ne csak a virtuális világban éljen. Legalábbis megpróbálnak segíteni…

Trudiz>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Folyamatos poénáradat közepette ismerhetjük meg Greg mindennapjait a nyári szünetben. Garantált jókedvre deríti olvasóját. :)

Fairy>!
Jeff Kinney: Kutya egy idő

Hát Greg és a nyári szünet.
Ebben a részben már megjelent a kisállatos felelőség vállalás is.
Greg továbbra is egy pofátlanúl önző gyerek.
Rowley szülei sem piskóták.
A szottyadt kezes rész nagyon tetszett.


Népszerű idézetek

Annie_Cresta>!

Nehezen hiszem el, hogy egyáltalán LEGÁLIS dolog suliváró hirdetést lehozni két hónappal sulikezdés előtt. Az, aki ilyesmire képes, nem nagyon kedvelheti a gyerekeket.

Szelén>!

Már eleve az sem világos, mitől lesz egy könyv „klasszikus”, de az a sejtésem, legalább ötvenévesnek kell lennie, és egy személynek vagy egy állatnak ki kell purcannia a végén.

43. oldal

s_l_m>!

Számomra a nyári szünet nem más, mint három hónapnyi lelkiismeret-furdalás.

(első mondat)

MezeiMarcsi>!

….ha szabadidődben elolvasol egy „klasszikust”, jutalmul kapsz egy hamburgeres matricát vagy valamit. Lövésem sincs, mi járt a fejükben, amikor ezt kitalálták. Ötven centért simán kapsz egy százmatricás ívet a papírboltban.

43. oldal

Szelén>!

Úgyhogy, ha meg akarjuk fejteni, ki felelős a lustaságomért, az első gyanúsított a közoktatási rendszer lehetne.

76. oldal

Kriza>!

A Fű-De-Jó Fűnyíró Vállalat kutyakakira vonatkozó irányelvei szigorúak: a közelükbe sem megyünk.

68. oldal

Róka P>!

Nem mintha szeretném az óceánt, a homokot meg az ilyesmiket, mert nem is szeretem. Már régen rájöttem, hogy a világ összes hala meg teknőse meg bálnája az óceánt használja vécének. Úgy tűnik, ez egyedül engem zavar.

14. oldal

s_l_m>!

De hát azt hiszem, az írja a történelmet, aki a fotókat készíti.

220. oldal

markiboi>!

Aztán anya azt mondta, „olvasókört” indít a környékbeli fiúknak, és megmutatja nekünk, milyen frankó könyvekről maradunk le. Könyörögve kértem, hogy adjon inkább valami szokványos büntetést, de hajthatatlan maradt.

39. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

markiboi>!

Oké, lehet, hogy TÉNYLEG lusta vagyok, de nem én tehetek róla. Már csecsemőkorom óta lusta vagyok, és ha időben észrevették volna, talán most nem lennék olyan, amilyen.

75. oldal (Könymolyképző Kiadó, 2014)


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Athéné jele
Rachel Renée Russell: Turné
Sziklai Róbert: Lakli
Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Timo Parvela: Pate szupertitkos blogja
Molnár T. Eszter: Stand up!
Szabó Borbála: A János vitéz-kód