Hóháború (Egy ropi naplója 13.) 57 csillagozás

Jeff Kinney: Hóháború

Miután Greg Heffley iskolája hószünetet hirdet, az utcájuk zimankós csatatérré változik. A helyi hóhányók hatalmas hóvárakat építenek és hihetetlen hócsatákban harcolnak meg egymással. És az egészben a főkolompos Greg Heffley és a legjobb barátja, Rowley Jefferson.

Greg és Rowley figyelme sosem lankadhat, hiszen nem tudhatják, ki barát, ki ellenség ebben a fagyos háborúban. Vajon megélnek a jég hátán is? Vagy alaposan ráfáznak?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575528 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Charry>!
Jeff Kinney: Hóháború

A lelkem mélyén élő 9-10 éves kislány tapsikolva ujjong, hogy még mindig jönnek a részek, a logikusan gondolkodó énem viszont annyiiiira úgy érzi, hogy ez már csak a pénzért van. Mondjuk mi nem?
A történetet ugyanúgy imádtam mint a többit, szeretem, hogy gyorsan lehet végezni a könyvekkel, hogy kikapcsol és nem szól semmiről, viszont felmerült bennem egy kérdés:

Greg hány éves? Elméletben 4-5 tanévnek el kellett telnie, viszont mindenki ugyanolyan. Azt még meg is érteném, hogy mondjuk Gregéken nem tapasztalunk különösebb változást, de pl. Manny?

Egyébként Jeff Kinney-nek küldök egy nagy virtuális pacsit irónia nélkül , amiért olyan történetet alkotott, amit addig lehet szőni-fonni, ameddig az embernek kedve tartja, ugyanis nincs semmi fő cselekmény, viszont a könyvek egybe tartoznak, az egyes részletek összekapcsolódnak és egy csomó utalás van az előző részekre.
Hálás vagyok az általános iskolás 1-2 osztálytársamnak akik annyit dicsérték a könyvet mármint az első részt , hogy én is el akartam olvasni és lám, évekkel később is igyekszem elolvasni a könyveket amint kijöttek:)

3 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Jeff Kinney: Hóháború

Nagyon szeretem a Ropi naplója könyveket, annyira vicces, hogy teljes mértékben sikerül kikapcsolnom olvasás közben és csak önfeledtem élvezem Greg újabb bénázását, ahogy egyre durvább és viccesebb dolgokba képes belekeveredni. Szegény nagyon béna tud lenni, de a barátja Rowley még nála is bénább, bár mégis mindig csak Greg szívja meg mindenért. Ehhez már külön érzék kell, nagyon nagy tehetsége van hozzá, hogy ilyen szinten bénázzon.

Mariann_Czenema P>!
Jeff Kinney: Hóháború

Köszöntem szépen, üdítö volt jókat röhögni takarítás után :) mintha ebben több lenne a kép, mindenesetre jópofán behozott új témákat, pl. felmelegedés, robotok, képernyömentes életmód, vagy az utcájukban lakó gyerekek közti konfliktusokat.

Paulina_Sándorné P>!
Jeff Kinney: Hóháború

Vicces, szerencsére most azért aktuális is a hó miatt. :-) Sokat mosolyogtam olvasás közben, néha olyan szerencsétlen, esetlen Greg. Azon nagyot nevettem, hogy az egyik gyerek szag alapján ki tudta válogatni a zoknikat és spoiler Nem semmi képesség. :-)

nagara>!
Jeff Kinney: Hóháború

Izgalmas, jópofa téli történet, amelyben megkapjuk a megszokott stílust. Greg és az utcában lakó gyerekek közti konfliktusok egy hócsatában csúcsosodnak ki. A szöveg és az illusztráció nagyon jól kiegészíti egymást.

Caledonia_Valley P>!
Jeff Kinney: Hóháború

Imádtam! Zseniális és humorral teli téli történet, ami felhőtlen kikapcsolódást nyújt.

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/01/jeff-kinney-hohab…

Gáborr_Nagy>!
Jeff Kinney: Hóháború

A megszokott ropi-színvonal, de azért megy egy kicsit lefelé. A poénok nem ütöttek annyira. De jól összeszedett történet, a nagy része egyetlen délután sztorijának elmesélése. Sok új szereplőt hoz be a szerző, az utcabelieket.
a rejtélyes Málta, takaróbeosztás, „fantáziajátékok”, Majszi bácsi, felügyelőlányok, kecskeember
szplutty, splöhah, szplörcs, plotty, plink, szkvík, szproing,

Fairy>!
Jeff Kinney: Hóháború

A borító nagyon ötletes!
Greg mint mindig most is hozza a formáját.
Kicsit a fiam jutott eszembe róla ő ugyanilyen fázós mit Greg.
A rajzok továbbra is nagyon jók.
Jókat rötyögtem a poénokon.

Nihilchan>!
Jeff Kinney: Hóháború

Én nagyon szeretem a Ropi szériát. Viszont most először egyáltalán nem találtam humorosnak Greg történetét. Nem tudom, hogy a szerző fáradt-e el vagy csak szimplán hidegen hagy ez a havas sztori (haha, bocsánat…), mindenesetre elég egyhangúnak éreztem a könyvet. Greg még mindig Greg, úgyhogy a szereplőkkel nem volt gondom, de a cselekményt eléggé untam. Ugyanakkor lehet, hogy csak azért, mert ez a téli, havas-hógolyós játék sosem volt az én világom. De szerintem ez a leggyengébb kötete a sorozatnak.

Ágas15>!
Jeff Kinney: Hóháború

Volt amiben eltért a gondolatunk Greggel, de attól még mindig szeretem a sorozatot. Pedig lassan kezdek kinőni belőle. Igaz, hogy már mínőségileg rosszabodnak. Az első pár könyv igazán jó volt, de a 10. után már inkább erőltetettnek hatott. Egyszeri, suliban olvasós kalandnak megfelelt.


Népszerű idézetek

Charry>!

Még ha meg is oldjuk az összes jelenlegi gondunkat, hamar jön majd valami új, amire nem vagyunk felkészülve.

13. Oldal

Charry>!

Biztosra úgysem lehet megjósolni, hogy mit hoz a majd a jövő. És ha túl sokat rágódsz rajta, abba bele lehet őrülni.

13. Oldal

nagara>!

Láttam egy filmet, amiben jégbe fagyott egy ősember, és amikor több ezer évvel később kiolvadt, MÉG MINDIG élt. Nem tudom,ilyen tényleg megtörténhet-e, de ha igen, és vannak köztünk kiolvadt ősemberek, az egyik takarító a suliban szerintem az lehet.

Ha még egyáltalán meg lehet oldani ezt a felmelegedés-mizériát, akkor lehet, hogy egy KORTÁRSAM fogja majd felnőtt korában. Ezért vagyok én mindig jó fej az OKOS gyerekekkel: nélkülük nagyon megszívnánk később!

10. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Lehet, hogy ez régi vágású gondolat, de szerintem nyáron legyen meleg, télen meg HIDEG.

7. oldal

2 hozzászólás
Caledonia_Valley P>!

Én azt hallottam, hogy az egész BOLYGÓ melegszik, és hogy ez az emberek miatt van. Engem ugyan ne hibáztasson senki, én csak nemrég jöttem!

7. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Az ősz utolsó napján belebújnék a pizsimbe, és tavaszig ki se kelnék az ágyamból. Kisebb koromban meg is próbáltam téli álmot aludni, de nem ment.

47. oldal

Caledonia_Valley P>!

A Marlee lányoktól nem messze lakik Emillia Greenwall. Ő mindig hercegnőnek van öltözve, és szerintem kicsit sok Disney-filmet néz.

36. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Arra jutottam, hogy az egyetlen dolog, ami kibírhatóvá teszi a telet, az a FORRÓ CSOKI.

60. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Igazából mind elég mázlisták vagyunk, hogy itt lehetünk, mert az emberiség sok rossz dolgon ment keresztül, amíg eddig eljutott.
A suliban azt tanultuk, hogy 10 000 évvel ezelőtt a fél bolygót jég borította. És ha AZT sikerült átvészelnünk, akkor BÁRMIT sikerülni fog.

58. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Azért vagyok ilyen fázós, mert VÉKONY vagyok, így nincs rajtam védőréteg. Minden télen igyekszem annyit enni, amennyi csak belém fér, hogy felszedjek egy kis zsírt, de azt hiszem, túl gyors lehet az anyagcserém, vagy valami, mert sose sikerül híznom.
Ma reggel nem lehetett több -10 foknál, és a suliba menet már azon filóztam, megfagyhat-e az ember VÉRE.
Azt hallottam, az emberek 60%-a VÍZ, vagyis NEM KIZÁRT.

77. oldal


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Rick Riordan: Az elrejtett orákulum
Sziklai Róbert: Lakli
Molnár T. Eszter: Stand up!
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Timo Parvela: Pate szupertitkos blogja
Kate Scott: Csak Jack