Egy ​ropi naplója (Egy ropi naplója 1.) 602 csillagozás

Jeff Kinney: Egy ropi naplója Jeff Kinney: Egy ropi naplója

New York Times bestseller

„Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.”

Gyereknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffleynél, hiszen a felső tagozatban rohad, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634573340 · Fordította: Szabados Tamás · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450810 · Fordította: Szabados Tamás · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450810 · Fordította: Szabados Tamás · Illusztrálta: Jeff Kinney

9 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Greg Heffley · Manny Heffley · Rodney Heffley


Kedvencelte 41

Most olvassa 59

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

DoreenShitQ>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Ez a könyv tízéveseknek íródott, ne várjunk tőle világmegváltást. A korosztályában kiemelkedő, én is jókat mosolyogtam rajta helyenként, de ha nem tetted, akkor az nem a könyv hibája nagyrészt. Ez a könyv nem kortalan, főleg gyerekhumor van benne, ezért olyan sikeres a gyerekek körében. Semmi nagyot nem akar átadni, csak szórakoztat. Ilyen könyvek is kellenek, főleg az olyanoknak, akik most ismerkednek a könyvek világával.
A legtöbb negatívumot Greg karaktere kapta, amit nem nagyon értek, hisz Greg még gyerek. Próbálkozik, rosszalkodik, még nem nagyon tudja felfogni a tettei súlyát, mint egy normál gyerek. Szóval vegyünk vissza kicsit a kínzásából, mert szerintem alaptalan.
A negyedikeseknek tartok olvasókört, ott tombol a Ropi és Zizi láz – és hál' Istennek imádják a Harry Pottert is, király kölykök –, és nem véletlenül. Igaz a Zizit nem olvastam, de a Ropiban van fantázia és el tudja indítani a gyereket az olvasás útjára a humora miatt. A Ropi a tízéves korosztály kultuszkönyvévé növi ki magát, amit megérdemel, jópofa könyv mindent összegezve.

Lillsz>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Úgy érzem ez a könyv egy kicsit se való nekem. :D A Zizit még szerettem, de a Ropi nem igazán nyerte el a tetszésemet. Lehet mert a központban a fiúk állnak, lehet mert annyira éretlen az egész és az is lehet, hogy egyszerűen nem az én korosztályomnak szánták. Ez az igazság, nagyon nem nekem!
Ezektől függetlenül nem volt egy szörnyű olvasmány, de olyan jó se. A további köteteket is el fogom olvasni, meglátjuk az is megtörténhet, hogy megváltozik majd a vélemény. 5/3

CsakSimánDorka P>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Nem nekem irtódott ezért nem is tudtam annyira élvezni. Néha vicces volt, máskor viszont csak fogtam a fejem. Lehet ha 10-12 évesen olvastam volna, akkor nagyon tetszene. Pozitív viszont, hogy nagyon tetszik a borítója :D

2 hozzászólás
Timi970120>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Sokat hallottam már róla, de valahogy sosem mozgatott meg annyira, hogy belekezdjek. Egészen a mai napig!
Azt kell mondanom, nem is olyan rossz! Nem egy részt megmosolyogtam, sőt akadt, ami megnevettetett.
Faltam a sorozat, egyáltalán nem volt unalmas. Ami őszintén szólva meglepett, nem számítottam erre.
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy mennyire tesz fühgővé. Még nem érzem azt, hogy nekem mindenképp ebben a pillanatban folytatnom kell a következő részével, azonban esélyes, hogy előbb-utóbb kíváncsi leszek rá, hisz ígéretesnek tűnik a sorozat.

Szilvi00 P>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Hazudnék, ha azt mondanám, egyszer sem sikerült elmosolyodnom olvasás közben, de ilyenkor inkább kínomban nevettem. Greg szerintem önző és felszínes srác, ráadásul rossz barát, a kamaszkor nem mentség a tetteire!
Oké, nem én voltam a célközönség, szóval nincs sok jogom panaszkodni, vagy a szokásos „nem ezt vártam”-mal jönni. A kíváncsiságomat szerettem volna csillapítani. Megtettem, a folytatásból köszönöm, nem kérek.

3 hozzászólás
vighagika>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

„Őszintén szólva nagyon sajnálom, hogy az én gyerekkoromban (vagy legalábbis felsős koromban) még nem adták ki ezt a kötetet, mert szerintem tipikusan egy olyan könyv, ami azokkal a kiskamaszokkal is megszerettethetné az olvasást, akik egyébként soha nem vennének könyvet a kezükbe.”
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.hu/2018/05/jeff-kinney-egy…

_Ellamara_ P>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Sajnálom, hogy nem olvastam, amikor még kisebb voltam.
Unokatestvéreim olvasták már régen és mindig is érdekelt, milyen lehet. Mai fejjel nézve kicsit egyszerű és néha sok, de értem már, mit szeretnek annyira benne. Pont olyannak ábrózolja a serdülő kort és az általános iskolai létet, amit a filmek alapján képzelhet az ember, de valahogy mégis megközelíthetőbb formában.
Sok helyen egészen vicces, ami tetszett. Nem is a poénok, hanem maguk a szituációk és annak kimenetelei amibe „hősünk” keveredik.
A többi részét magyarul vaószínűleg nem, de angolul mindenépp elolvasom majd. Először csak nyelvgyakorlásnak indult, de aztán egészen megkedveltem ezt a kis bugyuta srácot és kíváncsi vagyok, hogy folytatódik a története. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634573340 · Fordította: Szabados Tamás · Illusztrálta: Jeff Kinney
h_orsi P>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Ez csak arra volt jó, hogy az agyamat fárasszam vele nyelvvizsga után…
Bővebben:
– Lehet, hogy ez nálamnál fiatalabbaknak íródott és nem kellett volna elolvasnom.
– Talán egy 10 éves eltud rajta röhögcsélni, én nem.
– Ha anya lennék biztosan nem venném meg ezt a könyvet a kölkömnek, még akkor sem, ha sírva könyörögne….
– A bugyuta meséket még megértem, de ezt már nem.
– Na jó, valószínűleg ha anya lennék örülnék, hogy a gyerekem olvasni akar, még akkor is ha ezt :D
– Egyébként nem olyan vészes, csak annyira nem értem, hogy a főszereplő miért tartja viccesnek azt, amit leír. Nekem ez már fájt…

puncsoscukor63 P>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Igazából ezt a sorozatot már régebben olvastam, talán a 4. vagy 5. részig, viszont az utána megjelenő köteteket nem, ezért újra elkezdtem.
A véleményem nem változott. A kedvencem ebben a könyvben a borítója, az, hogy ilyen direkt napló-szerű, a maga egyszerűségével.
A rajzok is elég snasszok, de pont ez passzol hozzá.
Viszont a poénokat megválogattam volna az író helyében, nem sok vicces volt köztük.
De nem érdekel, a borítóra jár az 5 csillag.

AniTiger P>!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A főszereplőt – vagyis a ropi srácot –, Greget legszívesebben különféle kínzásoknak vetném alá az alávalóságok miatt, amiket a könyvben tett másokkal, és amiket csak és kizárólag emberellenes cselekményeknek tudok minősíteni… Milyen testvér / barát / gyermek / ember az ilyen?

Egyébként nagyon vártam ezt a sztorit. A történet érdekes volt, bár semmi extrát nem mutatott fel, illetve nekem tetszettek a minimalista dizájnú rajzok is! Kifejezetten humorosak ezek a már-már pálcikaemberek, amilyeneket összességében akárki tudna rajzolni, aki nekiül.

Kedvenc szereplő? Vicceltek? Csak sajnáltam szegény Rowleyt óraszám…
Amit szerettem: Greg pofára eséseit. Megérdemelte!
Úgy érzem magam, mint Mortough a Halálos fegyverben: „Túl öreg vagyok én már ehhez…” Nem egy megerőltető olvasmány. Rövid, órák alatt kiolvasható.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/jeff-kinney…


Népszerű idézetek

Panelmacska>!

Viszont egy dolgot megtanultam Rodricktól: csökkentsd a veled szembeni elvárásokat a minimumra, így aztán azzal is meglepsz másokat, ha gyakorlatilag nem csinálsz semmit.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rodney Heffley
Chöpp P>!

Csak annyit tudok mondani, örülök, hogy még gyerek vagyok, mert ha örülnöm kellene az olyan ajándékoknak, amilyeneket a felnőttek kapnak, nem biztos, hogy sikerülne.

130. oldal

Valcsa>!

Be kell vallanom, nem könnyű köszönőkártyákat írni, ha az ember nem akarja.
(…) készítettem egy általános formulát, kihagytam a helyet azoknak a dolgoknak, amiket változtatni kell. Onnantól kezdve ment minden, mint a karikacsapás.

Kedves Lydia néni!
Nagyon köszönöm a csodálatos enciklopédiát! Honnan tudtad, hogy pont ezt szerettem volna karácsonyra? Nagyon jól mutat az enciklopédia a polcomon! A barátaim irigyelni fognak, hogy nekem saját enciklopédiám van.
Köszönöm, hogy ilyen nagy örömet szereztél nekem karácsonyra!
Szeretettel: Greg

A rendszer egész jól működött az első pár ajándéknál, de aztán már nem annyira.

Kedves Loretta néni!
Nagyon köszönöm a csodálatos nadrágot! Honnan tudtad, hogy pont ezt szerettem volna karácsonyra? Nagyon jól mutat az nadrág a lábamon! A barátaim irigyelni fognak, hogy nekem saját nadrágom van.
Köszönöm, hogy ilyen nagy örömet szereztél nekem karácsonyra!
Szeretettel: Greg

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Greg Heffley
1 hozzászólás
Petra_Palkovits>!

Ma osztották be a csoportokat. Nem árulják el, hogy a tehetséges csoportba vagy a könnyítettbe kerültél-e, de könnyű kitalálni, ha az ember megnézi a kiosztott könyvek címlapját: 1: Einstein gyerekkora 2. Husi mondja: Hű!
Rohadt csalódott lettem, mikor rájöttem, hogy a tehetséges csoporba kerültem, mert az egy csomó plusz munkát jelent….Valójában egy kicsit örülök, hogy nem sikerült a könnyített csoportba kerülnöm. Láttam pár embert a „Husi mondja: Hű!” csoportból, akik fejjel lefelé tartották a könyvet, és szerintem nem viccből.

19-22. oldal

Boglarina>!

(…) szerintem a felsőtagozat a világ leghülyébb találmánya. Végy néhány kölyköt (mint én), akik még nem lendültek növésbe, és keverd össze azokkal a gorillákkal, akiknek már naponta kétszer kell borotválkozniuk.

9. oldal

AniTiger P>!

Úgy döntöttem, én is csinálok egy saját kísértetházat. Valójában Rowley-t is be kellett vonnom az üzletbe, mert anya biztosan nem engedte volna, hogy a házunkat totális kísértetkastéllyá alakítsam.

Tudtam, hogy Rowley apja nem őrül be az ötlettől, ezért úgy döntöttem, hogy az ő pincéjükben rendezkedünk be, és egyszerűen nem szólunk a szüleinek.

59. oldal

bzsolti10>!

SZEPTEMBER
Kedd
Először is hadd szögezzek le valamit: Ez EMLÉKIRAT, nem napló.

(első mondat)

1 hozzászólás
Virág_>!

Csak remélni tudom, hogy nem kezdi el megint valaki a sajtos tapizóst, mert semmi szükség az efféle stresszre az életemben.

16. oldal

Virág_>!

Azt hinné az ember, ha valakinek csak az a dolga, hogy a színpadon üljön, és ne csináljon semmit, akkor egyetlen előadásra képes felszívni magát. De Rodney meg sem tudott mozdulni, úgyhogy a mamájának kellett levinnie a színpadról.

113. oldal

DoreenShitQ>!

Úgy döntöttem, hogy IZOMBAN fogok hízni, nem hájban.
(…)
Kitaláltam, ha most megizmosodom, az máskor is jól jöhet.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Greg Heffley

A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Sziklai Róbert: Lakli
Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Molnár T. Eszter: Stand up!
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Rick Riordan: Neptunus fia
Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Jessica Townsend: Csudamíves
Kate Scott: Csak Jack
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!