A ​harmadik kerék (Egy ropi naplója 7.) 171 csillagozás

Jeff Kinney: A harmadik kerék

A szerelem szárnyán szállni – vajon erre született Greg Heffley?

Greg sulijában Valentin-napi bál lesz, és ettől fenekestül felfordul a világa. Minden tőle telhetőt megtesz, nehogy pár nélkül maradjon a nagy estén, de nem könnyű a dolga. A legjobb barátja, Rowley sem áll túl rózsásan, de ez csak sovány vigasz.

Egy váratlan fordulat következtében akad egy lány Gregnek, Rowley azonban pár nélkül marad – ám sok minden változhat egy éjszaka alatt, és sosem lehet tudni, kit talál el Ámor nyila.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633737606 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633737606 · Fordította: Gyurkovics Máté
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633737606 · Fordította: Gyurkovics Máté · Illusztrálta: Jeff Kinney

1 további kiadás


Kedvencelte 11

Most olvassa 17

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

Trudiz >!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

„Vidám” naplóbejegyzések,
szülői intelmek és félelmek,
Azok a hangeffektek… :)) és cselekvések jelzései
még a nagyokat is megnevetteti.

Pesu>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Egy újabb hamisítatlan Ropi regény! Nem tudom, hogy tud ennyi mindent kitalálni az író, de úgy látom mindig vannak szuper ötletei! :)
Csak ajánlani tudom mindenkinek az egész sorozatot! :)

Ferger_Jolcsi P>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Ugyanolyan humoros volt ez a rész is, mint az előzőek. :) Greg annyira gázos tud lenni, szegénynek semmi nem jön össze, amit szeretne. A próbálkozásaiból mindig valamilyen vicces dolog sül ki. Bár az ő szemével nézve ugyanezek a történések eléggé kínosak… De szerencsére mindig túlteszi magát ezeken és újra hozza az eredeti formáját.

Paulina_Sándorné P>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Sokat mosolyogtam olvasás közben. Aranyos volt a bemutatta a gyerekkorát Greg. Érdekes, hogy mennyire régre emlékszik vissza. :-) Az öccse nagyon cuki. Sajnáltam Greg-et, hogy így megjárta a bállal.

Szimirza P>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Egyik legjobb rész volt az eddig olvasottak közül. Sokkal emberibb volt Greg, teljesen más volt ez a történet, mint az eddigiek, de ugyanakkor vicces volt és szórakoztató.

nagara>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Greg ismét szerencsétlenül vicces. Jókat mosolyogtam Gary bácsin, a munkahelyi sztorin, a Csokis Csámcsás eseten, a suliban használt vécépapíron, a gatyázáson…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633737606 · Fordította: Gyurkovics Máté
Ananiila>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Keresztfiam elsős, még nem tud olvasni, de már rendszeres látogatója a sulis könyvtárnak. Ez volt a napi szerzeménye. El is kezdtem neki olvasni, de hamar beláttam, hogy inkább nézze Dominic Monaghan-t és az állatokat a tv-ben.
Nem 7 évesnek való, de ha már a kezemben volt végigolvastam.
10-12 éves korosztálynak aranyos, de nem látok benne túl sok jót. A nyelvezete trendi, de maga a történet elég unalmas és nincs benne tanító jellegű tanulság sem.
Nekem a humora sem jött be.

Fleur_Rouge_Cerise>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Nem tudom, hogy Jeff Kinney hány bőrt akar még lehúzni erről a történetről de nagyon megy neki. Én még mindig tudtam mosolyogni a történeten és nagyon élveztem is, de így hogy a hetedik próbálkozásra se nagyon akar újat mutatni, ez kezd egy kicsit zavaró lenni. Talán annyi a változás, hogy a befejezés jóval nyitottabb a többihez képest és a visszaemlékezés is jóval több. Remélem viszont, hogy legközelebb többet is kapunk, mert ez már tényleg nem igaz, hogy Greg ennyire szánalmas maradjon.

Angieolvas P>!
Jeff Kinney: A harmadik kerék

Lehet hogy már idős vagyok ilyeneket olvasni, de még mindig imádom. Olyan egyszerű, ás vicces. A rajzok ráadásul rádobnak. Nekem tetszik Greg világa.


Népszerű idézetek

Papp_Fanna8>!

Akkoriban még egy igen pici lakásban éltünk, ezért egy szobában kellett aludnom Rodrickkal. Az övé volt a kiságy, így aztán az életem első hónapjaiban én egy komód felső fiókjában aludtam, ami szerintem még csak nem is legális.

17. oldal

Trudiz >!

Totál kialvatlanul és pocsék hangulatban jöttem világra. Úgyhogy most már tudod, miért néznek ki tiszta zabosnak az újszülöttek minden fényképen.

14. oldal

Trudiz >!

Gary bácsinak még sosem volt pár napnál tovább munkája. Legutóbb nyáron kapott állást, tesztalany volt egy paprikaspray-t készítő vállalatnál.
Szerintem még az ebédszünete előtt kilépett.

58. oldal

nagara>!

Bárcsak hamarabb kezdtem volna el naplót vezetni!

(első mondat)

nagara>!

Manny mostanában elkezdte a képzelt barátaira fogni a rosszaságait. Az egyik nap eltört egy tányért, anyának pedig azt mondta, Trapp Pista tette, aki elvileg a csapat rontópálja.
Anya pedig ahelyett, hogy Mannyt büntette volna meg azért, mert eltört valamit, aztán meg hazudott róla, Trapp Pistát küldte büntibe. Az egészben az a szívás, hogy az újdonatúj fotel lett a büntiszék a nappaliban, úgyhogy nem tudtam abból nézni a tévét.

36. oldal

Papp_Fanna8>!

Pár nappal a születésem után találkoztam a bátyámmal, Rodrickkal. Egész addig azt hittem, egyke vagyok, és eléggé letört, amikor megtudtam, hogy mégsem.

16. oldal

Papp_Fanna8>!

A szíved az,
Mi igazat mond;
Kövesd a hangját,
S elszáll a gond!

Eső után
Az ég is kiderül,
Higgy magadban,
És minden sikerül!

76. oldal

nagara>!

Tavaly nyáron apa bevitt a munkahelyére a gyerekeknek szóló nyílt napon. Az ott dolgozók viszont biztos rájöttek, hogy a munkahelyük halál unalmas a gyerekeiknek, mert külsősöket hívtak, hogy szórakoztassanak bennünket. A nap legnagyobb részét mi, gyerekek, a büfében töltöttük, amíg a felnőttek melóztak az irodáikban. A nap vége felé apa az irodájába hívott, és én ott ültem és vártam, amíg ő befejezett valami fontos projektet. De szerintem nehezére esett koncentrálni úgy, hogy valaki a nyakába lihegett. Adott pénzt, hogy vegyek valamit az automatából. Azt hiszem, csak megpróbált lerázni, úgyhogy nem nagyon örülhetett, amikor pár perccel később egy doboz óriásroppanccsal tértem vissza. Apa azt mondta, fontos lenne, hogy a projekt végére érje, ezért megkért, hogy ücsörögjek máshol, amíg ő végez. Aznap azonban eléggé szétszórt lehetett, mert mikor hazament, engem ottfelejtett. Egész éjszakára ott ragadtam volna, ha a takarító meg nem talál.

59-61. oldal

Gabii>!

De most komolyan, ilyen modern időkben minek kell még mindig felvágni a békákat, hogy megnézzük, mi van bennük?

125. oldal


A sorozat következő kötete

Egy ropi naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
Rick Riordan: A sötét prófécia
Rachel Renée Russell: Turné
Sziklai Róbert: Lakli
Molnár T. Eszter: Stand up!
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Ciaran Murtagh: A Nagy ugrás
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Timo Parvela: Pate szupertitkos blogja
Kate Scott: Csak Jack