Tűzkeresztség (StarCraft 1.) 68 csillagozás

Jeff Grubb: Tűzkeresztség

Az emberek galaktikus birodalmát egyszerre három irányból éri támadás. A külső bolygókat megmérgezik a rákos sejtekként burjánzó zergek, megjelennek a förtelmes lényeket – és velük együtt a bolygókat is – szétperzselő protossok, és a zűzavart kihasználva előtérbe tolakszanak a rendszer belső ellenségei.

Danny Liberty újságíróként kerül a frontvonalba, de nem marad egyszerű szemlélő, hanem a harcok aktív részesévé válik. A lázadókhoz csatlakozva, turbópáncélba bújva irtja a zergeket és a régi rendszerhez hű űrgárdistákat, s közben megfogalmazza kiáltványát, mellyel összefogásra buzdítja a széthúzó emberiséget.

Alakváltó lidércharcosok, a legfejlettebb űrtechnika, félelmetes fegyverek, és taktika, stratégia… A regény a méltán nagy sikerű PC-s játék világában játszódó epikus történet első része.

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Szukits, Szeged, 2006
246 oldal · ISBN: 9639441651 · Fordította: Szente Mihály
>!
Szukits, Szeged, 2003
242 oldal · ISBN: 9639441651 · Fordította: Szántai Zsolt

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jim Raynor · Sarah Kerrigan


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

rex501>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

A játékokkal még nem játszottam, de azért képben vagyok a cselekményükkel, így nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mit sikerül kihoznia Jeff Grubb-nak ebből a könyvből. Sok újat nem nagyon tudott mutatni nekem, de tetszett, ahogy a riporter Liberty szemszögéből ismerhetjük meg, hogyan is zajlott az „első” ominózus találkozás az emberiség és két új, idegen faj között.
A játékból ismert fontosabb szereplőkkel is találkozhatunk, így mindenkit megismerhetünk.
Mivel a játék alapján íródott a könyv, ezért nagyon tetszett, de ennél egy kicsit többet vártam el.

SayanKimblee>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

A játék miatt egy kicsit kritikus szemmel kezdtem el olvasni ezt a könyvet. Érdekes, de ha egy kicsit is negatívan állok egy könyvhöz, az általában végül tetszeni fog. Így történt ez most is. A kritikus énemen gyorsan felülkerekedett a gamer vénám, és totálisan izgatottan olvastam főleg a protossokról szóló részeket. Kicsit emlékeztetett az Alien vs Predator művekre, ahogy a protoss a zergeket hajszolta, hogy elpusztíthassa őket. :)

cirbu P>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

Nagyon tetszett, nem gondoltam volna, hogy ennyire jó történet lesz ebből a számomra nem igazán ismert világból. Persze a játékról már hallottam, de sosem játszottam vele (nem is fogok). Egy másik kihívás miatt olvastam el, párom ajánlotta, hogy ebben vannak kitalált lények. De aztán nem is ez volt a lényeg a továbbiakban. Jók a karakterek, jó a sztori, izgalmas, fordulatos, jó szövegek és még mondani való is akad dögivel. Bármikor szívesen újraolvasnám. A Liberty Kiáltványok gyöngyszemek.

Axelyna>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

Ahhoz képest, hogy nem szeretem a Sci-fit, ezt kimondottan élveztem. Mivel egy olyan játék alapján készült, amivel magam is játszom, így könnyű volt elképzelni a Zegeket és Protossokat. Mengsk az elejétől kezdve nem volt szimpatikus. Azt hiszem a többi könyvet is elfogom olvasni…

Razor P>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

A StarCraft sorozat nyitó kötete az első, Terrán kampányt dolgozza fel egy riporter szemszögéből, de természetesen Raynor, Kerrigan, Mengsk és az összes többi fontos karakter megjelenik.
A sztori hűen követi a játékét, ahhoz képest túl sok újat nem nyújt.
Rajongóknak érdemes elolvasni, már csak nosztalgiázásképp, a játékot nem ismerőknek pedig lehet pont ez hozza meg a kedvét a kipróbáláshoz.

>!
Szukits, Szeged, 2003
242 oldal · ISBN: 9639441651 · Fordította: Szántai Zsolt
takacsot>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

Pont annyira élvezetes, amennyire annak kell lennie. Alapvetően jobb, mint amire számítottam. Ha ismered a Starcraftot, akkor olyan oldalról is megnézheted, amilyen oldalról még nem. A szereplők igazi személyiséget kapnak.

Hanon13>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

A játékot nm sikerült végigvinnem, de ettől függetlenül nagyon élveztem. Eddig javarészt csak young-adult könyveket olvastam, ez viszont jóval túltett rajtuk. Végre voltak benne rendes űrlények, és mivel a játékot követi az egész, nem kellett még kitalálnom se őket. Kedvenc szereplőt nem igazán sikerült választanom, mert hát, a játékban nagyrészt a zerggel vagyok, valamiért ők a legszimpatikusabbak.

LoneWolf>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

Mivel számomra szinte teljesen kimaradt az első StarCraft játék, joggal éreztem, hogy valahogy be kell pótolnom. Ekkor pont kapóra jött ez a könyv, mely nagy vonalakban mesélte el annak történetét. Hiába voltam tisztában valamelyest az alapokkal és nyűgözött le a világa, írott formában kevésbé jött át a karakterek drámája és a látványos akciók belevesztek a sivár leírásokba, főként, hogy egy kívülálló személyt, egy „ismeretlen” újságírót helyez a sztori középpontjába. Tény, a játék ismerete sokat segített a jelenetek elképzelésében, de a bolygóról-bolygóra vándorlás és monoton módon ismétlődő események teljesen leültették a könyvet. A mondanivaló átjött ugyan, de mégsem érzem úgy, hogy a Tűzkeresztség kedvcsinálóként szolgálhatna a StarCraft világához. Ezt leszámítva remek kiegészítő olvasmány, de kizárólag rajongóknak ajánlanám…

Atticus005>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

Annyira ragaszkodik néhol a játék történéseihez, hogy az már hajmeresztő. Jellemábrázolás szinte nulla és bizony gondok akadnak a könyvben történő akcióval is, néhol teljesen értelmezhetetlen, hogy mi is történik.
Ponyvának egy picit mélyebb, regénynek meg egyszerűen egy vicc.

Popovicsp87 P>!
Jeff Grubb: Tűzkeresztség

A cselekmény a StarCraft Terran kampányára koncentrál.
Ami nagyon jó benne, hogy hozza a hangulatot, és kapunk egy külsős személyt, Michael Liberty-t főszereplőnek, az ő szemszögén keresztül kísérhetjük végig az eseményeket.

>!
Szukits, Szeged, 2003
242 oldal · ISBN: 9639441651 · Fordította: Szántai Zsolt

Népszerű idézetek

SayanKimblee>!

– Kivéve, ha a Konföderáció egész idő alatt tudott a zergekről! Tudták, hogy itt vannak. A rohadt életbe, lehet, hogy ők hozták ide őket!
– Az a bicikliző Samuel J. Houston! – hördült fel Raynor.
Mike feltételezte, hogy ez egy helyi átok lehet.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jim Raynor · Sarah Kerrigan

A sorozat következő kötete

StarCraft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James Swallow: Deus Ex: Ikarosz-hatás
Christie Golden: A klánok ura
Stephenie Meyer: A burok
Stephen King: A rémkoppantók
John Scalzi: Vörösingesek
David Brin: Existence
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Pittacus Lore: Ötödik csapdája
Gabriel Wolf: Odalent
Cathrin Smith: Teremtők