A ​Borgia menyasszony 30 csillagozás

Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

A temperamentumos Aragóniai Sancha (Mátyás király Beatrixának közeli rokona) ifjú feleségként érkezi Rómába, férje a hírhedt Borgia-dinasztia egyik tagja. Sancha, aki mindenütt fényűzést és romlottságot lát maga körül, barátságot köt elbűvölő és csábító sógornőjével, Lucrezia Borgiával, akinek féltékeny természete éppoly legendás, mint szépsége. Azt beszélik róla, hogy megmérgezte a riválisait, kiváltképp azokat, akiknek jóképű bátyja, Cesare odaadta a szívét. Így amikor a fiatalasszonyt is megigézi az ellenállhatatlan Cesare, el kell rejtenie titkát, különben búcsút mondhat az életének. Sancha minden bátorságát és leleményességét összeszedve száll szembe a Borgiákkal.

Eredeti cím: The Borgia Bride

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Palatinus, Budapest, 2009
612 oldal · ISBN: 9789632740591 · Fordította: N. Simonyi Ágnes

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

>!
szindilu
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Ez volt az első könyv, amit a Borgiákról olvastam,és ez keltette fel az érdeklődésemet. Nagyon jó könyv, nehéz letenni, hamar ki lehet olvasni, mert mindig történik benne valami :)

>!
fukszia
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Kalogridistől elsőként a Mona Lisaról szóló könyvet olvastam. Pörgősebb, olvasmányosabb volt. Ennek ellenére nem okozott csalódást. Ajánlom azoknak, akik szeretik a „mesés” (újra írt) történelmet.

>!
ditke3
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Érdekes, olvasmányos, történelmi alapokon nyugvó könyv. Valójában ez is egy teória, akár így is történhetett. Mindenesetre a női-férfi lélek, és legfőképpen az akkori kor szelleme nagyon jól van jellemezve.

>!
Kisanna
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Jó kis történelmi könyv, valahogy mindig is így képzeltem el a Borgiákat.

>!
brendax
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Remek könnyű olvasmány. Szeretem, ahogy Jeanne Kalogridis ír, ahogy szövi a mesét. A legkedvencebb történelmi koromban olyan történeteket ír, amit én speciel akár el is tudok hinni ;)

>!
Mandula8
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Az elején teljesen felvillanyozott, hogy újra a Borgiákról olvashatok, aztán ahogy kezdtek kirajzolódni az egyes szereplők jellemvonásai, alábbhagyott a lelkesedésem. Főleg Sancha idegesített. Pedig az alapanyag nagyon ütős.

>!
Morzsa
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Sok helyen eléggé meseszerűnek tűnt a történet, de ugyanúgy jártam vele, mint a többi könyvével: a végén még sokat olvastam volna a főhősről.

>!
sofia
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

Lebilincselő történet az elejétől a végéig. Még ha voltak benne kitalált dolgok is, annyira hihetően szőtte bele a történelembe az írónő. A karaktereket is nagyon jól eltalálta, valahogy így képzeltem én is a „véres kezű” Cesarét és az apját, de Lucrezia figurájánál is jól érződött a kettősség, hol kedves kissé butuska lány, hol pedig okos nagyravágyó asszonyként tüntette fel. De a legmeghatározóbb szereplő egyértelműen Sancha volt, azt már az elején sejteni lehetett, hogy a végén ő teljesíti be a Borgiák végzetét, de az út ahogy odáig eljut, nagyon érdekes volt.

>!
Zsuzsi_Korándi
Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

a 3 közül ez tetszett a legjobban! Intrikus pörgős, visz a ködös ármánykodó pezsgő élettel teli korba, ahol nem szent semmi…


Népszerű idézetek

>!
Zora85

Aragóniai Sancha vagyok, annak a férfinak a természetes gyermeke, aki II. Alfonz néven egy évre és egy napra Nápoly király lett.

(első mondat)

>!
ditke3

Egyetlen hatalom munkálkodik csak a földön – az élet és a halál fölötti hatalom.

39. oldal

>!
ditke3

Saját magamat kivéve senkire sem számíthattam: ha Isten és a szentek léteztek is, nem foglalkoztak megtört szívű fiatal nők kicsinyes kéréseivel.

82. oldalldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Francine Rivers: Hang a szélben
Kristin Hannah: Fülemüle
David Benioff: Tolvajok tele
John Williams: Augustus
Noah Gordon: Az orvosdoktor
Stephen E. Ambrose: Az elit alakulat
James Jones: Most és mindörökké
Winston Groom: El Paso
Kenneth Roberts: Északnyugati átjáró
Diana Gabaldon: Az idegen