Nyári történet négy nővérről, két nyúlról és egy nagyon érdekes fiúról. A lányok négyen vannak, s bár nagyon különböznek egymástól, igazi testvéri összetartás van közöttük. Rosalind megbízható és gyakorlatias, Skye makacs és „az igazság bajnoka”, Jane álmodozó és regényt ír, a kis szégyellős Betty pedig egy lépést sem tenne a hátára erősített pillangószárnyak nélkül. Amikor a lányok nyaralni mennek az őket rajongásig szerető apjukkal, hatalmas a meglepetés: a várt barátságos, de mégis rozzant házikó helyett egy igazi vidéki kastélyban találják magukat. Hamarosan felfedezik a vadul burjánzó kert minden zegét-zugát, a padlás kincseit, a szelíd nyulakat és a kedves házvezetőnőt, aki a környék legfinomabb kalácsát süti. Ám az igazi meglepetés a birtok tulajdonosának fia, aki belevaló társuk lesz a kalandokban. A beképzelt és rideg tulajdonosnő koránt sincs úgy elragadtatva a lányoktól, mint a fia. Folyton arra figyelmezteti őket, hogy lányoknak mi való és mi nem. A szabályokat persze… (tovább)
A Penderwick lányok (A Penderwick lányok 1.) 28 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2005

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem ezt a könyvet, az lenne, hogy: Bájos. Annyira kedves volt a történet. Néha szüksége van az ember lelkének ilyen olvasmányokra.
A lányok nagyon szimpatikusak voltak. A koruknak megfelelően viselkedtek, és volt személyiségük is. Nem egymás klónjai voltak.

Ebben a könyvben négy lány tesó (akik anyjukat elveszítették,és apjukkal élnek) kapta a főszerepet. Rosalind,a legnagyobb Skye,akinek minid igaza van Jane, a fiatal író és Betty,akinek szinte már a részéhez tartoznak a pillangó szárnyai (amit soha le nem venne). :) A lányok egy izgalmas nyár elé néznek apjukkal egy csodás üdülő helyen.
Úgy tűnik hogy minden rendben amíg fel nem tűnik birtokos (aki nem éppen a legkedvesebb teremtés..) és aki mindenért megszidja őket. De aztán…feltűnik egy fiú is,akiről később kiderül hogy ő a birtokos fia. De persze ő sokkal kedvesebb mint az anyja…és vajon mit fognak tenni a lányok még a nyaralás alatt? Valyon lesz valami a fiú és Rosalind között?
Ajánlom mindenkinek hogy olvassa el ezt a könyvet mert nem túl hosszú ,és szerintem nagyon jó (mármint nekem nagyon tettszett)! ;)

Aranyos, vicces és kreatív történet, amit felnőttnek-gyereknek egyaránt ajánlok.
Bővebben: http://cimtelenmertnincsjobbotletem.blogspot.hu/2017/05…