Up ​From the Grave (The Night Huntress 7.) 46 csillagozás

Jeaniene Frost: Up From the Grave Jeaniene Frost: Up From the Grave

There’s always one more grave to dig.

Lately, life has been unnaturally calm for vampires Cat Crawfield and her husband Bones. They should have known better than to relax their guard, because a shocking revelation sends them back into action to stop an all-out war…

A rogue CIA agent is involved in horrifying secret activities that threaten to raise tensions between humans and the undead to dangerous heights. Now Cat and Bones are in a race against time to save their friends from a fate worse than death…because the more secrets they unravel, the deadlier the consequences. And if they fail, their lives—and those of everyone they hold dear— will be hovering on the edge of the grave.

>!
HarperAudio, New York, 2014
ASIN: B00H8V9UM8 · Felolvasta: Tavia Gilbert
>!
Avon, New York, 2014
384 oldal · ISBN: 0062075845
>!
Avon, New York, 2014
384 oldal · ISBN: 9780062076113

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Ian · Leila


Kedvencelte 6

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Rendesen sírhatnékom van, hogy vége a sorozatnak, hiába várattam meg jó sokáig ezt a részt. Cat és Bones az én örök kedvenc vámpírpárosom, lehetetlen tőlük elbúcsúzni, szóval nem is fogok. Az ő könyveiket mindig élvezet elővenni, mindegy melyik részről van szó.
Annyi érdekes és izgalmas dolog történt ebben a kötetben, képtelenség volt letenni. Legszívesebb alvás nélkül olvastam volna végig. Jelen volt a románc, viszont itt most kissé háttérbe került, hisz sokkal fontosabb dolgokon volt a fókusz. Azért szerencsére így is kijutott egy rendes Cat és Bones szerelem adag *-*
Imádom, mikor az egész csapat együtt van, főleg Ian és Spade. Már csak tényleg Vlad hiányzott. Bones előtt le a kalappal, hogy mekkora ereje lett! Nem semmi ez a pasi, engem is teljesen meglepett mindig, nem csak Cat-et. Ha belegondolok, hogy milyen nagy utat tett meg az első rész óta. És nem csak ő, hanem Cat is! na jó, telejsen elérzékenyültem Két dolog, ami nem tetszett:
1. Miért ilyen rövid a könyv? :(
2. Tate

Nem is tudom, kit irritál jobban a pasi, Bonest vagy engem?! Talán engem. Imádtam, hogy merre halad a cselekmény, mik derülnek ki, erre Jeaniene ilyet tesz. Bah, agyon csapnám mindkettőt! Szerintem ez annyira fölösleges volt. spoiler Én egy Anti-Tate-Fan vagyok már a második rész óta. Mindegy, még jó, hogy csak a vége felé zavart be ez a dolog.
Amúgy szerintem szuper lezárása lett ez a sorozatnak. Tényleg imádtam majdnem minden egyes percét. Úgy örülök, hogy anno a szörnyű borító ellenére is, elkezdtem olvasni.
Örök kedvenc❤

18 hozzászólás
_Eriii>!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Második hangoskönyv volt ez, de annyit mondhatok, hogy nem az utolsó. Soha jobbat nem tudtam volna választani Cat és Bonsnál. Soha ennyire nem élveztem, nem szórakoztam könyvön, mint ezen. Egyszerűen leírhatatlan milyen érzés volt. Bonsnak az akcentusátol annyit vigyorogtam, hogy a szám már fájt. Akkor nem is beszélve Tyler meg Marie akcentusárol. Leírhatatlan élmény volt ezt a könyvet hangoskönyvben hallgatni, és ezután ha újra olvasni akarom őket tuti hangoskönyvben hallgatom meg. Szóval ha adhatok egy jó tanácsot, kérlek hallgassátok meg hangoskönyvben, mert olyan élményt nyújt, hogy nincsenek szavaim. Ez a rész nagyon-nagyon jó volt. Nem tudom az írónő, hogy tudta fokozni de ez iszonyat pörgős, akciódús, lehetetlen volt. Én nagyon izgultam, nagyon drukkoltam mindvégig a kedvenc szereplőimnek. Ajánlom nagyon…..
UI: Nagyon-nagyon bízom benne, hogy az írónő ír még róluk egy-egy szösszenetet, nagyon bízom. Én egyszerűen képtelen vagyok elengedni őket.

7 hozzászólás
CsepAdri >!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Ez volt a sorozat izgalmasabb kötete nem szokásom körmöt rágni, de majdnem megtettem. Nem várt fordulatokkal került szembe Cat és Bones, csak pislogtam, h én erre nem gondoltam… Végig izgultam, h mindenki aki kedves nekem életben maradjon, pont ezért csak faltam az oldalakat.
Kicsit szomorú vagyok, h vége a „mókának”, bár még ott vannak Vlad könyvei :))

17 hozzászólás
Tufuka>!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Elérkezett a búcsú ideje. (Ismét. Úgy látom ez a hét most erről szól) El kell köszönnöm attól a sorozattól, ami miatt tagja lettem az oldalnak, ami megismertetett az első kick-ass főhősnőmmel, és ami az első kedvenc könyves párosomat adta.
Nem volt bukkanóktól mentes az út, de Cat és Bones különleges helyet foglal el a szívemben.
Volt, hogy izgultam értük, volt, hogy dühös voltam rájuk, de mindig reméltem, hogy jól kerülnek ki a helyzetből. Azalatt a 7 (több) könyv alatt, amit velük tölthetett az olvasó nagyon sok kalandon mentek keresztül és sokat változtak is.
Úgy vélem, hogy ez a kötet méltó záródarabja volt a sorozatnak. Megvolt benne, minden, ami miatt hozzánk nőhettek a karakterek: akció, meglepő fordulatok, és az a jellegzetes dinamika, ami miatt, szerintem minden olvasó egyik kedvenc párosa Cat és Bones.
A korábbi mellékszereplőinknek is jutott szerep, így tőlük is búcsút vehettünk. (Bár remélhetőleg még olvashatunk kisebb-rövidebb novellákat a világról, és még van egy megígért Ian könyv is, plusz ne felejtkezzünk meg a Night Prince-ről.) A könyv egyfajta keretbe zárta az egész kalandot, visszautalt a kezdetekre, valamint szinte valamennyi korábbi kötettel teremtet egyfajta átívelő kapcsolatot. Nem tudom, hogy az írónő ezt végig így tervezte-e, de le a kalappal előtte, ügyesen csinálta.
Most búcsúzok, de azzal a reménnyel, hogy ez nem végleges és még beleláthatok Katie, Cat és Bones, valamint a többiek jövőbeli életébe.

11 hozzászólás
perpetua P>!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Huh, már 8 év telt el azóta, hogy az utolsó előtti részt elolvastam, pedig hatalmas kedvencem a Cat és Bones páros. Lehet, hogy maga a sorozat nem a legnagyobb kedvenc, de ez a két főszereplő mindig a legek között szerepelt nálam. Itt sajnos pont azt hiányoltam, amit korábban szerettem. A kapcsolatuk már kiteljesedett, a történet másra fókuszál. Ezt el tudtam volna fogadni, de sorozat zárásként nem volt elég lebilincselő. Persze ennek ellenére azért élveztem, hogy visszatérhetek ebbe a világba és rossznak sem mondható, csupán voltak már ennél érdekesebb részek is. Azért szuper volt most is a sok-sok megszeretett szereplőt látni. Ian brillírozott, nagyon is megérdemli a saját sorozatot. Érdemes lenne/lesz azokat a könyveket is kézbe venni.

2 hozzászólás
andie88_Sentellion>!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Nagyon remélem, hogy Frost még legalább pár novellát ír ezek után, mert eddig sem voltam hajlandó elengedni ezt a párost, de most már végképp nem!!!

Jobb lett, mint amire számítottam, bár néha picit untam, de amikor felpörgött annak ellenére is, hogy a sok drámai jelenet elég kiszámítható volt, és csak Cat volt (még mindig) kissé lassú felfogású, nagyon élveztem. Imádtam, hogy összejött az egész csapat (bár azért Vlad távolléte megbocsáthatatlan! Értem én, hogy neki is van könyve, de bakker, ő Cat legjobb barátja szinte….). Néha Resident Evil, Underworld vagy Twilight (nem kell megijedni, nem kezdtek el csillogni) feelingem volt, de ezen hasonlatok ellenére minden megoldás/fordulat tetszett. Tetszett, hogy nem egy ember volt a nagy gonosz. Tetszett, hogy a konfliktus – bár eddig nem láttuk- szinte az egész sorozatot átívelte. Kevesebb humor volt benne mint régen, de pont elég volt ehhez a történethez.

Méltó lezárása volt a sorozatnak? A könyv felénél azt mondtam volna, hogy nem. A végére azt mondom, HELL YEAH! Persze összességében lehetett volna jobb is, de a könyv háromnegyedétől éreztem, hogy révbe értünk, nem volt elsietve, nem volt túlnyújtva sem, és érezhetjük azt a nyugalmat is, amire Cat vágyott.
Maradtak nyitott ajtók? Igen. Nem is egy, ezért is szeretnék egy novellát, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy novella fan. Szeretném látni mi történik ezek után a kis csapattal, akkor is ha semmi izgalmas. Nem volt függővég, inkább amolyan nyitott szál, hogy mindenki elképzelhesse magának, hogy élik le a remélhetőleg hosszú életüket.

Persze azért nagyon várjuk Ian könyvét és van is egy tippem, hogy ha megkapja ki lesz a párja – Cat nem fog neki örülni, ha beigazolódik ;D.

És most egy perces néma csend, hogy gyászoljuk életem legjobb sorozatát :((

16 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

El is felejtettem, hogy nem értékeltem ezt a könyvet, így ezt most mindenképpen pótlom. Cat és Bones mindig egy jó választás a kikapcsolódáshoz, hiszen a párosuk megunhatatlan minden tekintetben.
Mindig belekeverednek valamibe, vagy éppen az élet hozza, ami után izgalmasabbnál izgalmasabb jelenetek követik egymást. Ez itt sem volt máshogy, csak úgy kapkodnom kellett a fejemet, hogy követni tudjam az események sorát.
Emellett ugyebár kaptunk pár édes jelenetet is, amik mind csak azt bizonyították, hogy a megismerkedésük óta sem hunyt ki az a bizonyos tűz.
Talán a legizgalmasabb kötet volt ez a sorozaton belül, így pedig nem bánom, hogy az írónő egyben ezzel zárta a sorozatot is. Biztos vagyok benne, hogy még vissza fogok térni a kedvenc vámpírpárosomhoz!

Lisie87>!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Úgy érzem méltó befejezése volt a sorozatnak!!
Izgalmak egymás hegyén-hátán, nincs megállás. A végén pedig kellemes, elégedett búcsú a szereplőktől. :)

sentimentalfrappe>!
Jeaniene Frost: Up From the Grave

Egyszerre sajnálom is, hogy vége a sorozatnak, másrészről örülök neki. Bár szívesen olvastam volna még többet a kedvenc könyves párosomról, de már a hatodik részen is érződött az erőlködés. Aztán jött az utolsó rész, és a könyv háromnegyedéig nagyon szerettem. Talán az eddigi legakciódúsabb rész volt, tele váratlan fordulatokkal. Aztán elérkeztünk ahhoz a szálhoz, amit szerintem az írónőnek ki kellett volna hagynia.

Annyira jó sorozat volt, nem tudom miért kellett elrontani a Katie szállal. spoiler

Kár érte, pedig egy olyan jó befejezés lehetett volna. Csak azért adok rá négy csillagot, mert a végét leszámítva viszont nagyon jó volt, talán az egyik legjobb a sorozatban. Csak a vége volt teljesen felesleges.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

„We were never properly introduced,” I said in a vicious purr. „I'm the Red Reaper, and you're dead.”

139. oldal

Tufuka>!

I slanted a glance at Leila, and mischievously said, "No one thought what you just did could be done, you know. You’ll earn the nickname of The Dragon Slayer.”
Vlad glowered at me, but Bones laughed.

CsepAdri >!

“Charles will kill me once he hears of this.”
“Only after he’s finished frying my arse,” Bones replied in an equally grim tone.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)
Tufuka>!

Then the door opened, and a tall, auburn-haired vampire sauntered out. He paused to blow a kiss at the disheveled-looking blonde who lingered in the doorway despite only wearing a towel.
“Have that spatula ready when I return,” Ian sang out to her.
“I don’t even want to know what that means,” were my first words when he climbed into the RV.
Ian clucked his tongue as he settled into the seat behind us.
“You don’t? Shame on you, Crispin. Married how long, and you haven’t spanked your wife with a metal spatula yet?”
I’d gotten used to Ian’s assumption that everyone was as perverted as he was, so I didn’t miss a beat.
“We prefer blender beaters for our kitchen utensil kink,” I said with a straight face.
Bones hid his smile behind his hand, but Ian looked intrigued.
“I haven’t tried that . . . oh, you’re lying, aren’t you?”

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Ian
Tufuka>!

“The day you love anyone but yourself is the day I’ll take your marital advice, Ian,” Bones bit back in an icy tone.
“Then today is that day,” Ian replied sharply, “for I love you, you wretched, pig-headed guttersnipe. I also love that arrogant, overprivileged dandy smirking at us”—a wave indicted Spade, whose aforementioned smirk vanished—“as well as the emotionally fractured, malfunctioning psychic who sired me. And you, Crispin, love a bloodthirsty hellion who’s probably killed more people in her thirty years than I have in over two centuries of living, so again I say, don’t bother trying to convince her that she isn’t who she is.”

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Ian
7 hozzászólás
Xaveri>!

My queen, his thoughts said reverently.
My ass, I didn’t reply out loud.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield
CsepAdri >!

His gaze was unblinking. Lacking eyelids will do that to a person.

CsepAdri >!

When we followed him to the room he’d converted into a tech lover’s paradise, however, the black-haired boy beaming at his computer was human. And he looked about seventeen years old.
“I am the shee-it,” the adolescent said in a singsong voice. Then he swung around, smirking at the nearly five-thousand-year-old Egyptian vampire.
“Who’s your daddy, M?”
Far from being offended, Mencheres went over and flawlessly executed a street-style handshake complete with finger slaps, fist bumps, and a high-low finale.
“You are the shit,” he solemnly agreed.

Tufuka>!

“Now all you need is to make a V with your hand and say in a death rattle that you have been, and always shall be, his friend,” Ian noted with heavy irony.
“Why would I . . .” I began. Then understanding dawned.
“Holy crap, you’re a closet Trekkie!”

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Ian

A sorozat következő kötete

The Night Huntress sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Gail Carriger: Soulless
Darynda Jones: First Grave on the Right
Karen Chance: Hunt the Moon
Richelle Mead: Last Sacrifice
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
J. R. Ward: The Thief
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night
Cassandra Clare: Chain of Gold