This ​Side of the Grave (The Night Huntress 5.) 65 csillagozás

Jeaniene Frost: This Side of the Grave Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Danger waits on both sides of the grave.

Half-vampire Cat Crawfield and her vampire husband Bones have fought for their lives, as well as for their relationship. But just when they've triumphed over the latest battle, Cat's new and unexpected abilities threaten to upset a long-standing balance…

With the mysterious disappearance of vampires, rumors abound that a species war is brewing. A zealot is inciting tensions between the vampires and ghouls, and if these two powerful groups clash, innocent mortals could become collateral damage. Now Cat and Bones are forced to seek help from a dangerous "ally"—the ghoul queen of New Orleans herself. But the price of her assistance may prove more treacherous than even the threat of a supernatural war… to say nothing of the repercussions Cat never imagined.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
HarperCollins, New York, 2011
388 oldal · ASIN: B0049B1VQI
>!
Blackstone, Ashland, Oregon, 2011
ASIN: B004OWXRX2 · Felolvasta: Tavia Gilbert
>!
HarperCollins, London, 2011
284 oldal · ISBN: 0062065793

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Vlad Tepes


Kedvencelte 11

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

CsepAdri>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Volt egy-két meglepő dolog, amikkel útközben találkoztam épp pótlom, h teljes legyen a tudásom ;) Most kifejezetten tetszett, h Cat nem volt olyan forró fejű, mint az eddigi részekben. Oh és a humor amit a többiek jelenléte szolgáltat az csak dob az egészen :)
Így a sokadig rész után már értem a nagy Bones imádatot :)))
Egy pöppet elvarázsolt ez a világ és benne a lenyűgöző karakterek, úgyhogy maradok még :)

6 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Szerintem hozza a szintet. Egy kicsit volt egy olyan érzésem az elején, mikor felmerült Apollyon gaz terve, hogy jajj ne, már megint? Vagy jobban mondva még mindig itt tartunk? De alapjában véve ez a rész sem kevésbé élvezetes, mint a többi. Örülök, hogy még mindig nincs benne szerelmi három- , négy-, vagy sokszög. Nekem tetszik, hogy Cat és Bones kapcsolata többé-kevésbé stabil, és nyifogás helyett nagyobb szerepet kap benne az akció, vagyis a hentelés (by @Toffy) XD Igazából lenyűgözőnek tartom, hogy Jeaniene Frost úgy tudja a hentelős akciójeleneteket leírni, hogy szinte látom magam előtt, mint egy filmet. A kedvenc mellékszereplőm Vlad, nagyon bírom a poénjait, és azt is, hogy olyan jó fej Cat-tel. Egyre inkább érdekel a saját sztorija. Team VLAD, woohooo! :D

Az egyetlen dolog, ami egy kicsit zavart, bár ez valószínűleg az én figyelmetlenségem volt, hogy ez előtt még el kellett volna olvasnom Mencheres ( Eternal Kiss of Darkness) és Spádé (First Drop of Crimson ) történetét, mert nem egy utalás van benne, olyan is, ami ezek végkifejletére utal.

2 hozzászólás
abstractelf>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Számomra eddig ez a leggyengébb része a sorozatnak. Alapvetően nincsenek nagy elvárásaim ezekkel a regényekkel kapcsolatban, hiszen a szereplőkért és egy kis kikapcsolódásként olvasom őket.
Azonban ez a rész mégis elakasztott. Egyfelől olyan logikátlanságok voltak benne, amik fölött nem tudtam szemet hunyni (pl. a hotelnál). Ha pedig történeti bukták, 357 oldalas könyvről van szó, amelynél 300 azzal telik, hogy fényezzük az ellenséget meg szövetkezünk, majd laza 10 oldal alatt lezavarja mindazt, amire egész regény alatt vártam? Még a leghosszabb szexjelenet is hosszabb volt annál, mint amennyit ezzel foglalkoztunk!
Aztán a főszereplők közti beszélgetések néha elég furcsán néztek ki. Szeretek szerelmi vallomásokat olvasni, de néha felettébb indokolatlanul került bele.
Úgyhogy kissé csalódott vagyok, mert többször eluntam magam, illetve annyi zavaró „apróság” gyűlt össze, hogy még a kedvenc szereplőim sem tudták ellensúlyozni azt.

Casperson>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Nos elsősorban le kell szögeznem , hogy nekem eddig ez a rész tetszett a legjobban a Cat és Bones történetek közül. Ugyanis tudjátok , hogy inkább a spin off részeket szeretem , mert azok sokkal jobban magukkal ragadnak és mellesleg imádom a szereplőiket .
De , mint ahogy mondtam ez a rész végre azt hozta amit elvártam és végre megszerettem a sorozatot . Kíváncsian várom a következő részt amire hál' Istennek nem kell várnom ugyanis a polcomon csücsül .

Jeaniene Frost végre megmutatta , hogy a világfelépítésen kívül mást is tud és itt nem arra célzok , hogy mennyire jól irja meg az erotikus jeleneteket . :D Amellett , hogy eddig is nagyon bejött a világ kidolgozása végre kaptam mást is . Kaptam a karakterekből , kaptam a ghoulokból , vámpírokból és kaptam valamilyen szinten érzelmeket is . Oké , tudom , hogy Frost a szex jeleneteknél részletezi az érzelmeket stb . de én úgy vagyok vele , hogy azokon kívül nem kaptam egyik szereplőtől sem komolyabb érzelmeket . Vagy csak nekem nem jöttek át ?

Azért be kell vallanom , hogy eredeti nyelven sokkal jobb olvasni a könyvet ,mert nincs benne az a rengeteg hiba és a sok szortyintás! :D De a rajongók ne csüggedjenek biztos vagyok benne , hogy lesz magyarul is csak az még kétséges , hogy mikor .
El kell mondanom , hogy mindenképp el kell olvasni a spin off részeket , hogy értsünk is valamit ebből a részből . Fontos , azt tudni , hogy hogyan s jöttek össze a ”mellékszereplőink ”

Bővebben a blogomon :
http://caspersonolvasmanyai.blogspot.ro/2012/10/hogyan-…

5 hozzászólás
ma_ya17>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Ez a része sem okozott csalódást. Folytatódik a harc,tele akcióval.Izgulsz a főhősök miatt. Ilyen egy jó könyv. És persze volt benne egy két szívfacsaró érzelmes jelenet is amit nagyon szerettem. Le a kalappal Cat előtt. Na és ne feledkezzünk meg Vladról sem. Az a jelenet mikor visszatérnek a temetőből és Cat "véletlenül"csekkolja a „csomagolásukat” hát az mindent megért.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Valakik ölik a gazdátlan vámpírokat és Cat és Bones elvállalja, hogy utánajár a dolgoknak. Persze nem kell egyedül megoldaniuk mindent, számíthatnak Mencheresre és Kirára, Vladra, Ianra, Spade-re és Denise-re is. Egy rövid epizód erejéig találkozhatunk Timmie-vel, a kedves sráccal az első részből és megtudhatjuk mivel foglaltoskodik Justina, Cat anyja mostanában. A könyvből nem hiányzik az akció, a humor és a romantika sem, ahogy J. Frosttól már megszoktuk.

DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Rajongói fordításban olvastam és imádtam. Hozta azt a tipikus Bones és Cat szintet. Megint együtt izgulhattam,szomorkodhattam és nevethettem a szereplőkkel. Jó volt megint találkozni Denissel és Spade-val is, még ha nem is tartott soká. Szóval ugyan úgy imádztam mint az előző részeket :)

BerAnna>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Nagyom imádtam ezt a könyvet, és a kissé csalódást okozó 4. után kész felüdülés volt.
Bővebben:
http://beranna232.blogspot.hu/2013/11/jeaniene-frost-th…

Maszatostappancs>!
Jeaniene Frost: This Side of the Grave

Hát ez jó volt, ismét:-)! Tetszett, hogy Cat és Bones végre kapcsolati problémák nélkül vannak együtt és a történet mégis érdekes, hiszen történik sok-sok minden. Mondjuk a végkifejlet egy kicsit összecsapatt volt, „túl” könnyen jött a győzelem, de azért voltak szívszorító részek is, kiváncsi vagyok Don vajon tényleg visszajön-e és hogy hogyan kapcsolódik be Cat mamája a történetbe, mármint a következőbe, mert ebben a részben sok-sok régi szereplő is visszatér és van is szerepük. Végre egy sorozat, ahol nem csak mindig felbukkan egy-egy új szereplő, hanem a régiek térnek vissza és aktívan vesznek részt az új történetbe.
Egy kicsit zavarban vagyok, hogy mi is a sorozat kronológiája mert itt ott mást olvastam róla, de remélem azért sikerül mindet beszerezni:-)


Népszerű idézetek

nykyriana>!

Ask me if I sparkle and I’ll kill you where you stand. /Bones/

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)
Nusejka_Sentellion>!

“Say again?” I called down to Bones. He stood at the bottom of the bridge, having flown there after dropping me off on the overhanging beam with only one word of explanation that I must have misheard.
“Jump,” he repeated. No, I hadn’t misheard him before. I glanced back at the swirling waters of the Mississippi below.
“If this is your way of saying you want a divorce . . .”

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
Nusejka_Sentellion>!

Bones didn’t share any of my qualms about suddenly holding an arm that wasn’t attached to a body anymore. He just grabbed the ghoul by his other arm and began thumping him over the head with the loose limb. I’d heard Bones threaten to beat someone with their own limb before, but I’d always assumed that was a figure of speech. Apparently not.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)
RavenS>!

"[…]Those Remnants are just . . . like huge gaping holes of need that gravitate toward whatever energy source they’re pointed at. They couldn’t help what they did to you—”
“Sweet bleedin’ Christ,” Bones interrupted. “Try not to let this turn you into a Ghost Whisperer, hmm? Adopting Fabian is one thing, but we’re already turning away spooks by the dozen. If you want another pet, we’ll get you more cats.”

CsepAdri>!

“No one believes you’re serious until bodies start to fall.”

Xaveri>!

“Say again?” I called down to Bones. He stood at the bottom of the bridge, having flown there after dropping me off on the overhanging beam with only one word of explanation that I must have misheard.
“Jump,” he repeated. No, I hadn’t misheard him before.
I glanced back at the swirling waters of the Mississippi below. “If this is your way of saying you want a divorce . . .”

[…]

“Come on, Kitten, jump. Or I’ll throw you off.”
“You throw me off this bridge, Bones, and you’ll have a lot of celibacy in your future!”

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
Xaveri>!

“You’re not going to let her do this, are you?”
Bones snorted. “ Let her? Mate, if you think you can control a woman, you must be single—and a thousand pounds says she beats your arse.”

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)
CsepAdri>!

Vlad’s lips curled. “Is this the part where I’m supposed to remind you that this is just the leftover power talking and you don’t really want to cheat on Bones?”
“Not that kind of hungry!” I gasped, eyes bulging that Vlad thought I’d just casually thrown out that I wanted him and Mencheres to double-team me.

CsepAdri>!

He stopped, giving a last glare to Winston while mouthing, You. Me. Exorcist, before returning to my side.


A sorozat következő kötete

The Night Huntress sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lord of Shadows
Leia Stone: Fallen Academy: Year One
Richelle Mead: Succubus Heat
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Susan Ee: World After
Rainbow Rowell: Carry On
Kerstin Gier: Emerald Green
Richelle Mead: Vampire Academy
Darynda Jones: First Grave on the Right