Sírig ​hű szerelmed (Cat és Bones 4.) 632 csillagozás

Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​félvámpír Catherine Crawfield és élőhalott szerelme, Bones az izgalmakban és véres csatákban bővelkedő évek után némi pihenésre vágyik. Párizsba utaznak, hogy végre gondtalanul élvezhessék egymás társaságát, ám közbeszól a múlt…

Cat egy éjjel lidérces álomból ébred. Egy nagy hatalmú vámpír, Gregor furakszik be az álmaiba, olvas a gondolataiban, s ami a legijesztőbb: azt állítja, Cat az ő felesége, s Bones elrabolta tőle.

A vámpírtörvények rendkívül szigorúak. Ha egy házasság megköttetett, az immár felbonthatatlan. De hogyhogy Cat nem emlékszik semmire? Mi ez a nyomasztó őrület? Gregor hajthatatlan, és semmi sem tántoríthatja el, hogy visszaszerezze, ami az övé…

Őrületes hajsza veszi kezdetét, s persze Cat nem tagadja meg önmagát – jó szándékú, ám gyakran hebehurgya akcióival végveszélybe sodorja mindkettejüket…

Jeaniene Frost nagy sikerű Cat és Bones vámpírvadász-sorozatának ez újabb, sodró lendületű, izgalmakkal és váratlan fordulatokkal teli,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543888 · Fordította: Hoppán Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

283 tag · 116 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 16., 21:54 · Bővebben


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Spádé (Charles DeMortimer) · Ian · Mencheres · Vladislav Basarab Dracul · Denise MacGregor · Justina Crawfield · Juan · Apollyon (Malcolme Untare) · Cooper · Don (Donald Bartholomew Williams) · Fabian du Brac · Geri Hicks · Gregor · Marie Laveau · Sonya


Kedvencelte 187

Most olvassa 19

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Igaz, hogy talán ez a rész a legkevésbé kedvencem, de még így is kedvenc. :D Leginkább onnan imádom az egészet, amikor Cat és Bones végre kibékülnek, és spoiler. Az eleje is érdekes, de leginkább frusztráló, az miatt az idióta Gregor miatt, akit, ha ezerszer ölnének meg, még az is kevés lenne.
A Vlados részeket szintén nagyom imádom. Pizsiparti! :D♡
Mindig szomorú vagyok ennél a résznél, mivel Cat és Bones itt eléggé elhidegülnek egymástól. De amilyen ökrök, és csökönyösek, csak magukat okolhatják. Sosem tudtam csak Catet hibáztatni a történtekért, mert Bones-nak is benne volt a keze. De végülis jó volt valamire, hogy Bones így bekeményített. spoiler
Szerencsére a következő rész már sokkal jobb lesz. :)

7 hozzászólás
ZitussKa>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Minden túlzás nèlkül ez a rèsz lett eddig számomra a legintenzívebb a sorozatból.
Az írónő rendkívül precízen játszik a tudatunkkal ès gyújtja fel a legkisebb erőkifejtès nèlkül az aggodalom ès a kètely szikráit bennünk. Gondosan pakolgatta a kockákat ès szövögette a szálakat, mindezt úgy, hogy hiába voltam èn szem ès fültanúja az esemènyeknek, teljes homályba borult a tudatom mert kèptelen voltam rájönni a turpisságra.
Bár kissè szègyellem magam, èn simán feltèteleztem a legrosszabbat zsigerből mindenkiről :) Èrzelmek terèn nagyon árnyalt ès felfokozott hangulatú. Hú, imádtam.

7 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Az elözö résznél irtam le, hogy nöi karaktereknél ritka ha valaki nem idegesit , és eddig Cat nem is idegesitett. Ebben a részben voszont már idegesitett. Egyik hülyeséget csinálta a másik után. Ettöl fügetlenül együtt bögtem vele. Na jo ezt most nehezen irom le, de Bones is hibázott. A háttér story viszont nagyon tetszett és Vlad. Be kell vallanom pár éve nagyon rákattantam Vladra igy mindent elolvastam rola az interneten. Tényleg elég kegyetlen egy ficko volt életében. Justinát nem igazán kedveltem de most nagyon sajnáltam. Szokásosan ötcsillagos a történet. Viszont a könyv minösége már nem volt valami jo. Nagyon sok nyomtatási hiba volt benne.

oldmoviegirl01>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Részről részére egyre jobban megszerettem ezt a sorozatot. Így a negyediknél már nagyon jól tudtam mire számíthatok: akciódús, kalandos történetre itt ott vércseppekkel, a kilométer-számláló pedig csak pörög tovább. (Szerintem kevés olyan sorozat van, amiben ennyit utazgatnak a szereplők.)

Szeretem, hogy hiába évek óta egy pár Cat és Bones, kapcsolatuk folyamatosan él, alakul, kihívások elé állítják őket, érzelmi döntéseik pedig nagyban befolyásolják az eseményeket. De bármennyire is tűnik úgy, hogy kezdenének eltávolodni egymástól, végül mindig meg tudják beszélni a történteket, a kapcsolatuk pedig csak mélyebb, stabilabb lesz ezáltal.
„Állandóan küzdenünk kell majd a saját természetünkkel, hogy működjön a kapcsolatunk. Hajlandó vagy vállalni ezt?”

Ebben a részben is történnek sorsfordító/visszavonhatatlan dolgok, és Cat csodabogársága bizonyos események hatására nemhogy megszűnne, még tovább fokozódik, majdnem mindenki nagy meglepetésére.
El kell ismerni, hogy Jeaniene Frost szépen adagolja a meglepetéseket, felfedezéseket, új szereplőket, hogy a történet mindig szépen továbblendüljön a következő kötetre anélkül, hogy brutális függővégeket vetne be.

7 hozzászólás
Naiva P>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Annyi, de annyi őrültség történt már Cat-tel az első rész óta, de nekem, mint olvasónak ebben a részben történt az eddigi legnagyobb őrültség. Az eddigi legnagyobb pofon. Jobban mondva az, ahogyan Bones reagált, pedig nagyjából tudta, hogy mi a helyzet. Az egy kicsit összetörte a szívem és a frászt hozta rám. spoiler Mind a ketten makacsak, önfejűek, területféltőek. Mindezek ellenére Bones a szívem egyik örök csücske. Mindig is az marad.
Nagyon jó ötlet volt az írónőtől, hogy nagyobb szerepet kapott Vlad. Ott volt Cat mellett a „nehéz időkben”. Egyre jobban kedvelem.
Imádtam ezt a részt is. Volt benne minden. Humor, dráma, szorongás, bosszú és megbocsátás. Izgalmas harci jelenetekkel. Egy kicsit keményebb dió a főgonosz, pedig a korábbiakra panaszkodtam.

8 hozzászólás
Nikyy18>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Ez a sorozat részről részre csak egyre jobb lesz. Egyszerűen nem lehet megunni. Nagyon jó volt ez a rész is. Minden megvolt benne ami kellet. Vlad-ot meg egyenesen imádom, lassan el kell majd olvasnom az ő könyveit is.

Szilvi00 P>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Megérkeztem a kedvenc vámpíros sorozatom, kedvenc részéhez és azon belül is a kedvenc jelenethez. Magamban viccesen csak a „zongora-dobálós” résznek hívom, úgy beleégett az emlékezetembe Bones kirohanása. A szívemet törte össze azzal a fránya zongorával!
Jó pár dolog viszont elhomályosult az évek során, így élvezettel olvastam az Álomfogó elleni küzdelmüket és az izgalmas eseményeket. Élvezetes és akciódús, pont ahogy már megszokhattam, mégsem válik unalmassá. Cat és Bones egy időre más-más úton járt, emiatt hiányoztak a megszokott szócsaták és évődések, de legalább ott volt nekem Vlad és így máris nem sajnálkozok annyira.
A végén szabályosan ledöbbentem spoiler
Te jó ég!!! Fantasztikus volt! De kár, hogy már csak egy rész vár rám magyarul!

molybarby>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Hát ezt is könnyen kivégeztem. Ebből is látszik, hogy mennyire jó ez a könyv. Kár, hogy otthon felejtettem a folytatást, mert így várnom kell rá :/ De nem baj. Jó ég, mennyire szeretem ezt a sorozatot, rendesen felpezsdülés az unalmas munkanapokban Cat és Bonest olvasni. :) És szerencsére az írónő itt már kevesebbet használja a felhorkant és szortyint szavakat is :D Van azonban egy órási hibája. Mikor már a 66. elírást olvastam, kezdem kicsit ideges lenni. Nem tudom ki ellenőrizte a könyvet, de ha mást nem is legalább egyszer átolvashatták volna. Volt ahol három k betű volt, még helyett mág. Ez persze akkor volt a legidegesítőbb, amikor történtek a fontos események. Rossz volt, hogy kétszer is vissza kellett valamit olvasni. De ez miatt úgy döntöttem nem vonok le pontot, mert a történet még így is adta magát. :) Szóval jöhet a folytatás :)

GytAnett>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Már egy hónapja elolvastam ezt a könyvet, így egy kicsit megkoptak az emlékek, de azt tudom, hogy azzal az érzéssel tettem le, ez egy tökéletesen 5 csillagos könyv volt.
Hihetetlen, amit Jeaniene Frost csinál. Hiába beszélünk már a negyedik részről, egyre izgalmasabb a cselekmény. Valami újat mindig tud mutatni. Egy-egy új karakter tutira jön, vagy már egy meglévőt kicsit jobban megismerhetünk. Gregor volt most az új. Igazából minimum felnégyeltem volna. :D Utálom az ilyen genyó manipulátorokat. Jobban meg talán Vladot ismerhettük meg. Kifejezetten bírom őt. Van egy érdekes stílusa, de ha szükség van rá, akkor tényleg ott van. :)
A történet során nagyon megijedtem, hogy mi is lesz Cattel és Bones-szal. Annyira csökönyös mind a kettő, hogy az alkalmazkodás és a kompromisszumok meghozása nagyon nagyon nehezükre esik. Nem is tudom, hogy hogy bírtak már ki ennyi időt egymás mellett, mint a ketten annyira birtoklóak, és makacsak. De akárhogy is nézzük, még mindig nagyon szeretem a párosukat. spoiler
Lassan jöhet a következő rész is, azt hiszem. :)

Lisie87>!
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed

Lehet, hogy maga a könyv amúgy nem érdemelné meg az 5 csillagot, mert tényleg csak egy olyan „strandkönyv”, de akkor is úúúúgy örültem olvasás közben, olyan jókat nevettem és izgultam a szereplőkért!!! Meg alapból is imádom Cat és Bonest, bár ebben a részben mindkettejükre nagyon haragudtam. Tudom, hogy kell egy kis dráma, de két ember (izé…vámpír és félvér vámpír), akik szeretik egymást, hogy veszhetnek össze így…amikor ismerik egymás gyengéit. Főleg Cat-re haragudtam, mert inkább elfutott, és nem nézett szembe a tettének következményeivel…Bones oké, hogy sok mindent elhallgatott, és jobb lett volna inkább őszintének lenni, de ő legalább mindent azért tett, hogy megóvja Cat-et.
A mellékszereplőket még mindig nagyon imádom! ^^ Vlad olyan cuki és igaz barát!!! spoiler
A vége felé, hogy spoiler Remélem, hogy folytatják a sorozatot, mert már csak egy rész van magyarul O.o …


Népszerű idézetek

bbabri>!

– Mit mondott neked Marie legutoljára? – kérdezte Bones.
– „Menj békével.” Van ennek valami titkos jelentése?
Bones megtorpant a zebra közepén. Valaki ránk dudált. Bones bemutatott neki, aztán átvonszolt a másik oldalra.
– Biztos vagy benne, hogy ezt mondta?
– Nem vagyok süket! – Ez vajon valami nagyon rossz?
Bones elnevette magát.
– Egész pontosan mit mondott neked, szivi? Évszázadok óta ismerem Marie-t, és a legtöbb, amit kaptam, az volt, hogy „Ne érjen bántódás utadon”, ami finoman megfogalmazva azt jelenti, hogy „Jól vigyázz magadra, haver!”. A „Menj békével” azt jelenti, hogy támogat téged. Miután alig fél óráig voltál lent nála. Mi a fenéről beszélgettetek?
Elöntött a megkönnyebbülés.
– Filmekről. Italokról. Lefejezett csirkékről. Tudod, ilyen csajos dolgokról.

1 hozzászólás
Röfipingvin P>!

A félelemtől harapós lettem.
– Tisztelt járkáló múmia úr, mi lenne, ha ez egyszer hagynád a fellengzős mellébeszélést és szíveskednél úgy viselkedni, mintha tényleg a huszonegyedik században élnél?
– Fel fog habzani a szar, ha piszkálod – felelte Mencheres.
Először csak néztem rá, aztán kirobbant belőlem a nevetés, ami eléggé nem odaillő volt az elhangzott fenyegető szavak után.

44. oldal 2 bekezdéstől

Kapcsolódó szócikkek: Mencheres
Wee IP>!

– Ha esetleg nem figyeltél volna, Cicuska, elmondom még egyszer. Nem mész sehova. Se Donhoz, se máshoz. Az enyém vagy, úgyhogy eszedbe se jusson újra elmenni.
Ez nem volt épp a leggyengédebb megfogalmazása annak, hogy „Szükségem van arra, hogy mellettem legyél.” Inkább úgy hangzott, hogy „Te az én láncos vasgolyóm vagy, és én vonszollak a bokámon!”

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
Lunèa_Charlotté>!

– Indulnunk kell – mondtam Vladnak. – Most azonnal.
– Fuss, Forrest, fuss! – viccelődött Vlad.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Vlad Tepes
1 hozzászólás
Tufuka>!

– Te jó ég, Cicuska, egész nap ezt csináltad? Vedeltél?
Bones vádló hangja kizökkentett pillanatnyi ellágyulásomból. Nem kell ide semmilyen költségvetési hiány!
– Neked is jó a színed, úgyhogy nem szólhatsz egy szót sem – feleltem. – Ez tartott olyan sokáig? Jó íze volt a csajnak?
[…]
– Hát, annyira nem jó, mint egy hordó whiskey-nek, az biztos – vette szemügyre felvont szemöldökkel a majdnem üres üveget. – Mert legalább annyit megittál, nem igaz?
– De igaz, Crispin – fuvolázta Ian. – Olyan huzata van, mint egy ír kőművesnek!
Nem akadt semmi, amit Ianhez vághattam volna a whiskey-n kívül, úgyhogy annyiban hagytam. – Harapj meg, Ian!

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Ian
Sunshine>!

– Nem érzi, hogy rugdosod – jegyezte meg Bones minden él nélkül.
– De én igen, és nekem jó!

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Geri Hicks
Wee IP>!

– A tested is más. Kicsit magasabb vagy, és egy kis súlyt is magadra szedtél.
– A mindenit a kritikus fejednek – morogtam.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Gregor
Röfipingvin P>!

Vlad gondolkodóba esett.
– Iszom belőled néha. Ez tisztességes ár.
– Rendben. – „Eladva!”, a rézbarna-zöld szemű vámpír úrnak.

196. oldal 8. bekezdéstől

bbabri>!

Ian hátradőlt a széken, lába bokánál keresztezve. Türkizkék szeme dévajul csillant anyámra.
– Kár, hogy nem találkoztunk tegnap este, amikor érkeztem. Jó újra látni kegyedet – búgta.
– Hagyd békén az anyámat! – meredtem dühösen Ianre.
[…]
Ian végigmérte anyámat, kellőképpen elidőzve egyes testrészein, aztán elvigyorodott.
Igazi öröm számomra, hogy megint találkoztunk, Justina.
[…]
Anyám még mindig nem volt meggyőződve arról, hogy az agyarak nem az ördög jelei – legalábbis ahogy Ianre nézett.
– Nem tudna valahol máshol lenni? – kérdezte Iantól elhaló hangon.
Ian vigyora csak még szélesebb lett.
– Nagyon is. Csak húzza fel a szoknyáját, és megmutatom.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Ian · Justina Crawfield
4 hozzászólás
Röfipingvin P>!

– Bárcsak lenne egy kis nyugtunk végre – jegyeztem meg. – Emlékszel, amikor kettesben voltunk abban a nagy, sötét barlangban? Ki gondolta volna, hogy az lesz életünk legegyszerűbb időszaka?

35. oldal 7. bekezdés


A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A végső áldozat
Stephenie Meyer: Midnight Sun – Éjféli nap
Darynda Jones: Második sírhant
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
Jennifer L. Armentrout: Wicked – Megveszekedett
Rick Riordan: Az Olimposz vére