77. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
79. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Síri ​csendben (Cat és Bones 3.) 713 csillagozás

Jeaniene Frost: Síri csendben

És megnyílik a föld… síri csendben.
Cat Crawfield és élőhalott szerelme, Bones összeszokott párost alkot. Számos csatát nyertek a halandók oldalán az elvetemült vámpírok ellen, de most fordult a kocka. Cat hiába él rejtőzködő életet, ellenségei leleplezik, és ez akár az életébe is kerülhet. Eközben Bones egykori szerelme, a fekete mágia ismerője is a nyomukban liheg, és Cat ügyessége és esze ez egyszer kevésnek bizonyul a gonosz hatalma ellen. Csakis vámpírösztönében bízhat, ha meg akarja menteni szerelmét a síron túli sírtól.
Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543505 · Fordította: Hoppán Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

282 tag · 115 karc · Utolsó karc: 2022. május 29., 10:20 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Spádé (Charles DeMortimer) · Ian · Mencheres · Denise MacGregor · Justina Crawfield · Anne Rice · Annette · Dave · Juan · Tate Bradley · Rodney


Kedvencelte 230

Most olvassa 11

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 125

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Egyezzünk meg abban, hogy többé nem fogom számolni, hogy hányadik újraolvasásnál tartok, mert úgy érzem egy kicsit ciki volna. Minden újraolvasásnál azt kívánom, hogy az ilyen sorozatok örökké tartanának, mert szerintem megunhatatlanok. Ebbe a részben is, mind minden részben nagyon sok akció volt. Nagyon eseménydús volt. Catért nagyon fájt a szívem, szerencse, hogy már kívülről tudom, hogy mi történik, mert az első olvasáskor majdnem meghaltam Cattel együtt. Bones hozza a formáját amit megszokhattuk tőle. Feltűnik itt Vlad, aka Dracula, meg Ian. Mindkettőt nagyon bírom. Justinán meg olyan hangosan röhögök, hogy az már túlzás. Ajánlom nagyon…

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Egyszerűen képtelenség megmondani, melyik rész tetszik a legjobban, mert mindegyiket más-más okok miatt szeretem annyira. Ebben a részben pl. azt szeretem, hogy Cat és Bones már spoiler, az elejétől kezdve együtt vannak, senki nem hagy el senkit, boldogok, Ian sokkal szerethetőbb figura, és Vlad is megjelenik. *-* Viszont a szomorú részek… Még mindig úgy fáj, ha spoiler
Tate kivételével mindenkit imádok, egyszerűen olyan jó erről a bandáról olvasni. :D Bárcsak Bones igazi lenne, és kibújhatna a lapokból.♥ Örök kedvenc vámpíros sorozatom.♥

21 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Jaj annyira imádom Bonest!
Nem tudom hányszor olvastam már a sorozatot, de nem tudom abbahagyni. Imádom a föszereplöket, ami ritka mert általában a nöi karakterek idegesitenek. Cat egyáltalán nem idegesit, Bones imádnivalo, a többiek is jofejek. Már szinte Justinát is kedvelem. Imádom minden sorát!

ZitussKa>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Így a harmadik rèsz után kezdek megvilágosodni, hogy a kedvencem mindig az, amit èppen olvasok. Az előzőek pedig silánynak tűnnek az aktuálishoz kèpest, ami nevetsèges ès egyèbkènt egyáltalán nem igaz csak hát ugyebár minden rèsszel egyre jobb.
Ez a páros kirobbanó. Mondtam már, hogy az egèsz csapat remek?. Minden könyv valahogy egèszèben megújul ès egèszen más az aurája, mint az elődjènek. Emellett èrzelmek terèn minden lèpèssel mèlyebb.
Pont annyira romantikus, amennyi nem megy az esemènyek rovására ès pont akkora mèrtèkben akciódús, ami nem túlzó de követhető is.
Nagyon ajánlom. JF másik sorozatához is kedvet kaptam, Vlad jövök.

4 hozzászólás
Nikyy18>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Egyszerűen imádtam. Nem hittem volna hogy még lehet fokozni a dolgokat de kiderült hogy tévedtem. Cat és Bonest egyszerűen nem lehet megunni. Bár most olvastam másodjára és hiába tudtam mi fog történni Bones-al most is megkönnyeztem egy kicsit. És hát Vlad haláli pofa volt. Mindenkinek csak ajánlni tudom.

Naiva P>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Ha nekem is lenne egy Bones-om…. *Sóhaj*
Továbbra is imádom ezt a történetet, azt a világot, amit Frost megalkotott. Még mindig hozza a tőle elvárt szintet. Egyszerűen ez az a könyv, amitől megszűnnek a szürke hétköznapok, miközben olvasod. A történet egyre intenzívebb, sötétebb, pedig az előző két részre sem lehet panaszkodni. Cat és Bones fülledt erotikájától, romantikájától pedig csak úgy izzanak a lapok. Azért itt már akadtak szomorúbb jelenetek is, de még mindig a gyors akciók és a humor a történet legfőbb jellemzői.
Nagyon jót tett a hatalmas csavar az egyébként is csavarokkal teli történetnek. Meg sem említve Vlad-ot. Egy újabb remek, szerethető és titokzatos karakter. Tulajdonképpen Mencheres-en kívül mindenkit csípek. (Fogalmam sincs, hogy őt miért nem.) Igen, még Cat anyját is és azt a szerencsétlencsomag Tate-et. is.
De Bones, hát ő Bones. Ez majdnem mindent elárul. Örök favorit.

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Nincs olyan rossz nap az én „könyves világomban”, amin ne segítene kedvenc vámpírom, Bones!
Kevés olyan sorozat van az olvasmányaim között, amelyiket három rész után is 5 csillaggal értékeltem, de Cat és Bones párosát részről-részre egyre jobban imádom. Frost nem csak tartja a színvonalat, hanem mindig tudja emelni a tétet. Zseniálisan szövögeti a szálakat, újabb és újabb veszélyes helyzetek elé állítja hőseinket. Ebben a részben még az eddig legyőzhetetlennek tűnő spoiler Imádom az egész bagázst, A pimasz Juan-t, a nyíltan flörtölő Tate-t (kész csoda, hogy Bones még nem tépte le a fejét) és folytathatnám a sort, Ráadásul végre megérkezett Vlad is! spoiler ugyanúgy megállt bennem az ütő, mint első olvasásra.

4 hozzászólás
mdmselle I>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Megszámoltam: 14 szortyintás!

Első számú fordítói alapszabály, avagy a Gatyába Rázás Törvénye:
Azért mert sz@r az alapanyag, neked még nem feltétlenül kell sz@rt adnod ki a kezeid közül!
+ Csak azért mert az angol nyelv szavakban szegény mint a templom egere, és a szerencsétlen író kénytelen 37-szer leírni azt hogy „sniff” (nem 'tom mi volt az eredetiben, csak tippelek), a fordítónak még nem muszáj ennyiszer szót ismételnie, pláne nem alkotni egy nemlétezőt, hanem próbálja megérteni a szó jelentését és ne tükörfordítson, könyörgöm, hanem írja meg újra azt a nyüves könyvet magyarul! Igazán… a magyarban annyi a szinonima, mint égen a csillag (vagy szőr az orrban ugyebár), és a csillió szortyintás helyett szabad olyat is leírni ám, hogy fintorgott, vagy hogy felhúzta az orrát stb…

15 hozzászólás
GytAnett>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Ennél a résznél éreztem, hogy igen! Ez az, ami nekem kell! Izgalmas, eseménydús és fordulatos, igazán kedvelhető szereplők. Mi kell ennél több? :))
Egyre veszélyesebb játékot űz Cat és Bones, pedig korábban sem volt éppen egy életbiztosítás a „munkájuk”. Határozottan elkezdett életveszélyessé válni a helyzet, ami bizony összefogást igényelt. spoiler
Hm.. nem akarok különösebben spoileres értékelést írni, de erről most csak így lehetne. Atomkirály könyv volt, amit csak úgy faltam. Hiányzott már az az érzés, hogy ne tudjam letenni a kezemből a könyvet, mert megőrülök. :P
Nem gondoltam volna, hogy ez tényleg egy ennyire jó sorozat, pedig sokan mondták már. Garantáltan folytatom az olvasását. :)

1 hozzászólás
cicus61 P>!
Jeaniene Frost: Síri csendben

Nem szűnöm meg imádni a sorozatot! :) Mindegyik részt imádtam eddig, mindet más miatt. Még mindig Cat és Bones a kedvenc párosom. Ian, Vlad és a többiek is nagyon jók még mindig. Tate a legnegatívabb szereplő a számomra. Sajnos vannak nagyon szomorú részek is, de ezzel jár sajnos. Jöhet a többi rész.


Népszerű idézetek

Bagneso>!

– Dugulj el, nem vagyok kíváncsi a poénjaidra – csattant fel Bones. – Beszélgess inkább egy íróval, aki népszerűbb színben tüntethet fel.
– Mi van, Anne Rice nem hívott vissza, haver? – kérdezte Vlad vitriolosan. – A féltékenység csúnya tulajdonság.

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anne Rice · Bones (Crispin Russell) · Vlad Tepes
Kovtünci>!

A körülmények ellenére a bennem lakozó tízéves gyerek legszívesebben kérdésekkel borította volna el Vladot. Ki van eltemetve a kastélyod kápolnájában? Tényleg a szultán követeinek fejére szegeztetted a turbánt, amikor nem voltak hajlandók levenni? Mikor lett belőled vámpír? Még azelőtt, hogy állítólag a csatamezőn ittál ellenségeid véréből, vagy utána?
– Egy hasonló testalkatú jobbágy. Igen. Utána, és csak vörösbor volt , amit ittam.
A rohadt életbe, gondoltam, mielőtt észbe kaptam volna. Még egy nyavalyás gondolatolvasó.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Vlad Tepes
gladyna>!

Igen, degenerált ringyó is. Mondtam már, hogy anyám is az volt? Nem? Tulajdonképpen ősi prostituált családból származom.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)
otaksa>!

[Helyszín: szado-mazo swingerklub]
Egy túlbuzgó asszonyság meglökött és pofon is ütött partnere helyett, aki az utolsó pillanatban fordult el. Bocsánatot persze nem kért.
– Nem neked szántam az ajándékot! – csattant fel, és csúnyán nézett.
– Akkor vissza is adom – feleltem, és embereset lekevertem neki. Itt nem ismerik azt a szót, hogy „elnézést"?

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield
ayachii>!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy sokat aggodalmaskodjunk.

252. oldal

5 hozzászólás
_Katie_ P>!

Vladot mérsékelt udvariassággal fogadták,Annette kivételével. Ő szájon csókolta,s én megcsóváltam a fejem.
Hát Drakula is megvolt Annette? Ha Frankeinstein és a Farkasember valóságosak lennének, szerintem ők is megfordultak volna az ágyadban.
Mencheres sípoló hangot hallatott. Ha nem ismerem, azt gondoltam volna, hogy nevet. Bones újabb „vigyázz a gondolataidra,az ég szerelmére" pillantást vetett rám.

DarknessAngel >!

– Mielőtt veled találkoztam, nem ismertem a féltékenységet.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)
Paan>!

Huh. Bár mi mást vártam? Az S&M nem a Selymes és Moderált rövidítése…

129. oldal

2 hozzászólás
_Katie_ P>!

Bones egy pillanatig figyelőn oldalra billentette a fejét.
– Megjött a mamád.
Lementem a földszintre, hogy fogadjam, mivel Bones még nem végzett az öltözéssel. A múltkori emlékezetes délután óta nem találkoztunk, és igazából nem is akartam tudni, hogy Rodney meg ő, úgymond, „járnak"-e. Valódi úriember lévén Rodney nem hozta szóba az esetet, mikor reggel megérkezett, hogy elkezdje a vacsora előkészítését, Bones viszont harsány „Vivát a sárkányölőnek!" felkiáltással köszöntötte.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Rodney
Nusejka_Sentellion>!

Denise felállt, kotorászott kicsit a tálalószekrényben, aztán egy bontatlan üveg ginnel tért vissza.
– Tessék. Ha anyádhoz mész, szükséged lesz rá.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Denise MacGregor

A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Richelle Mead: A végső áldozat
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Richelle Mead: Vérvonalak
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Darynda Jones: Első sírhant
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc