Shades ​of Wicked (Night Rebel 1.) 25 csillagozás

Jeaniene Frost: Shades of Wicked Jeaniene Frost: Shades of Wicked

In ​this thrilling new Night Rebel series set in New York Times bestselling author Jeaniene Frost’s Night Huntress world, sexy and ruthless vampire Ian finally meets his match!

The Rule Breaker

Master vampire Ian is unrepentant, shameless…and every shade of wicked. He’s made one too many enemies in his two centuries of existence, including Dagon, a demon who now lays claim to his soul. Ian’s only chance to escape Dagon is to join forces with a Law Guardian, but he’s never been able to abide by the rules for long.

The Law Maker

Veritas’ normal role is police, judge and jury to reprobates like Ian. But she has her own ax to grind with Dagon, so if she can use Ian as bait…well, all’s fair in law and war. As they scour supernatural hotspots to perfect their trap, Veritas soon realizes Ian’s devil-may-care, roguish image hides something much more powerful. And Ian discovers that Veritas has shocking secrets of her own. As they’re drawn to each other with… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Avon, New York, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062695611
>!
HarperAudio, New York, 2018
ASIN: B07GZVFMS3 · Felolvasta: Tavia Gilbert
>!
Avon, New York, 2018
384 oldal · ASIN: B074DTKS84

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Ian · Veritas


Kedvencelte 6

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Könyvfüggőségem kezdete óta reméltem, hogy egyszer Ian-nek is lesz saját kötete. Erre ugyan éveket kellett várnom, de nagyon megérte, mert ez minden eddigi várakozásomat felülmúlta. A Cat és Bones nem csak a kedvenc természetfeletti, hanem „A” kedvenc sorozatom. Soha nem fogom megunni. Mindig öröm belépni Frost világába és nehéz azt elhagyni.
Ian-hez visszatérve, a korábbi részek óta kíváncsi voltam rá úgy voltam vele, hogy Bones-ból soha nem elég. Charles-t kedvelem, Mencheres nem jött át, VLad-ot pedig valamiért nem igazán tudtam megkedvelni. Tartottam attól, hogy esetleg Ian-ben csalódni fogok. Csalódtam is, de csakis abban, hogy a könyv kezdetén azt reméltem, hogy legalább néhány fejezetet olvashatok majd Ian szemszögén keresztül is. Az írónőtől már megszokhattam volna, hogy a történeteit főként a hősnők szemszögén keresztül láttatja. Egyedül az epilógust leszámítva, amit Ian szemszögén keresztül lehetett olvasni. Ha addig nem imádtam volna őt, azzal az egyetlen epilógussal belehabarodtam volna. Ravasz, nagyképű és nagyonnagyonnagyon' ügyes játékos.
Összességében nem panaszkodom, mert imádtam és, ha úgy veszem Veritas abszolút kellemes meglepetés. A korábbi részekből úgy jött le, hogy egy érzéketlen, hideg nő, de mint már említettem, pozitív csalódás. spoiler Tetszett a személyisége a képességei és az, ahogyan ő Ian-t látta. Alig várom a folytatást, mert a függővég kis híján arra késztetett, hogy a falhoz vágjam az olvasót.

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Régóta esedékes volt már Iant táncba vinni, hiszen Spádé, Menceres és Vlad is párra találtak. A kiszemelt hölgyemény nem is akárki, hanem Veritas a vámpírtanács egyik végrehajtója. A közös cél érdekében összefognak, a többi meg jön magától. Végülis semmi sem indítja be jobban a libidót, mint egy kis életveszély. Bár az egész sztori Veritas szemszögéből íródott, sok új infót tudunk meg Ianról. Úgy éreztem J. Frost rajta is lágyított egy kicsit a Cat és Bones részekhez képest. De azért még mindig nagy franc az ipse.

DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Kedvenc, kedcenc, kedvenc!❤
Úristen, hogy mi volt itt! Eddig is éreztem, hogy Ian könyve szuper lesz, de ez több volt, mint szuper. Ez egyszerűen epic volt! Frost vámpírjaitól képtelenség elszakadni, így én vagyok a legboldogabb, hogy még mindig ír róluk.
Imádtam az egész történetet úgy, ahogy van. Teljesen azon a letehetetlen, magába-szippant-nem-ereszt stílusban van megírva, mint a Cat és Bones sorozat.
Ian az egyik kedvenc karakterem. Első megjelenése óta imádom, és ez most sem változott. Ami viszont változott, hogy Ian-ről kiderült megint pár újdonság. Tele van meglepetésekkel. Veritas dettó. Egyszerűen lehidaltam a csajtól! Ian nem kaphatott volna jobb párt. Olyan jó, hogy Veritas sokkal több, mint egy egyszerű vámpír. Különösen imádom, hogy idősebb Iannél :D
Nagyon élveztem a könyvet. Sokat izgultam, olvadoztam a főszereplő párosért. Plusz pont, hogy megint jelen volt rövid ideig a szupercsapat ^-^
Ah, alig várom a folytatást! Fenomenális könyv!♡

12 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Minden alkalommal egy igazi élmény belépni Frost világába és ugyanolyan nehéz egy-egy könyve befejeztével kiszakadni belőle.

A Cat és Bones sorozat az egyik kedvenc sorozatom, ez nem is kérdés. Viszont mindig is kíváncsi voltam, hogy Ian fog-e kapni külön könyve(ke)t, mert nagyon érdekes a személyisége. Hát tessék, megkaptuk!
Ugyan Vlad történetét is szerettem, de már a kötet első pár fejezeténél éreztem, hogy ez jóval felülmúlja majd őt! Igazam is lett, ment a kedvencek közé!❤

Hogy végre szó essen a szereplőinkről, először Ian-nel kezdeném. Eddig azon szereplők közé tartozott nálam, aki teljesen vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Érdekesnek találtam a személyiségét, de néhol elborzadtam, milyen dolgokra képes. Ebben a kötetben megismertük a valódi önmagát. A ravasz, eszes, mindenre kész férfit, akiről bár nem gondolnánk, de a szeretteiért mindent feláldozna. spoiler
Veritas nagyon szabálykövetőnek, kicsit fásultnak és ridegnek tűnt a Cat és Bones kötetekben, de ez sem volt igaz, mint utóbb kiderült. Egy igazi harcos lélek, akinek bármennyire is nehéz beismernie, de nem megy mindig, minden egyedül, így hát meg kell tanulnia elfogadni a segítséget.
Ketten együtt érdekes párost alkotnak, ám amennyire nem gondoltuk volna, olyan jól kiegészítik egymást. Szórakoztatóak, erősek, spoiler megállíthatatlanok.

Az egész könyv hozta azt a tipikus Frost hangulatot és színvonalat. Természetesen nem maradatott el a függővég sem. Tűkön ülve várom a folytatást, amit már elő is rendeltem, mert egyszerűen nem bírok magammal, ha Frost vámpírjairól van szó!

1 hozzászólás
turanett P>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Hogy ez mennyire jó volt. Imádom Jeaniene Frost Cat és Bones világát, annyira összetett. Végre Ian is kapott egy könyvet. Az eleje egy kicsit lassan indult be, de utána? Hát mi volt ez? Mindig is imádtam Ian-t, de itt, hatalmas figura, és nem csak a személyisége, hanem az ereje is. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi is lehet Veritas, hát nem semmi… és Silver, mennyire cuki már? Én is szeretnék egy szárnyas szőrmókot :)
Az egész nagyon izgalmas volt, de a vége? Hogy lehet így vége? Ez kegyetlenség..

Demise P>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Vízszintesen billegetném a kezemet, ha lehetne, nem vagyok teljesen meggyőzve ezzel a könyvvel sem.
Ian mindenképp szerethetőbb karakter, mint Bones, érdekesebb is számomra, de valahogy még mindig nem az igazi.
Ariel és Dagon a Warden előtt pedig… Ez egy vicc? Pont olyan volt, mint gyerekek az igazgatóiban, pedig nagyjából eddig a jobbak közé soroltam a könyvet.
Régre nyúlik vissza a se veled, se nélküled kapcsolatunk a szerzővel, lehet, hogy eleve kritikusabb vagyok vele szemben, de valahogy Vladon kívül nem igazán tudom kedvelni az általa alkotott univerzumot.

Veress_Éva>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Kicsit félve kezdtem bele a könyvbe, mert sem Cate és Bons, sem pedig Vlad utolsó könyvét nem olvastam, így tudtam lesznek benne utalások amiket nem fogok érteni. Ez így is volt, ennek ellenére szépen össze lehetett rakni az eseményeket, mégis akkor lenne teljesen ha az olvasási sorrendet betartottam volna.
Mindezen túllendülve: Ha valaki pár évvel ezelőtt ezt mondja nekem, hogy Ian karakterét már pedig meg lehet szeretni, sőt a karakternek rejtett mélységei vannak, tuti kiröhögöm, De most az első könyv olvasása után? Azt kell mondanom, az író ebben a könyven mutatta meg igazán mire is képes, és Ian karakteréből kihozta a lehető legtöbbet sőt még azon is túl. Miután túl lendültem Ian karakterének sokján jött Varitas, akit szintén nem kedveltem különösebben, mégis volt valami…. hát igen, valami. Sok-sok valami. Nagyon szépen fel lett építve és ami még jobb, hogy ketten együtt is remekül passzolnak.
Természetesen ezen felül van a könyvben bőven izgalom, családi kotnyeleskedés, dühös „szülők” és és persze harc is akad benne. Egyedüli „kis” negatívum mely miatt nem jelölöm kedvencnek, az időhúzás…. igen szerintem ezt a könyvet egy kicsit máshogy megírva pár + oldallal egy remek egy kötetes könyvként be lehetett volna fejezni, de erre természetesen kapunk egy 3 kötetes folytatást, ami szerintem nem igazán a rengeteg mondanivaló miatt van így hanem az író pénztárcája miatt.
Összegezve, ez egy nagyon jó könyv volt talán az író egyik legjobbja, remélem nem fogja elrontani.

1 hozzászólás
Xaveri>!
Jeaniene Frost: Shades of Wicked

Nagyon élveztem, hogy végre megismerhettünk Ian történetét is, és külön jó, hogy nem csak egy könyvet, hanem egy komplett sorozatot kapott ő is Jeaniene Frost Cat és Bones világában. Veritas más, mint amilyennek eddig elképzeltük, kíváncsi vagyok, a következő részekben mivé válhat, ha kicsit szabadjára engedi az erejét.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

Outrage had me sputtering. “I can kill ’em all!”
“Of course.” Was he stifling a laugh? “You’re beauty, you’re grace, you’ll shoot them in the face."

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Veritas
4 hozzászólás
Naiva P>!

Ian grinned before leaning down to lick the blood off my lip. "I know, it's a lot to take in. Never thought you'd be this happy, did you? Or this lucky. Blimey, go ahead and envy yourself. Countless other people will, I assure you.

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Veritas
Enikő_Darai_Enii>!

For a moment, I stared. What vampire in his right mind would pierce himself with silver there?

Naiva P>!

“I know, it’s a lotto take in. Never thought you’d be this happy, did you? Or this lucky. Blimey, go ahead and envy yourself. Countless other people will, I assure you.”
A laugh escaped me even as my eyes became so shiny, his image started to blur. “You might be the most conceited man I’ve ever met, and I’ve met millions of them.”
His low, seductive laugh coincided with his hands settling on my hips. “Then I deserve a spanking, don’t I? Here, I’ll start things off.”
– Ian and Veritas”

Enikő_Darai_Enii>!

“People like you have the rarest form of bravery. Friends and lovers might be willing to die for each other, but that’s partly selfish. Risking everything for people you don’t know is real bravery."

Kapcsolódó szócikkek: Veritas
Enikő_Darai_Enii>!

“Keep speaking to me as if I’m a dog and I’ll either hump your leg or bite you.”

Kapcsolódó szócikkek: Ian
Enikő_Darai_Enii>!

When time is short, anything less than honesty feels like a waste of effort.

Kapcsolódó szócikkek: Ian
Enikő_Darai_Enii>!

“You’re beauty, you’re grace, you’ll shoot them in the face.”

Kapcsolódó szócikkek: Ian
Enikő_Darai_Enii>!

Few things were as crushing as the weight of a loved one’s death.

Kapcsolódó szócikkek: Veritas
Enikő_Darai_Enii>!

“Know what you are, Mencheres? You’re a bloody helicopter mom.”
I stifled my burst of laughter, turning it into a wheeze that fooled no one. Mencheres gave me a sour look, but now I couldn’t stop picturing him as one of those overprotective parents who constantly hovered over their children.


A sorozat következő kötete

Night Rebel sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Susan Ee: World After
Maggie Stiefvater: The Raven King
MaryJanice Davidson: Undead and Unwed
Laurell K. Hamilton: Burnt Offerings
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Christopher Moore: Bloodsucking Fiends
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Isaac Marion: The Burning World
Stephen King: Wizard and Glass