Once ​Burned (Night Prince 1.) 120 csillagozás

Jeaniene Frost: Once Burned Jeaniene Frost: Once Burned

She’s ​a mortal with dark powers…

After a tragic accident scarred her body and destroyed her dreams, Leila never imagined that the worst was
still to come: terrifying powers that let her channel electricity and learn a person’s darkest secrets through a single touch. Leila is doomed to a life of solitude…until creatures of the night kidnap her, forcing her to reach out with a telepathic distress call to the world’s most infamous vampire…

He’s the Prince of Night…

Vlad Tepesh inspired the greatest vampire legend of all—but whatever you do, don’t call him Dracula. Vlad’s ability to control fire makes him one of the most feared vampires in existence, but his enemies have found a new weapon against him – a beautiful mortal with powers to match his own. When Vlad and Leila meet, however, passion ignites between them, threatening to consume them both. It will take everything that they are to stop an enemy intent on bringing them down in… (tovább)

>!
HarperAudio, New York, 2012
ASIN: B008ET8EXY · Felolvasta: Tavia Gilbert
>!
Avon, New York, 2012
384 oldal · ISBN: 9780061783203
>!
HarperCollins, London, 2012
370 oldal · ISBN: 006178320X

1 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Aragorn · Vlad Tepes · Leila


Kedvencelte 25

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

_Eriii P>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Nem tudok egyebet mit hozzáfűzni mint, hogy Jeaniene egy zseni. Nincs még egy ennyire jó írónő aki a vámpírok világát és magukat a vámpírokat ennyire jól bemutatja. Izgalmas, fordulatokban gazdag, nagyon de nagyon jó a szerelmi szál. Cat&Bones párosa után, nekem Vlad&Leila a kedvencem. Túl a harmadik olvasson sem éreztem azt, hogy hibái volnának a könyvnek, hogy unom, mint más újraolvasós könyveknél. Egyszerűen faltam a sorokat. Vlad avagy Drakula egy nagyon összetett karakter. Sötét, titokzatos, védelmező, igazi Alpha. Leilat is nagyon bírtam, nem mondom azt, hogy egy keveset nem idegesített a naivitása, de a történet haladtával, teljesen érthető lesz. Én nagyon ajánlom, mert igazán jó vámpíros történet.

5 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Ennél a könyvnél nem éreztem azt, amit a Cat&Bones ill. Spádé és Mencheres történeténél. Itt hiányzott az, ami az előzőekben megvolt és elvarázsolt, a humor is elég gyér volt :/
Pedig Vlad amikor felbukkant felperzselte az oldalakat :P de itt nem mutatott túl sokat abból, amik miatt annyira vártam az ő könyvét.
Na és méghogy nem lesz újra szerelmes..khmmm én pedig mától oroszlán leszek -.-
Leila és közte elvileg izzani kellett volna a levegőnek, amit az írónő meg is tett és összeboronálta őket, de ez elég hiteltelen volt. Okéé hormonok meg miegymás, tudjuk be annak. XD A könyv végére viszont már tényleg látható volt a kettejük közötti kapocs, szóval egye kukac megbocsájtom az előzőt.
Tetszett viszont, hogy Magyarország is szóba került. :) Rövid ideig, de mégis jólesett :D
Ez a gondolatolvasás nagyon király volt, főleg amikor felbukkantak Caték :D Kár, hogy csak rövid ideig láthattuk őkeg megint. Persze Bones is hozta a szokásos formáját, amit nem lehet mosoly nélkül kibírni. Ő és az ötletei :D De végül is hatásosnak bizonyult. :)
Az ellenség hajkurászása pedig folyt. köv.

andie88_Sentellion>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Azok számára, akik arra kíváncsiak, hogy a Cat & Bones könyvek nélkül is ellehet-e olvasni és lehet-e 100%-osan élvezni ezt a könyvet a válaszom egy nagy IGEN! Cat, Bones, Mencheres és Kira feltűnnek egy jelenetben,d e csak pár mondat erejéig (ami mondjuk tény és való, hogy nagyon poénos…Vlad és Bones egy helyen? viccelsz?? MEGFIZETHETETLEN! Ezt a C&B fanok nagyon jól tudják, de azoknak is tetszeni fog, akik valami orbitális tévedés folytán – mert más nem játszhat közre- még nem olvasták Frost könyveit). Ettől eltekintve az egész történet Vlad és Leila saját világa és problémái körül mozog.

“Remind me to kill Bones next time I see him” – Vlad

Muhahaha gonosz Bones mondott valamit Leilának, aminek Vlad bácsi nagyon nem örül hihi. No, de kanyarodjunk vissza a történethez….

A sztorit Leila szemszögéből olvashatjuk. Amikor először hallottam, hogy Vlad saját könyvet és sorozatot kap, azt hittem/reméltem, hogy az ő szemszögéből lesz írva és egy kissé csalódott voltam, mikor kiderült, hogy éppen az ellenkezője. Azonban Leila fantasztikus csajszi. Nem annyira, mint Cat, de nagyon csíptem a karakterét. A belső gondolatmenetei és ki nem mondott kommentjei sokszor viccesek, de főleg, amikor gondolatolvasó vámpírokkal van körülvéve. A visszaszólásai sem piték. Már tisztában volt a vámpírok létezésével még mielőtt néhányan közülük elrabolták volna, sőt a legjobb barátja, Marty is vámpír. Szóval Leilának vannak ezek a pöpec/nem túl pöpec -szituációtól függ- képességei. Hozzáérsz ő pedig beléd ereszt pár Voltot, ami halálos is tud lenni, kivéve ha vámpír vagy, vagy tűzálló, vagy mindkettő. De nem ez az egyetlen képessége. De nem ám, ha valakit, vagy valakinek egy személyes tárgyát megérinti, látja a páciens bűnét, jövőjét, képeket a jelenből. Így köt ki Vladnál.

Valaki kiakarja csinálni a mi kedvenc vámpír legendánkat, Vladot. Valaki bosszúra szomjazik és Leila-t használja fel ahhoz, hogy meg is kapja. Legalábbis az A terv ez lett volna, de Vladnak sem a semmiért van olyan szőrnyű hírneve. Megmenti Leilát a vérszívó elrablóitól és a saját otthonába viszi, ahol biztonságban lehet és hogy rájöjjenek ki a nagy, csúnya, gonosz denevér farkas. Közben Vlad megpróbálja megtanítani a lányt, hogy fejlessze a képességeit és hogy legyen erősebb és a vámpírokra is legyen nagyobb hatással. De Leila egyáltalán nem akar ezekkel a képességekkel élni, nemhogy még felturbózni őket. Ami valljuk be nem csoda, miért is akarná? Nem lehet normális élete, a családja szétszakadt emiatt. Viszont hamar rá kell jönnie, hogy ha élni akar, erősebbnek kell lennie. Ezt hívom én 22-es csapdájának. Szívás a te helyedbe lenni kiscsirke. Várj… Szexeltél egy vámpír legendával? Visszaszívom visszaszívom!!

Leila párszor majdnem találkozik kaszás barátunkkal, szóval az olvasók izgi részekből nem szenvednek hiányt. Marty egy igen komoly titkot tart vissza Leiláról. Csak, hogy legyen fogalmatok arról, hogy mennyire komoly, ez volt rá Vlad reakciója:

„The next time you withhold information from me, rest assured that I’ll burn you to death.”

A szerelmi szál Vlad és Leila között kicsit sem a megszokott romantikus történet. Na, de ezt tudni lehetett, hiszen Vlad Tepeshről beszélünk, nem igaz? Nem, nem vagyok előítéletes drága Tűzcsinálóm. Okosabb vagyok én annál, hogy minden Stroker féle pletykát elhiggyek. Nem hittem a kritikáknak, amik azt mondták, hogy Vlad van olyan isteni pali, mint Bones, és még mindig nem lennék ebben biztos, de tény, hogy nagyooooon ott van a nyomában.Ne várjátok, hogy eljátssza a romantikus hőst, virágokkal meg sok-sok szerelmes szövegekkel, mert csalódni fogtok. Hirtelen haragú, cinikus, arrogáns és sokszor bunkó és durva, de őszíntén ki nem kakilja le, mikor közben pokolian szexi, megvédi az embereit és a tulajdonát, és a hideg, szarkasztikus humorát csak imádni lehet. Ezt várhatod a híres neves Vlad Tepeshről a saját könyvében.

A köny végére nem mondanám, hogy függővég, de nyitva hagyott pár ajtót. Beleértve a két főhős közti romantikus kapcsolatot és nem tenném a fejemet arra, hogy a főellenséget most láttuk utoljára. Majd meglátjuk, de ahogy Leila mondta:

„This is far from over.”
Ennek még messze nincs vége…

Kedvenc karakter (ek): Vlad és Leila.
Kedvenc jelenet (ek): Amikor Marty elmondja az igazságot Leila-val kapcsolatban. Ez egy drámai, de szép jelenet.

Kedvenc idézet: Van jóóóóó sok, de nem akarok elrontani semmit, így választottam egyet, ami spoiler mentes és jó hangosan megnevettetett:

_My father turned his attention back to me. „What if we elect not to be sequestered with you? What then?”
„You'll be captured, tortured, and eventually killed by the people after your daughter,” Vlad replied in a casual tone.
My mouth fell open at his bluntnes. Gretchen let out a shocked gasp. Vlad looked at me and shrugged as if to say, You wanted me to take over._

Ha ennyi nem győzött volna meg arról, hogy megvedd a könyvet, akkor had adjak még egy nagyon-nagyon über komoly okot:
A BORÍTÓ, emberek. A borító. PAUL MARRON!!

Oké lelőttem magam. Ja csak, hogy tudjátok amíg nem volt kedvem megírni a kritikát, csak még 2x olvastam el a könyvet…

Ja és még annyi, hogy

A következő könyv a Night Prince című sorozatban a „Twice Tempted” címet kapta, és 2013 márciusában jelenik meg külföldön. (És legfrissebb értesülések szerint, lehet, hogy lesz egy 3. rész is. Juhééé!!)

A következő (7.) Night Huntress könyv Cat & Bones-szal 2013 februárjában jön és ideiglenesen az „Up From the Grave” címet kapta.

Nagyon, jó, hogy elleszünk árasztva Frost könyvekkel de nekem még idén is kell valami!! Gonoszok :(

2 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Aludtam rá egyet, hátha reggelre másként látom. Nem rossz a könyv, de annyira jó sem, hogy azonnal rávessem magam a folytatásra. Állandóan a vérszegény szó jár a fejemben a történet kapcsán, ami egy vámpíros könyv esetében ugye elég abszurd. Lehet, hogy a kiszámítható jobb szó lenne. Leilaban vannak lehetőségek, Vlad esetében viszont hiányoltam valami pluszt, amitől más lehetne a könyv, mint a többi.

2 hozzászólás
Ittimi78>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Vlat-ot imádtam, ezért a négy és fél csillag. Leila meg se közelíti Cat-ot, sajnos.
Meg aztán volt egy csomó logikátlan „érdekesség” a könyvben, amin minden alkalommal fennakadtam.
Összességében nagyon sajnálom, mert jó könyv volt, de lehetett volna nagyon jó is, egy kicsit több átgondolással. :/

DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Annyira vártam már, hogy végre olvashassam a könyvet, és most, hogy ez a kívánságom teljesült, mindjárt elalélok :D
Istenem, én nem tudom nem szeretni azokat a történeteket, amiket Jeaniene Frost ír! Annyira imádom a stílusát, és számomra egyáltalán nem unalmas, mert mindegyik könyvébe visz valami teljesen mást.
Vladról olvasni, gyerekek, mégha nem is az ő szemszögén keresztül, valami hihetetlen volt. Cat és Bones sorozatában is nagyon imádtam, de itt az imádatom iránta csak fokozódott. És ha már Cat és Bones, akkor ott van Kira és Menchere is, akik egy kis részlet erejéig meg is jelennek a könyvben, és jaj…. Bones a kis gonosz :D
Mindenesetre Leila egy nagyon, de nagyon szimpatikus karakter. Cathez persze nem ér fel, de Kirát biztosan lekörözi :))
Remélem, mihamarabb be tudom majd szerezni a következő részt, mert igaz, nem volt valami nagy függővég, de akkor is….. juuuuj <3

5 hozzászólás
kiruu>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Én ezt ugyanúgy élveztem, mint a Cat és Bones részeket. Vicces, forró, szexi, izgalmas. Örültem, hogy ők is feltűntek a színen, és Bones megint hozta a formáját. Hihihi :D
Leila számomra olyan szereplő, hogyha nem Vladdal kefél éppen, akkor imádom. Szókimondó, akaratos, határozott. Szeretjük az erős és független női főszereplőket. Bár, itt elég nehéz volt függetlennek maradni Vlad mellett… Ó, te borzalmasan szexi, egoista, makacs, önfejű, védelmező dög! Utálnálak, de nem vagyok rá képes. Persze, én is beleszerettem volna, de tuti annyira se hagytam volna magam, mint Leila. Nekem ugyan senki nem parancsolgathat, még ha az a valaki maga Dracula.
A történet ötletes, Liela képessége nagyon érdekes. Nekem nagyon bejött ez az áram vezetős dolog, tök izgi. Vlad képességeiről ne is beszéljek… Bár, én tuti jól megcsavarom a golyóit, ha olvasni mer a gondolataimban. Énekelni imádok.. ;))
Marty nagyon cuki szereplő, rögtön megkedveltem. Maximus-t először imádtam, de annyira megváltozott a végére… Viszont örülök, hogy Mencheres és Kira feltűntek. Bár, az ő sztorijukat nem olvastam, nem is tudom van-e, de ha van, ide vele, mert én is Kíra vagyok. :D
Élveztem, tökéletes, szórakoztató kikapcsolódás. Kár, hogy nem kaptunk részletes leírást a kínzásokról…

3 hozzászólás
rafaelo0824>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Tudtam én, hogy szeretni fogom Vlad saját sztoriját, de nem gondoltam volna, hogy ennyire. Leilát már most jobban kedvelem, mint Catet és Vladnál sem sok hiányzik ahhoz, hogy maga mögé utasítsa Bonest. Tetszett Vlad háza, Leila képessége és persze a történet, ami köré csavarodott. Jóformán egyszuszra kiolvastam, és nagyon örülök, hogy már van folytatás.

nykyriana>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Hát ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy Frost az már csak Frost :))))
Annyira szeretem az egész Cat és Bones sorozatot, hogy legszívesebben hetente újraolvasnám :)) egyszer-kétszer már meg is volt.
Vlad történetét nagyon vártam már :) egyik kedvenc „mellékszereplőm„ . Mondjuk ebben a soriban nehéz olyan szereplőt találni, akit valami miatt nem lehet szeretni :)
Tudtam már az elején, hogy Vlad könyve is egy saját sorozat része, de nekem egy kicsit olyan befejezetlennek tűnt a vége :( de alig várom, hogy a következő részt olvashassam :))))
Szóval töretlenül TEAM VLAD :)))))

7 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Jeaniene Frost: Once Burned

Talan az egyetlen olyan ember vagyok, akinek Frost konyveiben a mellekszereplok kozelebb allnak a szivehez (gondolok itt a Cat es Bones-ra, ahol Spade es Vlad voltak az abszolut kedvenceim). Ennek fenyeben, nem is volt kerdes, hogy mennyire vartam mar Vlad tortenetet. Igazabol a legnagyobb pozitivum szamomra, hogy nem „puhult” el Leila miatt, hanem ugyanaz az arrogans alak maradt, aki eddig is volt. Leila egy szimpatikus karakter, es kulon tetszik, hogy ember letere nem hetkoznapi erovel bir, ugyanakkor ugy gondolom, hogy meg van hova fejlodnie a karakterenek, erzek benne olyan gatakat, amik ha feloldodnak, akkor talan (nagyon talan) meg akar Cat fole is emelkedhet karakterileg.
Osszesegeben azt kell mondanom, hogy tetszett a konyv, meg ugy is, hogy picit csalodas volt, hogy nem Vlad szemszogen keresztul olvashattam a tortenetet.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

andie88_Sentellion>!

“Vlad Tepesh küldöttei Gabriel Tolvai—hoz jöttek,” he stated.

5 hozzászólás
SzAngelika>!

“Where are we going? You never told me.”
“My home in Romania.”
Wow, this guy wasn’t kidding with his Dracula fixation.

7. fejezet

3 hozzászólás
nykyriana>!

Let me introduce my friend, Cat.’ The redhead, and for some reason, she looked familiar. ‘Her husband Bones’ – here Vlad smiled coolly at the short-haired brunet – ‘is not my friend.

andie88_Sentellion>!

If Chris Hemsworth were here, I’d light him up like a firecracker with how fast I’d jump on him.

4 hozzászólás
SzAngelika>!

We are all more than the sum of our sins.

245. oldal ~ 32. fejezet

andie88_Sentellion>!

“Let me guess: You’re the real Roman commander that Russell Crowe portrayed in Gladiator.”
He chuckled, running his hand along my arm and not drawing away at the currents that flowed into him.
“No, but with the right incentive, you could get me to wear that short leather skirt and pretend to be.”

SzAngelika>!

“What made you choose the name Vlad?” I asked, unable to resist adding, “It’s not the most original vampire name you could have picked, after all.”
Instead of being offended, that little smirk was back. “I’m the only authentic Vlad. Everyone else is merely an envious imitation.”

7. fejezet

Quiconque>!

„My father would love you,” I muttered.
His grin was so at odds with the topic that if I hadn't gotten used to Vlad's quixotic nature, I would've been startled.
„Most fathers don't.”
„Well, mine's a retired lieutenant colonel who swears that water boarding is an acceptable interrogation technique.”
Another shrug. „Fire works faster. […]”

Chapter 25, page 194


A sorozat következő kötete

Night Prince sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Stray
Gail Carriger: Soulless
Holly Black: The Wicked King
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Marissa Meyer: Cress (angol)
Rick Riordan: The Red Pyramid
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Ilona Andrews: On the Edge
S. A. Chakraborty: The City of Brass