Második ​kísértés (Az éjszaka hercege 2.) 227 csillagozás

Jeaniene Frost: Második kísértés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…

Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.

A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.

Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570844 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Leila · Vladislav Basarab Dracul · Gretchen Dalton · Hugh Dalton · Marty


Kedvencelte 34

Most olvassa 5

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Nagyon izgalmas második részt kaptunk, de ehhez persz az kellett, hogy Leila az elején sértődött kislány módon viselkedjen. Ő próbál úgy viselkedni Vladdal, mintha egy normál pasi lenne a szomszédból, nem egy kegyetlen 600 éves hadúr. Bírtam, ahogy Martin figyelmeztette, hogy nem véletlenül hívják Karóba Húzó Vladnak Kasztrált Vlad helyett. Remélem Leila karaktere fel fog fejlődni Vladhoz és nem lesz szegény vámpírból tényleg Kasztrál Vlad.
Azt hiszem Cat és Bones párosítása sokkal találóbb, még mindig ők a kedvenceim, Leilát nem tartom elég erősnek, bár tény, hogy már tökösebb lett.
A fordítás jobb volt, mint az első részé, nem volt húskard, szépen megszerkesztett erotikus jelenetek voltak. Engem csak a gúl szó zavart, mert idáig ghoulként találkoztam vele (jó hogy nem már gúla). Szerencsére itt már valaki előre szólt, hogy lesz ilyen, így nem ért váratlan meglepetésként.
A befejezés kicsit függő, úgyhogy kérjük szépen a folytatást.
Mellékhatás: legszívesebben újraolvasnám a Cat és Bones sorozatot, ha nem lenne annyi olvasatlan könyv a listámon.:))

7 hozzászólás
>!
Gorkie P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Természetesen, ezt is imádtam! Frost nem tud rosszat írni. Bár Cat és Bones mindig is az első helyen marad, nyugodt szívvel adok rá 5*.
(Úgy örültem, hogy felbukkantak ők is kicsit!)
Vlad és Leila 2 konok személy, akik kénytelenek valamennyire csiszolódni, ha együtt akarnak maradni. Viszont, változást elérni egy 600 éves vámpírnál nem kis feladat. Hála az égnek, nem lett belőle nyálas hősszerelmes, csak a megfelelő mértékben engedett.
A cselekmény akciódús és izgalmas, ahogy Frosttól már megszokhattam. Imádom ezt a világot és az írónő mindig tud valami újat mutatni. Csak úgy falom a lapokat, fel sem tűnik, hogy olvasok, pörögnek a jelenetek a fejemben, mint egy film.
Alig várom a folytatást! Bárcsak itt lenne már!
Egy kicsit már fogy a türelmem Frost könyveivel kapcsolatban.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570844 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
6 hozzászólás
>!
Milli88 P
Jeaniene Frost: Második kísértés

„Az ölelése volt az én drogom, és minden függő tudja, hogy egyetlen adag is túl sok, és ezer sem elég.”

Meglepő módon a számomra oly sokszor előforduló „második könyv effektus” jegyeit nem hordozza. Teljes mértékben lekötötte a figyelmemet, pár oldal után az összes szereplőt fel tudtam idézni annak ellenére, hogy az első részt már viszonylag régen olvastam.
Tetszett, hogy Leila kiállt magáért és a szerelemért és nem volt megalkuvó. Persze nagyon izgultam, de kellett a történetbe az a bizonyos spoiler.
Vlad továbbra is a maga borzasztó természetével és „megközelíthetetlen vagyok, kemény harcos és nem tudok szeretni” hozzáállásával az egyik legkedveltebb férfi karakter a fantasy könyvek világában. Nem nyálas, nem tutyimutyi és nem csillog. xD

A vége ismételten nagy kerek szemeket eredményezett nálam, így repesve várom a folytatást. :)

>!
DarknessAngel
Jeaniene Frost: Második kísértés

Még mindig nagyon jó sorozat, habár továbbra is azt vallom, hogy az első rész egy picivel jobb volt. :)
Viszont Vladot még a bunkósága ellenére se tudom nem szeretni, így élvezet volt olvasni minden sorát a könyvnek. Leila makacssága most zavart egy kicsit, mert habár abban egyetértettem vele, amit az elején csinált-mondott, de később fölöslegesen tette ki magát egy csomó veszélynek. Érdekes, hogy ez Cat-nél sose zavart :'D
No mindegy, örülök, ahogy a dolgok alakulnak, mert a sztori továbbra is szuper, a két főszereplő közötti kémia pedig csak úgy pezsel ;) Alig várom a kövi részt.

>!
deen
Jeaniene Frost: Második kísértés

Még mindig imádom Vladot, habár ez a rész nem tetszett annyira mint az első. A cselekmény pörgős volt és izgalmas, de valami hiányzott belőle. Leila legalább olyan tökös, mint Vlad, a túlélőösztöne pedig briliáns, azonban sokszor meggondolatlan, és pont ez miatt kerül mindig jó nagy szarba. Örültem, hogy Cat is megjelent, ha csak egy röpke epizód erejéig is. Vlad és Leila kapcsolata olyan, mint egy hullámvasút, és ez nem írható csak egyikük számlájára, bár Vlad azért elég taplón tud viselkedni, de ettől még imádni való. Remélem hamar jön a folytatás!

>!
B_Vivien_Kitti P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Ahhh. Megint hazaértem!
Annyira szeretem Frost véres és vad vámpír világát !
Vlad az egyik kedvenc könyves pasim, imádom.
Annyira régimódi, amitől én is falramásznék, akárcsak Leila, de valahogy őt így lehet szeretni.
Leila és Vlad párosa nekem jól működik együtt, bár néha tényleg sok az elbeszélés egymás mellett. Beszélhetnének többet Cattel és Bonessal :D
Azt nagyon bírnám amúgy is!
Kedvenc lett, nem vitás :)

>!
kocybaba P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Ha muszáj lenne választanom az első két rész közül, akkor nekem az első jobban bejött valamivel. Itt ugyanis rögtön az elején Vlad és Leila is próbára tette a türelmemet. Ki nem állhatom ha a párosok spoiler, de beláttam, hogy szükséges volt, és aztán később egy rossz szavam se akadt. Ha néha döcögősen is, de azért csiszolódik a kapcsolatuk és továbbra is kitartok amellett, hogy kitűnő párost alkotnak. Imponált az új, nyíltabb spoiler Vlad és összességében Leilat is ugyanúgy kedveltem, mint eddig. Örülük, hogy rendeződtek köztük a főbb érzelmi viszonyok, és hogy azért alakultak a háttérben is a dolgok. Már csak akkor lennék boldogabb, ha a következő rész a kezembe lenne!

>!
Navi P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Jó volt, nevettem is, néha a szememet forgattam a hímsoviniszta szövegek olvastán, de megérte elolvasni. A fő-fő felbujtót az elejétől sejtettem, az árulót nagyon sajnáltam. Maximus, remélem, felbukkan még. Mikor jön a folytatás?

>!
Trice29 P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Továbbra is magával ragad a sorozat. Vlad és Leila jó kis kettős. Szikrázik a kémia közöttük :o) Sok szereplőben csalódtam, de maga a történet talán jobban elbűvölt, mint az első rész. Folytatós ♥

>!
Ella19
Jeaniene Frost: Második kísértés

Na jó ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint az első, pedig az is fenomenális volt. A történet izgalmas és szenvedélyes volt. Leila és Vlad története számomra érdekesebb volt itt, mint az elsőben. Vlad ebben a könyvben már nem volt annyira bunkó, ami szerethetőbbé tette. Ebben a részben nagyon megszerettem. Leila pedig makacs volt, ami engem nem zavart annyira. Bár sokszor felelőtlen volt és kereste a bajt feleslegesen. Vlad és Leila között nagyon jól működött a kémia. Az erotikus jelenetek és szépen ki voltak dolgozva, de szerencsére nem lett túltolva. A könyv vége befejezetlen maradt, úgyhogy már nagyon várom a folytatást.


Népszerű idézetek

>!
csfannie P

– Négyszázharmincegy.
Pislogtam.
– Hogy mi?
– Abban az évben születtem. Vagyis, ahogy láthatod, nem ma jöttem le a falvédőről.

227. oldal

>!
ap358 P

Voltál már úgy, hogy pontosan tudtad, mit nem kéne tenned… ennek ellenére megtetted?

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
1 hozzászólás
>!
ap358 P

– Az ördög legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik – morogta Vlad, és úgy hangzott, mintha idézne valamiből.

334. oldal

>!
ap358 P

Ez az egyik oka annak, hogy szeretlek. Te senki előtt nem hajolsz meg.
Sajnos lehet, hogy ugyanez a tulajdonság tép majd szét minket.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
>!
ap358 P

– Ne takargasd magad senki előtt! – mondta, és lelökte a hajamat a vállamról. – Csak az ostoba emberek szánják a túlélőket a hegeik miatt. Sose alázkodj meg az ostoba emberek előtt!

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes
>!
Milli88 P

Az ölelése volt az én drogom, és minden függő tudja, hogy egyetlen adag is túl sok, és ezer sem elég.

Kapcsolódó szócikkek: Leila
>!
ap358 P

– Látod, nem azt akarod, hogy én szeresselek. Te arra a férfira vágysz, akit kitaláltál magadnak. A lovagra, de én a sárkány vagyok, és mindig is az maradok.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes
>!
MoaTale

– Elég ebből! Mondd meg, hol vagy!
(…)
– A Semmi Közöd Hozzá és a Kapd Be utca sarkán.

Kapcsolódó szócikkek: Leila · Vlad Tepes
>!
Diana_L I

– Nem kenyerem a mellébeszélés, mert akik szép szavakba burkolják a mondandójukat, később azok lesznek a legrosszabb árulók.

233. oldal, 32. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vladislav Basarab Dracul

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
Karen Chance: Holdvadász
Lara Adrian: A vámpír vére
Richelle Mead: A halál csókja
Deborah Harkness: Az élet könyve
Patricia Briggs: Megszólít a hold
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Richelle Mead: A szukkubusz dala