Második ​kísértés (Az éjszaka hercege 2.) 285 csillagozás

Jeaniene Frost: Második kísértés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…

Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.

A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.

Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635610099 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635610105 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570844 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Leila · Leila · Vladislav Basarab Dracul · Maximus · Gretchen Dalton · Hugh Dalton · Marty


Kedvencelte 40

Most olvassa 11

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Nagyon izgalmas második részt kaptunk, de ehhez persz az kellett, hogy Leila az elején sértődött kislány módon viselkedjen. Ő próbál úgy viselkedni Vladdal, mintha egy normál pasi lenne a szomszédból, nem egy kegyetlen 600 éves hadúr. Bírtam, ahogy Martin figyelmeztette, hogy nem véletlenül hívják Karóba Húzó Vladnak Kasztrált Vlad helyett. Remélem Leila karaktere fel fog fejlődni Vladhoz és nem lesz szegény vámpírból tényleg Kasztrál Vlad.
Azt hiszem Cat és Bones párosítása sokkal találóbb, még mindig ők a kedvenceim, Leilát nem tartom elég erősnek, bár tény, hogy már tökösebb lett.
A fordítás jobb volt, mint az első részé, nem volt húskard, szépen megszerkesztett erotikus jelenetek voltak. Engem csak a gúl szó zavart, mert idáig ghoulként találkoztam vele (jó hogy nem már gúla). Szerencsére itt már valaki előre szólt, hogy lesz ilyen, így nem ért váratlan meglepetésként.
A befejezés kicsit függő, úgyhogy kérjük szépen a folytatást.
Mellékhatás: legszívesebben újraolvasnám a Cat és Bones sorozatot, ha nem lenne annyi olvasatlan könyv a listámon.:))

7 hozzászólás
Gorkie>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Természetesen, ezt is imádtam! Frost nem tud rosszat írni. Bár Cat és Bones mindig is az első helyen marad, nyugodt szívvel adok rá 5*.
(Úgy örültem, hogy felbukkantak ők is kicsit!)
Vlad és Leila 2 konok személy, akik kénytelenek valamennyire csiszolódni, ha együtt akarnak maradni. Viszont, változást elérni egy 600 éves vámpírnál nem kis feladat. Hála az égnek, nem lett belőle nyálas hősszerelmes, csak a megfelelő mértékben engedett.
A cselekmény akciódús és izgalmas, ahogy Frosttól már megszokhattam. Imádom ezt a világot és az írónő mindig tud valami újat mutatni. Csak úgy falom a lapokat, fel sem tűnik, hogy olvasok, pörögnek a jelenetek a fejemben, mint egy film.
Alig várom a folytatást! Bárcsak itt lenne már!
Egy kicsit már fogy a türelmem Frost könyveivel kapcsolatban.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570844 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
6 hozzászólás
Törpillaa P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Nekem ez a része is nagyon tetszett. :-) ❤ Szórakoztató volt, lenyűgöző, fordulatos, pörgős cselekmények, izgalmas, akciódús, az alapsztori abszolút a kedvencem lett, ahogy a szereplők is. Imádom. Ahogy a borítóját is. ❤ Most is voltak kellően romantikus és erotikus részei is, de az írónő kellően adagolta őket, szépen felosztotta, nem volt se túl kevés, se túl sok, pont megfelelőek voltak. :-D Imádom Vlad és Leila fantasy világát, az első oldaltól az utolsóig. :-) De legjobban csakis Vladot. ❤ Imádom a karakterét, annyira lenyűgözően férfias, kemény szexi egy álompasi. ❤ Már az első részében meggyőző volt, és most is csak azt szeretném, bárcsak kapna egy saját részt. :-D Leila pedig abszolút bátor, és egy erős női karakter, nem az a hisztis p.csa, nem hisztizik órákon át, ha kell megvédi, és kiáll önmagáért, még egy ilyen állatias pasi ellen is, mint Vlad. XD Maximust is bírtam az elejétől kezdve, spoiler Még akiket megkedveltem, az Gretchen, és persze Cat karakterét is, igazán jófejek ők ketten. :-D Szóval nekem ez is bejött, és alig várom már a folytatását. :-D Az írónő nagyon zseniálisan ír, és nekem bejön a stílusa is, csak ajánlani tudom. :-D

Milli88 P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

„Az ölelése volt az én drogom, és minden függő tudja, hogy egyetlen adag is túl sok, és ezer sem elég.”

Meglepő módon a számomra oly sokszor előforduló „második könyv effektus” jegyeit nem hordozza. Teljes mértékben lekötötte a figyelmemet, pár oldal után az összes szereplőt fel tudtam idézni annak ellenére, hogy az első részt már viszonylag régen olvastam.
Tetszett, hogy Leila kiállt magáért és a szerelemért és nem volt megalkuvó. Persze nagyon izgultam, de kellett a történetbe az a bizonyos spoiler.
Vlad továbbra is a maga borzasztó természetével és „megközelíthetetlen vagyok, kemény harcos és nem tudok szeretni” hozzáállásával az egyik legkedveltebb férfi karakter a fantasy könyvek világában. Nem nyálas, nem tutyimutyi és nem csillog. xD

A vége ismételten nagy kerek szemeket eredményezett nálam, így repesve várom a folytatást. :)

DarknessAngel >!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Még mindig nagyon jó sorozat, habár továbbra is azt vallom, hogy az első rész egy picivel jobb volt. :)
Viszont Vladot még a bunkósága ellenére se tudom nem szeretni, így élvezet volt olvasni minden sorát a könyvnek. Leila makacssága most zavart egy kicsit, mert habár abban egyetértettem vele, amit az elején csinált-mondott, de később fölöslegesen tette ki magát egy csomó veszélynek. Érdekes, hogy ez Cat-nél sose zavart :'D
No mindegy, örülök, ahogy a dolgok alakulnak, mert a sztori továbbra is szuper, a két főszereplő közötti kémia pedig csak úgy pezsel ;) Alig várom a kövi részt.

deen>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Még mindig imádom Vladot, habár ez a rész nem tetszett annyira mint az első. A cselekmény pörgős volt és izgalmas, de valami hiányzott belőle. Leila legalább olyan tökös, mint Vlad, a túlélőösztöne pedig briliáns, azonban sokszor meggondolatlan, és pont ez miatt kerül mindig jó nagy szarba. Örültem, hogy Cat is megjelent, ha csak egy röpke epizód erejéig is. Vlad és Leila kapcsolata olyan, mint egy hullámvasút, és ez nem írható csak egyikük számlájára, bár Vlad azért elég taplón tud viselkedni, de ettől még imádni való. Remélem hamar jön a folytatás!

cicus61 P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Hát az első rész jobban tetszett. Ebben most sok-sok nyűglődés volt. Leila nem annyira kedvencem, folyton nyavalyog. Tudta kivel kezd, akkor mit nyafog. Néha nem értem, mit bír rajta Vlad. Maga a történet jó volt, tetszett. Kicsit pihentetem a 3.rész előtt. Cat és Bones sokkal jobban tetszik és jópofa volt, hogy szerepeltek ebben a rész pár mondat erejéig.

2 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Ahhh. Megint hazaértem!
Annyira szeretem Frost véres és vad vámpír világát !
Vlad az egyik kedvenc könyves pasim, imádom.
Annyira régimódi, amitől én is falramásznék, akárcsak Leila, de valahogy őt így lehet szeretni.
Leila és Vlad párosa nekem jól működik együtt, bár néha tényleg sok az elbeszélés egymás mellett. Beszélhetnének többet Cattel és Bonessal :D
Azt nagyon bírnám amúgy is!
Kedvenc lett, nem vitás :)

Sippancs P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Hát, ez még mindig nem volt az igazi. Egy fokkal jobb és izgalmasabb volt talán, mint az első rész, de rájöttem, hogy Leilát nem igazán csípem. Rettenetesen idegesítő dolgai vannak, és előbb ugrik toroknak, mint hogy kérdezzen, ezzel pedig engem a halálba lehet kergetni.
Vlad ellenben sokkal-sokkal fincsibb volt. Mórozus, kemény, középkori. Kicsit nehezményeztem is az írónőtől, hogy néha oldalakra eltünteti, pedig mennyivel jobb lett volna, ha az ő szemszögéből íródik mindegyik rész!
A történet vége borítékolható volt, ahogy az is, hogy spoiler még visszatér, ennek ellenére nem vágyom azonnal a folytatásra.

3 hozzászólás
kocybaba P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Ha muszáj lenne választanom az első két rész közül, akkor nekem az első jobban bejött valamivel. Itt ugyanis rögtön az elején Vlad és Leila is próbára tette a türelmemet. Ki nem állhatom ha a párosok spoiler, de beláttam, hogy szükséges volt, és aztán később egy rossz szavam se akadt. Ha néha döcögősen is, de azért csiszolódik a kapcsolatuk és továbbra is kitartok amellett, hogy kitűnő párost alkotnak. Imponált az új, nyíltabb spoiler Vlad és összességében Leilat is ugyanúgy kedveltem, mint eddig. Örülük, hogy rendeződtek köztük a főbb érzelmi viszonyok, és hogy azért alakultak a háttérben is a dolgok. Már csak akkor lennék boldogabb, ha a következő rész a kezembe lenne!


Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Négyszázharmincegy.
Pislogtam.
– Hogy mi?
– Abban az évben születtem. Vagyis, ahogy láthatod, nem ma jöttem le a falvédőről.

227. oldal

ap358 P>!

Voltál már úgy, hogy pontosan tudtad, mit nem kéne tenned… ennek ellenére megtetted?

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
1 hozzászólás
ap358 P>!

– Az ördög legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik – morogta Vlad, és úgy hangzott, mintha idézne valamiből.

334. oldal

ap358 P>!

– Ne takargasd magad senki előtt! – mondta, és lelökte a hajamat a vállamról. – Csak az ostoba emberek szánják a túlélőket a hegeik miatt. Sose alázkodj meg az ostoba emberek előtt!

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes
ap358 P>!

Ez az egyik oka annak, hogy szeretlek. Te senki előtt nem hajolsz meg.
Sajnos lehet, hogy ugyanez a tulajdonság tép majd szét minket.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
MoaTale>!

– Elég ebből! Mondd meg, hol vagy!
(…)
– A Semmi Közöd Hozzá és a Kapd Be utca sarkán.

Kapcsolódó szócikkek: Leila · Vlad Tepes
Milli88 P>!

Az ölelése volt az én drogom, és minden függő tudja, hogy egyetlen adag is túl sok, és ezer sem elég.

Kapcsolódó szócikkek: Leila
Törpillaa P>!

Dolgozzanak csak meg a vacsorájukért! Ha meg akarnak enni, előbb el kell kapniuk.

323. oldal

Törpillaa P>!

– Te vagy a leggonoszabb ember, akivel valaha találkoztam – mondta csevegő hangnemben.

291. oldal


A sorozat következő kötete

Az éjszaka hercege sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Az angyal
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Karen Chance: Átölel az éjszaka
Kresley Cole: A sötétség démona
Rick Riordan: Neptunus fia
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Gail Carriger: Szívtelen
Deborah Harkness: Az élet könyve
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Patricia Briggs: Megszólít a hold