Második ​kísértés (Az éjszaka hercege 2.) 61 csillagozás

Jeaniene Frost: Második kísértés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…

Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.

A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.

Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Eredeti mű: Jeaniene Frost: Twice Tempted

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570844 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Leila · Vladislav Basarab Dracul · Gretchen Dalton · Hugh Dalton · Marty


Kedvencelte 9

Most olvassa 9

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 115

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
B_Vivien_Kitti P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Ahhh. Megint hazaértem!
Annyira szeretem Frost véres és vad vámpír világát !
Vlad az egyik kedvenc könyves pasim, imádom.
Annyira régimódi, amitől én is falramásznék, akárcsak Leila, de valahogy őt így lehet szeretni.
Leila és Vlad párosa nekem jól működik együtt, bár néha tényleg sok az elbeszélés egymás mellett. Beszélhetnének többet Cattel és Bonessal :D
Azt nagyon bírnám amúgy is!
Kedvenc lett, nem vitás :)

>!
ap358 P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Ez a rész rendkívül izgalmasan indult. Leilának eddig is voltak kétségei Vlad szándékait illetően, és ezek igen hamar döntésre késztetik. Próbál visszatérni a cirkusz világába, a cseppet sem hagyományos, de számára normális életbe, mígnem majdnem támadás áldozatává válik. Akció követ akciót, miközben a romantika ott van a háttérben, minden tettet átsző és szépen építi a kapcsolatokat.
Miután Leila visszakerül Vlad birtokára, a cselekmény kissé ellaposodik, átadja helyét a vérbeli szerelemnek, és főleg a két főszereplő viszonya kerül terítékre, végre minden letisztázódik.
Vlad továbbra is az a tipikus régimódi földesúr, gondolkodás terén nem igazán fejlődött, Leila meg egyre makacsabb, ezért a vitáik sokszor felesleges, de aranyos civakodásnak tűntek. Borzasztó, mennyire ragaszkodik egymáshoz ez a két szereplő, és mégis mennyire nem képesek egyetlen egy párbeszédet lefolytatni ellentétek nélkül. (Persze, kivétel az erotikus részek.)
Ezt követően folytatódik a pörgés, és habár ide-oda terelnek az utalások, valahogy a vége nem tudott meglepni, végig arra vártam, melyik szál fog a bűnbakhoz elvezetni.
Nagyon olvasmányos, gyorsan lehet vele haladni, de az a pici „hűha” érzés mégis hiányzott.
A függővég miatt viszont már nagyon várom a folytatást, remélem, minél hamarabb megjelenik.

3 hozzászólás
>!
ncsn87
Jeaniene Frost: Második kísértés

Ez aztán baromira tetszett! ♥ Vlad meg különösen fincsi volt. ♥♥♥
Jobban megfogott, mint az első rész. Magába szippantott, végig izgalmas volt. Tényleg, egy percig sem unatkoztam. Persze több szenvedélyesebb részt még elbírtam volna, de Vlad így is elvarázsolt. :D Sokkal jobban megismerhettük, hogy mit is érez Leila iránt. Azt mondja, nem tud bánni a szavakkal… Hát pedig nagyon is tud. Teljesen levett a lábamról… ♥♥♥ Imádom, amikor az erős férfiak szerelmesek lesznek.
Maximust sajnáltam is, meg nem is. spoiler
A fordítás már jobban sikerült, de itt is használtak azért furcs szavakat, mint elcsuklott, elzsongított. De szerencsére kevés volt ezekből.
Naggggyon várom a másik két részt! Remélem nem kell sokat várni rájuk. *imádkozik*
Sajnálom, mert olyan kevés fantasy jelenik meg mostanában nálunk. :((

3 hozzászólás
>!
Diana_L IP
Jeaniene Frost: Második kísértés

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem volt számomra ismeretlen a story. Eredetiben már volt hozzá szerencsém. Jeaniene Frostnak továbbra is fix helye van a kedvenceim között. Bár nem a Második kísértés a kedvencem tőle, de nem tudom nem imádni. Vlad még mindig Vlad, bár ha őszinte akarok lenni, akkor jobban kedvelem az igazi sötét Vladot, akivel a Cat & Bones könyvekben találkoztam. Ebben a regényben a lightosabb verzóját hozta. De oda se neki…
Aki nem ismeri a fent említett Cat @ Bones könyveket, ne hagyja ki….
A kedvenc jeleneteim pedig most is azok, ahol Cat jelen van. A beszólásai, apró csipkelődései… Nehéz überelni.
Szóval hajrá Vlad, hajrá KMK! Jöhet a következő! Én biztos vevő vagyok rá a továbbiakban is.

>!
kratas P
Jeaniene Frost: Második kísértés

Íme a Twilight és a Szürke szerelemgyermeke.
Végérvényesen ki kell jelentenem, hogy ezek a könyvek nem nekem valók.
És hogy akkor miért is adtam rá ennyi csillagot?
A végéért. A metrós részért és ami utána jött.

1 hozzászólás
>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Jeaniene Frost: Második kísértés

Nekem ez még az első résznél is jobban tetszett! A romantikus szál, az izgalmak, a főszereplők személyisége és persze a kötetben felvetett morális dilemmák is nagyon sokat hozzáadtak ahhoz, hogy kedvencként hivatkozhassak erre a részre.

Bővebben a blogomon :)
▶️ http://sorok-kozott.hu/2018/11/konyvkritika-jeanine-fro…

>!
Bagneso
Jeaniene Frost: Második kísértés

Számomra földöntúli öröm, amikor kinyithatok egy új Jeaniene Frost könyvet! Miért? Mert őrült fanatikus vagyok! :) Már a Vlad sorozat első részével kapcsolatban is éreztem, hogy ez a fanatizmus nem hagy alább akkor sem, ha nem a kedvenc párosom spoiler a főszereplő, a második rész pedig ezt még inkább bizonyította! :) Mondanám, hogy ott folytatódott minden, ahol az előző kötet véget ért, de közben meg jött a nagy „hoppá” fordulat is rögvest a könyv elején. Nem várt eseménnyel indult be a sztori, de egyben ettől kapott olyan nagy érzelmi löketet, amitől aztán végig pezsgett és parázslott az egész. Mondhatom, így kell a nyulat kiugrasztani a bokorból, és feldobni egy kapcsolatot! :) Mert miközben sok izgalmon, nem várt fordulaton és furcsaságon estek át szereplőink, a történet java mégiscsak a romantikáról szólt. Ezt persze köszönettel vettem és nagyon élveztem, mert imádom, amikor egy ilyen kemény, veszélyes és erős pasi, mint Vlad a másik oldalát is mutogatja! :) A végére persze felgyorsultak és bedurvultak a dolgok, nagy „változások” is megestek közben, és végül volt egy elég hátborzongató metrós kaland is, ami rémálmaimban se jöjjön vissza nekem sem! Leila is újra bebizonyította, hogy tökös csaj, méltó párja a vámpírjának, és jól illeszkedik a Cat uralta, Frost alkotta főhősnők sorába is. Kicsit kevesellem az oldalszámot amúgy, de mivel abszolút nyitott a történet vége, megelégszem ezzel is, és persze nagyon-nagyon várom a folytatást! Ez a könyv volt 2019 első befejezett olvasása számomra, és soha jobb kezdést! :)

>!
kittenn
Jeaniene Frost: Második kísértés

Imádom Jeaniene Frost vámpírvilágát. Bár még mindig Cat és Bones az egyes számú páros, azért Leila és Vlad párosát is nagyon megszerettem. Nekem ez a rész mondjuk nem tetszett annyira mint az első, de attól függetlenül ez is tetszett, itt sem volt hiány izgalomból és, ami a legfontosabb: alig várom a következő részt. spoiler

>!
catilde
Jeaniene Frost: Második kísértés

Kicsit nálam lemart az első résztől.
Leila tette az elején amit Vladdal tesz, az nagyon tetszik. De utána a karaktere nagy fordulatot vesz és egyáltalán nem szimpatikus.
Egyáltalán nem tetszett Leila ilyen hamar spoiler Cat és Bonesről viszont jó volt hogy egy kicsit feltűntek.

>!
csfannie P
Jeaniene Frost: Második kísértés

„Annak ellenére, hogy lassan haladtam a kötettel, nagyon élveztem újra a mi román hercegünk kastélyában tölteni a napjaimat. Ismét kaptam mindent, amire vágytam: szerelmet, szenvedélyt, kalandokat és igen, még kegyetlenséget is, de ezek nélkül nem lenne hiteles egy romantikus, vámpíros történet. A szereplők jól kidolgozottak, egy percig sem unatkozunk mellettük. A sorozat első része is tetszetős volt számomra, de ezek után már kaparom a falat a folytatásért, Jeaniene nagyot alkotott ezúttal is. Viszont a kérdés még mindig fennáll: képes-e a mindent elsöprő szerelem megváltoztatni egy ódivatú vámpírt, és legyőzni azt a megannyi ellenséget, aki arra vár, hogy szétszedje a párt?”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2018/12/jeaniene-fro…


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

Voltál már úgy, hogy pontosan tudtad, mit nem kéne tenned… ennek ellenére megtetted?

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
1 hozzászólás
>!
csfannie P

– Négyszázharmincegy.
Pislogtam.
– Hogy mi?
– Abban az évben születtem. Vagyis, ahogy láthatod, nem ma jöttem le a falvédőről.

227. oldal

>!
ap358 P

– Ne takargasd magad senki előtt! – mondta, és lelökte a hajamat a vállamról. – Csak az ostoba emberek szánják a túlélőket a hegeik miatt. Sose alázkodj meg az ostoba emberek előtt!

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes
>!
ap358 P

Ez az egyik oka annak, hogy szeretlek. Te senki előtt nem hajolsz meg.
Sajnos lehet, hogy ugyanez a tulajdonság tép majd szét minket.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
>!
csfannie P

– Mikor oldott meg bármit is a szerelem?

163. oldal

>!
ap358 P

– Az ördög legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik – morogta Vlad, és úgy hangzott, mintha idézne valamiből.

334. oldal

>!
csfannie P

– Te olcsójános, ez nem is gyémánt! – jelentette be a szokásos tapintatlanságával. – Ez meg miféle eljegyzési gyűrű?

29. oldal

>!
MoaTale

– Elég ebből! Mondd meg, hol vagy!
(…)
– A Semmi Közöd Hozzá és a Kapd Be utca sarkán.

Kapcsolódó szócikkek: Leila · Vlad Tepes
>!
ap358 P

– Látod, nem azt akarod, hogy én szeresselek. Te arra a férfira vágysz, akit kitaláltál magadnak. A lovagra, de én a sárkány vagyok, és mindig is az maradok.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes
>!
ap358 P

– A szerelem szörnyű gyengeség. Tökéletes célpontot nyújt az ellenségeidnek, és óvatlanná tesz… jó esetben.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Az angyal
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Rick Riordan: Athéné jele
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Hernád Péter: Pannónia Parancsnok
Csurgó Csaba: Kukoricza
Csüllög Ferenc: Időfolyam