Második ​kísértés (Az éjszaka hercege 2.) 461 csillagozás

Jeaniene Frost: Második kísértés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…

Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.

A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.

Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570844 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635610099 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635610105 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Leila · Vladislav Basarab Dracul · Maximus · Leila · Gretchen Dalton · Hugh Dalton · Marty


Kedvencelte 56

Most olvassa 9

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Nagyon izgalmas második részt kaptunk, de ehhez persz az kellett, hogy Leila az elején sértődött kislány módon viselkedjen. Ő próbál úgy viselkedni Vladdal, mintha egy normál pasi lenne a szomszédból, nem egy kegyetlen 600 éves hadúr. Bírtam, ahogy Martin figyelmeztette, hogy nem véletlenül hívják Karóba Húzó Vladnak Kasztrált Vlad helyett. Remélem Leila karaktere fel fog fejlődni Vladhoz és nem lesz szegény vámpírból tényleg Kasztrál Vlad.
Azt hiszem Cat és Bones párosítása sokkal találóbb, még mindig ők a kedvenceim, Leilát nem tartom elég erősnek, bár tény, hogy már tökösebb lett.
A fordítás jobb volt, mint az első részé, nem volt húskard, szépen megszerkesztett erotikus jelenetek voltak. Engem csak a gúl szó zavart, mert idáig ghoulként találkoztam vele (jó hogy nem már gúla). Szerencsére itt már valaki előre szólt, hogy lesz ilyen, így nem ért váratlan meglepetésként.
A befejezés kicsit függő, úgyhogy kérjük szépen a folytatást.
Mellékhatás: legszívesebben újraolvasnám a Cat és Bones sorozatot, ha nem lenne annyi olvasatlan könyv a listámon.:))

7 hozzászólás
Gorkie P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Természetesen, ezt is imádtam! Frost nem tud rosszat írni. Bár Cat és Bones mindig is az első helyen marad, nyugodt szívvel adok rá 5*.
(Úgy örültem, hogy felbukkantak ők is kicsit!)
Vlad és Leila 2 konok személy, akik kénytelenek valamennyire csiszolódni, ha együtt akarnak maradni. Viszont, változást elérni egy 600 éves vámpírnál nem kis feladat. Hála az égnek, nem lett belőle nyálas hősszerelmes, csak a megfelelő mértékben engedett.
A cselekmény akciódús és izgalmas, ahogy Frosttól már megszokhattam. Imádom ezt a világot és az írónő mindig tud valami újat mutatni. Csak úgy falom a lapokat, fel sem tűnik, hogy olvasok, pörögnek a jelenetek a fejemben, mint egy film.
Alig várom a folytatást! Bárcsak itt lenne már! Egy kicsit már fogy a türelmem Frost könyveivel kapcsolatban.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570844 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
6 hozzászólás
Smurfettereads>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Nekem ez a része is nagyon tetszett. :-) ❤ Szórakoztató volt, lenyűgöző, fordulatos, pörgős cselekmények, izgalmas, akciódús, az alapsztori abszolút a kedvencem lett, ahogy a szereplők is. Imádom. Ahogy a borítóját is. ❤ Most is voltak kellően romantikus és erotikus részei is, de az írónő kellően adagolta őket, szépen felosztotta, nem volt se túl kevés, se túl sok, pont megfelelőek voltak. :-D Imádom Vlad és Leila fantasy világát, az első oldaltól az utolsóig. :-) De legjobban csakis Vladot. ❤ Imádom a karakterét, annyira lenyűgözően férfias, kemény szexi egy álompasi. ❤ Már az első részében meggyőző volt, és most is csak azt szeretném, bárcsak kapna egy saját részt. :-D Leila pedig abszolút bátor, és egy erős női karakter, nem az a hisztis p.csa, nem hisztizik órákon át, ha kell megvédi, és kiáll önmagáért, még egy ilyen állatias pasi ellen is, mint Vlad. XD Maximust is bírtam az elejétől kezdve, spoiler Még akiket megkedveltem, az Gretchen, és persze Cat karakterét is, igazán jófejek ők ketten. :-D Szóval nekem ez is bejött, és alig várom már a folytatását. :-D Az írónő nagyon zseniálisan ír, és nekem bejön a stílusa is, csak ajánlani tudom. :-D

Naiva P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Én is azok közé tartozom, akik szerint az előző rész jobb volt, de azért ezt is nagyon lehetett élvezni. Leila nem a kedvencem, Vlad-dal ellentétben. Mégis úgy gondolom, hogy jó párost alkotnak, viszont Cat és Bones-nak a közelébe sincsenek, amiről nyilván nem tehetnek. Az említett páros igen magasra tette a lécet.
Jeaniene Frost írói stílusa pedig eszembe jutatta, hogy miért is szerettem annyira a könyveit.

Milli88 P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

„Az ölelése volt az én drogom, és minden függő tudja, hogy egyetlen adag is túl sok, és ezer sem elég.”

Meglepő módon a számomra oly sokszor előforduló „második könyv effektus” jegyeit nem hordozza. Teljes mértékben lekötötte a figyelmemet, pár oldal után az összes szereplőt fel tudtam idézni annak ellenére, hogy az első részt már viszonylag régen olvastam.
Tetszett, hogy Leila kiállt magáért és a szerelemért és nem volt megalkuvó. Persze nagyon izgultam, de kellett a történetbe az a bizonyos spoiler.
Vlad továbbra is a maga borzasztó természetével és „megközelíthetetlen vagyok, kemény harcos és nem tudok szeretni” hozzáállásával az egyik legkedveltebb férfi karakter a fantasy könyvek világában. Nem nyálas, nem tutyimutyi és nem csillog. xD

A vége ismételten nagy kerek szemeket eredményezett nálam, így repesve várom a folytatást. :)

Ferger_Jolcsi P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Az első része nekem sokkal jobban tetszett, valahogy erre a folytatásra most nem tudtam teljes mértékben ráhangolódni. Izgalmas és pörgős volt, bár helyenként klisés is, arra például előre számíthattam volna, hogy spoiler Gretchen, Leila húga a kedvenc karakterem az egész sorozatból, annyira bírom, ahogy a kis csajszi tök lazán viszonyul Vladhoz, egy sötét, vérengző és erőszakos „ősvámpírhoz”. Bár az is igaz, hogy Vlad nagyon engedékeny tud lenni, ha Leiláról van szó, legalábbis önmagához képest. Nem bólint mindenre rá, de azért így is nagyon sokban engedett már a lánynak. Sajnálom, hogy Marty ebben a részben ennyire keveset szerepelt, egyetlen egy röpke jelenet erejéig találkozhattunk csak vele. Az elsőben sokkal nagyobb szerephez jutott, őt is nagyon bírom, úgyhogy remélem, hogy a következő részben megint többet olvashatunk majd róla.

DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Még mindig nagyon jó sorozat, habár továbbra is azt vallom, hogy az első rész egy picivel jobb volt. :)
Viszont Vladot még a bunkósága ellenére se tudom nem szeretni, így élvezet volt olvasni minden sorát a könyvnek. Leila makacssága most zavart egy kicsit, mert habár abban egyetértettem vele, amit az elején csinált-mondott, de később fölöslegesen tette ki magát egy csomó veszélynek. Érdekes, hogy ez Cat-nél sose zavart :'D
No mindegy, örülök, ahogy a dolgok alakulnak, mert a sztori továbbra is szuper, a két főszereplő közötti kémia pedig csak úgy pezsel ;) Alig várom a kövi részt.

deen>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Még mindig imádom Vladot, habár ez a rész nem tetszett annyira mint az első. A cselekmény pörgős volt és izgalmas, de valami hiányzott belőle. Leila legalább olyan tökös, mint Vlad, a túlélőösztöne pedig briliáns, azonban sokszor meggondolatlan, és pont ez miatt kerül mindig jó nagy szarba. Örültem, hogy Cat is megjelent, ha csak egy röpke epizód erejéig is. Vlad és Leila kapcsolata olyan, mint egy hullámvasút, és ez nem írható csak egyikük számlájára, bár Vlad azért elég taplón tud viselkedni, de ettől még imádni való. Remélem hamar jön a folytatás!

Nixii P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Továbbra is rajongok Jeaniene írásmódjáért, a cselekményvezetéséért. Bár a fordítás valamilyen szinten javult, még nem az igazi, de elnézem. Vlad és Leila a könyv elején szétválik, bár mindkettejüket bántja ez a döntés, képtelenek kompromisszumot kötni. Természetesen, ahogy Leila kikerül Vlad védelme alól, az élete ismét veszélyben forog, ami miatt kapunk jó néhány izgalmas részt. Szegény lány, egy pillanatra sem unatkozik, folyamatosan a háta mögé kell néznie, míg egyszer csak ismét megjelenik Vlad. És innentől kezdve nincs megállás. Egyre több minden kerül a felszínre, a világ tovább tágul, Vlad titkai is lassan előkerülnek. A gonosztevő meglepő lesz, imádtam, ahogy Leila igyekszik a végére járni a dolgoknak, próbál Vlad háta mögött tevékenykedni, de újra és újra lebecsüli a hatszáz éves vámpírt. Ahogy Vlad el is mondja, nem most jött le a falvédőről. Végül ketten erősebbé válnak, megtanulnak bízni a másikban, illetve igyekeznek létrehozni egy kölcsönösen kielégítő kompromisszumot, ami korántsem könnyű, de értékelhető a próbálkozásuk. Még mindig imádom kategória ez a sorozat.

cicus61 P>!
Jeaniene Frost: Második kísértés

Hát az első rész jobban tetszett. Ebben most sok-sok nyűglődés volt. Leila nem annyira kedvencem, folyton nyavalyog. Tudta kivel kezd, akkor mit nyafog. Néha nem értem, mit bír rajta Vlad. Maga a történet jó volt, tetszett. Kicsit pihentetem a 3.rész előtt. Cat és Bones sokkal jobban tetszik és jópofa volt, hogy szerepeltek ebben a rész pár mondat erejéig.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

fannislibrary P>!

– Négyszázharmincegy.
Pislogtam.
– Hogy mi?
– Abban az évben születtem. Vagyis, ahogy láthatod, nem ma jöttem le a falvédőről.

227. oldal

ap358 P>!

Voltál már úgy, hogy pontosan tudtad, mit nem kéne tenned… ennek ellenére megtetted?

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
1 hozzászólás
ap358 P>!

– Ne takargasd magad senki előtt! – mondta, és lelökte a hajamat a vállamról. – Csak az ostoba emberek szánják a túlélőket a hegeik miatt. Sose alázkodj meg az ostoba emberek előtt!

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes
Milli88 P>!

Az ölelése volt az én drogom, és minden függő tudja, hogy egyetlen adag is túl sok, és ezer sem elég.

Kapcsolódó szócikkek: Leila
ap358 P>!

– Látod, nem azt akarod, hogy én szeresselek. Te arra a férfira vágysz, akit kitaláltál magadnak. A lovagra, de én a sárkány vagyok, és mindig is az maradok.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vlad Tepes
ap358 P>!

– Az ördög legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik – morogta Vlad, és úgy hangzott, mintha idézne valamiből.

334. oldal

ap358 P>!

Ez az egyik oka annak, hogy szeretlek. Te senki előtt nem hajolsz meg.
Sajnos lehet, hogy ugyanez a tulajdonság tép majd szét minket.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leila
MoaTale>!

– Elég ebből! Mondd meg, hol vagy!
[…]
– A Semmi Közöd Hozzá és a Kapd Be utca sarkán.

Kapcsolódó szócikkek: Leila · Vlad Tepes
krisztin1>!

A kés a hátban jobban fáj, ha egy barát fogja a markolatot.

Diana_Z I>!

– Nem kenyerem a mellébeszélés, mert akik szép szavakba burkolják a mondandójukat, később azok lesznek a legrosszabb árulók.

233. oldal, 32. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vladislav Basarab Dracul

A sorozat következő kötete

Az éjszaka hercege sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Holdvadász
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Kayra B King: Chaos
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Kresley Cole: A sötétség démona
Aurora Lewis Turner: A megtörhetetlen átok
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc