89. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
91. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Karó ​és sírhant (Cat és Bones 2.) 730 csillagozás

Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cat miután leszámolt egy veszedelmes emberkereskedő bandával és fájdalmas búcsút vett vámpír szerelmétől, új névvel és személyazonossággal él tovább. Az FBI egyik különleges és szupertitkos csoportjának vezetőjeként küzd a gyilkos vámpírok ellen. Minden oka meglehetne az elégedettségre, de a sötét múlt árnyai újra kísérteni kezdik. Megváltozott élete új szerelmet is tartogat, ám egy esküvőn váratlanul ismét Bones mellé sodródik, akinek nagyobb szüksége van rá, mint eddig bármikor…
Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel, és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egycsapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Eredeti mű: Jeaniene Frost: One Foot in the Grave

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542171 · Fordította: Hoppán Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

255 tag · 59 karc · Utolsó karc: 2019. április 24., 20:22 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer)


Kedvencelte 244

Most olvassa 19

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 87


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel 
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Jaj, hát mi mást lehetne mondani, egyszerűen imádtam! Ha az ember egyszer belekezd, utána már nem bírja letenni. Izgalmas és érdekes az elejétől kezdve egészen a végéig, egy percre sem unatkoztam. Cat és Bones egy igazi álompár az élőhalottak között. Minden közös pillanatukat szeretem, de a kedvencem a hosszú évek utáni találka. Hiába, Bones belépői mindig isteniek, Cat első mondata hozzá pedig úgyszintén. :D
Tate sosem nőtt igazán a szívemhez, annyira átérzem Bones frusztráltságát vele kapcsolatban. Nagyon unszimpatikus a pasi, hiába szerepel a „jók” között. Akit viszont utálva imádok, az Annette. Hiába megy Cat agyára, néha az enyémre is de attól még nagyon tud a csaj. Én speciel nagyon bírom, ahogy Catet provokálja, és mégis élve megússza. :D De amikor Cat helyreteszi, az a legjobb.
Az biztos, hogy még mindig ez az egyik legjobb vámpíros sorozat, amit olvastam. Megunhatatlan. Jöhet Vlad a következő részben. *-*

9 hozzászólás
>!
_Eriii
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Anno mikor az elsőt olvastam, azt hittem szívinfarktus kapok, ha nem tudom rögtön olvasni a következő részt, vagyis ezt. Most akárhány olvasáson túl, ugyanúgy megfájdul a szívem, pedig tudom mi fog történni. Ezt a részt is nagyon szerettem. Cat egy lehetetlen döntést hozott, és én vele együtt szenvedtem, újra és újra, de igazándiból Bones az, akiért majd meghasadt a szívem. Ugyancsak pörgős, akció dús, nem szenvedünk hiányt nevetésben sem. Ajánlom nagyon.

>!
mdmselle IP
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Ez még viccesebb volt, mint az első kötet, de legalább dupla annyiszor szerepelt benne a „szortyintott” szó. Teljesen kikészített! Ha minden szortyintásnál kitépnék egy szőrszálat a fordító orrából, akkor a sorozat végére tök kopasz lenne a orraluka.
– És meg is érdemelné! – szortyintotta megvetően az olvasó.

39 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Nem lehet mást irni erre, imádom! Cat az egyik kedvenc nöi karakterem és Bones sem éppen utolso pasi karakter. Szeretem, hogy ilyen humoros a történet és kellö mennyiségü a vér és a harcjelenet is. Jo volt megismerni az uj karaktereket, akik nagyon szimpik, kivéve Don-t. Azt hiszem mellékszereplök közül Juan volt a kedvenc. 29 évesen még mindig nem unom a vámpirokat, pedig emlékszem tiniként még Edward Cullen-nel kezdtem. Atyaég mennyit változtak azota. De nálam Bones a nyerö. Ja és szortyintva közlöm, akarok egy Bonest!

>!
Nikyy18
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Ez is kedvenc lett mint az első rész. Rengeteget lehet nevetni az egész könyvön. Jó volt, hogy itt már több mindent meglehetett tudni a vámpír világról. Egyszerűen nem lehet megunni Cat és Bones párost :)

2 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Ha valakinek úgy tetszett az első rész mint nekem, akkor szerintem képtelenség nem folytatni a sorozatot, mindegy, hogy újraolvasás-e vagy sem.
spoiler minden megváltozott Cat körül. A munka körül forog az élete és irtó jó benne. A munkatársait is kedveltem, de tűkön ülve vártam Bones visszatérését és hogy az én összetört szívem is meggyógyuljon. Még mindig nagyon tetszik, hogy egyszerre akciódús, véres, pikáns és humoros a könyv. Bones és Justina szócsatáitól ugyanúgy sírva nevetek. Sok dolog meglepetésként ért, néha úgy kapkodtam a fejemet a fordulatos részeknél, mintha csak most olvastam volna először. spoiler Az emlékeimben élő felejthetetlen részeket pedig ugyanolyan élvezettel olvastam!

>!
Naiva P
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Nem számoltam hányadik alkalommal olvasom, de továbbra is „sírva röhögős” sztori. Az előző rész vége miatt haragudtam Cat-re. Így, nem volt kérdés; folytatni kell. Akkor is, ha már tudtam, hogy mi lesz, hogy lesz. Most alaposabban figyelhettem, minden apró részletre. A két főhős hosszú utat tett meg. Az előző részhez képest pedig sokat fejlődtek, változtak, de az erős, érzéki kémia szerencsére megmaradt közöttük. Bones…. Hát’ ő továbbra is Bones. Nem tudom, hogy csinálja, de egyszerűen nem tudok vele betelni. Az oltári beszólásait, száraz humorát, szexisségét. Még mindig nagyon beképzelt, féltékeny és imádnivaló, amilyen területvédő. Cat már nem az a naiv, finomkodó lány, hanem egy igazi, vagány csaj. A Cat féle catfight-on konkrétan sírtam a nevetéstől. Az új munkájának köszönhetően, új szerethető szereplők is bekerülnek a képbe. Különösen bírtam Cat csapattársait. Még Tate-et is. Bones-ból teljesen kihozta az állatot.
Non Stop Akció és váratlan fordulatok, humor és izgalom. Leginkább ezek jellemzik a történetet. Egyre több minden derül ki a vámpírok világáról és Bones spoiler múltjából. spoiler

7 hozzászólás
>!
GytAnett P
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Erre a részre már azt mondom, hogy megérdemli az 5 csillagot! :)
Meglepő módon nem olvastam fülszöveget, és kisebb sokkhatással ért fel, hogy 4 évvel később járunk és Bones sehol. Teljesen kiakadtam, hogy most akkor mi van. Majd megnyugtattam magam, hogy nyilván nem Cat és Bones néven futna a sorozat, ha Bones felszívódna. :D
Meglepett, hogy Cat mennyire felnőtt lett. Fásult felnőtt, aki tényleg csak a munkájának él. Tetszik a munkája, hogy még mindig egy igazi belevaló csaj, ráadásul kifejezetten bírtam a munkatársait is. Mindannyian különböző karakterek, és ez így volt jó. :)
Aztán szerencsére újra felbukkant Bones. *-* Egyre jobban bírom ezt a pasit. :P
Anette-től falra másztam. A legszívesebben kikapartam volna a szemét, és már vártam a pillanatot, hogy Cat mikor fogja kinyírni. :D Cat anyját még mindig nagyon utálom, szerintem ez soha nem is fog megváltozni…
Sorozatrészekről soha nem tudok jó értékelést írni. Ráadásul egymás után olvastam két részt és egy kicsit összefolytak az események. :)
A lényeg, hogy nagyon jó, nagyon ígéretes sorozat.

4 hozzászólás
>!
bankicsniki
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Imádom,imádom,imádom!!!! :D
Annyira pörgős volt ez a rész,hogy észre se vettem,amikor befejeztem. Azonnal folytatom!:D

U.i.:Akarok egy Bones-t!!! :D

19 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Tökéletes agymosó- relaxációs gyakorlat.
Azért olvastam napokig, mert mindig amikor az agyam már zúgott minden más miatt tudtam mihez nyúlni (xanax-ot vény nélkül nem adnak alapon:)) )
Bár még mindig tartom, hogy egy- egy vámpírregényben felsorakozott figuráknál én is vámpírabb vagyok, de Bones-ék bandája már- már van annyira véres, amennyinek véresnek kell lennie. Mindezek mellett mégis evilágiak, de nem erőltetve. A párbeszédek zseniálisak, pörögnek, a poénok sem erőltetettek.
Cat még mindig nem a szívem csücske, az anyja remélem kipurcan a következő kötetekben, a vámpírokból a rossz fiúkat is épp annyira csipázom, mint Bones-t. Mert azok is olyanok mint ő, csak más szemszögből :D
Most rögtön nekiugranék a következő résznek, de mivel fizikai formában a negyedik hiányzik a polcomról, ezért még pihentetem. De azért hú de élvezem én ezeket.
Ismételten köszönet @Ittimi78 -nak, hogy manipulált és rávett, hogy elkezdjem ezt a sorozatot, de azért kiemelem: más sorozatot ne kezdj el ajánlani, mert NEM akarok elcsábulni :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Nusejka_Sentellion

– Tudod, mi a te bajod, Justina? Hogy nagyon kellene neked egy jó dugás.
Egy korty ginnel próbáltam visszafojtani a kitörni készülő nevetést. Hát ezt aztán jól megmondta.
Anyám dühödten fújtatott. Bones ügyet sem vetett rá.
– Persze nem ajánlhatom fel, hogy segítek a dolgon. Már a tizenhetedik században felhagytam a kurválkodással.
A gin a tüdőmre szaladt. Erről nem beszéltem anyámnak. Adja ég, hogy csak rosszul hallottam!
De nem. És Bones folytatta:
– De van egy barátom, aki tartozik nekem egy szívességgel, és talán rá lehetne venni… Cicuska, jól vagy?
Amióta elkezdte ezt a témát, nem vettem levegőt. Plusz a gin megállt a tüdőmben, úgyhogy nem voltam jól. Anyám magával volt elfoglalva. Szidalmak özönét zúdította Bonesra.
– Mocskos, degenerált, zaklató szodomita…
– Jellemző… Csak magaddal törődsz, a lányoddal pedig nem, szívtelen nőszemély. Nem látod, hogy fuldoklik?

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
2 hozzászólás
>!
Panelmacska

A fenébe az olyanokkal, akik logikus érvelést használnak a vitában. Teljesen sportszerűtlen.

213. oldal, 26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: vita
>!
Nita_Könyvgalaxis P

– […] És nem fogok szétvetett lábakkal örök szerelmet vallani neked.
Még szélesebben elmosolyodott.
– Vannak más pozíciók is…

127. oldal

17 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Hízelgő, hogy nemcsak megölni akarsz, de megdugni is. Ez igazán kedves tőled, Liam.
Elvigyorodott.
– Elvégre nemrég volt Valentin-nap.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valentin nap
4 hozzászólás
>!
Röfipingvin MP

– Te dumáltad rá, hogy mostanáig bugyi nélkül járkáljon? Madre de Dios , ez elképesztő. Sokat tanulhatok még tőled, amigo.

219. oldal 1. bekezdés

>!
Panelmacska

Tudod, mit csináltál most?… Éppen rámentél az utolsó idegszálamra.

Im.: p. 247.

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Azok vagyunk, akikké lettünk, és nem azok, akikként indultunk.

239. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

-Minden éjjel azért fohászkodom, hogy meghalj és örökre a pokolban rothadj!
[..]
– Mondhatta volna kicsit hangosabban is. A Mindenható talán nem hallotta meg.

82. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

– [..] A főnöködnek kihullik az összes hereszőre, ha rájön, mennyien ismernek.
– Ezt szépen mondtad. – Tényleg szépen mondta.

84. oldal

>!
Naiva P

– Természetesen igent mondtam. Aztán levadásztam őket, és tekéztem a fejükkel. Ezek után elmaradtak a hasonló hívások. Nagyot nyeltem. Ahogy őt ismerem, szóról szóra ezt tette.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)

A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Angyalcsók
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs
Charlaine Harris: Holtak klubja
Richelle Mead: A halál csókja
Isaac Marion: Eleven testek