Karó ​és sírhant (Cat és Bones 2.) 866 csillagozás

Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cat miután leszámolt egy veszedelmes emberkereskedő bandával és fájdalmas búcsút vett vámpír szerelmétől, új névvel és személyazonossággal él tovább. Az FBI egyik különleges és szupertitkos csoportjának vezetőjeként küzd a gyilkos vámpírok ellen. Minden oka meglehetne az elégedettségre, de a sötét múlt árnyai újra kísérteni kezdik. Megváltozott élete új szerelmet is tartogat, ám egy esküvőn váratlanul ismét Bones mellé sodródik, akinek nagyobb szüksége van rá, mint eddig bármikor…
Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel, és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egycsapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542171 · Fordította: Hoppán Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

283 tag · 117 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 28., 21:20 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer) · Mencheres · Denise MacGregor · Justina Crawfield · Annette · Juan · Tate Bradley · Belinda · Don (Donald Bartholomew Williams) · Randy


Kedvencelte 266

Most olvassa 18

Várólistára tette 98

Kívánságlistára tette 114


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Nem számoltam hányadik alkalommal olvasom, de továbbra is „sírva röhögős” sztori. Az előző rész vége miatt haragudtam Cat-re. Így, nem volt kérdés; folytatni kell. Akkor is, ha már tudtam, hogy mi lesz, hogy lesz. Most alaposabban figyelhettem, minden apró részletre. A két főhős hosszú utat tett meg. Az előző részhez képest pedig sokat fejlődtek, változtak, de az erős, érzéki kémia szerencsére megmaradt közöttük. Bones…. Hát’ ő továbbra is Bones. Nem tudom, hogy csinálja, de egyszerűen nem tudok vele betelni. Az oltári beszólásait, száraz humorát, szexisségét. Még mindig nagyon beképzelt, féltékeny és imádnivaló, amilyen területvédő. Cat már nem az a naiv, finomkodó lány, hanem egy igazi, vagány csaj. A Cat féle catfight-on konkrétan sírtam a nevetéstől. Az új munkájának köszönhetően, új szerethető szereplők is bekerülnek a képbe. Különösen bírtam Cat csapattársait. Még Tate-et is. Bones-ból teljesen kihozta az állatot.
Non Stop Akció és váratlan fordulatok, humor és izgalom. Leginkább ezek jellemzik a történetet. Egyre több minden derül ki a vámpírok világáról és Bones spoiler múltjából. spoiler

13 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Jaj, hát mi mást lehetne mondani, egyszerűen imádtam! Ha az ember egyszer belekezd, utána már nem bírja letenni. Izgalmas és érdekes az elejétől kezdve egészen a végéig, egy percre sem unatkoztam. Cat és Bones egy igazi álompár az élőhalottak között. Minden közös pillanatukat szeretem, de a kedvencem a hosszú évek utáni találka. Hiába, Bones belépői mindig isteniek, Cat első mondata hozzá pedig úgyszintén. :D
Tate sosem nőtt igazán a szívemhez, annyira átérzem Bones frusztráltságát vele kapcsolatban. Nagyon unszimpatikus a pasi, hiába szerepel a „jók” között. Akit viszont utálva imádok, az Annette. Hiába megy Cat agyára, néha az enyémre is de attól még nagyon tud a csaj. Én speciel nagyon bírom, ahogy Catet provokálja, és mégis élve megússza. :D De amikor Cat helyreteszi, az a legjobb.
Az biztos, hogy még mindig ez az egyik legjobb vámpíros sorozat, amit olvastam. Megunhatatlan. Jöhet Vlad a következő részben. *-*

9 hozzászólás
_Eriii>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Anno mikor az elsőt olvastam, azt hittem szívinfarktus kapok, ha nem tudom rögtön olvasni a következő részt, vagyis ezt. Most akárhány olvasáson túl, ugyanúgy megfájdul a szívem, pedig tudom mi fog történni. Ezt a részt is nagyon szerettem. Cat egy lehetetlen döntést hozott, és én vele együtt szenvedtem, újra és újra, de igazándiból Bones az, akiért majd meghasadt a szívem. Ugyancsak pörgős, akció dús, nem szenvedünk hiányt nevetésben sem. Ajánlom nagyon.

ZitussKa>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy 2020-ban ismét feltámad bennem a vámpírszerelem akkor biztos, hogy megharapom :)) Zseniálisak, teljesen rácsavarodtam erre a sorozatra. Telis-tele haláli jó poénokkal, remek karakterekkel, a páros között pedig ezer fokon égő kémiával. A történet pedig át van szőve olyan fokú izgalommal, ami nemes egyszerűséggel minden erőlködés nélkül visz magával.
Nagyon hálás vagyok Catnek és Bonesnak mert a lehető legjobbkor találtak meg. Máskülönben olyan lennék, mint egy házsártos öregasszony, aki gyúrófával a kezében fenyeget mindenkit, aki csak egy lépéssel is megközelíti. Higgyétek el, egy jó könyv a környezetet is képes megmenteni, nem csupán azt, aki olvassa ;)
Egyébként az egész aligha működne Cat személyisége nélkül. Ez a kettős azért ilyen sziklaszilárd mert mindkettejüket nagyon lehet szeretni. Abszolút telitalálat.

mdmselle I>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Ez még viccesebb volt, mint az első kötet, de legalább dupla annyiszor szerepelt benne a „szortyintott” szó. Teljesen kikészített! Ha minden szortyintásnál kitépnék egy szőrszálat a fordító orrából, akkor a sorozat végére tök kopasz lenne a orraluka.
– És meg is érdemelné! – szortyintotta megvetően az olvasó.

39 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Nem lehet mást irni erre, imádom! Cat az egyik kedvenc nöi karakterem és Bones sem éppen utolso pasi karakter. Szeretem, hogy ilyen humoros a történet és kellö mennyiségü a vér és a harcjelenet is. Jo volt megismerni az uj karaktereket, akik nagyon szimpik, kivéve Don-t. Azt hiszem mellékszereplök közül Juan volt a kedvenc. 29 évesen még mindig nem unom a vámpirokat, pedig emlékszem tiniként még Edward Cullen-nel kezdtem. Atyaég mennyit változtak azota. De nálam Bones a nyerö. Ja és szortyintva közlöm, akarok egy Bonest!

Nikyy18>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Ez is kedvenc lett mint az első rész. Rengeteget lehet nevetni az egész könyvön. Jó volt, hogy itt már több mindent meglehetett tudni a vámpír világról. Egyszerűen nem lehet megunni Cat és Bones párost :)

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Ha valakinek úgy tetszett az első rész mint nekem, akkor szerintem képtelenség nem folytatni a sorozatot, mindegy, hogy újraolvasás-e vagy sem.
spoiler minden megváltozott Cat körül. A munka körül forog az élete és irtó jó benne. A munkatársait is kedveltem, de tűkön ülve vártam Bones visszatérését és hogy az én összetört szívem is meggyógyuljon. Még mindig nagyon tetszik, hogy egyszerre akciódús, véres, pikáns és humoros a könyv. Bones és Justina szócsatáitól ugyanúgy sírva nevetek. Sok dolog meglepetésként ért, néha úgy kapkodtam a fejemet a fordulatos részeknél, mintha csak most olvastam volna először. spoiler Az emlékeimben élő felejthetetlen részeket pedig ugyanolyan élvezettel olvastam!

GytAnett>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Erre a részre már azt mondom, hogy megérdemli az 5 csillagot! :)
Meglepő módon nem olvastam fülszöveget, és kisebb sokkhatással ért fel, hogy 4 évvel később járunk és Bones sehol. Teljesen kiakadtam, hogy most akkor mi van. Majd megnyugtattam magam, hogy nyilván nem Cat és Bones néven futna a sorozat, ha Bones felszívódna. :D
Meglepett, hogy Cat mennyire felnőtt lett. Fásult felnőtt, aki tényleg csak a munkájának él. Tetszik a munkája, hogy még mindig egy igazi belevaló csaj, ráadásul kifejezetten bírtam a munkatársait is. Mindannyian különböző karakterek, és ez így volt jó. :)
Aztán szerencsére újra felbukkant Bones. *-* Egyre jobban bírom ezt a pasit. :P
Anette-től falra másztam. A legszívesebben kikapartam volna a szemét, és már vártam a pillanatot, hogy Cat mikor fogja kinyírni. :D Cat anyját még mindig nagyon utálom, szerintem ez soha nem is fog megváltozni…
Sorozatrészekről soha nem tudok jó értékelést írni. Ráadásul egymás után olvastam két részt és egy kicsit összefolytak az események. :)
A lényeg, hogy nagyon jó, nagyon ígéretes sorozat.

4 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Jeaniene Frost: Karó és sírhant

Tökéletes agymosó- relaxációs gyakorlat.
Azért olvastam napokig, mert mindig amikor az agyam már zúgott minden más miatt tudtam mihez nyúlni (xanax-ot vény nélkül nem adnak alapon:)) )
Bár még mindig tartom, hogy egy- egy vámpírregényben felsorakozott figuráknál én is vámpírabb vagyok, de Bones-ék bandája már- már van annyira véres, amennyinek véresnek kell lennie. Mindezek mellett mégis evilágiak, de nem erőltetve. A párbeszédek zseniálisak, pörögnek, a poénok sem erőltetettek.
Cat még mindig nem a szívem csücske, az anyja remélem kipurcan a következő kötetekben, a vámpírokból a rossz fiúkat is épp annyira csipázom, mint Bones-t. Mert azok is olyanok mint ő, csak más szemszögből :D
Most rögtön nekiugranék a következő résznek, de mivel fizikai formában a negyedik hiányzik a polcomról, ezért még pihentetem. De azért hú de élvezem én ezeket.
Ismételten köszönet @Ittimi78 -nak, hogy manipulált és rávett, hogy elkezdjem ezt a sorozatot, de azért kiemelem: más sorozatot ne kezdj el ajánlani, mert NEM akarok elcsábulni :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

– Tudod, mi a te bajod, Justina? Hogy nagyon kellene neked egy jó dugás.
Egy korty ginnel próbáltam visszafojtani a kitörni készülő nevetést. Hát ezt aztán jól megmondta.
Anyám dühödten fújtatott. Bones ügyet sem vetett rá.
– Persze nem ajánlhatom fel, hogy segítek a dolgon. Már a tizenhetedik században felhagytam a kurválkodással.
A gin a tüdőmre szaladt. Erről nem beszéltem anyámnak. Adja ég, hogy csak rosszul hallottam!
De nem. És Bones folytatta:
– De van egy barátom, aki tartozik nekem egy szívességgel, és talán rá lehetne venni… Cicuska, jól vagy?
Amióta elkezdte ezt a témát, nem vettem levegőt. Plusz a gin megállt a tüdőmben, úgyhogy nem voltam jól. Anyám magával volt elfoglalva. Szidalmak özönét zúdította Bonesra.
– Mocskos, degenerált, zaklató szodomita…
– Jellemző… Csak magaddal törődsz, a lányoddal pedig nem, szívtelen nőszemély. Nem látod, hogy fuldoklik?

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
2 hozzászólás
Panelmacska>!

A fenébe az olyanokkal, akik logikus érvelést használnak a vitában. Teljesen sportszerűtlen.

213. oldal, 26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: vita
Nita_Könyvgalaxis>!

– […] És nem fogok szétvetett lábakkal örök szerelmet vallani neked.
Még szélesebben elmosolyodott.
– Vannak más pozíciók is…

127. oldal

17 hozzászólás
Panelmacska>!

Tudod, mit csináltál most?… Éppen rámentél az utolsó idegszálamra.

Im.: p. 247.

Kapcsolódó szócikkek: Annette · Catherine Crawfield
Röfipingvin P>!

– Te dumáltad rá, hogy mostanáig bugyi nélkül járkáljon? Madre de Dios , ez elképesztő. Sokat tanulhatok még tőled, amigo.

219. oldal 1. bekezdés

Nita_Könyvgalaxis>!

Azok vagyunk, akikké lettünk, és nem azok, akikként indultunk.

239. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

-Minden éjjel azért fohászkodom, hogy meghalj és örökre a pokolban rothadj!
[..]
– Mondhatta volna kicsit hangosabban is. A Mindenható talán nem hallotta meg.

82. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

– [..] A főnöködnek kihullik az összes hereszőre, ha rájön, mennyien ismernek.
– Ezt szépen mondtad. – Tényleg szépen mondta.

84. oldal

Naiva P>!

– Természetesen igent mondtam. Aztán levadásztam őket, és tekéztem a fejükkel. Ezek után elmaradtak a hasonló hívások. Nagyot nyeltem. Ahogy őt ismerem, szóról szóra ezt tette.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)
Rouge>!

Miután annyi évig tűnődtem azon, mit érzel irántam, igazán megérte az életemet kockáztatni, hogy megtudjam. Valld be, Cicuska, hogy te éppannyira nem tetted túl magad rajtam, mint én terajtad, és ezen nem változtat semmiféle tagadás vagy hazugság, de még az az idióta sem, akivel találkozgatsz.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell)

A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darynda Jones: Első sírhant
Cassandra Clare: Árnyak ura
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Rainbow Rowell: Csak így tovább
J. D. Robb: Halálos ünnep
Kresley Cole: Vámpírszerető