Into ​the Fire (Night Prince 4.) 22 csillagozás

Jeaniene Frost: Into the Fire Jeaniene Frost: Into the Fire

In the explosive finale to New York Times bestselling author Jeaniene Frost’s Night Prince series, Vlad is in danger of losing his bride to an enemy whose powers might prove greater than the Prince of Vampire’s….

In the wrong hands, love can be a deadly weapon.

For nearly six hundred years, Vlad Tepesh cared for nothing, so he had nothing to lose. His brutal reputation ensured that all but the most foolhardy stayed away. Now falling in love with Leila has put him at the mercy of his passions. And one adversary has found a devastating way to use Vlad’s new bride against him.

A powerful spell links Leila to the necromancer Mircea. If he suffers or dies, so does she. Magic is forbidden to vampires, so Vlad and Leila enlist an unlikely guide as they search for a way to break the spell. But an ancient enemy lies in wait, capable of turning Vlad and Leila’s closest friends against them…and finally tearing the lovers apart forever.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Avon, New York, 2017
384 oldal · ASIN: B01BSI348C
>!
HarperAudio, New York, 2017
ASIN: B01N64QU23 · Felolvasta: Tavia Gilbert
>!
Avon, New York, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 978006207643

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Vlad Tepes · Ian · Mencheres · Leila · Leila · Maximus · Marty


Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Jeaniene Frost: Into the Fire

Nem vagyok száz százalékig megelégedve. Sajnos nem tudok maximum csillagot adni, bármennyire is elfogult vagyok Jeaniene Frostal és az egész klánnal. Számomra egy picit erőltetett volt ez az utolsó rész. Nem éreztem azt a varázst ami Jeaniene könyveire oly jellemző. Pedig volt benne varázslat, mert szegény Dracul meg Leila az egész történet alatt azzal vacakolt. Nem mondom, hogy nem volt pörgős, mert volt itt minden és mégis hiányzott valami. Hatalmas plusz pont jár Ianért. Ő szokásához híven hozta a formáját. Jeaniene előkészítette a terepet az ő könyvének. Szegény jól meg is szívta. Várom az ő könyvét. Sajnálom, hogy ez a rész nem hozta azt az eufórikus érzést ami oly jellemző a Frost könyvekre. Talán belefáradt, hogy Dracul „felégetek mindent és mindenkit aki Leilára néz”. Ebbe a részben is sültek meg pedig jócskán.

DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Into the Fire

Lenyugodtam, átgondoltam, mégis csak 3 csillagot tudok adni.
A történet elég laposan indított, és egész a könyv feléig ez így is maradt. Nem szippantott úgy magába, mint az előző rész. Nem volt unalmas, vagy ilyesmi, csak egyszerűen annyira erőltetettnek hatott ez az egész megmentősdi. Javított a helyzeten, hogy Ian is felbukkant, és részese volt a cselekménynek, Mencheres dettó. Viszont nem értem, hogy mégis, hogy lehet ez az utolsó rész?! Hogy lehet így befejezni a sorozatot, mindféle elvarratlan szállal?!

1. Leila apjáról szó nem volt ebben a részben. Hogy mi lett vele, kibékültek-e, hol él? spoiler
2. Gretchen (a.k.a. Leila tesója). Leila nagyon csúnyán bánt vele az egész sorozat alatt. Nagyon nem jött át a testvéri szeretet. Főleg, mikor még be is vallja Vladnak, hogy ha választania kéne kettejük között spoiler, akkor Vladot választaná. Most akkor neki is lesz még később szerepe, esetleg saját könyve, mert így semmi értelme nem volt annak, amin keresztülment a csajszi (lásd 1. spoiler), még az epilógusban se volt benne.
3. Most akkor Mirceaval is mi lett?! Mégis milyen hülye lezárást kapott? spoiler Amúgy nagyon bírtam Leilát a végén. spoiler Hülye Bish
4. Martyval is csúnyán elbánt Frost. Vártam, hogy Leila majd előveszi Vladot amiatt, amit az előző részben tett szegény pasival, de nem. Minek is, mikor így is meg lehet oldani?! Volt gond, nincs gond. spoiler
5. IAN!!! Tudom, hogy neki van saját sorozata, és hogy ez a gebasz azért volt, hogy az minél érdekesebb legyen, de akkor is! Ekkorát még életemben nem csalódtam Vladban. Most mondhatjátok, hogy nem az ő hibája, ami történt. Olyan 20-30%-ra én is belátom, de F* this shit!!!, igenes ő cseszte el! Sose voltam még ennyire kiakadva, ennyire mérges egy Frost könyvre. Vladra!!! Vlad ezzel teljesen összetört. Nagyon csalódtam benne.
Plusz, komolyan engedte volna, hogy spoiler Erre épp Vladnak kellett volna gondolnia, de neeeem! Mindenki elmehet a fenébe, mindenki meghalhat Leilán kívül.

Voltak nagyon jó részek, amik szuperül elszórakoztattok (hógolyó, Ian kommentek, „lányos buli”…), de amint elértem az 5. pontban említett részhez, na az teljesen sorsfordító volt. Soha nem éreztem magam ennyire becsapva. Itt sírtam Ian miatt :'( Nem ér ilyet tenni egyik kedvenc Cat és Bones szereplővel se, főleg nem Ian-nel! Még a Leila+Vlad romantikus részektől is elvette minden kedvem.
Sajnos ebben most nagyon csalódtam, viszon Ian könyvét annál jobban várom. Főleg, hogy Veritasról is már itt kiderült egy érdekes dolog.

4 hozzászólás
molybarby>!
Jeaniene Frost: Into the Fire

Huh, valahogy nem így képzeltem el a befejezést. Mi lett Mirceaval? Mi lett az átokkal? Mi lett mindennel? Valahogy semmi se derült ki. Vladnak a viselkedése se tetszett, meg az egész hozzáállása. Ez már a negyedik rész és még mindig nem értette meg, hogy Leilat nem kéne visszafognia folyton. Nem tudom, nekem ez a rész valahogy nem jött át. Mégis megkapja a négy csillagot, mert élveztem az olvasását, még akkor is ha nem volt rá sok időm. Ezért is tartott ilyen sokág kiolvasni. Ha abba is hagytam, mindig mikor tovább olvastam tudtam addig mi történt. Ebben a könyvben egyértelműen Ian volt a kedvencem. Remélem róla is tudok majd olvasni. Láttam, hogy készül valami Night Rebel sorozat abból is. Nekem mindenképpen kell. :)

10 hozzászólás
andie88_Sentellion>!
Jeaniene Frost: Into the Fire

Hát ez nehéz szülés volt. Pedig volt potenciál a sztoriban, az elején még tetszett is, de aztán teljesen ellaposodott. Pedig akció volt benne bőven, de tök hidegen hagyott, hogy mi történik és mi lesz a vége. Az egyetlen pozitívum a könyvben az Ian volt, és a kis mellékszál, ami végre elindítja az ő könyvét.

Én szerettem Leilát az első részben, még a másodikban is, de itt, annak ellenére, hogy most jó párszor ő mentette meg Vlad seggét és nem fordítva, és el tud bánni a rossz fiúkkal, mint karakter elég semmilyen volt.

Vlad már az első rész óta zuhanórepülés, de itt jött el az a pont, hogy nem bírom már. Szerencse, hogy nincs több rész, mert ez a nyáladzás még nekem is sok. Kérem vissza azt a Vladot, akit Cattel ismertünk meg!!

Remélem Ian sorozata nem jár így, szerencsére a kiszemelt párja és ő is elég elmebeteg.

Tufuka>!
Jeaniene Frost: Into the Fire

Teljesen feleslegesnek éreztem ezt a részt, ami egyébként nem volt olyan rossz, mint vártam, de jó sem. A 4 csillagot maximálisan megérdemli (Ian miatt még többet is), de ez a sztori már rég kifújt, Vlad kasztrálásról meg ne is beszéljük… Szóval szép volt, jó volt, de nagyon jó, hogy vége… :D
A könyv amellett, hogy olvasmányos volt és gyorsan lehetett vele haladni, ügyesen felvezette Ian sorozatát (Night Rebel :D), de inkább abból olvastam volna az első részt, mint a Night Prince-ből a 4-et. Frost valahogy most nem hozta a formáját, nagyon sok olyan szálat nyitva hagyott, amit nem hiszem, hogy bele lehetne fűzni Ian könyveibe, így nem igazán tudom, hogy azokra kapunk-e választ.
Nyilván mint minden rajongó én is várom Ian könyveit, de kissé félek tőle, mert néha Bones-nál is éreztem, hogy Frost kinyírta a karakter lényegét, de Vlad esetében szabályosan kiirtotta, emiatt tartok tőle, nem követi-e el ezt a hibát Ian esetében is. Jövőre meglátjuk…

Faun1986>!
Jeaniene Frost: Into the Fire

Alig bírtam kapkodni a fejem annyi minden történt. Szegény Leila jól megjárta ezzel az átokkal. A vége elég lezáratlannak érződött nekem. Pl spoiler Nagyon sajnáltam Marty-t is, nem is akartam elhinni, hogy spoiler

Amare>!
Jeaniene Frost: Into the Fire

Túl gyorsan lett vége! Csupa öröm volt számomra visszatérni ebbe a világba, a már jól ismert karakterekkel. Habár szerintem egy fokkal gyengébb lett mint a többi. Jeaniene túlzásba vitte az olvasó idegeivel való játszadozást és pont ez miatt, sokáig becsapva éreztem magam, mert a szemfényvesztés érdekében (megtévesztev nem csak a legtöbb karaktert hanem az olvasót is) a szereplők kikeltek önmgaukból és meghazudtolták saját jellemüket. Ha ezt azonbn félretesszük, akkor nagyon is imádtam!


Népszerű idézetek

DarknessAngel >!

At last, very formally, Mencheres stretched out his hands.
“It is on,” he said in a surprisingly good impression of street talk. Then dozens of snowballs began forming on their own before rising to whirl like aimed, suspended missiles.
Ian bounded out of the car like a puppy that had finally been let off his leash. “At last, some fun!” he crowed, and began forming snowballs next to us.

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Leila · Mencheres
Tufuka>!

“That’s love for you,”I heard Ian say. “Glad I’m too corrupt to fall victim to that form of intelligence lobotomy.”
“I hope you fall head over heels for someone who insists on monogamy!”

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Leila
DarknessAngel >!

Ian gave me a dirty look. “Very cruel, poppet. Aren’t you the perfect mate for him?”
“She is,” Vlad said at once. “And I intend for us to remain together for a very long time."

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Leila · Vlad Tepes
Xaveri>!

Saying that Vlad was prickly about being touched was like saying that God was mildly annoyed by the Devil.

Kapcsolódó szócikkek: Leila · Vlad Tepes
Tufuka>!

“Try saying Vlad’s name now.”
“Angel,”I said, then frowned, trying again. “Angel. Angel. ANGEL.”It made no sense. My mind was saying Vlad, but my mouth wasn’t listening to my commands.
Ian nodded, satisfied. “Until I lift this spell, that’s the only word that will come out of your mouth when you attempt to say ‘Vlad.’”
Vlad gave Ian a sardonic look. “An endearment? How unexpectedly sentimental of you.”
Ian’s smile slid into a grin. “Angel was a TV vampire whose endless angst was only outweighed by his devotion to his one true love.” As Vlad’s expression grew murderous, Ian added, “He did have a magnificently violent dark side, if that helps.”
Vlad’s hands erupted into flames, and I was afraid that he was about to show off his own magnificently violent dark side right now. Good thing Ian’s spell hadn’t resulted in me calling Vlad “Dracula.”I don’t think Ian would have survived that. Then Vlad doused his flames and flashed Ian a decidedly tight smile. “I don’t have to break my promise to repay you for that.”
“True, but life’s not worth living if it’s dull,”Ian replied, wagging his brows as if to say, Bring it, Impaler!
I rolled my eyes. Ian either had a death wish or he was the most reckless person I’d ever met. Vlad would pay him back, guaranteed. Ian had to know that. Why did he keep baiting him?
“Let’s get my part of this over with,”Vlad said shortly. “And if the name ‘Buffy’comes out of my mouth, it will be the last word you ever hear.”

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Leila · Vlad Tepes
Tufuka>!

I winced. Okay, so we were dealing with someone powerful and psychotically bent on revenge. Being married to Vlad, I had experience with both those things.

Kapcsolódó szócikkek: Leila · Vlad Tepes
Xaveri>!

Of course, Ian having his own sense of humor, we all looked like a bunch of sexy female vampires looking for some after-hours fun. Ian said it was because women were universally underestimated and thus would arouse the least amount of suspicion. That’s why I now looked like a six-foot-tall Nubian goddess and Vlad was a five-foot-two, bouncy-haired blonde. Maximus now appeared to be a sultry Southern redhead, Marty a dusky-skinned, raven-haired beauty, and don’t get me started on Mencheres. He now looked like a barely-legal-aged Asian girl, complete with a schoolgirl’s uniform and knee-high socks.

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Leila · Marty · Maximus · Mencheres · Vlad Tepes
judit_asztalos>!

Vlad gave Ian a level look. „You don't truly beleive that.”
„I don't,” Ian agreed with a laugh. „ But I've been wrong before. Think it was on a Thuesday.”

Xaveri>!

Between the tortures, the gas line explosion, the skinning, getting shot, and now this, if my body could talk, it would probably tell me it wanted a divorce.

Xaveri>!

“Don’t do me any favors, you fucking poor excuse for a father and a man!” Mircea shouted.
Mencheres’s mouth quirked. “Children. They say the sweetest things, do they not?”

Kapcsolódó szócikkek: Mencheres

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Gena Showalter: The Darkest Secret
J. R. Ward: The Savior
Laura Thalassa: Dark Harmony
Kresley Cole: Dreams of a Dark Warrior
Richelle Mead: Succubus Heat
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Laurell K. Hamilton: A Caress of Twilight
Laurell K. Hamilton: Micah (angol)
Sarah J. Maas: Empire of Storms