First ​Drop of Crimson (The Night Huntress World 1.) 76 csillagozás

Jeaniene Frost: First Drop of Crimson Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

The night is not safe for mortals.

Denise MacGregor knows all too well what lurks in the shadows – her best friend is half-vampire Cat Crawfield – and she has already lost more than the average human could bear. But her family’s dark past is wrapped in secrets and shrouded in darkness – and a demon shapeshifter has marked Denise as prey. Now her survival depends on an immortal who craves a taste of her.

He is Spade, a powerful, mysterious vampire who has walked the earth for centuries and is now duty-bound to protect this endangered, alluring human – even if it means destroying his own kind. Denise may arouse his deepest hungers, but Spade knows he must fight his urge to have her as they face the demon nightmare together…

Because once the first drop of crimson falls, they will both be lost.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Blackstone, Ashland, Oregon, 2010
ASIN: B003VXK9WW · Felolvasta: Tavia Gilbert
>!
Avon, New York, USA, 2010
372 oldal · ISBN: 9780061583223
>!
HarperCollins, London, 2010
284 oldal · ISBN: 0061966193

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer) · Ian · Denise MacGregor


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Beatrice8>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Kicsit szkeptikusan álltam hozzá ehhez, mert valamiért Spadet egyáltalán nem, Deniset meg nem igazán kedveltem meg az eredeti sorozatban. Reméltem, hogy ez ebben a könyvben megváltozik és szerencsére így is történt!
Természetesen nem kell sokra számítani a könyvtől. Van benne izgalom, szenvedély, vámpírok, egy démon, alakváltók, új szereplők és már szeretett szereplők. Személy szerint elcsodálkoztam rajta, hogy Iant mennyire bírtam benne. Nem emlékszem, hogy eddig bármikor is kedveltem volna, itt viszont határozottan. Nyilván tudtam, hogy mi lesz a vége, így nem ért meglepetésként. Mindent összesítve tetszett. Nem érte el a Cat és Bones sorozat szintjét, de könnyű volt olvasni, szórakoztatott és megszerettem Spade-et és Deniset.
A borító jó szokása szerint az írónő könyveinek, borzalmas, még jó, hogy csak e-könyvként olvastam

6 hozzászólás
_nalla_>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Nem tudom mikor olvastam utoljára ilyen jó könyvet. Egyszerűen nem bírtam abbahagyni az olvasást, csak az járt a fejembe, hogy még, még, még és még. És már nincs több még, mert vége lett :( Nagyon megszerettem Spade-t is és Denise-t is, hihetetlen, hogy mind a ketten milyen erősek a szeretteik halála után is.

6 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Frost nem okoz csalódást most sem legalábbis a 3. night huntress óta tartja magát XD Spádé és Denise pont két olyan mellékszereplő, akik eddig nekem igazából közömbösek voltak, de örülök, hogy összehozta őket :) Kicsit kevesebb volt a hentelés, mint amit eddig megszokhattunk, de ettől függetlenül tök jó ez a rész is. Pont azt kaptam, amit vártam Frosttól. A cicás rész meg szörnyen édes volt! *-*

enechh>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Elkezdtem folytatni a sorozatot angolul, így belekezdtem a This Side of the Grave-be, de egy csomót pislogtam, hogy: „wtf, ez mikor történt, melyik könyvben volt erről szó, ilyen szar a memóriám?”. Nem, csak hogy az a kötet értelmet nyerjen érdemes elolvasni ezt és az Eternal Kiss of Darkness-t.
Nem is baj, nagyon érdekes történetet kaptam a kis idegbetegségem ellenére és nagyon élveztem :) A démonos történetek úgy is mindig nyerők nálam :D

Casperson>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Annyira magával ragadt a történet , hogy még jegyzetelni is elfelejtettem ,de komolyan ! Mivel nem hosszú a könyv sajnálatomra , ezért szinte észre sem vettem , hogy vége . Teljesen beleszerettem a könyvbe és hiába tudtam az elejétől , hogy együtt lesznek azért jó volt elolvasni , hogy hogyan is jöttek össze . Kellett nekem Mencheres könyvét elolvasni !
Mivel az első részt a Cat és Bones sorozatból elég szépen lepontoztam és kegyetlenül szenvedtem vele , úgy gondoltam , hogy megérdemel ez a rész is annyit , hogy elolvassam . És megtetszett ez a spinoff rész csakúgy , mint a sorozat vagy a társa , Mencheres könyve .

Rengeteg olyan rész volt , amit megszerettem és bizony újraolvasós lesz ! A cselekményt egyenes imádtam bár a végét kisit összecsapottnak érzem és szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle . De valahogy el tudom nézni Frostnak , mert mindvégig fent tartotta az érdeklődésemet . Egyetlen egy perc sem volt , hogy nem élveztem volna a történet alakulását és bevallom szívesen nézném a sorozatot , illetve a spinoffokat meg a tévében film formájában vagy akár a számítógépen . Ugyan , mint mondtam a végét összecsapottnak éreztem ,de Frostnak volt gerince egy ilyet összehozni és nem csak elénk vágni szóval nekem mindenképp bejövős .
Lehet azért is tetszett annyira , mert nem vártam tőle semmit és régóta tologattam , halasztgattam ,de semmiképp sem bántam meg , hogy nekikezdtem .

Ajánlom minden rajongónak és olyanoknak is , akik még csak kóstolgatják a sorozatot bár szerintem érdemes sorban olvasni . Nézzetek csak engem nem mentem sorban és rengeteg mindent lelőttek a spinoffok ,de szerencsére ez nekem nem okozz hátrányt .

Bővebben a blogomon :
http://caspersonolvasmanyai.blogspot.ro/2012/09/jeanien…

wolfy27>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Imádtam, újraolvasós. Frost megint megmutatta, hogy nagyon tud és nem csak ha Catről és Bonesról van szó.

Denise rengeteget változott a 3. kötet óta, mikor utoljára láttuk még egy átlagos ember volt, aki rettegett a természetfelettitől. A harmadik kötetben szembenézett gyásszal, halállal és csontig hatoló félelemmel. Azóta sokkal erősebb és bátrabb és igazán jó volt róla olvasni. Spadet is jobban megismertük és a múltjába is betekintést nyertünk. Eddig elég közömbös karakter volt számomra, de a könyv során őt is nagyon megszerettem és Ian miatt is egyre jobban mardos a kíváncsiság.

A történet szépen felépített, mind a cselekmények mind az érzelmek alakulását szépen vezeti. Nagyon izgalmas volt. A vége pedig… atyám… imádtam. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire menő lesz. Mind Cat, mind Denise részéről. Csak tátottam a szám és vigyorogtam. Ha a többi kötetnek is ilyen lesz a vége, mint ennek és a 4. kötetnek én piedesztálra emelem Frostot!

eszter0031>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Nagyon tetszett. Spádet már az első részben is megszerettem jó hogy ő is megtalálta a párját.Örülök hogy Cat , Bones és Ian sem maradt ki.Egyetértek hogy csak az volt a gond hogy túl hamar vége lett. Még olvastam volna:D

rebeka_kovács>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

hát nem ők Cat és Bones :D
tetszett, mert tudott újat mutatni!
Spade és Denise nagyon jó páros.
hasonlóak lélekben. ééés Spade egy nagyon szexi vámpír, szóval ő nagyon megdobja a dolgokat ;)
a démonok elég újak voltak, de az egész előzmény-kivitel-eredmény dologgal kivagyok békülve :))
éés igen. Ian mikor kap főfőszerepet??? nagyon nagy kedvencem lett már most!

Shad>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Nézzük csak első ami a legszembetűnőbb a borító. Most tényleg már a sorozat borítói is kiborítottak, de ez…valahogy, ha nem ajánlják a könyvet a borítók alapján sosem kezdtem volna bele vagy fogtam volna meg, mint egy olcsó ponyva regény vagy nem is tudom… A német Cat és Bones féle borítók sokkal szebbek, még ha nem is mr kockahas van rajtuk, nem mindig ezzel kéne eladni a történeteket…
Noh mindegy mikor ezen túl vagyunk és belelendülünk a történetbe, az magával ragadó. Démonok ötlete jó, kár hogy nem volt több szerepük a vámpírok világában :) Spádé igazi lovag, hűséges, odaadó mégis könyörtelen, ha az ellenségekről van szó:) Denise meg igazi talpra esett macska >< Komolyan Ian-re egyre nehezebb nem odafigyelni, néha már már Vlad szintjére emelkedett:P mégis, hogy apró negatívumot említsek a vége csöppet kiszámítható volt :/ A Cat féle vonatkozást mondjuk már előre tudtam a fő sorozatból, de még ha ezt nem is számítom a legvége így is túl egyszerű volt :( Noh lássuk Mench könyvét:)

1 hozzászólás
Kathreen>!
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson

Már nagyon kiváncsi voltam Denise és Spade történetére, bár kicsit hiányoltam Bones-t és Cat-et, de végül is ez nem az ő történetük.
Frost igencsak jól ír, tetszett ahogy megoldotta az ő történetüket.


Népszerű idézetek

Javíthatatlan>!

“Is that singing?”
Spade let out a snort. “Appears so.”
[…]
“_… I am the very model of a modern Major-General…_” Ian‟s voice, loud and off tune.
Denise blinked. “Is that code?”
Spade shook his head with disgust. “No. It‟s Pirates of Penzance.”
[…]
“_I’m very good at integral and differential calculus,_” Ian continued to sing, interrupted by a crash and then, “Where‟d that bloody statue come from? Er, imitation anyway. I know the scientific names of beings animalculous…
[…]
“Hallo, all!” Ian announced cheerfully. “That was a capital evening.”
“Ian, mate, you look a bit worse for wear,” Spade gritted out, glaring at him. “Let‟s get you tucked into bed before you break anything else.”
“_I know our mythic history, King Arthur’s and Sir Caradoc’s,_” Ian singsonged.
Cat looked at Bones and let out a grunt. “Useless,” she muttered.
Spade grabbed Ian, hissing something in his ear Denise didn‟t hear. Whatever it was, Ian laughed. “Charles, mate, you fret too much. I‟m a grown man, I am, and I can blood my handle.”
“Handle your blood?” Bones offered dryly.
Ian grinned. “Exactly.”

254. oldal

MFKata>!

Why couldn't people acknowledge that occasionally, life just sucked? Didn't they realize that sometimes silence was more comforting than the most sincere expression of sympathy or attempt at showing the deeper meaning behind it all.

83. oldal

Nusejka_Sentellion>!

Villains of the world, beware! I can eat you under the table AND gross you out with my monster paws!

Kapcsolódó szócikkek: Denise MacGregor
Enikő0827>!

Humans. Aside from tasting delicious, they were usually more trouble than they were worth.

16. oldal

Xaveri>!

..she asked him about his costume.

“A cosmic black hole,” Web explained, his mouth lifting in a smile that was polite and challenging at the same time.

Something deadly and unstoppable; of course Web had chosen that to meet his potential new vampire neighbor. She supposed coming as the largest cock of the keep would have been too obvious a statement.

Kapcsolódó szócikkek: Denise MacGregor
Xaveri>!

“He’s only being polite. You should look the word up,” Denise settled on.

Ian snorted. “And angels fly out of my arse when I fart.

Xaveri>!

“Hallo, mate,” Ian said, giving Spade a cheery wave.

Spade felt a smile stretch his lips. “Ian!” he exclaimed in an equally cheerful voice. Then he jumped across the boat and punched him hard enough to send Ian catapulting into the ocean.

Denise gasped. Cat hid a grin. Crispin just rolled his eyes. “Was that necessary?”

“Certainly was,” Spade replied coldly.

Ian treaded water, looking not the slightest bit surprised. “All right, you got that out of your system. Can I get back in the boat without you striking me again? Or should I stay out here enjoying the marine life?”

“Why don’t you swim around until you find a shark? Then you can discuss how much the two of you have in common,” Spade shot back.

Kapcsolódó szócikkek: Ian · Spádé (Charles DeMortimer)
Xaveri>!

“You’d better be good to her.”

“Or you’ll shove something silver in me where the sun doesn’t shine?” Spade asked, grinning at Denise.

She looked away in embarrassment at the threat she’d hurled at him just this morning, but Cat nodded.

“You’ve got it, buddy.”

“And same to you with Crispin, Reaper,” Spade replied in a mild tone.

Denise stifled her snort. As if Spade’s chivalry would allow him to do anything to a woman. The harshest punishment she could imagine him dishing out to Cat would be refusing to open a door for her.

Xaveri>!

“Ah, could you give me some privacy? I need to use the litter box.”

Kapcsolódó szócikkek: Denise MacGregor
Xaveri>!

Villains of the world, beware! I can eat you under the table AND gross you out with my monster paws!

Kapcsolódó szócikkek: Denise MacGregor

A sorozat következő kötete

The Night Huntress World sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Larissa Ione: Pleasure Unbound
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Sherrilyn Kenyon: Sins of the Night
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Kresley Cole: No Rest for the Wicked
Nalini Singh: Kiss of Snow
J. R. Ward: The Beast
Gail Carriger: Timeless
Gena Showalter: The Darkest Secret
Karen Chance: Hunt the Moon