!

Félúton ​a sírhoz (Cat és Bones 1.) 752 csillagozás

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Book24 · 3.499 Ft –16% 2.939 Ft
1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Eredeti mű: Jeaniene Frost: Halfway to the Grave

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542386 · Fordította: Hoppán Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

204 tag · 43 karc · Utolsó karc: 2017. március 24., 09:17 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer)


Hirdetés

Kedvencelte 316

Most olvassa 25

Várólistára tette 217

Kívánságlistára tette 171

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Már anno írtam egyszer értékelést a könyvhöz, de az csak nagyjából annyiból állt, hogy „fú, de imádom!” És ez persze igaz, még most is, így ki tudja hányadik újraolvasásra, de gondoltam ennél azért megérdemel egy kicsivel többet is.
Cat és Bones párosa szerelem volt első olvasásra. Nem csak a két főszereplő miatt, hanem már maga a vámpírvilág, amit Jeaniene alkotott. Imádtam, hogy itt a vámpírok erősek, halálosak, és meg tudják védeni magukat ha kell. A bizonyos képességek, pedig csak még nagyobb pluszt alkottak.
Szerettem Cat fejében lenni, én sosem tartottam idegesítőnek, még akkor se, amikor valamiben tényleg Bones-nak volt igaza. Jó volt látni, hogy a vámpírok elleni utálata szép lassan megváltozik, ahogy Bones felnyitotta a szemét.
És omg, akárhányszor is olvasom újra, bizonyos részek még akkor is a szívemig hatolnak.♥ Bones annyira ellenállhatatlan, hogy az nem igaz. Jaj, bárcsak ki tudnám szedni a lapok közül! ^-^
Ez a sorozat is képes függőséget okozni, úgyhogy érdemes akkor elkezdeni, ha már kéznél van a folytatás.

14 hozzászólás
>!
_Eriii P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Cat & Bones-t nem lehet megunni! Már nem is számolom, hogy hányadik olvasson vagyok túl, de mindig olyan mintha először olvasnám. Lenyűgöz, elvarázsol, beszippant. Nekem négy évvel ezelőtt kezdődött a vámpír korszakom, amikoris megnéztem a Vámpírakadémia filmet. Mivel utána néztem és tudtam, hogy nem lesz több film, így elolvastam a könyvet. Attól fogva függő lettem. Cat & Bones volt a második vámpiros könyvem, és teljesen belebolondultam. Akció dús, nagyon de nagyon jó a szerelmi szál, a szereplők meg egytől egyig el varázsolnak. Nagyon különlegesek, egyedien formáltak. Egyetlen egy lap sincs ahol unatkoztam volna, és ez egy könyvnél nagyon fontos. Cat és Bones forever. Ajánlom nagyon, abszolút és megunhatatlanul kedvenc, örökké!

10 hozzászólás
>!
Nikyy18
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Második olvasásra is ugyanolyan fantasztikus. Cat és Bonest egyszerűen nem lehet nem kedvelni :) Tetszett hogy nem voltak felesleges drámázások. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert valami hihetetlen.

5 hozzászólás
+
>!
Szilvi00 P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Jó ideje már, hogy Cat és Bones párosa először levett a lábamról. Hatalmas kedvenceim lettek már akkor, de kezdtek elhalványulni az emlékeim és ez ellen sürgősen tennem kellett!
A Zord Kaszás és a 241 éves vámpír története ennyi év után is ugyanúgy elvarázsolt, mint első olvasásra! A sok vámpíros témájú könyv közül Frost-nál találtam meg az ideális egyensúlyt. Az első oldaltól kezdve izgalmas, tele van akcióval, ugyanakkor humoros és pont annyira romantikus, hogy ezerrel zakatoljon tőle a szívem. Végig pörögnek az események és nincs a könyvnek egyetlen oldala, nincs Cat-nek egyetlen megmozdulása sem, amit ne imádnék tiszta szívből. Bones –ért még mindig ugyanúgy rajongok, ő úgy zseniális ahogy van, a szívemben külön helyet kapott! ❤

2 hozzászólás
>!
molybarby
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Még második olvasásra és imádom. Cat és Bones a legjobb, sose lehet őket megunni. Jó volt egy kicsit visszarepülni az ő történetükhöz. Ahogy időm engedi, biztos, hogy olvasom tovább. Már jó ideje terveztem, hogy újból nekikezdek a sorozatnak, eddig sikerült visszatartani magam :D <3 Cat és Bones <3

8 hozzászólás
>!
deen
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Végre egy könyv, ami egyszerre volt izgalmas, humoros, akció dús, romantikus megfelelő arányban. Sajnálom, hogy ennyi ideig hagytam a polcon árválkodni. Minden perc megérte, amit az olvasással töltöttem. Cat egy igazán belevaló csaj, aki szerencséjére pont Bones-ba fut bele, és ezzel kezdetét veszi egy igazán remek történet. Azt kell mondjam, hogy tökéletesen megfér egymás mellett több vámpírvadász könyv is. Bevallom féltem, hogy sok lesz a hasonlóság közöttük, de egyáltalán nem zavart az a néhány. Végig lekötött, faltam a sorokat, és elégedetten csuktam be. Volt eleje, közepe és vége, de most komolyan, manapság ez is ritkaság. Megkapjuk az elején Cat hátterét, Bones karaktere pedig fokozatosan teljesedik ki, ahogy kettejük kapcsolata is. A nyomozásuk izgalmas volt, a cselekmény pörgős. Amikor kicsit ellaposodott volna, rögtön történt valami. A történet lezárását sem mondanám szokványosnak. Fenntartja az érdeklődést, de nem kell lerágnom a körmömet türelmetlenségemben. Imádtam!

15 hozzászólás
>!
Naiva P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Egyáltalán nem bírom a vámpíros történeteket. Még évekkel ezelőtt volt egy bizonyos vámpíros, agyonmarketingelt’ könyvsorozat, – amit a nyugalom megzavarása érdekében nem neveznék meg. Kíváncsi voltam rá és beleolvastam ugyan, de hamar kiderült, hogy nem az én világom, pedig akkor még nagyon tini voltam. Az első rész után nem is érdekelt a többi.
Aztán egy barátnőm nyomására elkezdtem a Cat és Bones-t és rögtön hatalmas rajongójukká váltam. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy szeressem az Urban Fantasy/Paranormal Romance témájú történeteket. Aztán ott van Bones, aki teljes vállszélességgel jött, látott és győzött. Megint. Mindig. Teljesen kimeríti a szexisség fogalmát. Ő volt az első vámpír, akit megszerettem. Továbbra is ő a Nr.1. Cat-tel közösen még mindig a legjobb könyves páros, lefőzhetetlen elegyet alkotnak, pedig azóta sok-sok könyvet olvastam, hasonló témában is. Olyan jó volt újraolvasni, hogy kezdődött az egész kapcsolatuk. Egy szó mint száz, Cat és Bones története még mindig nagy kedvenc. A borítós mellélövést kihagyom, mert azt már szinte minden hozzászóló említette. Az egyetlen, amit továbbra is nehezményezek, az a könyv vége. Ugyan tudtam, mi fog történni, akkor is megszakadt a szívem. Fájt, és nem tudom elképzelni, hogy miért tette Cat azt, amit tett. Ez a sorozat bizony sokszor olvasható kategória.

14 hozzászólás
>!
Renkaa
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Már régóta terveztem a sorozat újraolvasását és most, hogy nemrég megkaptam az 5. részt is, tudtam, hogy elérkezett a pillanat. Először csak a 3-4.-et akartam, mert azokat még csak egyszer olvastam de aztán inkább úgy döntöttem, hogy legyen az egész. Úgysincs még hozzájuk értékelésem sem, ami hallatlan, úgyhogy közben ezt s orvosolom. :)

Ez a legkedvencebb vámpíros sorozatom! Imádom!
A történetét, a szereplőit, mindent! (Kivéve egy dolgot, de arról majd később.)
Cat, a kedvenc főhősnőm. Igazi belevaló, kemény karakter. Szarkasztikus humorral, amit imádok. Hatalmas dumái, beszólásai vannak!
Bones pedig.. *.* Abszolút álompasi. Nálam benne van a Top3-ban! Sőt, nálam a Barrons-Bones párbajt is, még ha csak egy picivel is, de ő nyeri! :) Mondjuk ezzel nem biztos,hogy sokan így vannak/lesznek, főleg azok, akik a Tündérkrónikákat olvasták előbb, de nekem plusz pont, hogy Bones már itt, az első részben is kimutatja az érzéseit. Nem tudok róla semmi rosszat írni, na jó, talán szortyint-hatna kevesebbet. :D

És akkor, ami mellett egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni, mert azóta zavar, idegesít, hogy legelőször megpillantottam.. igen, jól gondoljátok, a borító!!
Één, én, ezt nem is értem. De most komolyan! Hát mi ez???
Ez a legocsmányabb borító amit valaha láttam!
Ha csak rá gondolok mérges leszek, hogy hogy lehetett így elrontani??!!
Főleg ha megnézzük az eredetit. Azok annyira jók és illenek a könyvhöz, és szép egységesek!
Nagyon nem szeretem az Ulpius-os könyvek végén az ajánlókat, főleg a régebbieknél, ahol van olyan, ahol 50!! oldalnyi is van belőlük!! De! Itt most mégis jól jött, mert ha ebből a könyvből nincs részlet, – ha jól emlékszem, akkor a True blood végén találkoztam vele először – akkor lehet, hogy sose olvasom el ezt a sorozatot. A boltban, 1000% , hogy nem emeltem volna le a polcról. És mekkora kár lett volna érte! Úgyhogy kérnék mindenkit, hogy NE a borító alapján ítélje meg ezt a könyvet! :)

20 hozzászólás
>!
Navi
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Hát, azt hiszem kezdek megcsömörleni (van ilyen szó??). Izgalmas, pörgős, humoros, erotikus. De már nem ütött akkorát. Nem tudom, melyik volt előbb, de ebből a felállásból nekem Barrons és Mac párosa az igazi. Cat és Bones pedig a közelükbe sem ér. Valahogy túl rózsaszín. Minden klappol, rögtön elsőre. Nem szoktam hozzá ehhez. Maga az emberrablási, bosszúállási sztori nagyon jól lett felépítve, tetszett. De ha meghallok még egy Cicuskám megszólítást, tuti, hogy sikítok.

16 hozzászólás
>!
Timi970120
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Egy véletlennek köszönhetően olvastam el, ám ezt nem bánom.
Igaz, azt kell mondanom, kicsit csalódott vagyok. Az elején nagyon tetszett. De aztán, ahogy telt-múlt az idő, rá kellett döbbennem, hogy jónak jó, viszont ez cseppet sem azt jelenti, hogy tökéletes a könyv. Azt hiszem, csak apróságokon múlott, hogy az nem lett. Mint példának okáért; örültem volna, ha az egy hónap kiképzés jobban ki lett volna fejtve. Meg kissé túl sokszor hangzott el a „Cicuska” becenév. Az elején még aranyos volt, tetszett. Azonban az idő múlásával már volt, hogy zavart. (Ezt még, ha angolul olvasom is, akkor sem viseltem volna el ennyi alkalommal, pedig imádom a „kitten” szót.)
Ugyanakkor, mint fentebb állítottam, tetszett. Sokszor bele bírtam élni magam, és olvastatta is magát.
El kívánom olvasni a következő részt is, kíváncsi vagyok, mit tartogat az író a szereplőknek a továbbiakban, annak ellenére hogy az utolsó szavak kissé spoileresnek tűntek…


Népszerű idézetek

>!
Francica

– (…) ne feledd, hogy csak akkor légy jó, ha a rosszalkodás nem szórakoztatóbb!

>!
Chrissie P

Mi sem növeli jobban az ember önbizalmát, mint ha más még cikibb nála.

2 hozzászólás
>!
Amadea

– Catherine, mi bajod? Nyisd már ki az ajtót!
Teljesen pánikba estem.
– Az anyám az! – suttogtam, mintha Bones nem jött volna rá magától is. – El kell bújnod!
A hálószoba felé tuszkoltam Bonest, és fennhangon kiáltottam:
– Mindjárt megyek! Nem vagyok felöltözve!
Bones jött, de minden pánik nélkül.
– Cicuska, te még mindig nem mondtad el neki? A fenébe is, mire vársz?
– Jézus második eljövetelére! – csattantam fel. – De egy perccel sem elóbb! Gyere ide be, a szekrénybe!

272 .oldal

>!
Francica

– Nem nézel. – Közelebb húzódott, s már teljesen zöld volt a szeme. – Átnézel rajtam, mintha itt sem lennék. Rám nézel… és nem egy férfit látsz. Egy vámpírt látsz, és ezért nem törődsz velem. A múltkori hétvége kivételével. Amikor átöleltelek és megcsókoltalak, láttam a szemedben felébredni a vágyat, és tudtam, hogy akkor egyszer tényleg annak látsz, ami vagyok. Nem csak egy dermedt szívnek valami porhüvelyben. Azt szeretném, ha megint így néznél rám most, és nem kennéd a drogokra. Kívánlak. – Halovány mosoly ült ki a szájára, mikor ezt kibökte. – Az első pillanattól kezdve, és ha azt hiszed, hogy nem támad fel bennem a vágy, ha melltartóban üldögélsz mellettem, nagyon tévedsz. Csak éppen nem megyek oda,
ahová nem hívnak.

>!
Amadea

Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: utánzás
4 hozzászólás
>!
Chrissie P

– Cicuska, döntened kell. Vagy itt maradunk és viselkedem, vagy elmegyünk, és akkor biztos… – A hangja elmélyült, és szavai a számba vesztek. – …akkor biztos, hogy nem fogok viselkedni.

>!
Darkshine

Mindnyájunknak azokkal a lapokkal kell játszani, amiket leosztottak nekünk. És azokat a csatákat megvívni, amiket meg tudunk nyerni.

1 hozzászólás
>!
Chrissie P

Azokkal a kártyákkal kell játszanod, amit leosztottak neked, mint mindenki másnak ebben a rohadt világban.

Hetedik fejezet

1 hozzászólás
>!
°panka°

– Akkor térjünk át az utolsó fázisra. Csábító démont kell csinálnunk belőled. Valószínűleg ez lesz a legnehezebb.
– Kösz.

71. oldal

7 hozzászólás
>!
Veron P

És a hajszálereimet ne adjam oda fogselyemnek?

226. oldal


A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: Vérszívó démonok
Karen Chance: A hajnal átka
Kerstin Gier: Rubinvörös
Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
J. R. Ward: Életre keltett szerető
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
J. L. Armentrout: Origin