Félúton ​a sírhoz (Cat és Bones 1.) 1071 csillagozás

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542386 · Fordította: Hoppán Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

282 tag · 111 karc · Utolsó karc: 2021. július 1., 00:07 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer) · Justina Crawfield · Tate Bradley · Black nyomozó · Danny Milton · Don (Donald Bartholomew Williams) · Isaac · Mansfield nyomozó · Tara


Kedvencelte 397

Most olvassa 30

Várólistára tette 328

Kívánságlistára tette 276

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Már anno írtam egyszer értékelést a könyvhöz, de az csak nagyjából annyiból állt, hogy „fú, de imádom!” És ez persze igaz, még most is, így ki tudja hányadik újraolvasásra, de gondoltam ennél azért megérdemel egy kicsivel többet is.
Cat és Bones párosa szerelem volt első olvasásra. Nem csak a két főszereplő miatt, hanem már maga a vámpírvilág, amit Jeaniene alkotott. Imádtam, hogy itt a vámpírok erősek, halálosak, és meg tudják védeni magukat ha kell. A bizonyos képességek, pedig csak még nagyobb pluszt alkottak.
Szerettem Cat fejében lenni, én sosem tartottam idegesítőnek, még akkor se, amikor valamiben tényleg Bones-nak volt igaza. Jó volt látni, hogy a vámpírok elleni utálata szép lassan megváltozik, ahogy Bones felnyitotta a szemét.
És omg, akárhányszor is olvasom újra, bizonyos részek még akkor is a szívemig hatolnak.♥ Bones annyira ellenállhatatlan, hogy az nem igaz. Jaj, bárcsak ki tudnám szedni a lapok közül! ^-^
Ez a sorozat is képes függőséget okozni, úgyhogy érdemes akkor elkezdeni, ha már kéznél van a folytatás.

28 hozzászólás
_Eriii>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Cat & Bones-t nem lehet megunni! Már nem is számolom, hogy hányadik olvasson vagyok túl, de mindig olyan mintha először olvasnám. Lenyűgöz, elvarázsol, beszippant. Nekem négy évvel ezelőtt kezdődött a vámpír korszakom, amikoris megnéztem a Vámpírakadémia filmet. Mivel utána néztem és tudtam, hogy nem lesz több film, így elolvastam a könyvet. Attól fogva függő lettem. Cat & Bones volt a második vámpiros könyvem, és teljesen belebolondultam. Akció dús, nagyon de nagyon jó a szerelmi szál, a szereplők meg egytől egyig el varázsolnak. Nagyon különlegesek, egyedien formáltak. Egyetlen egy lap sincs ahol unatkoztam volna, és ez egy könyvnél nagyon fontos. Cat és Bones forever. Ajánlom nagyon, abszolút és megunhatatlanul kedvenc, örökké!

10 hozzászólás
Naiva P>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Egyáltalán nem bírom a vámpíros történeteket. Még évekkel ezelőtt volt egy bizonyos vámpíros, agyonmarketingelt’ könyvsorozat, – amit a nyugalom megzavarása érdekében nem neveznék meg. Kíváncsi voltam rá és beleolvastam ugyan, de hamar kiderült, hogy nem az én világom, pedig akkor még nagyon tini voltam. Az első rész után nem is érdekelt a többi.
Aztán egy barátnőm nyomására elkezdtem a Cat és Bones-t és rögtön hatalmas rajongójukká váltam. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy szeressem az Urban Fantasy/Paranormal Romance témájú történeteket. Aztán ott van Bones, aki teljes vállszélességgel jött, látott és győzött. Megint. Mindig. Teljesen kimeríti a szexisség fogalmát. Ő volt az első vámpír, akit megszerettem. Továbbra is ő a Nr.1. Cat-tel közösen még mindig a legjobb könyves páros, lefőzhetetlen elegyet alkotnak, pedig azóta sok-sok könyvet olvastam, hasonló témában is. Olyan jó volt újraolvasni, hogy kezdődött az egész kapcsolatuk. Egy szó mint száz, Cat és Bones története még mindig nagy kedvenc. A borítós mellélövést kihagyom, mert azt már szinte minden hozzászóló említette. Az egyetlen, amit továbbra is nehezményezek, az a könyv vége. Ugyan tudtam, mi fog történni, akkor is megszakadt a szívem. Fájt, és nem tudom elképzelni, hogy miért tette Cat azt, amit tett. Ez a sorozat bizony sokszor olvasható kategória.

17 hozzászólás
ZitussKa>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Ha a 9 èves ènemnek bármi sejtèse lett volna róla, hogy olyan remek könyvek jelennek meg, mint Cat ès Bones törtènete, akkor biztos nem arra a vacak szövőkèszletre ruház be, amit türelmetlensègèben amúgy el is tört. Kèső bánat, nem lesz újra 2009:)
Hatalmas kedvenc, villogó nagy betűkkel ès szíves meg nyáladzó emojikkal. :) Vègtelenül èlveztem, remèlem egy jobb borítóval valaki újra ki fogja adni, mert megèrdemlik.

13 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Nos Cicuskáim, nem tudom hanyadik ujraolvasás, de ezt nem lehet megunni.
Cat igazán belevalo bátor csajszi aki nem fél a vérszivoktol. Bármit megtesz, hogy kinyuvassza öket,akár még dugni is elhivja a kiszemelt vámpirt. Szerencsére és minden rajongo örömére Bonest nem nyirta ki. Bárcsak létezne, nekem kell egy Bones.
Imádnivalo a humora és bár nagyon megkedveltem egyvalamit nem értek, mi az a szortyintás? De most komolyan.
Egy szereplö van akit nem sikerült megkedvelni az Cat anyja. Szerintem egy önzö némber. Nyugodt szivvel engedi lányát vámpirokat gyilkolászni, hát nem egy mintaanya? Ja és Timmie is cuki volt.
Isten ovja a Királynöt :)
Jöhet a Karo és sirhant

9 hozzászólás
Nikyy18>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Második olvasásra is ugyanolyan fantasztikus. Cat és Bonest egyszerűen nem lehet nem kedvelni :) Tetszett hogy nem voltak felesleges drámázások. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert valami hihetetlen.

5 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Jó ideje már, hogy Cat és Bones párosa először levett a lábamról. Hatalmas kedvenceim lettek már akkor, de kezdtek elhalványulni az emlékeim és ez ellen sürgősen tennem kellett!
A Zord Kaszás és a 241 éves vámpír története ennyi év után is ugyanúgy elvarázsolt, mint első olvasásra! A sok vámpíros témájú könyv közül Frost-nál találtam meg az ideális egyensúlyt. Az első oldaltól kezdve izgalmas, tele van akcióval, ugyanakkor humoros és pont annyira romantikus, hogy ezerrel zakatoljon tőle a szívem. Végig pörögnek az események és nincs a könyvnek egyetlen oldala, nincs Cat-nek egyetlen megmozdulása sem, amit ne imádnék tiszta szívből. Bones –ért még mindig ugyanúgy rajongok, ő úgy zseniális ahogy van, a szívemben külön helyet kapott! ❤

2 hozzászólás
deen>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Végre egy könyv, ami egyszerre volt izgalmas, humoros, akció dús, romantikus megfelelő arányban. Sajnálom, hogy ennyi ideig hagytam a polcon árválkodni. Minden perc megérte, amit az olvasással töltöttem. Cat egy igazán belevaló csaj, aki szerencséjére pont Bones-ba fut bele, és ezzel kezdetét veszi egy igazán remek történet. Azt kell mondjam, hogy tökéletesen megfér egymás mellett több vámpírvadász könyv is. Bevallom féltem, hogy sok lesz a hasonlóság közöttük, de egyáltalán nem zavart az a néhány. Végig lekötött, faltam a sorokat, és elégedetten csuktam be. Volt eleje, közepe és vége, de most komolyan, manapság ez is ritkaság. Megkapjuk az elején Cat hátterét, Bones karaktere pedig fokozatosan teljesedik ki, ahogy kettejük kapcsolata is. A nyomozásuk izgalmas volt, a cselekmény pörgős. Amikor kicsit ellaposodott volna, rögtön történt valami. A történet lezárását sem mondanám szokványosnak. Fenntartja az érdeklődést, de nem kell lerágnom a körmömet türelmetlenségemben. Imádtam!

15 hozzászólás
molybarby>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Még második olvasásra és imádom. Cat és Bones a legjobb, sose lehet őket megunni. Jó volt egy kicsit visszarepülni az ő történetükhöz. Ahogy időm engedi, biztos, hogy olvasom tovább. Már jó ideje terveztem, hogy újból nekikezdek a sorozatnak, eddig sikerült visszatartani magam :D <3 Cat és Bones <3

8 hozzászólás
GytAnett>!
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Bevallom, tartottam ettől a könyvtől. Féltem tőle, mert nagyon sokan szeretik. Nem tudtam, hogy tényleg jó-e vagy csak túl nagy a hype. Nem mellesleg nem bírtam eldönteni, hogy nem nőttem-e már ki a vámpír témából. Boldogan jelenthetem: nem, nem nőttem ki belőle. :D
Az eleje, sőt, majdnem az első fele nem igazán kötött le. Akkor még értetlenül álltam a rajongás előtt. Csak olvastam, de semmi extra. Akkor még Cat-et sem bírtam a szimpátia-skálámon hová helyezni.
Aztán szépen lassan elkezdtek igazán beindulni az események, és azon kaptam magam, hogy a legszívesebben falnám az oldalakat, csak éppen időm nem volt annyi.
Cat végül egy szimpatikus, belevaló csaj lett. Ő aztán nem állt le vinnyogni, ha valami nem a tervei szerint alakult, hanem bátran szembeszállt a helyzettel. Szeretem az ilyen főhősnőket.
Bones… Hm. Értem, hogy miért is rajonganak érte annyian. Meglepő módon besorakozott a könyves pasi háremembe. Nagyon szeretnék róla többet megtudni.
Nagyon mérges voltam Cat anyjára. Nem értem, hogy egy rossz (még ha ennyire rossz is) tapasztalat miatt miért kell ennyire ellenségesnek nevelni a gyereket? Utálom, amikor egy-egy személyben egy szemernyi elfogadás sincs, és egyáltalán nem hajlandó meghallgatni a másik oldalt. spoiler
Kétség sem férhet hozzá, hogy elolvasnom-e a következő részt/sorozatot. :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

Mi sem növeli jobban az ember önbizalmát, mint ha más még cikibb nála.

2 hozzászólás
Francica>!

– (…) ne feledd, hogy csak akkor légy jó, ha a rosszalkodás nem szórakoztatóbb!

Kapcsolódó szócikkek: Tara
Francica>!

– Nem nézel. – Közelebb húzódott, s már teljesen zöld volt a szeme. – Átnézel rajtam, mintha itt sem lennék. Rám nézel… és nem egy férfit látsz. Egy vámpírt látsz, és ezért nem törődsz velem. A múltkori hétvége kivételével. Amikor átöleltelek és megcsókoltalak, láttam a szemedben felébredni a vágyat, és tudtam, hogy akkor egyszer tényleg annak látsz, ami vagyok. Nem csak egy dermedt szívnek valami porhüvelyben. Azt szeretném, ha megint így néznél rám most, és nem kennéd a drogokra. Kívánlak. – Halovány mosoly ült ki a szájára, mikor ezt kibökte. – Az első pillanattól kezdve, és ha azt hiszed, hogy nem támad fel bennem a vágy, ha melltartóban üldögélsz mellettem, nagyon tévedsz. Csak éppen nem megyek oda,
ahová nem hívnak.

Amadea>!

– Catherine, mi bajod? Nyisd már ki az ajtót!
Teljesen pánikba estem.
– Az anyám az! – suttogtam, mintha Bones nem jött volna rá magától is. – El kell bújnod!
A hálószoba felé tuszkoltam Bonest, és fennhangon kiáltottam:
– Mindjárt megyek! Nem vagyok felöltözve!
Bones jött, de minden pánik nélkül.
– Cicuska, te még mindig nem mondtad el neki? A fenébe is, mire vársz?
– Jézus második eljövetelére! – csattantam fel. – De egy perccel sem előbb! Gyere ide be, a szekrénybe!

272 .oldal

Amadea>!

Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: utánzás
4 hozzászólás
Cicu>!

– Cicuska, döntened kell. Vagy itt maradunk és viselkedem, vagy elmegyünk, és akkor biztos… – A hangja elmélyült, és szavai a számba vesztek. – …akkor biztos, hogy nem fogok viselkedni.

Darkshine>!

Mindnyájunknak azokkal a lapokkal kell játszani, amiket leosztottak nekünk. És azokat a csatákat megvívni, amiket meg tudunk nyerni.

1 hozzászólás
Cicu>!

Azokkal a kártyákkal kell játszanod, amit leosztottak neked, mint mindenki másnak ebben a rohadt világban.

Hetedik fejezet

1 hozzászólás
°panka°>!

– Akkor térjünk át az utolsó fázisra. Csábító démont kell csinálnunk belőled. Valószínűleg ez lesz a legnehezebb.
– Kösz.

71. oldal

7 hozzászólás
SzRéka >!

És hozzávágtam az üres üveget. Azaz csak akartam, mert méterekkel elhibáztam. Elképedten szedte fel a palackot.
– Te az egész rohadt vacakot megittad? Csak pár kortyot kellett volna!
– Mondtad előre? Mondtad? – Elkapott, amikor megingott alattam a föld – Semmit sem mondtál. Megvannak a nevek, és ez a lényeg, de ti, pasik…mind egyformák vagytok! Élő, halott, élőhalott – perverzek egytől egyig! Egy részeg perverz bújt a bugyimba! Tudod, milyen kevéssé higiénikus ez?
Bones erősen tartott. Ellenkeztem volna, de nem emlékeztem, hogy kell.
– Mit beszélsz?
-Winston belement a bugyimba, azt beszélem – csuklottam fel.
– Te alattomos, szemét lidérc! – kurjantotta Bones a temető irányába. – Ha a vesém még működne, odamennék és lehugyoznám a sírodat!

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield

A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Darynda Jones: Első sírhant
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
J. R. Ward: Életre keltett szerető
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laurell K. Hamilton: Ragály