Első ​lobbanás (Az éjszaka hercege 1.) 409 csillagozás

Jeaniene Frost: Első lobbanás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.

Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.

Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997383 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Vlad Tepes · Mencheres · Leila · Leila · Vladislav Basarab Dracul · Maximus · Ben · Hugh Dalton


Kedvencelte 83

Most olvassa 14

Várólistára tette 179

Kívánságlistára tette 153

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Bármennyire is bírom Vladot, ő és Leila nem lettek trónfosztók, Cat és Bones maradt a kedvenc párosom. Valahogy az előző könyvekben Vlad szarkasztikus stílusa jobban átjött. Ami meg Leilát illeti, háát igaz, hogy kemény csaj, de valami mégis hiányzik.
A fordító meg díjat érdemel a remek hímvessző metaforákért, mint húskard meg parázsrúd. Honnan szedi ezeket? Az írónő eredetiben hasonlót sem fabrikált.

57 hozzászólás
>!
Naiva P
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Ha létezne számomra olyan, hogy olvasási válság, akkor Frost lenne az egyik, aki képes lenne kirángatni abból a nyomorúságos helyzetből. Egyébként már nagyon hiányzott Jeaniene Frost világa. A leghíresebb vámpírt, Vlad-ot már a Night Huntress (Cat és Bones) sorozatban megismerhettem, ezért az ő történetére már évek óta kíváncsi voltam. Volt egy olyan érzésem, sejtésem hogy majd valamelyik kiadó úgyis meg fogja jelentetni nálunk is. Ez a kötet mindenképpen egy újabb darabja Frost lenyűgöző világának. Vlad nem olyan, mint Bones, és Leila sem Cat, szerintem a közelükben sincsenek, mert ők a non plus ultra, de hamar meg tudtam szeretni őket is. Nem is kicsit!. Leila képességét nagyon bírtam, és ahogy Vlad-dal kommunikált. Nagyon laza, belevaló hősnő. Vlad-ban pedig nem csalódtam. Kilóra megvett ez a könyv. Alig várom a folytatást.

9 hozzászólás
>!
MFKata
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Én vagyok az egyetlen igazi Vlad. Mindenki más csak irigy hasonmás.
Annyira jól esetett újra Frostot olvasni, bár félek, hogy most durva elvonási tüneteim lesznek :D
Imádom az egész világfelépítést, a karaktereket és Vladot is. Biztos akad hiba a könyvben és lesz, akinek esetleg nem tetszik, de én nem tudok elfogulatlan lenni.
Még kérek Vladot!!!
Még kérek Frostot!!!

Bővebben»
https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/11/jeaniene-frost…

6 hozzászólás
>!
Gorkie P
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Olyan régóta húzom ezt az értékelést, mert egyszerűen nem tudom szavakba önteni, hogy mekkora kedvenc számomra Jeaniene Frost. Egyszerűen imádom az írónő könyveit! A világát, a karaktereit, a stílusát, a történetvezetését, mindent, amit megalkot!

Bevallom, évekkel ezelőtt olvastam már rajongói fordításban. Kövezzetek meg, de akkor még úgy volt, hogy az Ulpius becsődölése után, nem lesz kiadva.
Másodszor olvasva jobban tetszett. Elsőre is tetszett, de nagyon Cat és Bones hiányom volt akkor, ami rányomta a bélyegét. Most ezt teljesen el tudtam engedni és csak úgy repültek az oldalak.
Frost jól felépítette ezt a történetet is. Nekem tetszett ez a Drakula-szál, a helyszín és a karakterek is. Egy kicsit több humort, szarkazmust vártam Vlad részéről az eredeti sorozat alapján, de maga a karakter így is a szívemhez nőtt. Bones után, persze. :)) ( Nekem mindig is Cat és Bones maradnak az abszolút kedvencek.)
Leila egy karakán, talpraesett lány, méltó párja Vladnak. A képessége nagyon érdekes és különleges.
A cselekmény is nagyon tetszett, izgalmas és helyenként akciódús.
Még jó, hogy itt volt mellettem a folytatás, mert azonnal rávetettem magam, de már nagyon várom a többi Frost-könyvet, ha érkezik egyáltalán. Ezzel a gyorsasággal, amivel illetik a könyveket, én már nem vagyok biztos benne. A fordításról már nem is beszélve…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997383 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Krisztina_Németh_2
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Számomra kissé unalmas volt. Meg sem közelitette Cat és Bones szintjét, ami lehet csak az én agyam hibája. Egy idöben nagyon rákattantam Vladra igy elolvastam mindent rola és a képmását is megnéztem (ami nem tudom igazi-e, de mindenhol igy ábrázolják.) Na már most a könyv föszereplöje egy szexi pasi, ami az igazi Vladrol nem elmondhato. Olvasás közben valahogy mindig azt a hatalmas homloku, nagy orru, csunya pasit láttam magam elött, igy a történt vesztett a varázsábol. De mint mondtam ez az én agyam hibája. Leila sem volt az igazi. Valami még hiányzott. De talán a következö jobb lesz.

1 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Tetszett!
A Frost által teremtett világ eddig is elvarázsolt és lenyűgözött, ez a kötet pedig hozta a színvonalat, egy cseppet sem okozott csalódást. A belevaló, nagyszájú főhősnő kontra mogorva, magának való vámpírmacsó kombó egy jól bevált recept, ami megint zseniálisan működött!
Pörgős, fordulatos történet, vicces és frappáns párbeszédek, valamint egy új kedvenc páros, akiknek remélem hamarosan kézbe vehetem a következő kalandjait – itt még Drakula életének elég furára sikerült újragondolását is elnézem :)
És persze az extra bónusz: spoiler

7 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jeaniene Frost: Első lobbanás

De hiányzott már egy igazán jó kis vámpírtörténet! Jeaniene Frost pedig mindig tesz róla, hogy ez a vágyam valóra váljon.
Frostot olvasni mindig hatalmas öröm számomra, mert tudom, hogy nem fogok csalódni. Naná, hogy most is bebizonyosodott, minden egyes könyve után mindinkább elvetemült rajongója leszek. Nagyon várom a folytatást. ;)
Cat és Bones rajongóknak kötelező olvasmány!

4 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Jeaniene Frost vámpírjai jöhetnek bárhol és bármikor. Vladot már vagy ezer éve szeretem, így nagyon örülök, hogy ő is kapott egy saját sorozatot. <3 Újraolvasva is ugyan olyan jól szórakoztam rajta, mint először. Leila és Vlad igaza robbanó elegyet alkotnak, ha együtt vannak. Tiszta Cat és Bones, más felállásban természetesen, de a kémia itt is ugyan olyan jól működik, mint náluk.
Leila képességeit nagyon bírtam, főleg miután sikerült egy kicsit jobban a hatalma alá bírni. Vlad pedig hát…Vlad. Öröm, akárhányszor csak felbukkan :D
Kedvenc jelenetem, amikor Cat és Bones is jelen van pár perc erejéig.
Team Vlad! *-*

>!
deen
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Azt hiszem Vlad tényleg megér egy külön sorozatot. Bár a Cat és Bones-ban annyira nem varázsolt el, most viszont megmutatta miért is annyira beképzelt. Én is az lennék, ha spoiler. Vlad kicsit mogorva, kicsit arrogáns, és mérhetetlenül nem bírja ha Drakulával azonosítják, de a végletekig védi azt, aki fontos neki, persze csak ha meghajol az akarata előtt. Leila nem az a meghajlós típus, de kénytelen a saját érdekében együtt működni Vladdal. Persze ez is amolyan zsák a foltját kapcsolat, hiszen Vlad azért nem olyan rossz (csak hát előszeretettel kínozza meg ellenségeit, vagy akit annak gondol), Leila pedig igazi rosszkislány is tud lenni, ha az életéről van szó. Megvolt köztük az izzás, a cselekmény pedig igazán fordulatos volt, tele izgalommal és egy kis csavarral is. Várom a folytatást!

>!
Milli88 P
Jeaniene Frost: Első lobbanás

”Sose becsüld alá az emberek erejét!”

Év eleje óta csücsült a polcomon eme borítóját tekintve nem a legszebb, de fülszövegben sokat ígérő könyvecske. Végre leemeltem a polcról és nem bántam meg, nagyon nem.
A vámpír sztori eleve megvesz magának, és megkaptam a fülszövegben ígért izgalmat és szenvedélyt is.

    Nagyon szimpatikus volt, hogy Leila Dalton annak ellenére, hogy fiatal, mégsem egy nyivákolós p*csa, hanem egy talpraesett, melegszívű, a végletekig lojális és szerethető lány. Érdekes képessége, hogy uralni tudja az elektromosságot és képes olvasni az emberek vagy akár a vámpírok emlékeiben egészen újszerűen hatott rám. Tetszett, ahogy kibontakoztatta a tudását, de közben mégsem lett hiú.

    Kedves Vladislav Basarab Dracul, rövidebben Vlad!
Örülök, hogy megtestesítetted a várva várt igazi vámpír elképzelésemet. Örömmel töltött el, hogy pont a megfelelő mértékben voltál arrogáns, kegyetlen, megingathatatlan és annak ellenére, hogy nem vallottad be, de érzelmes és szenvedélyes is. Alig várom, hogy folytatódjon a történeted. :D

    A mellékszereplőkért is odáig voltam. Marty, Maximus és Shrapnel különösképpen rokonszenvesek voltak számomra.
Tetszett, hogy a gonosz igazán gonosz volt, és nem rettent vissza az ördögi tettektől sem. A történelmi elemek és a magyar vonatkozás beépítése a regénybe pedig egyenesen zseniális volt. Végre egy könyv, ami nem végig Amerikában játszódott. :)

Folytatás, mikor jössz már?

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7 

− Drakulára kéne bíznom az életedet?
− Nem Drakulára – mondtam egy halvány mosollyal, ahogy megfordultam. – Vlad Tepesre, egykori havasalföldi vajdára, a legarrogánsabb, leghalálosabb, legijesztőbb lényre, akivel valaha találkoztam.
Az említett ajka lekicsinylő mosolyba kanyarodott.
− A hízelgéssel sem mész többre, mint a kérlek szóval, Leila.
− Ez szerinted hízelgés volt? – kérdezte Gretchen hitetlenül.
− Hát persze. – Vlad mosolyában kivillantak az agyarai.– A legjobb tulajdonságaimat sorolta fel.

>!
csfannie P

– Nem csoda, hogy ekkora házra van szükséged. Kisebben nem férne el az önbizalmad.

94. oldal, 12. fejezet

5 hozzászólás
>!
Masni3

– Dögös vagy, nagy ügy – vágtam vissza. Nem hagytam, hogy megijesszen, hogy a legintimebb gondolataimat is ismeri. – Sok dögös pasihoz vonzódom. Ha Chris Hemsworth itt lenne, olyan gyorsan vetném rá magam, hogy felgyulladna, mint egy petárda.
– És ezzel meg is ölnéd – jegyezte meg Vlad.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chris Hemsworth · Leila · Vlad Tepes
4 hozzászólás
>!
Masni3

Mindannyian többek vagyunk, mint a bűneink összessége – mondta Vlad.

273. oldal

>!
beatrix_0823 P

Azokat, akik hűségesek hozzám, megjutalmazom, úgyhogy félj csak tőlem, Leila, de azért tudd ezt is: senki mástól nem kell félned, amíg az én védelmemet élvezed.

>!
MFKata

Az emberek olyan álarcot ölthetnek, amilyet csak akarnak, de a bűneik ott vibrálnak a bőrük alatt.

>!
csfannie P

Majd megmutatom én annak az egocentrikus román hercegnek, hogy nem különleges.

100. oldal, 13. fejezet

>!
csfannie P

– Ne sírj! – mondta röviden. – Nem foglak megölni, ha emiatt vagy olyan hisztis.

51. oldal, 6. fejezet

>!
csfannie P

– Ez csiklandozott. Ha az áramütés nálad a flörtölés része, meghajlok a kreativitásod előtt.

58. oldal, 7. fejezet

>!
MFKata

– Én vagyok az egyetlen igazi Vlad. Mindenki más csak irigy hasonmás.


A sorozat következő kötete

Az éjszaka hercege sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Borzongató fény
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Sylvia Day: Megigézve
Christopher Moore: Totál szívás
Lara Adrian: A vámpír vére
Anna Banks: Poszeidón
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Darynda Jones: Második sírhant