Első ​lobbanás (Az éjszaka hercege 1.) 644 csillagozás

Jeaniene Frost: Első lobbanás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.

Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.

Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997383 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633999318 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633999325 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

1 további kiadás


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Mencheres · Leila · Vladislav Basarab Dracul · Leila · Maximus · Ben · Hugh Dalton · Marty


Kedvencelte 110

Most olvassa 13

Várólistára tette 228

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Bármennyire is bírom Vladot, ő és Leila nem lettek trónfosztók, Cat és Bones maradt a kedvenc párosom. Valahogy az előző könyvekben Vlad szarkasztikus stílusa jobban átjött. Ami meg Leilát illeti, háát igaz, hogy kemény csaj, de valami mégis hiányzik.
A fordító meg díjat érdemel a remek hímvessző metaforákért, mint húskard meg parázsrúd. Honnan szedi ezeket? Az írónő eredetiben hasonlót sem fabrikált.
Update 2021 június 06.
Végre megjelent magyarul a 3. rész, így az emlékezet felfrissítése végett újraolvasás. A szerző persze finomít a Vlad Tepes legendán, hogy a híres karóbahúzóból romantikus vámpírt csináljon, de persze ki tudja, hogy valójában mennyi az igazság. Báthory Erzsébet, mint a történészek utólag bebizonyították sem fürdött szüz lányok vérében viszont annál több írigye volt. Ez Vlad nagyon is kedvelhető, bár Leila szerintem túl hamar omlik a karjaiba.

57 hozzászólás
Smurfettereads>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Ez volt az első olvasmányom az írónőtől, és nagyon tetszett. Izgalmas volt, imádom Vladot, úgy ahogy van. Edward Cullen teljesen elbújhat mögötte, ő az igazi vámpírok vámpírja. Az alfa. :-D Mellesleg nagyon szexi, és férfias, nekem nagyon bejött. :-D Leila is szerethető volt, de túl sokat agyalt, bár nagyon bátran viselkedett, és kimert állni az ellenséggel szemben is. Csak talán néha túl sok volt, jó lett volna, ha Vlad is kap egy saját részt. De így is élvezhető volt, és ismét egy nagyon jól felépített fantasy világba csöppentem. :-D Nagyon tetszett a cselekmény, a helyszínek leírása, a karakterek, Maximust is bírtam, és a humoros részeket is. Voltak részek, amiken jókat nevettem, szórakoztató volt, és akciódús. :-D Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, és arra, hogy folytatódok tovább Leila és Vlad kapcsolata. Egy két közös jelenetük egészen erotikusra, és izgalmasra sikeredett, imádtam. :-D spoiler tökre örültem, hogy nem egy olyan nyámnyila hősnőt kapott Vlad, aki csak meresztve ül a seggén, és várja, hogy az ő bitang kemény szexi védő angyala megvédje a csúnya gonosz bácsitól. XD Szóval csak ajánlani tudom ezt is mindenkinek, nekem tetszett. Az írónő stílusa is nagyon, de nagyon jó volt. :-D

17 hozzászólás
Naiva>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Ha létezne számomra olyan, hogy olvasási válság, akkor Frost lenne az egyik, aki képes lenne kirángatni abból a nyomorúságos helyzetből. Egyébként már nagyon hiányzott Jeaniene Frost világa. A leghíresebb vámpírt, Vlad-ot már a Night Huntress (Cat és Bones) sorozatban megismerhettem, ezért az ő történetére már évek óta kíváncsi voltam. Volt egy olyan érzésem, sejtésem hogy majd valamelyik kiadó úgyis meg fogja jelentetni nálunk is. Ez a kötet mindenképpen egy újabb darabja Frost lenyűgöző világának. Vlad nem olyan, mint Bones, és Leila sem Cat, szerintem a közelükben sincsenek, mert ők a non plus ultra, de hamar meg tudtam szeretni őket is. Nem is kicsit!. Leila képességét nagyon bírtam, és ahogy Vlad-dal kommunikált. Nagyon laza, belevaló hősnő. Vlad-ban pedig nem csalódtam. Kilóra megvett ez a könyv. Alig várom a folytatást.

9 hozzászólás
MFKata>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Én vagyok az egyetlen igazi Vlad. Mindenki más csak irigy hasonmás.
Annyira jól esetett újra Frostot olvasni, bár félek, hogy most durva elvonási tüneteim lesznek :D
Imádom az egész világfelépítést, a karaktereket és Vladot is. Biztos akad hiba a könyvben és lesz, akinek esetleg nem tetszik, de én nem tudok elfogulatlan lenni.
Még kérek Vladot!!!
Még kérek Frostot!!!

Bővebben»
https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/11/jeaniene-frost…

6 hozzászólás
Gorkie>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Olyan régóta húzom ezt az értékelést, mert egyszerűen nem tudom szavakba önteni, hogy mekkora kedvenc számomra Jeaniene Frost. Egyszerűen imádom az írónő könyveit! A világát, a karaktereit, a stílusát, a történetvezetését, mindent, amit megalkot!

Bevallom, évekkel ezelőtt olvastam már rajongói fordításban. Kövezzetek meg, de akkor még úgy volt, hogy az Ulpius becsődölése után, nem lesz kiadva.
Másodszor olvasva jobban tetszett. Elsőre is tetszett, de nagyon Cat és Bones hiányom volt akkor, ami rányomta a bélyegét. Most ezt teljesen el tudtam engedni és csak úgy repültek az oldalak.
Frost jól felépítette ezt a történetet is. Nekem tetszett ez a Drakula-szál, a helyszín és a karakterek is. Egy kicsit több humort, szarkazmust vártam Vlad részéről az eredeti sorozat alapján, de maga a karakter így is a szívemhez nőtt. Bones után, persze. :)) ( Nekem mindig is Cat és Bones maradnak az abszolút kedvencek.)
Leila egy karakán, talpraesett lány, méltó párja Vladnak. A képessége nagyon érdekes és különleges.
A cselekmény is nagyon tetszett, izgalmas és helyenként akciódús.
Még jó, hogy itt volt mellettem a folytatás, mert azonnal rávetettem magam, de már nagyon várom a többi Frost-könyvet, ha érkezik egyáltalán. Ezzel a gyorsasággal, amivel illetik a könyveket, én már nem vagyok biztos benne. A fordításról már nem is beszélve…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997383 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Jeaniene Frost vámpírjai jöhetnek bárhol és bármikor. Vladot már vagy ezer éve szeretem, így nagyon örülök, hogy ő is kapott egy saját sorozatot. <3 Újraolvasva is ugyan olyan jól szórakoztam rajta, mint először. Leila és Vlad igaza robbanó elegyet alkotnak, ha együtt vannak. Tiszta Cat és Bones, más felállásban természetesen, de a kémia itt is ugyan olyan jól működik, mint náluk.
Leila képességeit nagyon bírtam, főleg miután sikerült egy kicsit jobban a hatalma alá bírni. Vlad pedig hát…Vlad. Öröm, akárhányszor csak felbukkan :D
Kedvenc jelenetem, amikor Cat és Bones is jelen van pár perc erejéig.
Team Vlad! *-*

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

De hiányzott már egy igazán jó kis vámpírtörténet! Jeaniene Frost pedig mindig tesz róla, hogy ez a vágyam valóra váljon.
Frostot olvasni mindig hatalmas öröm számomra, mert tudom, hogy nem fogok csalódni. Naná, hogy most is bebizonyosodott, minden egyes könyve után mindinkább elvetemült rajongója leszek. Nagyon várom a folytatást. ;)
Cat és Bones rajongóknak kötelező olvasmány!

4 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Tetszett!
A Frost által teremtett világ eddig is elvarázsolt és lenyűgözött, ez a kötet pedig hozta a színvonalat, egy cseppet sem okozott csalódást. A belevaló, nagyszájú főhősnő kontra mogorva, magának való vámpírmacsó kombó egy jól bevált recept, ami megint zseniálisan működött!
Pörgős, fordulatos történet, vicces és frappáns párbeszédek, valamint egy új kedvenc páros, akiknek remélem hamarosan kézbe vehetem a következő kalandjait – itt még Drakula életének elég furára sikerült újragondolását is elnézem :)
És persze az extra bónusz: spoiler

7 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Számomra kissé unalmas volt. Meg sem közelitette Cat és Bones szintjét, ami lehet csak az én agyam hibája. Egy idöben nagyon rákattantam Vladra igy elolvastam mindent rola és a képmását is megnéztem (ami nem tudom igazi-e, de mindenhol igy ábrázolják.) Na már most a könyv föszereplöje egy szexi pasi, ami az igazi Vladrol nem elmondhato. Olvasás közben valahogy mindig azt a hatalmas homloku, nagy orru, csunya pasit láttam magam elött, igy a történt vesztett a varázsábol. De mint mondtam ez az én agyam hibája. Leila sem volt az igazi. Valami még hiányzott. De talán a következö jobb lesz.

1 hozzászólás
Nixii P>!
Jeaniene Frost: Első lobbanás

Jó néhány alkalommal a kezembe vettem már ezt a könyvet, és megint ugyanazt tudom mondani, amit eddig: lehetetlen megunni Vlad és Leila történetét. Jeaniene Frost az egyik legjobb vámpír univerzumot hozta létre – szerintem –, ami mindig tud újat mutatni. Vlad kegyetlen vajda hírében áll és be kell vallani, hogy a róla szóló híresztelésék nem állnak messze a valóságtól. Tényleg karóba húz bárkit, aki a saját belső mércéje szerint hibát követett el, esetleg helytelenül cselekedett, de a saját kastélya alatti várbörtöne is rendkívül jó célt szolgál abban az esetben, ha egy kis kínzáshoz lenne kedve. Még mindig imádom, hogy az írónő behozta a volt Oszmán Birodalom néhány eseményét a könyvbe, a múltból kapunk néhány említést Magyarországról is, illetve az eredeti szövegben a nyelvünk is felcsendül. Vlad múltja bár nagyon kegyetlen és rendkívül véres, mégis tanulságos és izgalmas, nem beszélve arról, hogy szépen bemutatja Vlad elszántságát és emberfeletti erejét. Hűséges a vérvonalához, az embereihez, barátaihoz, a tűzbe menne értük, nem fél harcba szállni, sőt szinte már betegesen rajong a csatározásért. Leila karakterét továbbra is kedvelem, belevaló képessége van, amit Vlad segítségével elkezd fejleszteni, szerettem azokat a részeket, mikor az érintésével képes volt előhívni az emberek legsötétebb titkát, vagy éppenséggel a tárgyakban hordozott múltat. Vlad mellett Leila erősebb lesz, önállóbb, még akkor is, ha a kegyetlen vajda foggal-körömmel igyekszik védelmezni a lányt. Izgalmas, pörgős sorozatindító kötet, ami olyan számomra, mint egy forró ölelés a hideg éjszakában. Mindegy mennyi év telik el, hányszor veszem kézbe, újra és újra magával ránt. Vámpírkedvelőknek csak ajánlani tudom!

off

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

− Drakulára kéne bíznom az életedet?
− Nem Drakulára – mondtam egy halvány mosollyal, ahogy megfordultam. – Vlad Tepesre, egykori havasalföldi vajdára, a legarrogánsabb, leghalálosabb, legijesztőbb lényre, akivel valaha találkoztam.
Az említett ajka lekicsinylő mosolyba kanyarodott.
− A hízelgéssel sem mész többre, mint a kérlek szóval, Leila.
− Ez szerinted hízelgés volt? – kérdezte Gretchen hitetlenül.
− Hát persze. – Vlad mosolyában kivillantak az agyarai.– A legjobb tulajdonságaimat sorolta fel.

csfannie P>!

– Nem csoda, hogy ekkora házra van szükséged. Kisebben nem férne el az önbizalmad.

94. oldal, 12. fejezet

5 hozzászólás
Masni>!

Mindannyian többek vagyunk, mint a bűneink összessége – mondta Vlad.

273. oldal

Masni>!

– Dögös vagy, nagy ügy – vágtam vissza. Nem hagytam, hogy megijesszen, hogy a legintimebb gondolataimat is ismeri. – Sok dögös pasihoz vonzódom. Ha Chris Hemsworth itt lenne, olyan gyorsan vetném rá magam, hogy felgyulladna, mint egy petárda.
– És ezzel meg is ölnéd – jegyezte meg Vlad.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chris Hemsworth · Leila · Vlad Tepes
4 hozzászólás
csfannie P>!

– Ez csiklandozott. Ha az áramütés nálad a flörtölés része, meghajlok a kreativitásod előtt.

58. oldal, 7. fejezet

MFKata>!

Az emberek olyan álarcot ölthetnek, amilyet csak akarnak, de a bűneik ott vibrálnak a bőrük alatt.

beatrix_0823>!

Azokat, akik hűségesek hozzám, megjutalmazom, úgyhogy félj csak tőlem, Leila, de azért tudd ezt is: senki mástól nem kell félned, amíg az én védelmemet élvezed.

csfannie P>!

Majd megmutatom én annak az egocentrikus román hercegnek, hogy nem különleges.

100. oldal, 13. fejezet

csfannie P>!

– Ne sírj! – mondta röviden. – Nem foglak megölni, ha emiatt vagy olyan hisztis.

51. oldal, 6. fejezet

MFKata>!

– Én vagyok az egyetlen igazi Vlad. Mindenki más csak irigy hasonmás.


A sorozat következő kötete

Az éjszaka hercege sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: A hajnal átka
Laura Thalassa: The Emperor of Evening Stars – Az Esti Csillagok Császára
Kayra B King: Chaos
Richelle Mead: A szukkubusz dala
J. R. Ward: A vadállat
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Nalini Singh: Angyalvér
Chloe Neill: Ha eljön a péntek