Az ​első vércsepp 284 csillagozás

Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Éjszaka a halandók nem érezhetik magukat biztonságban. Denise MacGregor jól tudja ezt, hiszen a legjobb barátnője a félvámpír Cat Crawfield, és a nő már többet vesztett, mint amit egy átlagember elviselni képes. A családja múltját titkok övezik, és egy démon már prédának jelölte ki Denise-t. Ám a túlélése most egy halhatatlantól függ, aki viszont csak arra vágyik, hogy megízlelje a nőt.

Ez a halhatatlan pedig nem más, mint Bones barátja, Spádé, az erős, titokzatos vámpír, aki évszázadok óta bolyong a földön, és most védelmeznie kell a veszélyben lévő csábos halandót még azon az áron is, ha ezzel meg kell tagadnia önnön mivoltát. Bármennyire vágyik is Denise-re, Spádé tudja, le kell győznie sóvárgását, hogy együtt szállhassanak szembe a lidércnyomással.

Máskülönben, amint lehull az első vércsepp, mindketten elvesztek…

A nagy sikerű Cat és Bones vámpírvadász sorozat egy újabb vérfagyasztó epizódja.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
ISBN: 9789632547046 · Fordította: Győri Dávid
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546285 · Fordította: Győri Dávid

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer) · Ian · Denise MacGregor · Nathanial · Web


Kedvencelte 44

Most olvassa 7

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

_Leelan_ P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Ahh… Frost nem tud rossz könyvet írni *-*
Nagyon jó párost alkot Spádé és Denise.
Hatalmas pozitívum, hogy Denise a könyv elején komoly PTS-ben szenved, a Síri csendben történtek után. Gyászol, fél és kerüli a vámpírok világát. Mégis megtalálja őt a természetfeletti, méghozzá egy démon képében.
Kár, hogy a démonos témát más könyvében Frost nem lovagolja meg, mer itt baromi jó bonyodalmakat okozott.
A megmentésére és segítségére siető Spádé régebb óta kedveli Deniset, mint azt a lány gondolta. És ez is tetszett benne, hogy Charles milyen finoman és megértően kezeli Deniset, ugyan akkor, ha keménynek kellett lennie vele, akkor nem félt határozottnak lenni.
A kis rokon egy gyáva féreg, aki megérdemelte volna a sorsát…
Denise pedig egy nagyon különleges képességgel lett gazdagabb.
Kár, hogy Denise és Spádénak csak egy külön története lett, mert ezt a képességet sokkal jobban is ki lehetne aknázni. Meg amúgy is, nagyon szeretem a párosukat, így sokat olvasnék még róluk.

6 hozzászólás
Naiva P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Imádom Cat-et és Bones-t. Őket nem lehet überelni. Talán éppen emiatt sem tudták hozni azt a szintet Charles-ék.
Spádé-t nagyon kedveltem eddig is, de ebben a részben, a saját történetében szerettem meg igazán. Kevésbé tűnt arisztokratikusnak, kimértnek. Van szexi és (igazán) vicces oldala is, de még mennyire… Minden tekintetben brit. Denise-t a végére sikerült megkedvelnem. Meg tudtam őt érteni. spoiler Az lett volna a furcsa & elkeserítő, ha hamar túltette volna magát ezen. Próbált ellenállni a természetfeletti világnak. Mint később kiderült, inkább kevesebb sikerrel. Jól működött közöttük a kémia. A vonzás rögtön megvolt közöttük, ami szépen, lassan valami sokkal mélyebbé alakult át. Örültem, amikor végre Denise is felismerte, hogy mennyi közös van bennük. A démonos szál, ami nagyon jót tett a történetnek.

Kawaii_vIVIv>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Hiányzott ez a sorozat. :) Jó volt újra látni a régi arcokat és engem is érdekelt miként történt ez a dolog Denise-el kapcsolatban. Ahogy olvastam a Cat és Bones könyveket, olyan érzésem volt mintha kihagytam volna egy részt, hiszen Denise ember volt a következő kötetben pedig nem én pedig csak pislogtam, hogy most én nem emlékszem valamire vagy mi a szösz. :D
Szóval jól döntött az írónő, hogy erre is fény derül.
Spádé és Denise mind a ketten elvesztették a szerelmüket és sokat szenvedtek miatta, jó hogy megtalálták egymást.
Ian ebben a részben komolyan szimpatikus volt, pedig alapjáraton nem voltam oda érte, itt viszont néhány mondatát hangosan felnevettem.
Jó volt látni Catet és Bones-t is, hogy közösen veszik fel a harcot.
Egyik kedvenc jelenetem volt amikor Bones csak úgy beállított Spádéhoz xd Hááát igen, Bones előtt ne legyen titkod :P
Szóval nagyon tetszett :)))))))

molybarby>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Imádtam Denise és Spádé párosát, annyira összepasszolnak :) Bár továbbra is maradok annál, hogy Cat és Bones a kedvencem, mégis nagyon könnyen a szívemhez nőtt a két szereplő. Ian-t kicsit sajnáltam is, amikor el volt keseredve, hogy mindenki más már megtalálta a magának valót csak ő nem :( Szegényke, de majd neki is eljön az ideje. Biztos, hogy a jövőben még a kezembe kerül ez a könyv, így ez volt a második olvasásom ebből is :D Olvassátok ti is :)

3 hozzászólás
julcseee P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Mindig szeretek visszatérni a Cat és Bones féle vámpírvilagba, bár ők most csak mellékszereplők voltak. Ez most inkább démonokról, szerelemről, csalódásokról és persze harcról szólt. (És végre megvan a Jeaniene Frost plecsni is :D )

turanett P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Jaj, már nagyon vártam Spadét. Már Cat és Bonesnál imádtam a karakterét. Szegény Denise, őt úgy sajnáltam az elejétől fogva. Annyi nehézségen ment keresztül. Erre még egy „régen elfeledett” rokon is bekavar. Persze nem tud kihez fordulni, csak a szexi vámpírhoz, Spádéhoz. Imádom ezt a pasit, persze ez a páros nem tudja überelni Cat és Bones párosát, de mégis megkedveltem őket. Danise hatalmas fejlődésen megy keresztül. És itt nem egy bizonyos változásra gondolok :D. Az elején még zavart a folyamatos ellenállása, küzdelmei. De aztán csak kezd engedni Spádé csáberejének. Hát igen, azt a zuhanyzós jelenetet én is végig néztem volna :D. Na de csak felbukkant a kedvenc párosom is, igaz nem volt túl nagy szerepük, de mégis ott voltak. Már nagyon várom a folytatásukat. Csak kiadja már a KMK. :)

Zsuzana P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Számomra ez a könyv volt Jeaniene eddigi legjobb könyve. Szerettem ezt a párost. Letenni is alig akartam, mert annyi minden volt benne, hogy csak kapkodtam a fejemet. Az viszont nagyon idegesít, hogy a végén semmit sem mondanak Nathanielről. Vele mi lesz? És vajon miért nem a sorozat részeként van ez a könyv megjelölve? Egy biztos, most szerettem meg az írónőt.

5 hozzászólás
catilde>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Hosszú várakozás és egy kedves moly áltat sikerült végre beszereznem a beszerezhetetlen.
Jó volt visszacsöppeni Cat-ék világába. Igaz Denise jóval elmarad Cat-től.
A történet maga mozgalmas és gyorsan olvasható.
Örülök, hogy a polcomon tudhatom.

Lisie87 P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Hm-hm-hm…annyira nem tetszett, csak azért kapott plusz fél csillagot, mert a végén vééégre történtek izgalmas események és Denise is mutatott valamit, a picsogáson kívül. Komolyan, majdnem a sírba vitt ez a nő. Szeret-nem szeret-vajon miért szeret-miért akarja, hogy vámpír legyek-nem akarok az lenni…no mindegy, valami baja mindig volt. Komolyan ilyenkor elgondolkodom, hogy a férfiak tényleg kibírnak ennyi szenvedést egy nőtől? :D
Olyan egynek elment könyv volt, lehet, hogy csak a hangulatom nem volt meg úgy hozzá…
Ami még plusz, hogy imádom a Spádé-Bones-Ian brancsot! <3 Meg Cat-et is, bár ebben nem volt sok szerepe…az egyetlen gyenge láncszem Denise volt, bocs… :D

2 hozzászólás
Tamlilla>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Spádét bírom, de Bonest nem tudja lekörözni.
Izgalmas és eseménydús, és szerencsére kedvenc párosom is megjelenik a színen.
Jöhet Mencheres sztorija.


Népszerű idézetek

Annie04>!

Ha egy sikátorban találkozott volna Iannel, Denise úgy menekült volna, ahogy csak bír, nem számít, milyen gyönyörű volt a férfi makulátlan bőre.
– Úgy nézel ki, mint egy statiszta a Drakula pornóváltozatából – felelte a nő.
Spádé elnevette magát, Ian viszont felszisszent. – Ne emlegessük. Akárcsak az ördög, Vlad is betoppanhat, ha a falra festjük.

schesztiஐ P>!

Ian bekóválygott a szobába, és miután mindkét férfit kis ideig figyelte, levetette magát egy székbe.
– Rohadtul igazságtalan – jegyezte meg a vámpír. – Hármunk közül mindig is én gyűjtöttem a ritka és szokatlan dolgokat, mégis ti gyűjtitek be a világ két legkülöncebb nőjét. Először te, Crispin, az egyetlen élő félvérrel, aki aztán még egyedibb vámpírrá változott. És most meg te, Charles, horogra akasztasz egy alakváltót.

289. oldal

Sunshine>!

– Charles, öregem, túl sokat aggódsz. Felnőtt ember vagyok, úgy bizony, és vérben tartom, mennyi kézt iszom.
– Mármint kézben tartod, mennyi vért iszol? – javította ki Bones unottan.

Dinky>!

Miért nem tudták az emberek elismerni, hogy az élet néha egyszerűen szar? Képtelenek felfogni, hogy a csend sokszor többet jelent a legőszintébb részvétnyilvánításnál vagy annál, hogy a halál mélyebb jelentését próbálják megmagyarázni?

Lisie87 P>!

– Úgy nézel ki, mint egy statiszta a Drakula pornóváltozatából.

79. oldal

itschristine>!

– Szevasz, haver – köszöntötte Ian vidáman.
Spádé érezte, ahogy a szája mosolyra húzódik.
– Ian! – válaszolta a férfi ugyanolyan boldogan. Aztán Spádé átugrott a másik hajóra, és olyan erővel ütötte meg a barátját, hogy az a tengerbe zuhant.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Spádé (Charles DeMortimer)
Ancsúr>!

– Minden rendben lesz- mondta Denise-nek, ezúttal komolyan.
A nő a zihálás közben felhorkant: – Az ilyen optimizmust már elmebajnak hívják, ugye, tudod?

115. oldal

Sunshine>!

Denise a következő pillanatban ijedten kapta fel a fejét, amikor valaki három hangos, határozott ütést márt az ajtajukra és kiabálni kezdett: – Nyisd ki az ajtót!
– Mi a pokol? – mordult fel Spádé, és mogorván feltépte az ajtót. Ian állt a túloldalon. – Mi a franc ütött beléd, hogy így dörömbölsz? – kérdezte.
Ian gonoszul bámulta Spádét, akin egyedül ing volt, és aztán Denise-t, aki szégyenlősen összehúzta a köntösét.
– Visszavágó – válaszolta Ian tömören, és fütyörészve továbbállt.

Kapcsolódó szócikkek: Denise MacGregor · Ian · Spádé (Charles DeMortimer)
schesztiஐ P>!

– Éppen zuhanyozni készültem, de itt, izé, nincs külön fürdőszoba. A zuhanyzó a szoba közepén áll, és az egész tiszta üveg, szóval… ne gyere be, amíg nem végeztem, oké?
Spádé leplezte a vigyorát. Jól tudta, hogy a hálóban üvegfalú zuhanykabin áll, amikor lefoglalta ezt a lakosztályt. Valójában pont ezért választotta a helyet. Néhány dologban nem szégyellt csalni.

155. oldal

schesztiஐ P>!

Spádé a bárpultra mutatott. – Rendelj nekem egy scotchot! Azonnal ott leszek.
Denise a sarokban elhelyezett diszkrét ablakocskára pillantott. – Nem akarod, hogy szívrohamot kapjak, amikor meglátom, mennyi pénzt váltasz be zsetonra, igaz?
A férfi felnevetett. – Okos kislány.

159. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Kresley Cole: A sötétség démona
J. R. Ward: Felszabadított szerető
Rachel Hawkins: Hex Hall
J. R. Ward: Halhatatlanság
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Karen Chance: Átölel az éjszaka
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia