Az ​első vércsepp (Cat és Bones) 309 csillagozás

Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Éjszaka a halandók nem érezhetik magukat biztonságban. Denise MacGregor jól tudja ezt, hiszen a legjobb barátnője a félvámpír Cat Crawfield, és a nő már többet vesztett, mint amit egy átlagember elviselni képes. A családja múltját titkok övezik, és egy démon már prédának jelölte ki Denise-t. Ám a túlélése most egy halhatatlantól függ, aki viszont csak arra vágyik, hogy megízlelje a nőt.

Ez a halhatatlan pedig nem más, mint Bones barátja, Spádé, az erős, titokzatos vámpír, aki évszázadok óta bolyong a földön, és most védelmeznie kell a veszélyben lévő csábos halandót még azon az áron is, ha ezzel meg kell tagadnia önnön mivoltát. Bármennyire vágyik is Denise-re, Spádé tudja, le kell győznie sóvárgását, hogy együtt szállhassanak szembe a lidércnyomással.

Máskülönben, amint lehull az első vércsepp, mindketten elvesztek…

A nagy sikerű Cat és Bones vámpírvadász sorozat egy újabb vérfagyasztó epizódja.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
ISBN: 9789632547046 · Fordította: Győri Dávid
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546285 · Fordította: Győri Dávid

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer) · Ian · Denise MacGregor · Nathanial · Web


Kedvencelte 44

Most olvassa 7

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Nagyon jól esett most ez a könyv! :) Frost könyveit is nagyon szeretem, a Cat és Bones sorozata a kedvencem. Ez most egy kis kitérő, Spádéval és Denissel. Kár, hogy nincs folytatás, bár lehet hogy angolul már van. Bírom Spádét, hogy amikor kell, tud gyengéd is lenni, de ha kell akkor egy szörnyeteg lesz belőle, ha védenie kell azokat, akiket szeret. Denis pedig egy „gyenge” nő, kis extrával :)

_Leelan_>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Ahh… Frost nem tud rossz könyvet írni *-*
Nagyon jó párost alkot Spádé és Denise.
Hatalmas pozitívum, hogy Denise a könyv elején komoly PTS-ben szenved, a Síri csendben történtek után. Gyászol, fél és kerüli a vámpírok világát. Mégis megtalálja őt a természetfeletti, méghozzá egy démon képében.
Kár, hogy a démonos témát más könyvében Frost nem lovagolja meg, mer itt baromi jó bonyodalmakat okozott.
A megmentésére és segítségére siető Spádé régebb óta kedveli Deniset, mint azt a lány gondolta. És ez is tetszett benne, hogy Charles milyen finoman és megértően kezeli Deniset, ugyan akkor, ha keménynek kellett lennie vele, akkor nem félt határozottnak lenni.
A kis rokon egy gyáva féreg, aki megérdemelte volna a sorsát…
Denise pedig egy nagyon különleges képességgel lett gazdagabb.
Kár, hogy Denise és Spádénak csak egy külön története lett, mert ezt a képességet sokkal jobban is ki lehetne aknázni. Meg amúgy is, nagyon szeretem a párosukat, így sokat olvasnék még róluk.

6 hozzászólás
Naiva P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Imádom Cat-et és Bones-t. Őket nem lehet überelni. Talán éppen emiatt sem tudták hozni azt a szintet Charles-ék.
Spádé-t nagyon kedveltem eddig is, de ebben a részben, a saját történetében szerettem meg igazán. Kevésbé tűnt arisztokratikusnak, kimértnek. Van szexi és (igazán) vicces oldala is, de még mennyire… Minden tekintetben brit. Denise-t a végére sikerült megkedvelnem. Meg tudtam őt érteni. spoiler Az lett volna a furcsa & elkeserítő, ha hamar túltette volna magát ezen. Próbált ellenállni a természetfeletti világnak. Mint később kiderült, inkább kevesebb sikerrel. Jól működött közöttük a kémia. A vonzás rögtön megvolt közöttük, ami szépen, lassan valami sokkal mélyebbé alakult át. Örültem, amikor végre Denise is felismerte, hogy mennyi közös van bennük. A démonos szál, ami nagyon jót tett a történetnek.

Kawaii_vIVIv>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Hiányzott ez a sorozat. :) Jó volt újra látni a régi arcokat és engem is érdekelt miként történt ez a dolog Denise-el kapcsolatban. Ahogy olvastam a Cat és Bones könyveket, olyan érzésem volt mintha kihagytam volna egy részt, hiszen Denise ember volt a következő kötetben pedig nem én pedig csak pislogtam, hogy most én nem emlékszem valamire vagy mi a szösz. :D
Szóval jól döntött az írónő, hogy erre is fény derül.
Spádé és Denise mind a ketten elvesztették a szerelmüket és sokat szenvedtek miatta, jó hogy megtalálták egymást.
Ian ebben a részben komolyan szimpatikus volt, pedig alapjáraton nem voltam oda érte, itt viszont néhány mondatát hangosan felnevettem.
Jó volt látni Catet és Bones-t is, hogy közösen veszik fel a harcot.
Egyik kedvenc jelenetem volt amikor Bones csak úgy beállított Spádéhoz xd Hááát igen, Bones előtt ne legyen titkod :P
Szóval nagyon tetszett :)))))))

molybarby>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Imádtam Denise és Spádé párosát, annyira összepasszolnak :) Bár továbbra is maradok annál, hogy Cat és Bones a kedvencem, mégis nagyon könnyen a szívemhez nőtt a két szereplő. Ian-t kicsit sajnáltam is, amikor el volt keseredve, hogy mindenki más már megtalálta a magának valót csak ő nem :( Szegényke, de majd neki is eljön az ideje. Biztos, hogy a jövőben még a kezembe kerül ez a könyv, így ez volt a második olvasásom ebből is :D Olvassátok ti is :)

3 hozzászólás
julcseee P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Mindig szeretek visszatérni a Cat és Bones féle vámpírvilagba, bár ők most csak mellékszereplők voltak. Ez most inkább démonokról, szerelemről, csalódásokról és persze harcról szólt. (És végre megvan a Jeaniene Frost plecsni is :D )

turanett P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Jaj, már nagyon vártam Spadét. Már Cat és Bonesnál imádtam a karakterét. Szegény Denise, őt úgy sajnáltam az elejétől fogva. Annyi nehézségen ment keresztül. Erre még egy „régen elfeledett” rokon is bekavar. Persze nem tud kihez fordulni, csak a szexi vámpírhoz, Spádéhoz. Imádom ezt a pasit, persze ez a páros nem tudja überelni Cat és Bones párosát, de mégis megkedveltem őket. Danise hatalmas fejlődésen megy keresztül. És itt nem egy bizonyos változásra gondolok :D. Az elején még zavart a folyamatos ellenállása, küzdelmei. De aztán csak kezd engedni Spádé csáberejének. Hát igen, azt a zuhanyzós jelenetet én is végig néztem volna :D. Na de csak felbukkant a kedvenc párosom is, igaz nem volt túl nagy szerepük, de mégis ott voltak. Már nagyon várom a folytatásukat. Csak kiadja már a KMK. :)

Zsuzana P>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Számomra ez a könyv volt Jeaniene eddigi legjobb könyve. Szerettem ezt a párost. Letenni is alig akartam, mert annyi minden volt benne, hogy csak kapkodtam a fejemet. Az viszont nagyon idegesít, hogy a végén semmit sem mondanak Nathanielről. Vele mi lesz? És vajon miért nem a sorozat részeként van ez a könyv megjelölve? Egy biztos, most szerettem meg az írónőt.

5 hozzászólás
catilde>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Hosszú várakozás és egy kedves moly áltat sikerült végre beszereznem a beszerezhetetlen.
Jó volt visszacsöppeni Cat-ék világába. Igaz Denise jóval elmarad Cat-től.
A történet maga mozgalmas és gyorsan olvasható.
Örülök, hogy a polcomon tudhatom.

Lisie87>!
Jeaniene Frost: Az első vércsepp

Hm-hm-hm…annyira nem tetszett, csak azért kapott plusz fél csillagot, mert a végén vééégre történtek izgalmas események és Denise is mutatott valamit, a picsogáson kívül. Komolyan, majdnem a sírba vitt ez a nő. Szeret-nem szeret-vajon miért szeret-miért akarja, hogy vámpír legyek-nem akarok az lenni…no mindegy, valami baja mindig volt. Komolyan ilyenkor elgondolkodom, hogy a férfiak tényleg kibírnak ennyi szenvedést egy nőtől? :D
Olyan egynek elment könyv volt, lehet, hogy csak a hangulatom nem volt meg úgy hozzá…
Ami még plusz, hogy imádom a Spádé-Bones-Ian brancsot! <3 Meg Cat-et is, bár ebben nem volt sok szerepe…az egyetlen gyenge láncszem Denise volt, bocs… :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Annie04>!

Ha egy sikátorban találkozott volna Iannel, Denise úgy menekült volna, ahogy csak bír, nem számít, milyen gyönyörű volt a férfi makulátlan bőre.
– Úgy nézel ki, mint egy statiszta a Drakula pornóváltozatából – felelte a nő.
Spádé elnevette magát, Ian viszont felszisszent. – Ne emlegessük. Akárcsak az ördög, Vlad is betoppanhat, ha a falra festjük.

schesztiஐ P>!

Ian bekóválygott a szobába, és miután mindkét férfit kis ideig figyelte, levetette magát egy székbe.
– Rohadtul igazságtalan – jegyezte meg a vámpír. – Hármunk közül mindig is én gyűjtöttem a ritka és szokatlan dolgokat, mégis ti gyűjtitek be a világ két legkülöncebb nőjét. Először te, Crispin, az egyetlen élő félvérrel, aki aztán még egyedibb vámpírrá változott. És most meg te, Charles, horogra akasztasz egy alakváltót.

289. oldal

Sunshine>!

– Charles, öregem, túl sokat aggódsz. Felnőtt ember vagyok, úgy bizony, és vérben tartom, mennyi kézt iszom.
– Mármint kézben tartod, mennyi vért iszol? – javította ki Bones unottan.

Lisie87>!

– Úgy nézel ki, mint egy statiszta a Drakula pornóváltozatából.

79. oldal

Dinky>!

Miért nem tudták az emberek elismerni, hogy az élet néha egyszerűen szar? Képtelenek felfogni, hogy a csend sokszor többet jelent a legőszintébb részvétnyilvánításnál vagy annál, hogy a halál mélyebb jelentését próbálják megmagyarázni?

Masni>!

– Szevasz, haver – köszöntötte Ian vidáman.
Spádé érezte, ahogy a szája mosolyra húzódik.
– Ian! – válaszolta a férfi ugyanolyan boldogan. Aztán Spádé átugrott a másik hajóra, és olyan erővel ütötte meg a barátját, hogy az a tengerbe zuhant.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Spádé (Charles DeMortimer)
Ancsúr>!

– Minden rendben lesz- mondta Denise-nek, ezúttal komolyan.
A nő a zihálás közben felhorkant: – Az ilyen optimizmust már elmebajnak hívják, ugye, tudod?

115. oldal

Sunshine>!

Denise a következő pillanatban ijedten kapta fel a fejét, amikor valaki három hangos, határozott ütést márt az ajtajukra és kiabálni kezdett: – Nyisd ki az ajtót!
– Mi a pokol? – mordult fel Spádé, és mogorván feltépte az ajtót. Ian állt a túloldalon. – Mi a franc ütött beléd, hogy így dörömbölsz? – kérdezte.
Ian gonoszul bámulta Spádét, akin egyedül ing volt, és aztán Denise-t, aki szégyenlősen összehúzta a köntösét.
– Visszavágó – válaszolta Ian tömören, és fütyörészve továbbállt.

Kapcsolódó szócikkek: Denise MacGregor · Ian · Spádé (Charles DeMortimer)
schesztiஐ P>!

Spádé a bárpultra mutatott. – Rendelj nekem egy scotchot! Azonnal ott leszek.
Denise a sarokban elhelyezett diszkrét ablakocskára pillantott. – Nem akarod, hogy szívrohamot kapjak, amikor meglátom, mennyi pénzt váltasz be zsetonra, igaz?
A férfi felnevetett. – Okos kislány.

159. oldal

Gorkie P>!

– Tudom, hogy egy rohadt szemétláda vagyok, de csak négy ember van a világon, akiért bármikor feláldoznám az életemet. – mondta Ian nyugodtan, türkizkék tekintete oszintének látszott. – Ketten itt vannak közülük, de egyikük sem bízik bennem. Hidd el nekem,még az ilyen könyörtelen, ellenszenves pasinak is fáj az ilyesmi.

Kapcsolódó szócikkek: Ian

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Larissa Ione: Csábítás
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kresley Cole: A sötétség démona
Karen Chance: Holdvadász
Gail Carriger: Időtlen
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Darynda Jones: Második sírhant
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő