A ​sírcsapda (Cat és Bones 6.) 165 csillagozás

Jeaniene Frost: A sírcsapda

Hogyan küldesz a halálba egy gyilkost, ha már halott?

Cat Crawfield, miután épp hogy megakadályozta a természetfelettiek háborúját, nem vágyik másra, mint kis együttlétre vámpírférjével, Bones-szal. Sajnos még megvan a New Orleans-i vudu királynőtől kapott kölcsönképessége. így (merő szívességből) újra harcba szállnak, ezúttal egy gonosz szellem ellen.
Heinric Kramer boszorkányvadász volt évszázadokkal ezelőtt, jó ideje azonban szellemként kísért. Minden Halloweenkor testet ölt, és ártatlan nőket kínoz, mielőtt élve elégeti őket. Ám idén az elszánt Cat és Bones mindent kockára tesz, hogy a túlvilágra küldjék… örökre. De egyetlen rossz lépés is ahhoz vezethet, hogy a saját sírjukat ássák.

Szenvedélyes történet arról, hogy a vámpírok sokszor mennyivel emberibbek az embereknél.

„Készülj fel a tonnányi sötét, szellemdús humorra, kegyetlen harcokra és különleges románcra.”
– Miranda, Joyfully Reviewed, Recommended Read!

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789634579755 · Fordította: Fischer Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789634579762 · Fordította: Fischer Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574767 · Fordította: Fischer Mónika

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer) · Ian · Denise MacGregor · Justina Crawfield · Don (Donald Bartholomew Williams) · Heinrich Kramer · Jason Madigan · Sarah · Tyler


Kedvencelte 20

Most olvassa 3

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 84


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Sem az egész sorozattal, sem pedig Cat-tel és Bones-szal évek óta nem tudok betelni.
Ha fel kellene sorolnom azokat az okokat, amiért megérte hatalmas könyvmolynak lenni, akkor a Cat és Bones sorozat köztük lenne. Kétség kívül kedvenc könyves páros. Számomra ők ketten megunhatatlanok, lefőzhetetlenek, szó szerint halhatatlan párost alkotnak. Egy hangyányit visszább vett a lendületből az írónő és nem ez volt eddig a kedvenc részem, de még így is pörgős és izgalmas volt. spoiler
Cat és Bones kapcsolata egyre jobb, stabilabb, viszont alig tudják élvezni egymás társaságát, mert folyton történik valami. Garantált akció, izgalom, dráma és humor. Az erotikát el ne felejtsem! Kell ennél több? off

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Még mindig imádom! Igaz, ez a rész kicsit gyengébb a többihez képest, viszont Cat és Bones kapcsolata erős, és a humor is megvan. Kramer, a gonosz szellem, nagyon idegesítő, simán kezet foghat Madigannal. Nem is csoda, hogy Cat folyton robbanókészültségben van a közelükben. Eskü ettől a két pasitól nekem is elpattanna minden idegszálam.
A jó dolog viszont az, hogy a sztori érdekes, Cat és Bones szerelmesek és még Ian, Spádé és Denise is jelen vannak. Nélkülük tényleg nem lenne az igazi ez a sorozat.
Most, hogy már olvastam az utolsó részt is, sokkal több mindennel voltam tisztában. Pl. Don titkolózásával… Nagyon jó lenne, ha a KMK a befejező részt is elhozná nekünk.

Szilvi00 P>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Hat évvel ezelőtt kezdtem el a sorozatot és két évvel ezelőtt olvastam az ötödik részt. Sok idő eltelt, sokat változott az ízlésem, de Cat és Bones párosából nem tudtam kinőni vagy kiszeretni. Azért bevallom, már nem vert olyan hevesen a pulzusom, mint régen, de meg így is jó élményt nyújtott. Akciódús, izgalomdús, érzelemdús, mindenféle dús volt… Jó volt látni, hogy Cat és Bones már megingathatatlan kapcsolatban élt. Ebből kifolyólag, magánéleti drámák helyett, egy velejéig romlott, többszázéves szellem kiiktatására koncentrált a cselekmény. Fura, ha azt mondom, hogy jobban örültem volna egy kis drámának? Jó volt újra találkozni a mellékszereplőkel is. Kivéve Justinát. Nem tehetek róla, továbbra sem tartozik a kedvenceim közé.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574767 · Fordította: Fischer Mónika
4 hozzászólás
cicus61 P>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Cat és Bones mindig felvidít! :) Mindig örömmel merülök el a világukban, mint most is. Bennük sosem csalódom. Szegényen, hiába akarnak egy kicsit pihenni egymás társaságában, mindig közbejön valami gonosz és undormány. Ezt a történetet is végigizgultam és nincs olyan, hogy unalmas, vagy túlírt lenne. A szereplők megint jók voltak, bár most nagyrészt csak Cat és Bones volt a történetben, a többiek csak néha-néha bukkannak fel, mikor segítenek nekik. Nagyon jó kis történet volt és persze a végén győznek, mint mindig, bár most volt egy kis hiányérzetem a végén, de nyílván majd fordítják tovább a sorozatot! Ugye???????? :) :)

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Cat és Bones 6

Szép borító, sínvonalas tartalom. Imádom ezt a sorozatot és ez a rész sem okozott csalódást.
Sokat kellett várni erre a részre, de megérte. Le sem tudtam tenni. Szeretem a szereplőket, a szerelem mellett sok izgalmas kaland is bekebelezi az olvasót, legalábbis én így voltam vele.
A fülledt erotika sem hiányzott belőle, bér meg kellett küzdeni egy kis személyes térért és időért, miközben meg kellett menteni a világot egy elszabadult gonosz szellem ellen.
Állandóan életveszélyes helyzetekbe kerülnek hőseink, sokszor alig hittem, hogy ki tudnak keveredni belőlük.
Jól szórakoztam és végig izgultam a történetet.

deen>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Nem mondom, hogy csalódást okozott a könyv, de pont az hiányzott belőle, ami a többi részben olyan jó egyensúlyt alkotott: Cat és Bones izzó kapcsolata és az újabb halálos fenyegetés. Utóbbi egész jól sikerült, tetszett a szellemes téma, de néha úgy éreztem, hogy a szereplők többet bénáznak, mint eddig bármikor. A szereplők közötti izzás viszont majdnem teljesen eltűnt, amit viszont sajnáltam. Kramer jó ellenpont volt, bár egy idő után kicsit idegesített a fanatikus viselkedése és szívesen bevarrtam volna a száját. Madigan csak a hab volt a tortán, és bár elhúzták előttem a mézesmadzagot, semmi sem derült ki, hogy mit is akar ő valójában, csak az, hogy valami van a háttérben és folyt.köv. később.
Voltak vicces, aranyos és kemény jelenetek is, mégis hiányoltam a korábbi részek gördülékenységét. Annak azért örültem, hogy Ian, Spádé és Denise is részei voltak a cselekménynek. Remélem azért megjelenik a befejező rész is magyarul.

_Leelan_>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Számomra Cat és Bones örök kedvencek! Imádom minden részét ennek a sorozatnak.
A történet, a cselekmény az eddigiekhez képest a legkülönbözőbb, ugyanakkor érdekes is.
Nagyon tetszett ez a Halloweenes eseménysor. Hiába , Cat nem válogathat. Mivel még van egy kis extra tuningolás rajta/ benne, így természetesen segít. Mondjuk szerintem két perce nem tud meglenni egy is izgalom nélkül.
Nekem kifejezetten tetszettek a probléma Kramerrel. Egy igazi verni való, undorító soviniszta megszállott, aki még mindig a boszorkányok üldözésével van elfoglalva. Kifejezetten érdekes szituációkat, megoldásokat kaptunk a probléma megoldására. a kis szellem haverunk amúgy tök cuki. Természetesen Cat és Bones továbbra is verhetetlen páros, igazi gyöngyszemek az Urbán fantasy világában.
A történetet továbbra is jellemez a jó, szarkasztikus humor, amit én mindig is kedveltem az írónő munkásságában. Izgalmas, különc, verhetetlen. Cat és Bones továbbra is igazi párként dolgozik együtt.
Imádom!

17 hozzászólás
kocybaba P>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Egyáltalán nem szívesen írom ezt, de nincs értelme kerülgetni a forró kását, és még ha ezzel a kisebbséghez is tartozom, véleményem szerint szörnyen lapos volt ez a rész.:( A cselekmény nem volt az a körömlerágós fajta, nem nagyon lett benne túlzásba víve a jó kis 'frosti humor' sem és Don + Madigen szála csak úgy lógott a levegőben. Kétségkívül Cat & Bonest imádtam együtt látni, hogy a kapcsolatuk milyen kiegyensúlyozott, és tényleg hálás voltam a velük töltött percekért, de ez így egyben nem ért meg öt csillagot, ahogy nem ért fel a többi részhez sem. Bár mindettől még nagyon várom a befejező kötetet!

6 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Hogy én milyen boldog vagyok emiatt a sorozat miatt! Hatalmas köszönet a KMK-nak, hogy folytatta, mert angolul is jó volt, de mégis, a polcon látni más!

Természetesen a cselekmény mint mindig, most is izgalmas, érdekes. Beszippant és nem ereszt, emiatt rendkívül gyorsan lehet vele haladni. Cat és Bones megállíthatatlan, zseniális páros, mindig elvarázsolnak. Örök, abszolút kedvencek.♥️ Rajtuk kívül természetesen nem hiányozhat Spádé, Denis és Ian sem, akikről szintén jó volt olvasni. Már csak Vlad kellett volna és teljes a csapat. Mi mást mondhatnék még? Aki eddig szerette a történetet, karaktereket, az most is garantáltan odáig lesz értük.

Abban pedig csak reménykedni merek, hogy érkezik majd az utolsó rész és esetleg az előző köteteket is újra kiadják, mert hiába vannak meg, az egységes szép borítójú sorozat érdekében tuti újravenném őket!

catilde>!
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Elsőnek szeretném megköszönni a @Könyvmolyképző -nek, hogy elhozták a sorozat folytatását. Sokan vártuk már elég rég óta. Nagyon jó volt vissza csöppenni Cat és Bones világába. Jó volt a történet.
Nagyon reménykedem, hogy a befejező részt is olvashatom.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Marcsy_mnry_>!

A liftbe szálltunk be, mikor kiáltást tört át a lármán.
– Catherine!
A kezemmel megállítottam a liftajtót, mielőtt az őrök egyáltalán észrevették volna, hogy megmozdultam.
– Állj! – mondta az egyik őr, és rám emelte a puskáját.
– Ő az anyám – csattantam fel, és ellenálltam a vágynak, hogy összetörjem a puska csövét a puszta akaratommal.
Anyám hirtelen megjelenése a liftajtóban az őrbe fojtotta a szót. Anya betolakodott a liftbe, néhány sötét hajtincse kicsúszott a lófarokból. Hideg kék tekintete még mindig meg tudott félemlíteni. Lézerként átfuttatta a bennünket körülvevő csoporton.
– Most akkor lelövi, vagy megnyomja a gombot, hogy végre elinduljunk?

124. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Justina Crawfield
Beatrice8>!

– Cat Crawfield… Russel – mutatkoztam be.
Oké, emberi törvények szerint Bones és én nem vagyunk házasok, de szorosabb a kötelékünk, mint amit egy papír valaha létesíthet két ember között.
Az öröm hulláma söpört át a tudatalattimon, kisodródott a pajzs alól, amit Bones rögtön maga köré vont, amit leszállt a helikopter. Tetszett neki, hogy hozzátettem a vezetéknevét az enyémhez. Mindössze ennyi kellett, hogy eldöntsem, mostantól Catherine Crawfield Russel leszek.

20. oldal

Annie04>!

– Elárulta a nevét? – kérdezte Tyler csendesen.
– Igen. Beth Ann a neve, és egy kicsit morcos.
Tyler előrébb hajolt, mintha attól jobban látná, így a feje egyenesen Beth Ann lábai közé került. Ann felháborodva hátrébb ugrott, én pedig alig bírtam visszatartani a nevetésemet. Nyilvánvaló volt, hogy Tyler még mindig nem látja Annt.
– Mocskos disznó – köpködött a szellem.
– Beth Ann, jelezd nekünk valamivel a jelenlétedet! – parancsolta Tyler, mintha semmi sem történt volna.
A szellem arcon csapta a kesztyűjével Tylert, aki csak a homlokát ráncolta.
– Hideg szelet éreztem. Csinált valami?
– Megadta a jelet – felelte Bones, és az ajka a nevetéstől rángatózott.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Tyler
Elisabeth_Montagu>!

-Emlékszel az első alkalomra, amikor ezt tettem? – mormoltam, és átöleltem.
-Táncoltunk – mondta vággyal teli hangon –, és te azzal húztál, hogy mennyire akarlak.
A nyakába kuncogtam, és tovább nyomoztam a nyelvemmel az érzékeny pontjai után. Élveztem, hogy megborzongott.
– Pedig ezt akkor nem tudtam. Azt gondoltam, hogy te olyan laza vagy.
Nevetés tört fel Bones mellkasából, és szorosan magához húzott.
– Az is, de jóval többet akartam tőled, mint amit akkor lehetségesnek tartottam. Nem is sejted, milyen őrülten vágytam rád az első hetekben. Gyötrelmes volt látni téged nap mint nap, és nem érhettem hozzád, mert te gyűlöltél.
– Magamat jobban utáltam – mondtam megint elég halkan, de ezt már hallotta. – Te mutattad meg, hogyan fogadjam el magam, és emiatt már azelőtt szerettelek, mielőtt ezt be mertem vallani magamnak.

29. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
vklara>!

Ian meglehetősen furcsa pillantással nézett Spádéra, és úgy tűnt, visszanyerte a hangját.
– Te olyan nővel kamatyolsz, aki sárkánnyá tud változni? – kérdezte. – Azt a rohadt! Charles! Belebetegszem az irigységbe!
– Ne most! – szólt rá Spádé, miközben levette a pólóját, hogy immár visszaváltozott Denise felkaphasson valamit.

Beatrice8>!

– Donald Bartholomew Williams, vonszold ide a segged most azonnal!

(első mondat)

vörös_áfonya>!

Semmi esélyed, suttogta egy belső hang.
Kapd be, a pesszimizmus sosem segített senkinek, válaszoltam neki.

181. oldal, Huszonegy

Criala P>!

A világ gyönyörű, ha képes vagy meglátni… és ha nem felejted el nyitva tartani a szemed.

247. oldal, 29. fejezet

Marcsy_mnry_>!

-Mi van a barlangban, Russel? – kérdezte Madigan csöpögő gúnnyal.
Vállat vontam.
-Kövek. Nagyon sok kő.
-Ne szórakozzon velem! – Sziszegéssé halkult a hangja. – Mi van még a barlangban?
Egyenesen a szemébe néztem, és egyetlen szót mondtam.
-Sár.

138. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Jason Madigan
Beatrice8>!

Amint megbizonyosodtam, hogy egyetlen veszély fenyeget az üzletben, az pedig az allergia, az elegáns, mosolygó afroamerikai férfi felé fordultam, aki úgy tanulmányozta Bonest, mintha a szemeinek totális kielégülést okozna a látványa.
Az igazság az, hogy Bones látványa tényleg azt okoz, és ez mindig fel is éleszti a tulajdonosi ösztönömet, annak ellenére, hogy Bones hűséges. Nem beszélve arról, hogy nem érdekelte soha a másik oldal.
– Te vagy Tyler? – kérdezte Bones abban a pillanatban, mikor megköszörültem a torkom.
Mindkettő arra szolgált, hogy megszakítsuk a férfi fantáziálását Bonesról, amit több napba telik majd kitisztítanom az agyamból.
– Igen, én vagyok – válaszolta Tyler gyorsan elbűvölő mosollyal.
– Időpontunk van – mondtam, leküzdve a késztetést, hogy sziszegve és az agyaraimat villogtatva megragadjam Bones karját.
– Cat vagyok. Ő a férjem, Bones.
A tudatalattim jelezte, hogy Bones jól szórakozik, noha az arckifejezése nem változott. Hideg, kifürkészhetetlen maszk mögül figyelte Tylert.
– Ilyen az én szerencsém. Nem testvérek vagytok, akik virágokat keresnek az anyjuknak – mondta Tyler csalódottan, majd rám kacsintott. – Rendben, drágám, tartsd csak a karmaidat Mr. Fincsihusin! Én is ezt tenném a helyedben.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Tyler

A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A végső áldozat
Darynda Jones: Első sírhant
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Nalini Singh: Angyalvér
Richelle Mead: Vérvonalak
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai