A ​sírcsapda (Cat és Bones 6.) 23 csillagozás

Jeaniene Frost: A sírcsapda

Hogyan küldesz sírba egy gyilkost, ha már halott?

Miután éppen, hogy elhárított egy (szellem)világháborút, Cat Crawfield nem vágyik másra, mint egy kis időre kettesben vámpír férjével, Bonesszal. Sajnos a New Orleans-i vudu királynő ajándék hatása továbbra is tart. A következmény: szívességből egy újabb harcba szállnak, ezúttal egy gonosz szellem ellen.

Évszázadokkal ezelőtt Heinric Kramer boszorkányvadász volt. Most pedig minden Halloweenkor testet ölt, hogy ártatlan nőket kínozzon, mielőtt élve elégeti őket. Idén viszont az elszánt Cat és Bones kénytelen mindent kockára tenni, hogy az örökkévalóség túloldalára küldjék – örökre. De egy rossz lépés is ahhoz vezethet, hogy a saját sírukat ássák.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574767 · Fordította: Fischer Mónika

Kedvencelte 5

Most olvassa 6

Várólistára tette 75

Kívánságlistára tette 151


Kiemelt értékelések

>!
B_Vivien_Kitti P
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Számomra Cat és Bones örök kedvencek! Imádom minden részét ennek a sorozatnak.
A történet, a cselekmény az eddigiekhez képest a legkülönbözőbb, ugyanakkor érdekes is.
Nagyon tetszett ez a Halloweenes eseménysor. Hiába , Cat nem válogathat. Mivel még van egy kis extra tuningolás rajta/ benne, így természetesen segít. Mondjuk szerintem két perce nem tud meglenni egy is izgalom nélkül.
Nekem kifejezetten tetszettek a probléma Kramerrel. Egy igazi verni való, undorító soviniszta megszállott, aki még mindig a boszorkányok üldözésével van elfoglalva. Kifejezetten érdekes szituációkat, megoldásokat kaptunk a probléma megoldására.
a kis szellem haverunk amúgy tök cuki.
Természetesen Cat és Bones továbbra is verhetetlen páros, igazi gyöngyszemek az Urbán fantasy világában.
A történetet továbbra is jellemez a jó, szarkasztikus humor, amit én mindig is kedveltem az írónő munkásságában. Izgalmas, különc, verhetetlen. Cat és Bones továbbra is igazi párként dolgozik együtt.
Imádom!

17 hozzászólás
>!
ƨɔɴом P
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Anno emlékszem pont ennél a kötetnél tettem félre a sorozatot és fogadtam meg, ha magyarul kijön tovább olvasom majd.
Nem volt ez alapvetően rossz, csak úgy mint akkor nekem most is sok volt ez a szellem vonal. Persze, mindig kell egy új ellenség, egy új akadály, de Kramer nekem kevés volt ehhez a sztorihoz.
Cat és Bones még mindig zseniálisak együtt, annak meg kifejezetten örülök, hogy volt Spádé♥ és Ian is a történetben. Vlad mint mindig innen is hiányzott, de szerintem Ő a sorozat „belőle sosem elég” karaktere :D
Kíváncsian várom, hogy mit tartogat az utolsó rész, és innen még hova lehet ezt fokozni – már ha lehet.

11 hozzászólás
>!
Réka0128
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Hát ez nem volt az igazi…

Nagyon vártam már, hogy újra belecsöppenhessek Cat és Bones világába, mert az egyik kedvenc vámpíros könyvsorozatom az övék. Sajnos ez a kötet nem hozta azt a szintet, amit megszoktam. Maga a történet igazából pörgős és izgalmas volt, de mégis hiányzott valami…
Kicsi úgy éreztem, hogy Bones háttérbe szorult és szinte mellékszereplő volt csak Cat mellett, így a kettőjük kapcsolata is olyan semmilyen volt az eddigiekhez képest. Ami viszont nagyon felkeltette az érdeklődésem az Ian és Justina. :)
Ettől függetlenül nagyon reménykedem benne, hogy a kiadó végül elhozza a sorozat befejező kötetét. :)

>!
Kathreen
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Cat és Bones már megküzdtek az emberekkel, a vámpírokkal, a ghoulokkal és egymással. :) És most ebben a kötetben jöttek a szellemek. (Bár nem tudom ezek után még mi maradt – talán az alakváltók –, de biztos talál valamit Frost).
Továbbra is nagyon szeretem Cat és Bones történeteit, és nekem nem veszt az értékéből, hogy most már nem egymással csatáznak, hanem azokkal, akik ellenük vagy barátaik ellen törnek.

>!
Katalovesbooks P
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Csalódás…de mekkora! A cselekményt untam, Cat és Bones között már nem izzik igazán a levegő, a csavarokat gyengének éreztem…alig vártam, hogy vége legyen.
Sajnálom, mert eddig előkelő helyet foglalt el a szívemben Cat és Bones sorozata, de már az előző résszel sem voltam maradéktalanul elégedett, ez a legújabb pedig pláne nem hozta a várt szintet.
Szomorú vagyok. A legkedvesebb sorozataim idén megjelent folytatásai rendre csalódást okoznak, egy-két kivétellel…3 csillagnál többet nem tudok rá adni sajnos…

>!
blueelli P
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Cat és Bones még mindig Cat és Bones. Örök kedvenc és imádom, még ha csak kis időt is tölthetek velük. Nagyon örülök, hogy a Könymolyképző kiadta, és reménykedem, hogy a korábbi részeket újranyomják. Lécci lécci.
Kicsit másabb volt ez, mint az eddigi részek, de nekem tetszett. Izgalmas volt és nem unatkoztam egy cseppet sem. Olyan jó volt, hogy újra ebbe a fantasztikusan felépitett világban lehettem. Csak azt sajnálom, hogy nincs a kezembe a következő rész.

>!
Katrinanya
Jeaniene Frost: A sírcsapda

Nekem ez a rész is tetszett. Más volt, mint az eddigiek, kicsit kevesebb volt az izgalom is, de azért azt nem lehet mondani, hogy unalmas lenne. Miután ezerszám dőlnek az unalmasabbnál unalmasabb könyvek, még mindig úgy gondolom, fantasztikus ez a sorozat.
Jó volt, hogy ott folytatódott, ahol az előző rész befejeződött. Donról olvastam volna többet, a végén még egyszer megjelenhetett volna. A poénok most is betaláltak, Cat és Bones között az összhang töretlen, a gonoszt kellően lehet utálni, a jóbarátok egy része megint jött segíteni, anyuka alakul, Helsing és Dexter pedig ügyesen tette a dolgát (ahogy az a kis kedvencektől elvárható). Kíváncsian várom a következő kötetet. Bár ezt sem siette el a kiadó, sőt…


Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
J. D. Robb: Halálos ítélet
Amanda Stevens: A próféta
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral