A ​sír innenső oldalán (Cat és Bones 5.) 418 csillagozás

Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

A félig vámpír Cat Crawfield és vámpír hitvese, Bones megküzdöttek már az életükért és szerelmükért. De hiába diadalmaskodtak a legutóbbi csatában, mert Cat új – és várakozáson felüli – képességei felboríthatják a régóta fennálló kényes egyensúlyt.

Vámpírok tűnnek el titokzatos módon, és pletykák kelnek szárnyra a fajok között kirobbanni készülő háborúról. Egy fanatikus feszültséget szít a vámpírok és ghoulok között, ám a két erős csoport összecsapása ártatlan halandók életébe kerülhet. Így Cat és Bones kénytelenek egy veszélyes szövetséges – New Orleans vudu királynőjének – segítségét kérni. Az együttműködés ára azonban még nagyobb fenyegetést jelenthet, mint a természetfelettiek háborúja, nem is beszélve az elképesztő utóhatásokról…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Ulpius-ház, Budapest, 2013
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633831748 · Fordította: Vándor Judit, H. Prikler Renáta

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Vlad Tepes · Spádé (Charles DeMortimer) · Mencheres · Denise MacGregor · Kira Graceling · Tate Bradley · Timmie · Don (Donald Bartholomew Williams) · Fabian du Brac

Mississippi (folyó)

Krisztina_Németh_2>!

Természetesen imádtam a könyvet! Akciodus, humoros, na és Bones *.*
Szegény Cat valaki mindég ki akarja nyuvasztani, de Bones és a haverok mellett ez nehéz vákalkozás. Szerencsére most is a segitségükre siettek igy minden sinen van.
És most amit utálok! : ha egy fordito átveszi más munkáját, miért nem képes megnézni az elözö köteteket? Ettöl a cica meg szivemtöl agyvérzést kaptam. Az igenis cicuska és szivi. Remélhetöleg a következö fordito jobb munkát végez, mert most ugy tünik kapunk folytatást! Amit már nagyon várok.

Naiva>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Olyan, hogy olvasási válság? – Nálam soha… Elképzelhetetlennek tartom. Ha lenne is, csak elővenném Cat és Bones bármelyik kötetét, és már meg is feledkeznék a külvilágról. Ez a kötet is hozta a Frost-tól elvárható magas színvonalat. Cat és Bones továbbra is a legjobb könyves páros, akivel valaha találkoztam. A kapcsolatuk erősebb, mint valaha és továbbra is megunhatatlanok. Cat végre elengedte a teljes lelkifurdalását, előítéleteit és teljes szívből szereti Bones-t. Nem mintha eddig nem teljes szívből szerette volna, de érezhetően nagy terhektől szabadult meg. Kicsit nyugodtabb hangulatú volt, az előző kötethez képest, de szerintem éppen ráfért már a párosra. A mellékszereplőket is imádom. Tulajdonképpen mindenkit imádok ebben a sorozatban. Olyan jó kis csapatot alkotnak. Ez a kötet mindent tartalmaz, ami miatt beleszerettem a sorozatba. Izgalmas történet, szellemes humor és nagyszerű karakterek és hát a lényeg; Bones. Mit nem adnék, ha nekem is lehetne egy saját Bones-om. *nagyon nagyot sóhajt*

Nikyy18>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Cat és Bones párosát egyszerűen nem lehet megunni. Ez a rész is hozta az előző részek humorát és érdekességeit. Még mindig ez az egyik kedvenc vámpíros sorozatom :)

oldmoviegirl01>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Bár úgy érzem nem érte el az előző részek pörgő feszültségét, mégis tartogatott sok érdekességet. Cat egyre megfontoltabban használja az újabbnál újabb képességeit, és még repülni is megtanult.
Tetszik, hogy kötetről kötetre mindig más élőhalott faj vagy képesség kerül a középpontba, jelen esetben a szellemek (Fabiant kifejezetten megkedveltem). Marie pedig egy igazán karizmatikus szereplője a sorozatnak, nem szerepel sokat, de jelentős befolyása van események alakulására. Azonban a vámpíreltűnések utáni nyomozást, a világméretű vámpír-ghoul háború kirobbanásának megakadályozását is elhalványították Cat magánéletének történései, Don.
Sajnálom, hogy ezzel a résszel véget ért Cat & Bones magyarországi pályafutásra, remélem nem örökre.

ncsn87>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Nehezen indult számomra a dolog, de egyáltalán nem a könyv hibája volt, pedig az elején azt hittem. Pont egy olyan időszakomat kapta el, amikor nem volt kedvem olvasni. Szerencsére erre hamar rájöttem és egy ideig nem olvastam, nem akartam ezért rosszul megítélni. Amikor megint a kezembe vettem, rájöttem, hogy totál hülye voltam és ez egy szuper rész. :)
Az érzelmi oldala nagyon erős volt, még mélyebbre láthattunk Bonesék kapcsolatába. Cat is csomó mindenre most döbbent rá, mennyire mélyen is szereti és ki is mondta végre. Az utólsó fal is eltűnt közöttük. Fincsi túlfűtött pillanatok voltak közöttük. Nagyon szép volt az egész! ^^
De volt akció is rendesen, meg a szokásos jó humor, mágia, vér, természetfeletti lények, új képességek megismerése. Szóval egy pillanatra sem unatkoztam. :)
Örülök, hogy nem erőltettem és nem rontottam el az olvasási élményemet. Az egyik legjobb rész lett szerintem. :)
Az meg szomorúsággal tölt el, hogy a többi rész sorsáról itthon még nem tudni semmit, pedig nagyon sokan olvassuk, szeretjük, várjuk… Még reménykedem!

molybarby>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Még mindig imádom őket, de úgy látszik egyszerre ennyi Cat és Bones sok volt nekem :D Jó volt, de egyszerűen nem tudtam oda figyelni a részletekre. Meg hát itt már jóval kevesebb a Cat és Bones jelenet is. Összességében egy egész jó záró kötet volt, bár tudom, hogy vannak ebből még folytatások angolul. Ha jól sejtem, nem sokára talán magyar fordításra is sor kerül, de ez még a jövő zenéje. A jövőben még biztos lesznek napok amikor a kezembe veszem újra a sorozatot, mert hát ez azért mégis csak Cat és Bones, ők pedig megunhatatlanok :)

Err>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Olyan rossz, hogy mindig van valami ezekkel a könyvekkel kapcsolatban, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Főleg így, hogy ez az egyik kedvenc sorozatom!
Első három rész: Borító + szortyint
Negyedik rész: – borító, – szortyint , + jó pár gépelési hiba
Ötödik rész: – borító, – szortyint ugye milyen hülye szó? – elírás, + fordítóváltás
Amivel az volt a legnagyobb baj, hogy a sorozat legjellegzetesebb szavát, megszólítást fordította máshogy. :/
Mert Cat igenis Cicuska (ami most lehet, hogy hülyén hangzik azoknak akik nem olvasták a könyvet de meg lehet majd szokni, és engem amúgy sem zavart még az elején sem) és nem Cica , Cicus !! Plusz szivem helyett szivi, hullafalók, hullazabálók helyett pedig ghoulok !
Még szerencse, hogy a könyvön belül is volt fordítóváltás (aki már érdekes, „jól írta” ezeket a szavakat) és nem kellett egész végig ezen mérgelődnöm. Mert lehet, hogy csak egy kis apróságról van szó de engem akkor is nagyon zavart és kizökkentett! Hisz, ha valaki átveszi egy sorozat fordítását, az miért nem néz bele az előző ember munkájába, hogy tudja, hogy bizonyos szavaknál mit is szoktak meg az olvasók??

Na mindegy, most hogy kidühöngtem magam, lássuk a történetet. :D
Úgy látszik, hogy szegény Cat-nek és Bones-nak sosincs nyugtuk. Valaki mindig betalálja őket. :D De imádom ahogy kezelik a helyzeteket.
Magával a történettel kapcsolatban, most nem tudnék negatívumot említeni.
Tetszett minden. :)
Jó volt, hogy Vlad – úgy mint az előző részben – itt is többet szerepelt. Mióta felbukkant a 3. kötetben, ő az egyik kedvenc mellékszereplőm. (A másik Ian, sajnálom, hogy ő viszont ilyen keveset van jelen.)

Szóval, egy szó mint száz, imádom ezt a sorozatot. C&B külön-külön is nagy kedvencek de együtt tényleg ők a „legeredetibb páros” !

Nagyon-nagyon örülnék neki, ha a kedves kiadó folytatná a sorozatot és nem kéne megint 1-2 évet várni a következő részre!!
Vagy itt, talán még ezt is elnézném nekik, csak legalább adják ki a folytatásokat!!

Szilvi00 P>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Biztos én vagyok igénytelen, de nem érdekelt milyen néven szólította Bones, kedvenc főhősnőmet. Cica, Cicus, szivi, drága stb. Ezen már úgysem tudok változtatni. Lélekben felkészülök arra az esetre, ha netalán a következő részben Macsek-nak vagy Macskanő-nek fordítják, akkor kénytelen leszek bebeszélni magamnak, hogy Bones új becenevet talált ki szerelme számára. :))
Viszont mintha ez a rész nem lett volna olyan magával ragadóan izgalmas. Persze nem unatkoztam, hiszen Cat, Bones és a többiek hozták a formájukat, humorból és érzelmekből sem volt hiány, csak egy kicsit erőtlennek tűnt. A lázadó Crwfield ezúttal Justina névre hallgatott. Cat sokat komolyodott, lassan tényleg kibékül önmagával és ezt nem bántam, de nekem kicsit hiányzott lázongó természete. Az aktuális főgonosztól sem csináltam össze magam, ellenben Marie fondorkodása zseniális húzás volt! Továbbra is az egyik kedvenc sorozatom!

Wee IP>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Tipikus Cat-Bones könyv, imádtam, mint mindig! :))
Bár a megoldás nekem itt túl könnyen érkezett az előtte lévő óriási kutatáshoz képest, de jól esett olvasni, már hiányzott :)

Jah, és a fordítást meg helyenként inkább hagyjuk…

Lisie87 P>!
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

El is felejtettem, hogy mennyire jó ez a sorozat! ^^ A tökéletes páros, Cat és Bones.
Nagyon jó volt újra velük kalandozni és persze imádtam a mellékszereplőket, Vlad és Mencheres…hehe, olyan jókat nevettem rajtuk, de főleg Cat-en, akinek volt pár érdekes megszólalása és megnyilvánulása! :D Kaptunk bőven akciót, folyt a vér, hullt az ellen, volt izgi erotikus rész is! *.* :D Néha..kicsit túl sok volt a szerelmi megnyilvánulás a két főszereplő részéről, de nekik elnézem!!! :)))

_Katie_ P>!

– Mielőtt kimegyünk, tudnom kell: ha a gondolatolvasás valódi, akkor más is igaz-e a vámpírokról abból, amit írtak róluk…
– Ha megkérdezed, hogy ragyogok-e, itt helyben öllek meg – szakította félbe véres komolysággal Bones.

80. oldal, 9. fejezet

SzRéka P>!

A pukkanás előtt megéreztem a füst szagát. Mintha egy petárda robbant volna. Sűrű, ragacsos valami fröcskölt a hátamra, mögöttem tompa puffanás. Megpördültem, és megláttam, mi maradt a hullafalóból. A feje helyén füstölgő massza.
Sokkal lassabban fordultam vissza. Vlad a körmeit vizsgálgatta, mintha nem az ő ujjaiból érkeztek volna azok a lángok, amelyek lerobbantották a hullafaló fejét.
– Hát ez meg mi volt? – kapkodtam levegő után.
– Idő előtt gyulladtam ki – felelte. – Néha megesik. Roppant kínos. Nem is szeretek beszélni róla.
A jobbomon elfojtott nevetés. Arra fordultam. Bones életében nem nézett ilyen helyeslően Vladra, mint most.

DarknessAngel>!

– Cicuska – […] – négy órán át aludni, úgy, hogy a karjaim között vagy, sokkal pihentetőbb, mint nyolc órán keresztül végtelenül hánykolódva forgolódni, amiért nem vagy velem.

Treszka>!

Bones, ellentétben velem, egyáltalán nem csodálkozott azon, hogy egyszer csak egy test nélküli kart tart a markában. Egyszerűen elkapta a hullafaló másik karját, és a leszakadt végtaggal verte a fejét. Hallottam már, hogy Bones azzal fenyeget valakit, hogy a saját lábával veri agyon, de eddig azt hittem, ez csak amolyan szófordulat. Most már tudtam, tévedtem.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
Meren>!

– Bármi történjék is, sohasem fogsz elveszíteni – suttogta. – Örökké a tiéd vagyok Cicuska. Ebben az életben is meg a következőben is.

Tufuka>!

– Mondd még egyszer – kiáltottam Bonesnak. A híd lábánál állt. Odarepült, miután lerakott az előrenyúló tartónyalábnál. Mindössze egyetlen szót mondott, de biztos félrehallottam.
– Ugorj! – ismételte. Tehát jól hallottam.
Ismét az örvénylő Mississippire pillantottam. – Ha így jelented be, hogy válni akarsz…
– Akkor sem fulladhatnál meg, ha akarnál – közölte vidáman.

Kapcsolódó szócikkek: Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield
SzRéka P>!

– Eh én bemegyek – közölte Vlad. – Valamiért az az érzésem, muszáj megnéznem a Hitmant és utána Mr & Mrs. Smitht.
[…]
– Hol van a zsepi, amikor igazán kellene?
Egy hosszú pillanat múltán elfordítottam a fejemet, és bekiabáltam: – Ha unnád a Hitmant, azt hallottam, hogy a Dracula 2000 nagyon jó film.
– Erkölcstelen – válaszolta Vlad, és hallhatóan jól szórakozott.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Crawfield · Vlad Tepes
_Katie_ P>!

– Imádom a kezedet – sóhajtotta. – Azt mondtad, úgy nézek ki, mint egy angyal? Mert akkor, Cicuska, a te kezed a mennyország és a te szemed az otthonom.

Infinity21>!

A vámpír Bonesra pillantott. – Ugye nem hagyod, hogy ezt tegye?
Bones felhorkantott. – Hagyni? Pajtás, ha azt hiszed, hogy te irányítod az asszonyt, akkor nőtlen vagy – egyébkén ezer fontban fogadok, hogy lenyom.

lizzyke21 P>!

– Te sem fogsz megszabadulni tőlem soha – mondtam, és a könnyeim telt nevetésnek adták át a helyüket. – És az sem fog számítani, hogy a sír melyik oldalán állunk éppen. Kísérteni foglak, üldözni foglak az örökkévalóság végeztéig, bármibe is kerül, mi ketten együtt leszünk, míg ki nem égnek a csillagok.

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás