Daddy-Long-Legs (Daddy-Long-Legs 1.) 21 csillagozás

Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs Jean Webster: Daddy-Long-Legs

A trustee of the John Grier orphanage has offered to send Judy Abbott to college. The only requirements are that she must write to him every month, and that she can never know who he is. Judy's life at college is a whirlwind of friends, classes, parties, and a growing friendship with the handsome Jervis Pendleton. With so much happening in her life, Judy can scarcely stop writing to the mysterious „Daddy-Long-Legs”!

Eredeti megjelenés éve: 1912

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
CreateSpace, Washington, 2013
76 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484136836
>!
Puffin, London, 2011
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141331119
>!
Random House, New York, 2011
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780375868283

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

konyvolvaso>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Most épp kezembe került ez a könyv angolul is. Mivel már olvastam korábban magyarul a püttyös sorozatban így ez sem maradhatott ki. Érdekes történet, kedves szereplővel és egy titokzatos jóakaróval. A többit mindenki megismerheti aki még nem találkozott vele.

graphoman IP>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Gyerekként olvastam először, és mostanra csak a csattanó maradt meg belőle; mindenesetre most is nagyon élveztem. Először levontam fél csillagot, mert szívesen hallgattam volna többet a környezetről, az iskoláról, de aztán meggondoltam maga, mert hát ennek nem annyira ez volt a célja, mint inkább hogy valami történjék a végkifejletig is. :-)

Etike P>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Biztos olvastam gyerekként, de már nem rémlett. Viszont nagyon kellemesen kikapcsolt, és hiányozni kezdett az egyetem. :)

meseanyu P>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Gyerekkorom nagy kedvence volt, ezért természetesen tudtam a csattanót, ami ha nem is vett el a könyv élvezeti értékéből, mindenesetre egy más aspektust adott hozzá. Másképp láttam Daddyt, és ez nem vált a hasznára. Valószínűleg elsőre is basáskodónak tűnt, de így értve az indítékait még kevésbé volt szimpatikus. Judy viszont egy bűbáj, szerettem a stílusát, a hozzáállását az élethez, és csak remélni tudom, hogy a későbbiekben, a regény vége utáni életében meg tudta őrizni önállóságát, szabad akaratát. Emiatt a kis rossz érzés miatt vontam le egy kicsit, mert bár magyarul öt csillagos kedvenc, így felnőttként olvasva mégsem látom tökéletesnek.

4 hozzászólás
Selerdohr>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Gyerekkorom egyik nagy kedvence. Akkor magyarul olvastam, többször is. Imádtam! Most sor került rá angolul, sok év kihagyás után, talán túl nagy elvárásokkal… Kicsit csalódás volt számomra. A történet maga még mindig kedves, de valami nagyon nem kalappol nekem. Judy kicsit idegesített, a levelek valahogy erőltetettek voltak, és nem nagyon történt benne semmi azon kívül, hogy Judy mindenre rácsodálkozik.
És még így is azt kell írnom, hogy ez egy nagyon szórakoztató, vicces és felemelő könyv. Minden kislánynak el kellene olvasnia! Csak sajnálni tudom, hogy én már nem vagyok az a kislány, aki egyszer, többször Nyakigláb Apóról olvasott kis szobája rejtekében…

HHajni>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Egy kedves, nagyon szórakoztató és vicces lány hétköznapjairól szól. Rendkívül szórakoztató, nagyon kedves történet. Micsoda csattanó volt a végén. Nem számítottam rá.

naravna>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Angolul is tetszett, imádom Judy humorát (sajnos e-könyvben a rajzok kimaradtak). Viszont DLD így (felnőtt fejjel? angolul?) nem volt túlzottan szimpatikus. Bár emlékeztetett egy elbűvölően erőszakos és makacs, szeretett ismerősömre, szóval végül is meg tudom érteni Judyt.

Izolda P>!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs

Kedves és cuki, de tiniként jobb lett volna. Nem tudtam a csattanót, de sajnos túl hamar kitaláltam.
És DLD motivációjáról szívesen olvastam volna, mert ez így nekem nem volt elég sajnos.


Népszerű idézetek

Izolda P>!

There's another [blot]! And another! This pen is weeping copiously. Please excuse its tears.

Izolda P>!

Just back from church—preacher from Georgia. We must take care, he says, not to develop our intellects at the expense of our emotional natures—but methought it was a poor, dry sermon (Pepys again). It doesn't matter what part of the United States or Canada they come from, or what denomination they are, we always get the same sermon. Why on earth don't they go to men's colleges and urge the students not to allow their manly natures to be crushed out by too much mental application?

dre>!

It is funny how certain places get connected with certain people, and you never go back without thinking of them.

konyvolvaso>!

I like winter to be winter with snow instead of rain.

HHajni>!

'Be careful not to keep your eyes glued to detail', says History Professor. 'Stand far enough away to get a perspective of the whole.'

43. oldal

dre>!

It isn't the big troubles in life that require character. Anybody can rise to a crisis and face a crushing tragedy with courage, but to meet the petty hazards of the day with a laugh—I really think that requires SPIRIT.

konyvolvaso>!

Only wear a red rose in your buttonhole, please so I'll surely smile at the right man.

graphoman IP>!

I know now what people mean when they say they are weighed down by Things. The material atmosphere of that house was crushing; I didn't draw a deep breath until I was on an express train coming back. All the furniture was carved and upholstered and gorgeous; the people I met were beautifully dressed and low-voiced and well-bred, but it's the truth, Daddy, I never heard one word of real talk from the time we arrived until we left. I don't think an idea ever entered the front door.

11th January


A sorozat következő kötete

Daddy-Long-Legs sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. Frank Baum: The Wonderful Wizard of Oz
Rachel Renée Russell: Birthday Drama!
Alan Alexander Milne: Winnie-the-Pooh
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Erich Kästner: Emil and the Detectives
Rick Riordan: The Hidden Oracle
Jeff Kinney: Big Shot
Rick Riordan: Percy Jackson: The Complete Series
J. R. R. Tolkien: Letters from Father Christmas
James Patterson – Chris Grabenstein: Best Nerds Forever