A ​könnyek forrása 1 csillagozás

Lelkigyakorlatos elmélkedések a szövetségről
Jean Vanier: A könnyek forrása

Jean ​Vanier 1928-ban született Kanadában. Először tengerésztisztként szolgált, majd filozófiai és teológiai tanulmányokat folytatott. Filozófiai doktorátusának megszerzése után a torontói egyetemen tanított. 1964-ben alapította meg a Bárka első közösségét Franciaországban, az Oise megyei Trosly-Breuilben, a szellemi fogyatékos emberek befogadására és megsegítésére. A mozgalom azóta elterjedt az egész világon, jelenleg százhúsz közösségük működik. Jean Vanier társalapítója a Hit és Fény közösségnek, amely a családjukban élő sérülteket és hozzátartozóikat fogja össze és támogatja. Ezerötszáz közösségük él szerte a világon.
Hol rejtőzik bennünk a könnyek forrása? Vajon nem létünk titokzatos mélységeiben? E forrás, e titok felé vezet minket Jean Vanier a Bárka tagjai számára tartott elmélkedéseivel. A hatnapos lelkigyakorlat ebben a könyvben hat fejezet formájában jelenik meg, egyenként három-három elmélkedéssel, amely egy önmagunkba vezető útra hív minket. Nem a szomorúság és a… (tovább)

Eredeti cím: La source des larmes

>!
Új Ember, Budapest, 2003
132 oldal · ISBN: 9637688811 · Fordította: Havas István

Kiemelt értékelések

>!
Szente_Attiláné
Jean Vanier: A könnyek forrása

Jean Vanier: A könnyek forrása Lelkigyakorlatos elmélkedések a szövetségről

Hogyan élj a legelesettebb emberek között, úgy, hogy tudod, életük nem fog megváltozni alapvetően. A Bárka közösség életébe nyerhetünk betekintést. A tiszteletteljes érintés hatalma, amely képes magasabb szintre emelni emberi életeket. Mária példája segíthet megérteni és gyakorolni a törékeny és szorongó emberekkel való együttélést. Elsődleges feladat a fájdalom megszüntetése, amihez szakértelemre van szükség, aztán vele együtt együttérzésre, jelenlétre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Frances Itani: A csend fogságában
Tapolyainé Bartha Gizella: Elfogadás
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
R. J. Palacio: Csodácska
Hozleiter Fanny Mosolyka: Te döntesz
Singer Magdolna: Áldatlan állapot
Sándor Erzsi: Szegény anyám, ha látnám
Noah Gordon: Sámán
Martin Pistorius: Néma üvöltés
Sheila Hocken: Emma meg én