Folyton ​csak a pasik! 10 csillagozás

Jean Ure: Folyton csak a pasik!

Sziasztok! Cresta vagyok, és ő az anyám – harminchárom éves, de tizennyolcként viselkedik. Nekem és a barátnőimnek nagyratörő terveink vannak: befejezzük a sulit, lediplomázunk és meghódítjuk a világot! Megfogadtuk, nem pasizunk az egyetem előtt, de ez cseppet sem könnyű a csodás Carlitoval és Alastairrel a láthatáron… És hogy a jó életbe jöjjek ki egy olyan anyával, akinek folyton a pasikon jár az esze?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
M&C, Budapest, 2007
220 oldal · ISBN: 5999550301383 · Fordította: Jobbágy Zsófia · Illusztrálta: Karen Donnelly

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Harry Potter


Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Dombi_Petra
Jean Ure: Folyton csak a pasik!

Ez egy könnyed olvasmány volt, nem bántam meg, hogy elolvastam!
Voltak részek, amik kifejezetten tetszettek, s alig bírtam letenni a könyvet, azonban volt, amikor annyira untam, hogy nem volt kedvem tovább olvasni.
Ha pár évvel fiatalabb lennék, biztosan 5*-el értékelném a könyvet, hiszen akkor jobban áttudtam volna élni a kitalált „barátokat”, s azon gondokat amikkel Cresta és Charlie szenvedett!:)

>!
M&C, Budapest, 2007
220 oldal · ISBN: 5999550301383 · Fordította: Jobbágy Zsófia · Illusztrálta: Karen Donnelly
>!
Karcsika
Jean Ure: Folyton csak a pasik!

Kellemes kis olvasmány volt, bár annyira nem tudtam átérezni a kitalált barátokat, hiszen nekem sosem volt :D de nem rossz könyv, bátran ajánlom 11-12 éveseknek :)

>!
bronzvilag
Jean Ure: Folyton csak a pasik!

Olvasmányos, könnyed stílusú, viszont hiányzik belőle egyfajta nem is tudom, mélyebb bölcsesség. Először azt hittem, több lesz benne, mint ami volt. Jean Ure-t egyébként több angol kritikaíró hasonlította Jasqueline Wilson-hoz (nem tudom, Wilson könyvei szerintem bölcsebbek).

Pro: egy élethelyzet viszonylag jó, érzékeny lefestése. Rövid, az oldalak peregnek. Nagyon kortárs, tele van aktuális utalásokkal (Harry Potter, chat szobák, stb.). Tiniként szerintem jobb lehet olvasni. (Fiatal, gyerekét egyedül nevelő, pasizós anya, parentifikált lány, aki beleesni anyja hibájába, tanulni akar, el akar érni valamit, egy barátság és az első szerelem egész finom megjelenítése.)

Kontra: a konfliktus megoldása bennem sok hiányt hagyott – kicsit olyan eldobott labdának éreztem. Mintha nagyon meg kellett volna oldani, ahelyett, hogy az író csak hagyta volna, hogy egy ponton megálljon a cselekmény. Hasonló témákban jobb könyvek is vannak a piacon.


Népszerű idézetek

>!
Dombi_Petra

Azon gondolkodom, mi a furcsább? Az, ha valakinek nincs számítógépe vagy ha nem olvasta a Harry Pottert?

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter
>!
Dombi_Petra

Mikor visszaértem a konyhába, anyu és Harry éppen dulakodott a tűzhelynél. Bűnbánóan szétugrottak, amikor beléptem. Legszívesebben azt mondtam volna? „Kérlek, ne zavartassátok magatokat! Látom, hogy a szexuális szenvedély lett úrrá rajtatok”

28. oldal

>!
Dombi_Petra

Az a baj a nagyon vastag, puha fedelű könyvekkel, hogy nem tudod elég szélesre kinyitni őket ahhoz, hogy a lap bal oldalát jól el tudd olvasni. Elég fárasztó.

30. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Abigél
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
Kerstin Gier: Zafírkék
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Szabó Magda: Születésnap
Janikovszky Éva: Aranyeső
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának
Johanna Spyri: Heidi
Beczássy Judit: Piri