Bennünk ​élő istenek 9 csillagozás

Jean Shinoda Bolen: Bennünk élő istenek

JEAN SHINODA BOLEN nőkről írt, BENNÜNK ÉLŐ ISTENNŐK című könyve óriási sikert aratott. Ennek folytatásaként, párjaként ebben a könyvében a férfiak személyiségét formáló, viselkedését meghatározó archetípusokkal, belső mintákkal foglalkozik.

Nyolc jól elkülöníthető alaptípussal találkozhatunk a görög mitológia istenei között: a tekintélyelvű Zeusszal, az emocionális Poszeidónnal, az érzéki és eksztatikus Dionüszosszal, az introvertált Hádésszal, a kézműves Héphaisztosszal, az ösztönlény Arésszal, a kommunikátor Hermésszel, valamint az előrelátó Apollónnal.

DR. BOLEN segítségével azonosíthatjuk a meghatározó tipusunkat. Eldönthetjük, összeegyeztethetőek-e az életcéljaink az adottságainkkal, kiválaszthatjuk, mely „isteneket” kell megerősítenünk, vagy épp legyőznünk magunkban. A szerző bebizonyítja, hogy a teljes és integrált személyiség feltétele a külső elvárásoknak való megfelelés (sztereotípiák) és a belső hajlamok (archetípusok) összhangja.

>!
Pilis-Print, Budapest, 2007
352 oldal · ISBN: 9789638666383 · Fordította: Dunay Katalin

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
ribizli
Jean Shinoda Bolen: Bennünk élő istenek

Sok meglepetéssel nem szolgált a könyv az istennőkről szóló párja után elolvasva. Ugyanaz a jól bevált felépítés, igényes információ átadás. A hasonlóság ellenére hasznos olvasmány, nőként is (!).
Most valahogy nem is tudok többet írni róla…

>!
agneadra
Jean Shinoda Bolen: Bennünk élő istenek

Nekem nem tetszett annyira, mint a párja, a Bennünk élő istennők. Érdekes volt megtapasztalni, hogy ő milyen férfitípusokat különít el és kinek hogyan tudja megfeleltetni, de nekem nem voltak olyan nagy aha élményeim, mint az istennők esetében. Sokkal általánosabbank éreztem, bár itt mintha több össszemosódás lett volna. Összességében jó volt, akit érdekel a téma, annak tudom ajánlani.

>!
Maria_Petrovszki
Jean Shinoda Bolen: Bennünk élő istenek

A könyv, amiben C.G. Jung és R. Sheldrake elméleti biológus ugyanarra a következtetésre jut, csak máshogyan nevezik: kollektív tudattalan ill. morfikus rezonancia. Nekem könnyű, mert számomra Jung gondolatai alapvetések, így Bolen bennünk élő istenekről szóló könyvei is csak megerősítettek, de ha van benned kicsi kétely a megfogható világ egyeduralkodóságával szemben, akkor érdekesnek fogod találni ezt a könyvet és esélyed nyílik arra is, hogy jobban megismerd magad. Ami pedig a „boldog_ulás” alapja :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Carl Gustav Jung: A filozófusok fája
Irvin D. Yalom: Szerelemhóhér és más pszichoterápiás történetek
Erich Fromm – Daisetz Teitaro Suzuki: Zen-buddhizmus és pszichoanalízis
Carl Gustav Jung: Analitikus pszichológia
A pszichológia nagykönyve
Verena Kast: Búcsú az áldozatszereptől
D. M. Thomas: A fehér hotel
Nossrat Peseschkian: A tudós meg a tevehajcsár
Pressing Lajos: Az égig érő fa
Bruno Bettelheim: A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek