A ​sivatag hercegnője 16 csillagozás

Jean-Pierre Montcassen: A sivatag hercegnője Jean-Pierre Montcassen: A sivatag hercegnője Jean-Pierre Montcassen: A sivatag hercegnője

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy letűnt mesevilág utolsó éveit örökítette meg Jean-Pierre Montcassen ebben a regényében. Méghozzá az őrá jellemző képzelőerővel, lebilincselő stílusban, egy Zubeida nevű bagdadi lány szemszögén át. Aki nekilát ennek a könyvnek, többek között arra is ráébred, hogy milyen magas volt az arab kultúra, milyen civilizáltak voltak az iraki emberek a XIII. században.
Zubeida nem mindennapi körülmények között szakad ki a meghitt családi fészekből, s kerül a mara házba, ahol a élete teljesen megváltozik. Szabadságának elvesztését pótolja-e a zene, a tánc, a kényelem, az igaz barátság? Túléli-e Zubeida az évezred árvizét, meg tud-e menekülni ibn Atabeg karmaiból, beteljesül-e végre szerelme az-Zahir herceggel? A válaszok benne vannak a könyvben, amely az ezeregyéjszaka mesevilágával vetekszik.

Bővített, átdolgozott kiadás: Cselenyák Imre: A sivatag hercegnője

>!
Puedlo, Nagykovácsi, 2010
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632491059
>!
Puedlo, Nagykovácsi, 2009
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632490953

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
imi_lapcsanka
Jean-Pierre Montcassen: A sivatag hercegnője

Az arab kultúra nagyon nagy hatással volt az emberiségre, különösen a kora középkorban. Bagdad városa az egyik legnagyobb metropolis volt a XIII. században. Itt játszódik ez a történet, melynek minden sorát nagy élvezettel faltam. Azt hiszem, mivel ez már a sokadik könyve a szerzőnek, ami tetszett, elkezdem őket értékelni.

>!
Ginuci
Jean-Pierre Montcassen: A sivatag hercegnője

Nagyon élveztem az olvasást. Betekintést nyerhettem az arab kultúrába, a moszlim nők sorsába. Ez a történet egy szép mese, ami végigkíséri egy arab nő életét.


Népszerű idézetek

>!
varadiera

Különös az emberi elme. Világos nappal, társaság közepén is képes emlékképeket vetíteni, amelyek élesebben látszanak, mint a valóság.

57. oldal

>!
varadiera

De a hatalom nem boldogság, viszont a boldogság lehet hatalom.

135. oldal

>!
Lyanna P

Mint a Tigris folyó habjai fölött cikázó fecskék, illannak el az évek. Ha visszaidézem a mara házban eltöltött időt, mintha homokot markolnék, nem tudom megakadályozni, hogy ne hulljanak ki ujjaim között a porszemek. Az évek gondolataimban csak pillanatok, a röpke események viszont örökig tartó emlékek. Három esztendőm egy sóhajtás alatt vált kámforrá, de amikor Nida elment, meghőkölt az idő, mint robogó paripa, akit a kantárszáránál fogva kíméletlenül visszarántanak.

40. oldal, 6. fejezet

>!
Lyanna P

Így szürkül el a régi élet az emberben, és színesedik ki az új, és ki törődik már azzal, hogy ezt az újat kényszer hozta létre.

79. oldal, 11. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Dževad Karahasan: Keleti díván
Edward Bulwer-Lytton: Leila, avagy a félhold bukása
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Pusztai Andrea: A zöld szemű kígyó
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Csikász Lajos: Az utolsó oroszlánkölyök
Kapa Mátyás: Harangszótól harangszóig
Bíró Szabolcs: Non nobis Domine
Bán Mór: A Holló háborúja