Az ​ókori Róma 6 csillagozás

Jean-Noël Robert: Az ókori Róma

Sorozatunk ​időutazásra invitálja a tanulókat, a történelem és a civilizációk iránt érdeklődőket. Gyakorlati és elméleti útikönyv, segít eligazodni a régmúlt civilizációkban, melyek írásos emléket hagytak maguk után, kulcsot adnak az olvasó kezébe a régi szövegek és történeti művek jobb megértéséhez, segítik megfejteni utalásaikat, legyőzni a nehézségeket. Róma. Úgy véljük, hogy tudunk egyetsmást a római civilizációról. És ez kétségtelenül igaz. Úgy gondoljuk, hogy ismerjük is, hiszen élő forrása a mi műveltségünknek. Ám ez már tévedésekhez is vezethet. Mert úgy kellene tekintenünk a dolgokra, ahogy az ókori rómaiak látták őket. Ennek a kalauznak a legfőbb célja, hogy erre képesítse olvasóit. Praktikus felépítésük folytán háromféleképpen is megközelíthetjük a bennük foglaltakat: akár úgy, hogy a művet egyvégtében elolvassuk, mint egy hagyományos könyvet, hogy a bemutatott civilizáció minden aspektusát felfedezzük; akár úgy, hogy egy szűkebb tárgykörrel ismerkedünk meg valamelyik… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Korszakok kalauzai Korona

>!
Korona, Budapest, 2006
320 oldal · ISBN: 9639589497 · Fordította: Tótfalusi Ágnes

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

mmária>!
Jean-Noël Robert: Az ókori Róma

A könyv jól áttekinthető, olvasmányos. Nemcsak a diákoknak hasznos olvasmány, de az érdeklődő laikus is nyugodtan forgathatja. A munka betekintést ad az ókori Róma mindennapjaiba, s eligazít, ha komolyabb munka olvasása közben megakadna az ember.
Nekem tetszett, jól kezelhető, áttekinthető, érdekes.

Niki4>!
Jean-Noël Robert: Az ókori Róma

Jól áttekinthető, alapos könyv, sok fontos és érdekes részlettel. Pl. ünnepek és árak. Nem csupán a fő eseményekkel ismertet meg, hanem a mindennapi élettel is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Spiró György: Fogság
Bíró Ferencné – Csorba Csaba: Az ókori görögök és rómaiak élete
Anthony Marks – Graham Tingay: A rómaiak
Castiglione László: Pompeji, Herculaneum
Marcus Gavius Apicius: Szakácskönyv a római korból
Rupert Matthews: Gladiátorok
Andrea Erne: A rómaiak
Göran Burenhult (szerk.): Óvilági kultúrák
Fényes Gabriella: Wellness az ókorban
John Williams: Augustus