A ​színek hatalma 14 csillagozás

Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

A Csillagok háborúja bölcs Jedi lovagjai biztosan nem véletlenül harcoltak színes lézerkardokkal. Valószínűleg ők is tudták, hogy a szín igazi fegyver lehet. De miért fontosak a színek? Hogyan befolyásolnak minket a hétköznapjainkban? Hogyan tudjuk használni bűvös erejüket?

A színek tudatos használata mindenki számára ajánlott, akit érdekel, milyen színhatásokkal próbálnak még többet eladni egy boltban, a lakásunkban milyen szerepet játszanak a színek, vagy hogyan legyünk kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek az általunk viselt tónusok gyógyító erejétől.

Ebben a könyvben minden benne van, amit a színek hatalmáról tudni kell, lehet vagy illik. Hasznos, szórakoztató, és helyenként kellően meglepő!

>!
Partvonal, Budapest, 2016
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155283734 · Fordította: Schnedarek Réka

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Jaina>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Száraz, tudományos értekezést vártam, erre kaptam egy nagyon érdekes, inspiráló kalandozást a színek világába. Minden oldalát érdeklődve forgattam és ha eddig nem tettem volna meg, most biztosan megvenném. Nagyon tetszett! :)

kávésbögre P>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Számos olyan érdekes információval gazdagodtam, amit eddig nem tudtam a színekről. Emészthető tálalásban, a laikusok számára is abszolút világosan magyaráz meg jelenségeket, miközben még sincs híján a tudományosságnak.

Bettina_94 I>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

„Ahogy a könyv címe is mutatja a színeknek tényleg van hatalmuk. Érdekes volt egy olyan erőről olvasni, ami ennyire hétköznapi, mégsem vesszük figyelembe. Most tudatosult csak bennem egy barátnőm problémája, aki képtelen volt aludni a sötét narancssárga falak között. Miután átfestették a szobáját egy kevésbé élénk színre, azóta nincsenek alvás nehézségei.”
http://irokkozott.blogspot.hu/2017/02/jean-gabriel-caus…

Judy22>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Színes könyv.
Viccet félretéve nagy sok izgalmas dolgot tudhatunk meg a színekről és azok ránk gyakorolt hatásáról múltról és a jövő elővetítésével.
Nem csak a színeket írja le egyesével, hogy hatnak ránk, hanem hogy hogy keletkeznek és egy csomó apróságot, újdonságot, kevésbé ismert tényt is.
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2016/04/jean-gabriel-c…

Ikarosz >!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Nagyon nem bántam meg végül, hogy megvettem ezt a könyvet. Nagyon olvasmányosan közelíti meg a kérdést, izgalmas és szórakoztató, kifejezetten humoros. És mindeközben a tartalom sem veszik el, sok érdekeset megtudonk a színekről. A könyv nagy részét gyakorlati tanácsok teszik ki, hogy hova milyen színeket használjunk.
Egy kicsit rövid számomra, kicsit „vágtatós”, jobban örültem volna, ha egy két témában jobban elmélyed. (De ezt csak azért írom, hogy ne csak jót mondjak a könyvről.)
Az járt a fejemben olvasás közben, hogy ami Gert Mittringnek nem sikerült a számokkal, az most Jean-Gabriel Causse-nek sikerült a színekkel.

DöményDiána>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

A színek hatalma teljes mértékben beteljesíti a hozzá fűzött reményeket. Egy rendkívül informatív, tudományos precizitással megírt könyv, és gyakran meghökkentő ahhoz, hogy bárki figyelmét lekösse. Éppen ezért a képzőművészet, pedagógia, és a pszichológia területében érdekelt személyek mellett, ajánlom mindenki figyelmébe, akit egy kicsit is megmozgat, miként fejtik ki ránk a hatásukat a színek a hétköznapokban.

Részletesebb recenzióért kattints »> http://bit.ly/1TWdHOf

Mandula8>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Nagyon olvasmányos, de néha elég nagy katyvasz. Sokszor elbizonytalanodtam, kinek szól a könyv, majd a végén arra a következtetésre jutottam, hogy leginkább a reklámszakemberek és a szobafestők profitálhatnak belőle. Mindenesetre sok érdekességgel találkoztam benne.


Népszerű idézetek

theodora>!

Mit jelent az, hogy a színeknek hatalmuk van, és hogyan tudjuk ezt kiaknázni?

(első mondat)

rosa_canina>!

Az emberekkel kapcsolatosan van egy olyan feltételezés, miszerint a vörös félelmet kelt azokban, akik látják, és erősíti azokat, akik viselik. Riadóztatja érzékszerveinket, hogy minimálisra csökkenjen a kudarc vagy a veszély esélye, úgy, hogy a logikus gondolkodást az agykéregbe száműzi.

45. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vincent Cuvellier: Amikor életemben először megszülettem
Anne Blanchard – Emmanuel Cerisier: Arab tudományok és találmányok nagy könyve
David Attenborough: Az élő bolygó
Farley Mowat: Ne féljünk a farkastól!
Leon Lederman: Az isteni a-tom
Varga András – Varga Domokos: Ég és Föld
Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története
Dian Fossey: Gorillák a ködben
Timothy Ferris: A világmindenség