A ​színek hatalma 18 csillagozás

Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

A Csillagok háborúja bölcs Jedi lovagjai biztosan nem véletlenül harcoltak színes lézerkardokkal. Valószínűleg ők is tudták, hogy a szín igazi fegyver lehet. De miért fontosak a színek? Hogyan befolyásolnak minket a hétköznapjainkban? Hogyan tudjuk használni bűvös erejüket?

A színek tudatos használata mindenki számára ajánlott, akit érdekel, milyen színhatásokkal próbálnak még többet eladni egy boltban, a lakásunkban milyen szerepet játszanak a színek, vagy hogyan legyünk kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek az általunk viselt tónusok gyógyító erejétől.

Ebben a könyvben minden benne van, amit a színek hatalmáról tudni kell, lehet vagy illik. Hasznos, szórakoztató, és helyenként kellően meglepő!

>!
Partvonal, Budapest, 2016
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155283734 · Fordította: Schnedarek Réka

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Mark Zuckerberg


Most olvassa 3

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Jaina>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Száraz, tudományos értekezést vártam, erre kaptam egy nagyon érdekes, inspiráló kalandozást a színek világába. Minden oldalát érdeklődve forgattam és ha eddig nem tettem volna meg, most biztosan megvenném. Nagyon tetszett! :)

kávésbögre P>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Számos olyan érdekes információval gazdagodtam, amit eddig nem tudtam a színekről. Emészthető tálalásban, a laikusok számára is abszolút világosan magyaráz meg jelenségeket, miközben még sincs híján a tudományosságnak.

Judy22>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Színes könyv.
Viccet félretéve nagy sok izgalmas dolgot tudhatunk meg a színekről és azok ránk gyakorolt hatásáról múltról és a jövő elővetítésével.
Nem csak a színeket írja le egyesével, hogy hatnak ránk, hanem hogy hogy keletkeznek és egy csomó apróságot, újdonságot, kevésbé ismert tényt is.
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2016/04/jean-gabriel-c…

pupsegal>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Amilyen színes világban élünk, szinte egyértelműnek tűnik, hogy a különböző árnyalatoknak biztosan valami hatása is van ránk, hiszen nem lehet véletlen, hogy X-nek jobban tetszik a lilás színvilág, mint Y-nak. Pontosan erről szól a könyv, hogy nagy általánosságban kire milyen hatást fejt ki és teszi mindezt meg tudományos-humoros stílusával, amely egyszerre marad ismeretterjesztő, mégis könnyedén befogadható. Az kifejezetten imponáló volt számomra, hogy rengeteg kísérletet mutatott be, illetve azt, hogy bemutatta a marketing mennyire tisztába van a színek hatalmával és ezt hogyan fordítják az előnyükre. Azért pedig plusz csillag jár, hogy a végén még szét is szedi, nyilván színek szerint, hogy milyen hatást fejt ki vagy, hogy melyik szobába melyiket ajánlja. Abszolút 5 csillag.

>!
Partvonal, Budapest, 2016
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155283734 · Fordította: Schnedarek Réka
4 hozzászólás
bodr>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

A színekről nagyon könnyű hülyeségeket gondolni és írni. Sőt, én a színekről még soha nem olvastam értelmes dolgot az egyetemi tankönyveim óta. Ez a könyv egy üdítő kivétel. A borítója és a címe alapján egyébként ezt nem is gondolnám róla, és nem rémlik, hogy eredetileg miért lapoztam bele mégis, de rögtön szembetűnt, hogy ez nem a szokásos bullshit, még ha jó pár helyen hiányoltam is az evolúciós pszichológiai megközelítést, ami azért ebben a témában – sőt, az egész szakmában – elengedhetetlen lenne.

A fejezeteket jelző kis színkörök pedig nagyon ötletesek, azt hiszem, ezek csak a magyar kiadásban jelentek meg, amihez +1 gratula a grafikusnak és a kiadónak.

Bettina_94 I>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

„Ahogy a könyv címe is mutatja a színeknek tényleg van hatalmuk. Érdekes volt egy olyan erőről olvasni, ami ennyire hétköznapi, mégsem vesszük figyelembe. Most tudatosult csak bennem egy barátnőm problémája, aki képtelen volt aludni a sötét narancssárga falak között. Miután átfestették a szobáját egy kevésbé élénk színre, azóta nincsenek alvás nehézségei.”
http://irokkozott.blogspot.hu/2017/02/jean-gabriel-caus…

Ikarosz>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Nagyon nem bántam meg végül, hogy megvettem ezt a könyvet. Nagyon olvasmányosan közelíti meg a kérdést, izgalmas és szórakoztató, kifejezetten humoros. És mindeközben a tartalom sem veszik el, sok érdekeset megtudonk a színekről. A könyv nagy részét gyakorlati tanácsok teszik ki, hogy hova milyen színeket használjunk.
Egy kicsit rövid számomra, kicsit „vágtatós”, jobban örültem volna, ha egy két témában jobban elmélyed. (De ezt csak azért írom, hogy ne csak jót mondjak a könyvről.)
Az járt a fejemben olvasás közben, hogy ami Gert Mittringnek nem sikerült a számokkal, az most Jean-Gabriel Causse-nek sikerült a színekkel.

DöményDiána>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

A színek hatalma teljes mértékben beteljesíti a hozzá fűzött reményeket. Egy rendkívül informatív, tudományos precizitással megírt könyv, és gyakran meghökkentő ahhoz, hogy bárki figyelmét lekösse. Éppen ezért a képzőművészet, pedagógia, és a pszichológia területében érdekelt személyek mellett, ajánlom mindenki figyelmébe, akit egy kicsit is megmozgat, miként fejtik ki ránk a hatásukat a színek a hétköznapokban.

Részletesebb recenzióért kattints »> http://bit.ly/1TWdHOf

Mandula8>!
Jean-Gabriel Causse: A színek hatalma

Nagyon olvasmányos, de néha elég nagy katyvasz. Sokszor elbizonytalanodtam, kinek szól a könyv, majd a végén arra a következtetésre jutottam, hogy leginkább a reklámszakemberek és a szobafestők profitálhatnak belőle. Mindenesetre sok érdekességgel találkoztam benne.


Népszerű idézetek

pupsegal>!

Arra azonban ügyelni kell, hogy a tökéletességre való törekvés szándékával a lakás ne veszítsen személyességéből. Belső tereink könnyen olyanná válhatnak, mintha egy lakberendezési magazin lapjairól másztak volna le. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az életszagú tökéletlenségek adják létünk báját.

120. oldal

theodora P>!

Mit jelent az, hogy a színeknek hatalmuk van, és hogyan tudjuk ezt kiaknázni?

(első mondat)

Sozora>!

Mark Zuckerberg színvaksága viszont egyáltalán nem akadályozta meg őt abban, hogy az élete sikeres legyen. Viszont a Facebook alapszíne sem véletlen. Azért esett a kék színre a választás, mert a kék volt az egyetlen szín, amit Zuckerberg pontosan lát.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Facebook · kék · Mark Zuckerberg
rosa_canina>!

Az emberekkel kapcsolatosan van egy olyan feltételezés, miszerint a vörös félelmet kelt azokban, akik látják, és erősíti azokat, akik viselik. Riadóztatja érzékszerveinket, hogy minimálisra csökkenjen a kudarc vagy a veszély esélye, úgy, hogy a logikus gondolkodást az agykéregbe száműzi.

45. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Émilie Beaumont (szerk.): Világegyetem
Győry János: A francia enciklopédia
Anne Blanchard – Emmanuel Cerisier: Arab tudományok és találmányok nagy könyve
Dan Sperber: A kultúra magyarázata
John Keegan: A csata arca
Mircea Eliade: A jóga
Etienne Dahler: A Biblia felfedezése 1. – Teremtés; A pátriárkák
Adam Zamoyski: 1812
Verne Gyula hősei nyomában
Mino Milani – Pierre Castex: A világ felfedezése rajzos regényekben