La ​Fontaine meséi 5 csillagozás

Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi

Gustave Doré 320 illusztrációjával, Vikár Béla egyetlen teljes fordításában jelenik meg Jean de La Fontaine MESÉI című képzőművészeti és irodalomtörténeti érdekességnek számító műve, az illusztrátor művész születésének száznyolcvanadik, halálának száztizedik évfordulójára.
Ezzel a kötettel valamint a sorozat további darabjainak megjelentetésével a Kossuth Könyvkiadó sajátos küldetést teljesít.
André Malraux szavaival: a műalkotásokat, képeket, verseket ki kell szabadítani a múzeumok és a könyvtárak tárlóiból. E gondolat jegyében egy immár elfeledett magyar fordítói csúcsteljesítménnyel egészítettük ki a ma már csak antikváriumban, könyvtárak mélyén – s nem utolsó sorban a Budapesti Szépművészeti Múzeum grafikai gyűjteményében – fellelhető különleges illusztrációkat.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kossuth, Budapest, 2010
ISBN: 9789630963619 · Fordította: Vikár Béla
>!
Kossuth, Budapest, 2010
ISBN: 9789630964609 · Fordította: Vikár Béla, Zempléni Árpád
>!
Kossuth, Budapest, 2010
ISBN: 9789630964616 · Fordította: Vikár Béla

4 további kiadás


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi

La Fontaine népszerűségét állatmeséinek köszönheti. Ezeket kezdetben az ifjú trónörökösnek, ill. gyermekeknek nevelő célzattal írta, később már a felnőttek lettek a célcsoportja. A lényeg, hogy mindegyikből tanulhatunk, hisz oly általános tapasztalati igazságok fogalmazódnak meg a mesék üzenetében, amelyek mindannyiunk számára hasznosak, útmutatóul szolgálnak. Minden dicséret Kosztolányit illeti, aki zömében fordította ezeket, megtartva a versek ritmusát. Néhányat bekarcoltam.
https://moly.hu/karcok/1286905
https://moly.hu/karcok/1287268
https://moly.hu/karcok/1287737
https://moly.hu/karcok/1288102


Hasonló könyvek címkék alapján

Buzás Kálmán – Nagy Krisztina (szerk.): Az én mesém 5.
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
V. Kiss Orsolya: A pelikán, aki olyan kapzsi volt
Emma Mora: Orbán, az oroszlán
Walt Disney – Állatmesék
Régi szép mesék
Weöres Sándor: Kutyatár
Kormos István: Mesék Vackorról
Kálmán Jenő: Sicc és Hápi