Putifár ​tanár úr visszavág 5 csillagozás

Jean-Claude Mourlevat: Putifár tanár úr visszavág

Mi lenne, ha a tanító bácsi utálná a gyerekeket?
Gonoszan vicces történet a legalattomosabb húzások és a legborzalmasabb helyzetek ízlelgetésére!

Hogyan foglalja el magát valaki nyugdíjas évei alatt, ha egész életében alsós tanító volt? Putifár Róbertnek csak egy dolog jár a fejében: bosszút akar állni a tanítványain. Fizessenek végre a ricsaj és megaláztatás éveiért! A bosszú hidegen tálalva a legjobb, és Putifár valódi ínyencségekkel áll elő. Egyék csak meg azok a csirkefogók, amit kifőzött!

De várjuk ki a történet végét!

Eredeti cím: La troisième vengeance de Robert Poutifard

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Vivandra, 2021
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155347382 · Fordította: László Kinga · Illusztrálta: Rofusz Kinga
>!
Vivandra, 2021
200 oldal · ISBN: 9786155347399 · Fordította: László Kinga · Illusztrálta: Rofusz Kinga

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Jean-Claude Mourlevat: Putifár tanár úr visszavág

„(…) a halogatás nem vezet sehova.”

Biztosan ismeritek azt az érzést, amikor elfog titeket a nosztalgia és visszagondoltok az iskolai évekre. Sok pozitív emlék és személy jelenik meg gondolataitokban, de sajnos több negatív is.

Valószínűleg többen elmondhatjuk magunkról, hogy ismertünk legalább egy olyan tanárt, aki megkeserítette a hétköznapjainkat vagy nehezebbé tette az általa tanított tantárgyat. Persze akadnak kivételek bőven, de átlagban inkább azt mondhatjuk el, hogy vannak olyan személyek, akik érthetetlen okból lettek a gyerekek tanítói. Nos, ezt a témakört boncolgatja humoros formában ez a történet is. De mi van akkor, ha maga a tanár gondolja úgy, hogy ideje bosszút állnia az elszenvedett keserű pillanatokért? Ugye milyen érdekes, hogy mindennek két oldala van? Nézzük is ezt bővebben.

Jean-Claude Mourlevat francia szerző immáron második kötetét vettem kézbe, hiszen pár hónapja volt szerencsém olvasni Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című regényét is. Persze ezen kívül is jelent meg más alkotása hazánkban. Az alkotó igen termékeny és sokszínű, hiszen az ifjúsági regényeken át a gyermekirodalomig igen széles témakörökben jelent meg eddig könyve.

Putifár tanár úr visszavág című kisregénye 2021 egyik újdonsága, amely a Vivandra Kiadó gondozásában jelent meg. Elsődlegesen az illusztrációk vonzottak magukhoz, melyek Rofusz Kinga sajátos stílusjegyeit viselik magukon, és rendkívül egyedivé tették ezt az alapvetően sem szokványos történetet.

Ahogy már fentebb említettem ennek a könyvnek egy nyugdíjba vonuló tanár a főszereplője, mégpedig Putifár Róbert úr. Róbert igazán mindent megtett az elmúlt 37 évben, hogy megfelelő nevelője legyen a csemetéknek, mégis számos alkalommal keserítették meg életét. Édesanyjával kettecskén élve szerette a nyugalmat, de a napi „rémálom” megrendítette az otthona védő bástyáit is. Egészen addig, amíg egy remek ötlete támad, miszerint mi lenne, ha bosszút állna azokon, akik megkeserítették az életét? Vajon mi történik akkor, ha a nyugalmas nyugdíj időszakát egy rafinált bosszú haditerv árnyékolja be? És kik lesznek azok, akiken a tanár úr haragja csattan?

„Mások boldogsága olykor fájdalmat is okozhat.”

Bővebben a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2021/12/jean-claude-mo…


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

1999. június 29-én, 16 óra 45 perckor igen kedves ünnepséget tartottak a Tilleuil Iskolában.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
Holden Rose: Hófehér kelepce
René Goscinny: A kis Nicolas
Patricia St. John: Nyomok a hóban
Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának
Piret Raud: Tóbiás és a 2/b
Christine Sagnier – Caroline Hesnard: Elmondom anyukámnak!
Edmondo De Amicis: Szív
Nathalie Somers: Szerelmek, árulások, lavinák!
Petrovácz István: Tavasz Óbudán