Az ​abesszin 7 csillagozás

Jean-Christophe Rufin: Az abesszin

A török uralom alatt álló Kairóban vagyunk a XVII. és XVIII. század fordulóján. Egy kalandos kedvű fiatal orvos Abessziniába indul. A négust kellene meggyógyítania, de XIV. Lajos megbízása nyomán titkos küldetése is van. Vajon sikerül-e az expedíció? Sikerül-e beférkőznie hősünknek a magányos, bölcs, boldogtalan és méltóságteljes négus barátságába? Van-e, aki franciák és törökök, jezsuiták és római kapucinusok, nem utolsó sorban pedig a szépséges lányát épp hősünk szerelmétől féltő kairói francia konzul intrikái közepette megvédheti a világtól elzárt Abessziniát a rá váró veszedelmektől? Mit szól a fejleményekhez a párizsi udvar és maga a Napkirály? És útját állhatja-e a nagypolitika a szerelemnek? A nemzetközileg is ismert orvos-diplomata a történelmi tényeket szárnyaló fantáziával, a lenyűgöző kor- és helyismeretet izgalmas meseszövéssel elegyítő regényt írt. Méltán nyerte el vele 1997-ben az elsőkönyves szerzők Goncourt-díját.

Eredeti cím: L'Abyssin

Eredeti megjelenés éve: 1997

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2000
452 oldal · ISBN: 9630768410 · Fordította: Nagy Nóra

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
sophie P
Jean-Christophe Rufin: Az abesszin

Nahát ha az ember viszonylag keveset tud Etiópiáról, és fogalma sincs ki is az a négus – és persze bírja a történelmi kalandregényeket – akkor lehet pl. Az abesszint választani.
A történet maga annyira nem érdekes, mondhatni eléggé sablonos, de a beleszőtt etióp és egyiptomi + francia történelmi (asszem elég hiteles) vonulat, a korabeli gyógyító ember lelki világa, kis szerelmi száltól eléggé magával ragadó.


Népszerű idézetek

>!
piratEmus

És ott, a sivatag útjain, minden béklyótól szabadon, venni fogom magamnak a bátorságot, hogy megcsókoljam.

>!
piratEmus

Képzelni se lehet ökumenikusabb borjút, mint ezt, amelyet muzulmán ölt meg, katolikus trancsírozott fel, és protestáns eszegetett – már csak az hiányzott, hogy a csontjain meg egy rabbi rágódjék.

135. oldal (Európa)

>!
piratEmus

Juremi mester kertelés nélkül azt állította, hogy a Teremtőnek legalább annyi a kötelessége a teremtménye felé, mint fordítva, sőt, talán még több is, mert ahogy mondani szokta: „Végtére is ő kezdte az egészet.”

141. oldal (Európa)


Hasonló könyvek címkék alapján

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
Maurice Druon: Korona és méreg / Az ősi törvény
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Timothée de Fombelle: Ágról szakadt Tóbiás – A számkivetett
Amy Plum: Álomfogó
Joanne Harris: Az epertolvaj
Romain Gary: A virradat ígérete
Laurent Gounelle: A benned rejlő kincs
Daniel Pennac: A karabélyos tündér