Egy ​ínyenc elmélkedései 0 csillagozás

Az ízlelés fiziológiája
Jean Anthelme Brillat-Savarin: Egy ínyenc elmélkedései

Az Egy ínyenc elmélkedései – Az ízlelés fiziológiája elbűvölő és derűs klasszikus az „asztal örömeiről”. A leghíresebb és legidőtállóbb könyv, amelyet valaha a gasztronómiáról írtak. Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) mesterműve az egyik legfontosabb újkori epikureus alkotás, amely első megjelenése óta számos kiadást ért meg. A gasztronómia olyan különleges írott tárháza, amelyben a szerző tapasztalatait, elmélkedéseit, anekdotákat, recepteket gyűjtött össze. Élvezetes stílusban fejti ki véleményét olyan kulináris témákban, melyek ma is aktuálisak.
„Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy.”

Megjelent Az izlés fiziológiája címmel is.

>!
Quattrocento, Budapest, 2013
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633666128

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Hasonló könyvek címkék alapján

Weöres Sándor: A teljesség felé
Füst Milán: Ez mind én voltam egykor
Szent-Györgyi Albert: Az őrült majom
Montaigne: Esszék
Danyiil Harmsz: Esetek
Epiktétosz: Kézikönyvecske
Susan Sontag: A fényképezésről
Naszádi Kriszta – Nemes Ödön: Párbeszéd az öregséggel
Oscar Wilde: De Profundis
Jared Diamond: Összeomlás