Az ​Éjféli Kristály (Álomfény-trilógia 3.) (Arkana Társaság 9.) 41 csillagozás

Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

A Harmónia bolygón a mélység esőerdőket rejteget, a rég eltűnt, idegen civilizáció titokzatos emlékeit hátborzongató, zölden foszforeszkáló városromok és labirintusok őrzik, furcsa állatok szegődnek az emberek társául, és a bolygó szinte minden lakója rendelkezik valamiféle pszichikus képességgel.
Ebben a különös világban Adam Wintersre, a Szellemvadász Céh új vezetőjére sújt le az ősi átok. Ezúttal neki kell megtalálnia az elveszett Lámpát és az álomfényfejtő nőt, aki azonban nem más, mint a Winters család egykori ellenségének, Sylvester Jonesnak a leszármazottja, Marlowe Jones.
Adam és Marlowe útja izzó katakombák és föld alatti dzsungelek csapdáin keresztül vezet, de a köztük fellobbanó vágyakozás elsöprő ereje minden kelepcénél veszélyesebb. Vajon a szerelem, a forró szenvedély le tudja-e győzni Nicholas Winters pusztító bosszúját, megtörik-e végre a rettenetes átok? Itt, a Harmónián minden titokra fény derül…

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Maecenas, Budapest, 2011
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032382 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Érdekesen alakult a történet. Másik bolygó, másik idő, mint az előző részekben. A kedvencem Gibson lett, a porcica. Adam-ot imádtam, tetszik a stílusa. Marlowe-t vagány nőnek tartom, de mégis van benne lágyság Adam irányába. Érdekes világot alkotott az írónő, nem semmi, amit a para képességekkel tudnak művelni. Örülök neki, hogy spoiler

Dora_Sullivan>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Akárcsak e sorozat előző kötetei ez is tetszett úgy-ahogy a maga módján. Szerethetők voltak a karakterek… de lényegében véve, ez a történet is többnyire ugyanazt foglalta össze magában, mint az első s a második kötet is. Csak éppenséggel másképp felvezetve, más karakterekkel…
De a lényege ugyanaz mind a három kötetnél… s ez miatt csalódott is vagyok… Nem értem, miért szólt mind a három könyv szinte ugyanarról… :/
Pozitívumként talán azt tudnám felhozni, hogy annak ellenére hogy a Winters és a Jones család elvileg örök ellenségek, mégis mind a három kötetben az ellenkezője mutatkozott be…
De ennyi… megvallom, alig vártam, hogy a végére érjek – annak ellenére is, hogy Marlow személyében több vagányságot kaptam… mint az első két rész főszereplőnőjétől…

Sajnálom, hogy Quick csak ennyit hozott ki ebből a sorozatból… pedig többet is kitudott volna… :(

anesz P>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Nekem túl sok ez a paranormalitás. A trilógia alapötlete, a három idősík viszont érdekes.

Leobelo P>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

A trilógiának szerintem ez a legjobb része. Egyrészt nagyon érdekes az a jövőkép, amit az írónő kitalált, másrészt a tükörlabirintus, és végül Gibson miatt tetszett jobban. Viszont nagyon sok olyan utalás van benne, amiről nem tudunk meg többet. Például engem nagyon érdekelnének az ősi Romok, és az itt élő őslakosok történetei, hogyan éltek, mi történt velük, és olvasnék a Viszály koráról, csak hogy pár dolgot említsek.

mamono>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Az igazat megvallva kicsit többet vártam tőle. Könnyed, szórakoztató, kicsit limonádé volt. És ha könnyed szórakozásra vágysz, nem is rossz választás, de hiányzott belőle valami, ami a többi Amanda Quick (vagy bármilyen néven is írjon éppen) könyvben megvan. Valami plussz, ami magával ragad. Ebben nekem nem nagyon volt ilyen.

bbedyy>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Eddig ez a kedvencem az Álomfény-trilógiából. Mondjuk, jó lenne ha kiadnák a többi Harmonia könyvet is mert így nem igazán ismertük, meg hogy ott milyen az élet, gondolom ezt az előző könyvekben fejtette ki az írónő. A porcicát egyszerűen imádtam, kikerestem és angolul dust bunny ami pontosan por nyuszit jelent de szerintem a porcica elnevezés sokkal aranyosabb.

ieszti>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

3. rész, 3. írói álnév… kész vagyok tőle…
Egyébként talán ez volt a legjobb rész a trilógiából. Tetszett a kitalált jövő világ, amiben játszódik. Azért nem adok rá mégsem több pontot, mert bár a világ más volt, maga a cselekmény túlságosan ismerős volt az előző két részből. Már megint ugyanazokkal a magyarázó szövegekkel…
Porcica megérne egy külön könyvet :) – vagy legalábbis ez a világ… (bár ha jól tudom játszódik még A.Quick könyv ebben a világban. Majd valamikor sorra kerül talán az is.

A sorozat összességében nem volt rossz, bár túlságosan hasonlítottak a részek egymásra, aki nem akarja mindet elolvasni, annak legfőképpen ezt a harmadik részt javasolnám (teljesen érthető az első két rész nélkül is – hisz újra elmagyaráz mindent az írónő) illetve a világot érintő kérdéseim amik megválaszolatlanul maradtak számomra, az nem ebből a sorozatból derül ki. (ez egy kicsit zavart is – olyan mintha hiányozna egy rész, ami a Harmónia kialakulásáról szólna)
Hú, ez az értékelés kicsit káoszos, de sebaj, most nem futja többre…

1 hozzászólás
Kicsicsillag123 P>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Nagyon jó tetszett ez a rész is, de szerintem ez a trilógia leggyengébb része. Félreértés ne essék, semmi bajom nem volt sem a szereplőkkel sem a történetszállal. Adam és Marlowe szerintem nagyon jó párost alkottak, sőt igencsak jó volt látni ahogy a két család általuk eggyé válik. Ezt nektek alapító ősök, ennyit sz ellenségeskedésről! (Nem mintha eddig annyira nagy ellentét lett volna akár az előző kötetekben is a két család között de nekem akkor is tetszett ez a felállás.) A mellékszereplőkkel sem volt semmi gondom, és úristen a porcicák! Nekem is kell egy Gibson *-*, de tényleg teljesen le vett a lábamról a drága. A nyomozós szál is érdekes volt. Ami viszont nem tetszett, és emiatt kapott 4 csillagot, hogy a világgal kapcsolatban kicsit kidolgozatlanak éreztem a dolgokat. Jó tudom, hogy ez a rész egy másik nagyobb sorozat része is, de mivel abból én nem olvastam egy részt sem így sok mindent nem értettem. Hogy jött létre Harmónia? Egyáltalán hol van? Mégiscsak egy másik bolygóról beszélünk. Mikor, hogy, miért telepedtek át oda az emberek? A Föld ettől függetlenül még mindig létezik? Még mindig titkos ez a pszichikus világ vagy már köztudott, hogy léteznek tehetséges emberek? 1-2 jelenet miatt feltételezem, hogy a többség tud róla, de akkor mi a közvélemény róla? Mi történt a többször is említett Viszály korában? És még tudnám sorolni a kérdéseimet…. Nyilván aki olvasta a másik sorozatot az lehet már tudja ezeket, de aki nem az igencsak sötétben tapogatózik ezen a téren. Azt bezzeg még egyszer elmagyarázza amit már a másik kettőben is… Mondjuk annyit sikerült elérnie, hogy kíváncsi legyek erre a világra, úgyhogy majd egyszer belelapozok abba a sorozatba is. Ettől függetlenül nagyon élvezhető, romantikus, érdekes könyvet kaptam, amit a szereplők igencsak feldobtak (porcicák forever).

Vicky3>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Hát nem tett rám mély benyomást, igaz nem is vártam tőle. Mikor elkezdtem olvasni akkor jöttem rá, hogy ez egy trilógia befejező része, így lehet ezért se tetszett annyira.
Ami még nem tetszett: néhol nekem egy kicsit túlmagyarázta az írónő a dolgokat. Azért olvastam most ezt a könyvet, hogy ne kelljen gondolkoznom, egy könnyű kis limonádét vártam. És alapvetően ez a könyv az is volt (mert komolyabb biztos nem) csak ezek a magyarázatok……
Amit imádtam benne: Az Gibson:)) Nekem is kell egy porcica:)

krisztina0419>!
Jayne Castle: Az Éjféli Kristály

Sorstársához a A sötétség kapujában-hoz hasonlítva jobban tetszett. Bár több volt benne a számomra érthetetlen pszi, de nekem jobban bejött.
Jobban bejött Adam és Marlowe is. Gibson pedig. Imádom itt a porcicát! :D Főleg,mikor bulizik!


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

Ha valami túl szépnek tűnik, semhogy igaz lehessen, akkor valószínűleg nem igaz.

89. oldal

SzAngelika>!

– Csak azt ne mondd, hogy a porcica követte el.
– Ne nevettesd ki magad – csattant fel ingerülten a lány.
– Bocsánat. (…) Egy kis céhvezéri humor.
– Így már érthető, hogy a céhvezérek miért nem a szellemességükről híresek.

124. oldal

Jucko84 P>!

– Egyedül a kávét nem vitték el – számolt be Jill. – Talán mert a dobozok túl nehezek, azokat nem tudták magukkal cipelni a dzsungelbe a kis nyavalyások.
– Miféle kis nyavalyások? – hökkent meg Nyland.
– A porcicák – felelte Jill. – Épp akkor surrant ki a sátorba rágott lyukon az utolsó, amikor ideértünk.

216. oldal

bbedyy>!

– Amikor először találkoztam Marlowe-val, bőrszerelésben volt, és egy klassz Raleigh-Stark motoron érkezett – mesélte. – Meg kell neked mondanom, egy férfi figyelmét semmivel sem lehet jobban felkelteni, mint egy bőrruhába öltözött, full-rez motoron ülő nő látványával.


A sorozat következő kötete

Arkana Társaság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eben Alexander – Ptolemy Tompkins: A mennyország felfedezése
Ed Naha – Larry Milne: Szellemirtók I-II.
Karen Chance: Holdvadász
J. L. Armentrout: Ónix
Meg Cabot: Virradat
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
Kresley Cole: A sötétség démona
Joss Stirling: Summer