A ​sötétség kapujában (Tükör-trilógia 3.) 31 csillagozás

Jayne Castle: A sötétség kapujában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tükör-trilógia ​harmadik könyve

Harmónia világa csupa titok. A legtöbb talány a Rainshadow szigetén megbúvó rezervátumot, a magánkézben lévő erdőt övezi. A szigeten nevelkedő Charlotte Enright nem is merészkedik be a Rezervátumba addig, amíg egy végzetes éjszakán Slade Attridge oda nem vezeti. Tizenöt év múltán útjuk ismét a szigeten találkozik: Charlotte azért tér vissza, hogy átvegye elhunyt nénikéje régiségboltját, Slade pedig azért, hogy pszichodetektívként végzett kockázatos munkáját hátrahagyva, élje a vidéki rendőrfőnökök nyugalmas életét. Charlotte, aki olvas az aurákban, gyanítja, hogy valami nincs rendjén a férfival, ám ellenállhatatlan vágyat érez, hogy a magáénak tudja őt. A nagy vadásztehetségnek született Slade egy darabig titkolja, hogy a pszije súlyos sérülést szenvedett, de nem tud ellenállni Charlotte vonzerejének. Alighogy Slade elfoglalja új posztját, erőszakos bűncselekmények ütik fel a fejüket s szigeten, és a férfi ismét egy paranormális gyilkossági… (tovább)

Eredeti mű: Jayne Castle: Canyons of Night

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Maecenas, Budapest, 2012
320 oldal · ISBN: 9789632032542 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Kathreen
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Régen nagyon szerettem Quick könyveit, még a para részek is elviselhetőek voltak, de mikor már mondatokat se értek, akkor már gondom van vele.
Ez a rengeteg para maszlag, amit biztos van aki ért, én csak ki akartam kapcsolódni, de csak kikapcsolt az agyam annyira, hogy arra se emlékszem, hogy az adott oldalt elolvastam-e. Pedig Charlotte és Slade jó karakterek voltak, és külön kedvenc lett Rex, a porcica. Csak miattuk a három csillag.

2 hozzászólás
>!
danlin
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Ez a regénye a jövőben, egy másik bolygón játszódik. Ami igazán furcsa volt, hogy egy pár tárgyon kívül nem volt összefüggés a sorozat kötetei között, viszont több utalás volt a szerző más regényeire. Ebben a regényben több utalás is volt: Slade főnökének kalandjairól valamint gyanítható, hogy egy kalózleszármazott is kiérdemelt egy saját kötetet az életműben.
Nekem személyesen a második rész tetszett a legjobban, de lehet csak azért mert ahhoz szoktam. Igazából ez a regény is tetszett nekem: a szereplők, a történet, csak a nyomozást hiányoltam kissé, valamint nem volt számomra világos, hogy ez a jövő hogyan épül, milyen szerepe van az Arkana.nak és a Céhnek. Persze utóbbira lehet volt magyarázat az előző sorozatba, amihez viszont még nem volt6 szerencsém.

>!
Leobelo
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Ez a rész is nagyon tetszett. Azt az egyet sajnálom, hogy az írónő Harmónián játszódó sorozatából csak az Éjféli kristály és ez a rész lett kiadva, mert most kezdene beindulni a történet.
Amúgy nagyon megkedveltem a szereplőket, főleg Rex-et.

>!
Kicsicsillag123
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Kíváncsi voltam erre a részre, mert visszatértünk Harmóniára, és reménykedtem, hogy kicsit több minden is kiderül erről a világról. Hát ez a remény sajnos hiába való volt, az Éjféli Kristályhoz kapcsolódó kérdéseim nem lettek megválaszolva, inkább még bővült is. A történet sem volt most olyan érdekes, a nyomozás most olyan semmilyen volt. Inkább a Rezervátum volt a középpontban, viszont erről is szinte semmit nem tudunk meg. Ez gondolom a későbbiekben lett volna kifejtve, a Harmónia sorozatból viszont sajnos csak ez a 2 rész lett lefordítva. Charlotte és Slade szimpatikus szereplők voltak, és a kisvárost is megszerettem. A porcicák még mindig végtelenül aranyosak, Rex nagyon feldobta a történetet, én is szeretnék egy porcicát. Összességében tetszett, jó kis sorozat volt ez is, kellemes kikapcsolódást nyújtott és továbbra is reménykedem, hogy a többi rész is megjelenhet valamikor magyarul is.

>!
krisztina0419
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Hiába a tükör-trilógia darabja, nem igazán kapcsolódik az előzőekhez. Inkább a Az Éjféli Kristály-al kéne összetenni.
Kicsit túl sok volt benne néha a pszis ízé, de nem volt rossz.
Ami a legjobban tetszett az egész könyvben, az Rex volt. Én is akarok egy ilyen porcicát(mert van itthon dögivel, de azok csak bosszúságot okoznak :D)
Szerencsére az írónő nem ment át annyira a modern jövőbe, hogy micsoda találmányok lesznek.De azért én még mindig jobban szeretem a Quickes történeteit.

>!
mamono
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Egészen tetszenek ezek a Harmóniában játszódó történetek… És különösen szeretem a pocicákat.
Kicsit elvont, de nem túlzottan. Szerethető karakterek Igazi kikapcsolódás.

>!
Maszatostappancs
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Tetszik az ötlet, hogy immár többedszer 3 történeti korban/idősíkon játszódnak a könyvek, de a Harmoniai leírások közül ez tetszett a legkevésbé. Aminek örültem a porcica és hogy Adamékról is újra hallottam, de valahogy ebből a történetből hiányzott a feszültség, a problémákat viszonylag könnyen megoldották és hiába szólt az egész könyv a Rezervátum körüli eseményekről, tulajdonképpen semmit nem tudtunk meg róluk. Charlotte és Slade szerelme pedig nem volt annyira magával ragadó, hogy az önmagában elvigye a szokottnál gyengébb kerettörténetet. Nekem a tükör trilógiából ismét a Viktória kori a kedvencem.

>!
kkata76 P
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Tetszik ez a világ, ahogy a trilógia, és az egész Arkane-sorozat. Okosan felépített történetfolyam, mely évszázadokon és világokon ível át… Ez a regény sem lóg ki a sorból. Titokzatos, kellően misztikus a történet. Helyet kap a természetfeletti, a románc és a kaland is, no meg mindenki kedvene, a porcica.

>!
Fairymysz
Jayne Castle: A sötétség kapujában

Érdekesek ezek a Harmónián játszódó történetek, csak azt sajnálom, hogy a kiadó ilyen össze-vissza adja ki őket és az előzményekről szinte semmit se tudhat az ember, ha nem néz utána JAK oldalán.
Érdekes figurák élnek a szigeten, a történet is izgalmas volt a maga módján, mégis a második kötet lett a kedvencem.
Viszont Rexet a porcicát egyszerűen imádtam. :D


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Nem jó úgy kezdeni a napot, hogy mindjárt reggel egy hullába botlik az ember.

113. oldal

1 hozzászólás
>!
SzAngelika

Az élet már csak ilyen, igaz? Mindig jön valami, ami eltakarja a napot. Élvezzük hát a napsütést, amíg tart.

233. oldal

>!
clyme 

– Ismeri a mondást: Ha két ember tud egy titokról, akkor az már nem titok többé.

133. oldal

>!
krisztin1 P

(…) – Kér egy csésze kávét?
– Attól függ. Meg akar vesztegetni? Ha igen, akkor egy fánkot is kínálnia kell hozzá.

>!
clyme 

– A letartóztatni és a gyilkosság szavak egyazon mondatban való használata nem a legalkalmasabb módszer a megnyugtatásomra.

123. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jamie McGuire: Az őrző
Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Dan Wells: Ruins – Romok
John Green: Csillagainkban a hiba
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lorraine Heath: Vak végzet
Dan Wells: Partials – Részben ember
Francine Rivers: Megváltó szeretet