Szédítő ​mélység (Tükör-trilógia 1.) 39 csillagozás

Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

A ​Tükör-trilógia első könyve

Amikor Fallon Jones átveszi a családi vállalkozás, a Jones & Jones pszichodetektív iroda vezetését, Észak-Kaliforniába, Scargill Cove-ba költözik. Az eldugott kis tengerparti település vibráló hely, szokatlanul erős energiavonalak találkozási pontja – bizonyára ezért vonzza úgy a különcöket és az elveszett lelkeket, mint rovarokat a lámpafény.
Isabella Valdez lába alatt valamiért mindig forró a talaj, ezúttal Scargill Cove-ban kezd új életet. Fallon Jones cégénél helyezkedik el, és a nyomozó pár nap múlva már nem is emlékszik, milyen volt az élet Isabella érkezése előtt. A lány rendet teremt a kaotikus irodában, nem lepődik meg a munka parapszichikai jellegén, és nem osztja azoknak a véleményét, akik a főnöke képességeit az őrültség egy formájának tartják.
Egy egyszerűnek tűnő eset kibogozása közben azonban előkerül egy régi ingaóra, amelyből sötét erő árad, Fallon és Isabella pedig az álmos kisváros rejtélyekkel teli… (tovább)

Eredeti mű: Jayne Ann Krentz: In Too Deep

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Maecenas, Budapest, 2012
350 oldal · ISBN: 9789632032498 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Marcsi P
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Lehet egy picit utána kellett volna néznem a könyvnek, mert vagy lemaradtam pár könyvvel vagy nagyon lassú a felfogásom. Gyakorlatilag végig olyan érzésem volt, hogy kihagytak valamiből… :S
Nagyjából értettem ki kivel van, meg az itteni krimi szálat is, de szinte végig olyan volt, mintha utalgattak volna régebbi könyvekre, szereplőkre…
No de ezen kívül nem volt rossz a könyv, csak zavaros. A két főszereplőt megkedveltem, nem volt közöttük hatalmas szerelmi vívódás, már az elején kiderült, hogy mindketten odavannak a másikért. Ez a paranormális dolog nekem még érthetetlen, de lehet belevetem magam AQ munkásságába, hogy rájöjjek mi az alpha könyv! :)

Update: Ráakadtam… ez a 10. könyv -.-"
http://moly.hu/polcok/arkana-tarsasag

>!
anesz P
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Ez a paranormális irány nem a kedvencem, de legalább a múltban játszódik.

>!
Cat8
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Az eleje a múltba tekintő paranormális gyilkossági kísérlet és az üldözéses jelenet ellenére nehezen indult. Kevésbé kötött le. Majd magával ragadt a történet krimi szála. A szerelmi szál felejthető.

Viszont oltári ötlet, hogy a trilógia következő részéből az első fejezet a könyv végén olvasható, mivel így rögtön azt váltotta ki, hogy ide nekem, de azonnal a következő részt.

>!
Leobelo
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Sokkal jobban tetszett, mint Az átok. Fallon és Isabella sokkal szimpatikusabb volt, mint Jack és Chloe. Őket is bírtam, de nem ennyire. A másik, hogy maga a történet is érdekesebb, mint Az álomfény trilógiában. Scargill Cove lakóit is megszerettem. Viszont itt is vannak utalások olyan történetekre, amiről olvasnék, de ha jól tudom, magyarul nincs kiadva. (pl.: Zack és Raine)
Kicsit itt is zavaró, hogy a jelenben játszódik az első rész, és csak utána jön a második részben a múlt, de ez van. :)
Amúgy rájöttem, hogy a Jones-okat jobban kedvelem, mint a Winterseket. :)

>!
clyme
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Sokszor éreztem úgy, mintha se eleje, se vége nem lenne az eseményeknek. Rengeteg olyan pont volt, melynél hiányzott a lényegesebben kifejtett előtörténet, így sok alkalommal csak kapkodtam a fejem, hogy most akkor ez hogy is jön ide, meg mi is történik?
A történet alapvetően nem lenne rossz, de a rengeteg in medias res dolog miatt párszor elvesztettem a fonalat. A könyv stílusa is nagyon tetszett, de sajnos ez se volt minden esetben zökkenőmentes.
Remélem a folytatásban csiszolódik a történet.

>!
nat
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Számomra unalmas volt, a karakterek semmilyenek, és a történetért sem voltam oda. Sok helyen összecsapottnak, zavarosnak érzem ezt a világot, amit kitalált az írónő. Vagy csak kevésbé érdekesnek.
Ez nem az az Amanda Quick amit én szeretek, azt a fajta humort, amit én annyira az írónő sajátjának érzek, egyátalán nem találtam meg ebben a könyvben. Ezért van a másik álnév? Nem tudom, hogy folytassam -e a történetet.

>!
Kicsicsillag123
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Hmm. Fallon és Isabella története gyakorlatilag már Az átokban elkezdődött, de őszintén szólva akkor nem sikerült felkeltenie a kíváncsiságom. Emiatt részben kicsit félve kezdtem a könyvnek. Részben teljesült is ez a félelem, de azért nagyrészt pozitív csalódás volt. Isabella háttere nagyon izgalmas volt, örültem volna ha a nagymamája kicsit többet is szerepel. A kisváros, Scargill Cove lakói is igen érdekes emberek voltak, nagyon megszerettem a helyet. Fallon is kedvelhető volt, de valahogy nem sikerült annyira megszeretnem mint az elődeit. Zach és Raine esetén pedig folyton úgy éreztem, hogy lemaradtam valamiről. Kezdetnek azért nem volt rossz, összességében tetszett, a folytatás pedig nagyon felkeltette a kíváncsiságom, végre egy Sweetwater!

>!
krisztina0419
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Hemmm. Nyögve-nyelősen estünk túl egymáson. Az előző részekben nagyon felcsigázott a történet, de ez olyan semmilyen volt.Rögtön az első oldalakon egymásnak estek, és utána az a szerteágazó bűnügyi szálak. Néha követni sem tudtam, és a végén a bűnös nem mondott semmit.

>!
bbedyy
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Nagyon jól megírt könyv, izgalmas, fordulatos. Fallont nem is tudom, hogy jellemezhetném, egyszerűen csúcs pasi, kicsit szétszórt,de csak azért mert nem ér rá apróságokkal foglalkozni.
Érdekes lehet úgy felnőni, ahogy Isabella semmi hivatalos papír ha akar eltűnik és senki se tud róla semmit.
Ez a könyv is megerősítette a vágyamat, hogy elolvassam a többi jelenkori regényt kár, hogy nem tudok angolul. Zack és Raine történetére nagyon kíváncsi lennék.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika 

– A barátok jöhetnek és mehetnek, de az ellenségek csak szaporodnak.

162. oldal - 17. fejezet

>!
clyme

– Mindig hasznos, ha az ember ad magának elég időt arra, hogy átgondolja az igazán fontos döntéseket.

>!
Marcsi P

– Mindenkinek vannak titkai. Mindenkinek van egy saját, személyes tere. Nem hiszem, hogy lehetséges valakit tökéletesen megismerni. Nem hiszem, hogy még ha lehetséges lenne is, szeretnénk egy másik embert ennyire megismerni. Épp az teszi a többi embert olyan érdekessé, hogy a felszín alatt mindig őriznek valami titkot.

215. oldal, 23. fejezet

>!
clyme

– (…), egy érdekes pletyka mindig hatásosabb, mint egy unalmas tény.

>!
SzAngelika 

Ahogy mondani szokták, napjában kétszer még az álló óra is megmutatja a pontos időt.

127. oldal - 14. fejezet

>!
clyme

– Ha veled vagyok, úgy érzem, mintha megtaláltam volna valamit, amit már nagyon régóta kerestem – mondta.

>!
vikiniki2

– Ne nézz rájuk – szólt Isabella Fallonhoz –, de az az érzésem, hogy most választottak meg téged Scargill Cove seriffjévé.
– Pedig a mamám mindig azt szerette volna, ha pénzügyesnek megyek.

149. oldal

>!
clyme

– (…) Ahogy a régi mondás tartja: majd megértem, ha meglátom.

>!
clyme

– Azt hiszem, kifutottunk az időből – mondta Isabella. – Már jönnek.
– Kik? – Sandra zavartan fordította a fejét a lépcső felé.
– A gyilkosok – felelte Isabella.


A sorozat következő kötete

Tükör-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Kresley Cole: A sötétség démona
Nalini Singh: Angyalárny
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Amanda Stevens: A birodalom
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege