Szédítő ​mélység (Tükör-trilógia 1.) 36 csillagozás

Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

A ​Tükör-trilógia első könyve

Amikor Fallon Jones átveszi a családi vállalkozás, a Jones & Jones pszichodetektív iroda vezetését, Észak-Kaliforniába, Scargill Cove-ba költözik. Az eldugott kis tengerparti település vibráló hely, szokatlanul erős energiavonalak találkozási pontja – bizonyára ezért vonzza úgy a különcöket és az elveszett lelkeket, mint rovarokat a lámpafény.
Isabella Valdez lába alatt valamiért mindig forró a talaj, ezúttal Scargill Cove-ban kezd új életet. Fallon Jones cégénél helyezkedik el, és a nyomozó pár nap múlva már nem is emlékszik, milyen volt az élet Isabella érkezése előtt. A lány rendet teremt a kaotikus irodában, nem lepődik meg a munka parapszichikai jellegén, és nem osztja azoknak a véleményét, akik a főnöke képességeit az őrültség egy formájának tartják.
Egy egyszerűnek tűnő eset kibogozása közben azonban előkerül egy régi ingaóra, amelyből sötét erő árad, Fallon és Isabella pedig az álmos kisváros rejtélyekkel teli… (tovább)

Eredeti mű: Jayne Ann Krentz: In Too Deep

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Maecenas, Budapest, 2012
350 oldal · ISBN: 9789632032498 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Marcsi P
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Lehet egy picit utána kellett volna néznem a könyvnek, mert vagy lemaradtam pár könyvvel vagy nagyon lassú a felfogásom. Gyakorlatilag végig olyan érzésem volt, hogy kihagytak valamiből… :S
Nagyjából értettem ki kivel van, meg az itteni krimi szálat is, de szinte végig olyan volt, mintha utalgattak volna régebbi könyvekre, szereplőkre…
No de ezen kívül nem volt rossz a könyv, csak zavaros. A két főszereplőt megkedveltem, nem volt közöttük hatalmas szerelmi vívódás, már az elején kiderült, hogy mindketten odavannak a másikért. Ez a paranormális dolog nekem még érthetetlen, de lehet belevetem magam AQ munkásságába, hogy rájöjjek mi az alpha könyv! :)

Update: Ráakadtam… ez a 10. könyv -.-"
http://moly.hu/polcok/arkana-tarsasag

>!
anesz P
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Ez a paranormális irány nem a kedvencem, de legalább a múltban játszódik.

>!
Cat8
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Az eleje a múltba tekintő paranormális gyilkossági kísérlet és az üldözéses jelenet ellenére nehezen indult. Kevésbé kötött le. Majd magával ragadt a történet krimi szála. A szerelmi szál felejthető.

Viszont oltári ötlet, hogy a trilógia következő részéből az első fejezet a könyv végén olvasható, mivel így rögtön azt váltotta ki, hogy ide nekem, de azonnal a következő részt.

>!
Leobelo
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Sokkal jobban tetszett, mint Az átok. Fallon és Isabella sokkal szimpatikusabb volt, mint Jack és Chloe. Őket is bírtam, de nem ennyire. A másik, hogy maga a történet is érdekesebb, mint Az álomfény trilógiában. Scargill Cove lakóit is megszerettem. Viszont itt is vannak utalások olyan történetekre, amiről olvasnék, de ha jól tudom, magyarul nincs kiadva. (pl.: Zack és Raine)
Kicsit itt is zavaró, hogy a jelenben játszódik az első rész, és csak utána jön a második részben a múlt, de ez van. :)
Amúgy rájöttem, hogy a Jones-okat jobban kedvelem, mint a Winterseket. :)

>!
Maszatostappancs
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Hát önmagában jó kis történet lenne, de sajnos összehasonlítom a többi AQ könyvvel és így sajnos már jár az egy csillag levonás, a női főszereplő nem annyira kidolgozott nekem valahogy nem „jelent meg” mint az írónő más könyveinek szereplői. Azért a történet most is csavaros és egy olvasást mindenképpen ér. Ja és a folytatásra ismét kiváncsi vagyok:-)

>!
nat
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Számomra unalmas volt, a karakterek semmilyenek, és a történetért sem voltam oda. Sok helyen összecsapottnak, zavarosnak érzem ezt a világot, amit kitalált az írónő. Vagy csak kevésbé érdekesnek.
Ez nem az az Amanda Quick amit én szeretek, azt a fajta humort, amit én annyira az írónő sajátjának érzek, egyátalán nem találtam meg ebben a könyvben. Ezért van a másik álnév? Nem tudom, hogy folytassam -e a történetet.

>!
danlin P
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Eddig csak a történelmi romantikus regényeit olvastam, így érdeklődve vettem a kezembe, hisz ez a regény kötődik az Arcana könyvekhez. Több utalás is volt más regényeire, így volt amit nem értettem. A legtöbb szerencsére a Caleb Jones kötetre volt, amit olvastam már, így a lényeget értettem. Kicsit bonyolult volt a sok összeesküvés elmélet közül kihámozni az igazságot, de nagyrészt választ kaptunk mindenre.

>!
krisztina0419
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Hemmm. Nyögve-nyelősen estünk túl egymáson. Az előző részekben nagyon felcsigázott a történet, de ez olyan semmilyen volt.Rögtön az első oldalakon egymásnak estek, és utána az a szerteágazó bűnügyi szálak. Néha követni sem tudtam, és a végén a bűnös nem mondott semmit.

>!
bbedyy
Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

Nagyon jól megírt könyv, izgalmas, fordulatos. Fallont nem is tudom, hogy jellemezhetném, egyszerűen csúcs pasi, kicsit szétszórt,de csak azért mert nem ér rá apróságokkal foglalkozni.
Érdekes lehet úgy felnőni, ahogy Isabella semmi hivatalos papír ha akar eltűnik és senki se tud róla semmit.
Ez a könyv is megerősítette a vágyamat, hogy elolvassam a többi jelenkori regényt kár, hogy nem tudok angolul. Zack és Raine történetére nagyon kíváncsi lennék.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika 

A barátok jöhetnek és mehetnek, de az ellenségek csak szaporodnak.

162. oldal - 17. fejezet

>!
Marcsi P

– Mindenkinek vannak titkai. Mindenkinek van egy saját, személyes tere. Nem hiszem, hogy lehetséges valakit tökéletesen megismerni. Nem hiszem, hogy még ha lehetséges lenne is, szeretnénk egy másik embert ennyire megismerni. Épp az teszi a többi embert olyan érdekessé, hogy a felszín alatt mindig őriznek valami titkot.

215. oldal, 23. fejezet

>!
SzAngelika 

Ahogy mondani szokták, napjában kétszer még az álló óra is megmutatja a pontos időt.

127. oldal - 14. fejezet

>!
vikiniki2 

– Ne nézz rájuk – szólt Isabella Fallonhoz –, de az az érzésem, hogy most választottak meg téged Scargill Cove seriffjévé.
– Pedig a mamám mindig azt szerette volna, ha pénzügyesnek megyek.

149. oldal


A sorozat következő kötete

Tükör-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Kresley Cole: A sötétség démona
Nalini Singh: Angyalárny
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Amanda Stevens: A birodalom
Meg Cabot: Tudom, hol vagy!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege