Nyár ​Holdfényparton (Holdfénypart 3.) 31 csillagozás

Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

Holdfénypartra ​megérkezett a nyár, és izzik a levegő a Harte-ok és a Madisonok között. Octavia Brightwell, a titokzatos galériatulajdonos minden jel szerint nem átallna botrányos viszonyba bonyolódni a csélcsap Nick Harte-tal, mielőtt eladja az üzletét, és távozik a városból. Nick a maga részéről sosem zárkózik el egy futó kaland elől. De ez most nem ígérkezik egyszerűnek. Az egyik nagy akadály Mitchell Madison, aki bizonyos személyes okokból a szárnyai alá veszi Octaviát. Világosan tudtára adja Nicknek, hogy meg fogja fizetni az árát, ha elbolondítja a lányt. Aztán ott van Nick fia, Carson, akinek ugyancsak tervei vannak Octaviával, és a legkevésbé sem szeretné, ha az apja miatt fel kellene adnia a reményeit. Octavia azonban titkol valamit, titka azonban nincs biztonságban Holdfényparton – és a szíve sem…

Mint a modern románc koronázatlan királynőjének, Jayne Ann Krentznek mindegyik regénye, ez is bővelkedik romantikában, cselszövésben és váratlan fordulatokban. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Európa, Budapest, 2013
368 oldal · ISBN: 9789630796392 · Fordította: Palkó Katalin

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

baba03 P>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

A befejező rész sem volt rossz, bár nekem az első tetszett a legjobban. A végére kiderül minden a Harte-Madison botrányról, hogy mi hogyan és miért történt. Octavia családja is részese volt, de ennek ellenére vonzzák egymást Nick-kel, mint a mágnes. :-)
Aranyos, nem túl bonyolult történet, a kisvárosi élet minden velejárójával együtt. Mindig mindenről mindenki tud, a pletyka a lételeme ezeknek a történeteknek. Tetszett, hogy most is Nick volt biztosabb a dolgában, még a Beszéd is elmaradt. :-)
Carson a maga koravénségével így közel 6 éves korára nagyon aranyos volt, imádtam, hogy apcinak szólította Nick-et, különleges volt.
A sorozat végére az egész Harte és Madison család megbékélt és révbe ért és ez így volt tökéletes.

Tímea_Kocsis_2>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

A Holdfénypart trilógia záró kötete, ahol a Harte fiú is párra talál a húgai után. A Harte Madison viszály kirobbantójának unokahúga segít végleg eltemetni a viszályt, összehozva a két öregúrat. A békés tengerparti kisváros ezúttal Nick és Octavia kibontakozó kapcsolatáról pletykál, valamint a képről ami Octavia galériájából tünt el. Nick kénytelen nyomozni, hogy megvédje szíve hölgyét, közben Octavia elsímitja a régi ellentéteket. Kisebb nagyobb mértékben feltűnik a két család apraja nagyja és felbukkannak Holdfénypart ikonikus figurái és helyszínei.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

Napjainkban játszódó kisvárosi románc, egy trilógia befejező része. Nekem jobban tetszett, mint az első rész, talán a szereplők voltak szimpatikusabbak – Nick és Octavia és persze Nick kisfia. Voltak vicces, romantikus és aranyos jelenetek is. Most senkit sem akartak megölni, csak egy kép tűnt el, viszont rendesen ízelítőt kaphattunk a kisvárosi pletykából. A vicces jelenetek közül a kedvenceim, amiben Bunkó és Seggfej – igen- ez a könyvben a becenevük – amőbaszintű agytevékenységükről tesznek bizonyságot. Sajnálom Nicket, amiért Octavia folyamatosan kikosarazza, aki nem mer az nem nyer. Carson aranyos gyerek, de tényleg egy kicsit koravén, persze azért lehet szeretni. a történet maga könnyed, olvastatja magát, folyamatos a történés, egy szuszra el lehet olvasni.

krisztin1>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

Hát, először is, nagyon rossz ötletnek tartom, hogy ilyen nagy időközönként jelentette meg ezt a sorozatot a kiadó. Ahogy belekezdtem ebbe a részbe, rájöttem, hogy baromi sok mindenre nem emlékszem az előző két részből. Hirtelen azt se tudtam, hogy Nick a tesója vagy a sógora a két lánynak… de aztán lassanként eszembe jutottak dolgok, de magára a nyomozásra a másik két könyvből egyáltalán nem emlékszem. Azért majd egyszer normálisan, egymás után is elolvasom a sorozatot…
A szereplők itt is szimpatikusak voltak számomra, azt hittem, komolyabb személy lesz az elkövető. Carson nagyon aranyos volt, mindig elmosolyogtam, mikor apcinak hívta Nicket, kis édes:)

Trice29>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

Kicsit nehezen indult nekem a sorozat utolsórésze, de végülis nem okozott csalódást. Könnyed, humoros, szórakoztató.

carduelis>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

A3 könyv közül ez volt a leggyengébb szerintem. Oliviát nehezen tudtam csak megkedvelni. A nagyszülők most már tényleg borzasztóan idegesítettek.

Lucy_Saint>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

Szeretem amikor nem kell csalódnom egy könyvben és ez a kötet pontosan ilyen volt. A most divatos sallangoktól mentes, könnyed romantikus regény humorral és egy csipetnyi bájjal fűszerezve.
Gyorsan olvastatta magát és nagyon-de nagyon jó volt, hogy a trilógia befejező kötetében a Harte és Madison család mindegyik tagja párra lelt.

Cat8 P>!
Jayne Ann Krentz: Nyár Holdfényparton

A trilógiának ez a része volt a legkiszámíthatóbb. A lopást elkövető személyét azonnal lehetett tudni.
El kellett olvasni, hogy minden testvér rátaláljon a szerelemre a Harte családban, de egy időre elvette a kedvemet az írónő, hogy újabb könyvét olvassam.


Népszerű idézetek

Körtefa >!

Eugene Woods eleve hústoronynak született. A középiskolában a méreteiből adódóan helyi futballista legendának és közismert bajkeverőnek számított. Ám futballistaéveit követően nem alakultak jól a dolgai. A rárakódott zsírrétegek jól megnövelték a térfogatát, és brutális természete rendkívüli módon behatárolta a baráti körét. Szánalmas munkamorálja előbb-utóbb elérthetetlenné tette számára bármely állás betöltését.
Cimborája, Dwayne épp az ellentéte volt. Seggfejt nem lehetett pontosan meghatározni, legalábbis ami az ábrázatát illeti. Nicket leginkább egy túlméretezett rovarra emlékeztette.
Dwayne keszeg volt, és törékenynek tűnt a pókszerű végtagjaival. Olyan érzést keltett az emberben, hogy ha rálépne, menten összeroppanna. Folyton rángatózott, mint egy bogár, amit leöntöttek féregirtóval.

Körtefa >!

Az udvariassági formulákkal végezvén Nick továbbment a bokszhoz, ahol megállt. Lenézett Eugene-ra és Dwayne-re.
– Hozhatok egy sört az uraknak? – kérdezte. Dwayne, aki egy csöpögő sajtburgerre koncentrált, bambán felnézett. Nyilván az „urak" kifejezés zavarta meg. És nem ok nélkül, gondolta Nick.

Körtefa >!

[…] Nick előhúzta a napszemüvegét, és az orrára illesztette.
Octavia elnézett mellette, a kocsma ajtajára. – Mi történt itt?
– Megbizonyosodtam valamiről, amit már régóta gyanítottam.
– És mi az?
– Ebben a városban senki nem olvassa a könyveimet.

Körtefa >!

Ott visszhangzott a fülében, amit Eugene mondott: Milyen érzés, hogy elkapta a golyóidat? Ez volt Eugene, a valódi párkapcsolati guru. Ösztönös és keresetlen.

Körtefa >!

– Ha ez megint egyike azoknak a nagyatyai beszédeknek, hogy jaj, milyen gyorsan telnek az évek, és hogy Carsonnak szüksége van anyára, és hogy legfőbb ideje újra nősülnöm – mondta Nick –, akkor nem ugorhatnánk rögtön a végére? Már annyiszor hallottam, hogy belevésődött az emlékezetembe.
– Csigavér, fiam. Csupán aggódunk érted és Carsonért. A Harte férfiak családosak, te is tudod.
– Carsonnak meg nekem óriási családunk van. Akármerre fordulok, mindenütt a családomba bodom. Például ma reggel is. Bemegyek a helyi pékségbe egy kávéért, és mit látok? A családomat.

Körtefa >!

– Hű, ezek a nők. Állandóan rá akarnak jönni, mi mozgatja a férfiembert.
– Így van.
– Pedig ha tudnák, milyen egyszerűek vagyunk valójában!
– Jobb, ha meghagyjuk őket a hitükben – mondta Nick. – Talán így érdekesebbnek tűnünk számukra.

Körtefa >!

A szoba bútorzata spártai volt, és katonai létesítményt idézett. Egy masszív íróasztalon Holdfénypart széthajtogatott, hatalmas helyrajzi térképe. A fal melletti fémpolcokon hadműveleti naplók sorakoztak katonás rendben.
Arizona a szokott terepmintás gyakorlóruhájában az íróasztal mögött trónolt egy ősrégi faszéken. Szája sarkában vaskos szivar, meggyújtatlanul. Az íróasztallámpa fénykévéje a térképre irányult, Arizona arca jórészt árnyékban maradt.

Körtefa >!

Betty merev, rózsaszín, vattaszerű hajfelhővel lépett ki a szépségszalonból. A frizurakölteményt annyi lakkal szórták be, hogy Nick szerint még egy atomrobbanásnak is ellenállt volna.

Körtefa >!

Az az igazi magánszimatkodás hátulütője, vonta le a tanulságot, hogy időnként rendkívül nehéz megállni, hogy az ember ki ne jöjjön a béketűrésből.

Körtefa >!

Valaki bekapcsolta a zenegépet. Egy country-western énekes azon siránkozott, hogy az asszonya megcsalta.
[…]
Valaki feljebb tekerte a hangerőt a zenegépen. Most olyan fickókról szólt a dal, akik lerészegedtek az olcsó whiskeytől, és összeverekedtek a rosszlánnyá vált nő miatt.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Maja Lunde: Hónővér
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
Marquesate – Vashtan: Special Forces – Soldiers
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
B. E. Belle: Árvák
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Marilyn Miller: A királynő