Igaz ​vagy hamis (Susogó Forrás 2.) 28 csillagozás

Jayne Ann Krentz: Igaz vagy hamis

Zoe ​Luce, miután férje, Ethan Truax segítségével kiderítette, hogy ki ölte meg elsõ férjét, és milyen szerepet játszott a család abban, hogy õt elmegyógyintézetbe zárták, végre arra koncentrálhat, ami a legfontosabb az életében: férjére és munkájára. De a múlt nem nyugszik. Legújabb feladata a Lakberendezõk Álomotthona könyvtárának berendezése, ahol ijesztõ pókhálókra bukkan. A baj az, hogy ezek a pókhálók csak asztrális szinten vannak jelen, de Zoe számára ugyanolyan valóságosak, mint amilyeneknek seprûvel-partvissal szokott nekiesni.

Ki hagyja maga után a pókhálókat? Ki leselkedik barátnõjére, Arcadiára, aki annak idején vele együtt szökött meg az Udvarház nevû privát diliházból? Milyen veszély fenyegeti Ethant, akinek a múltja szintén rejt sötét titkokat?

Jayne Ann Krentz a tõle megszokott, feszültségekkel teli, szórakoztató mesét kínálja ismét az olvasóknak. A Fény vagy árnyék hõseinek további sorsát kísérhetjük most figyelemmel Arizonában, Susogó Forrásban,… (tovább)

Eredeti cím: Truth or Dare

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Európa, Budapest, 2005
348 oldal · ISBN: 963077836X · Fordította: Urbán Erika

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Jayne Ann Krentz: Igaz vagy hamis

Itt a krimi volt a hangsúlyos, a romantika inkább csak a szexben jelent meg, pedig én azt hittem, most Arcadian és Harryn lesz a hangsúly. De nem és ezért morcos vagyok. A krimi szállal semmi bajom, nagyon jó kis nyomozós-akciós volt, még a kézirat és Radnor-asszony vonala is jó volt. De ez akkor sem romantikus úgy, ahogy én akartam :(

Eva_Pussova>!
Jayne Ann Krentz: Igaz vagy hamis

Krimi és romantika keveréke. Jó olvasmány, ha valaki szereti a nyomozást, rejtélyt, és a paranormális dolgokat. Egy magánnyomozónak mindig van munkája. Néha több is , mint kellene. Ha valaki új személyazonosságot szerez, még akkor is rejtőzködnie kell. A múlt mindig megjelenik. Most Arcadia múltját kell rendbe rakni. A „halott” férj megjelenik. De Zoe-nak sincs nyugta, mert állandóan rossz pszichés nyomokat észlel.

baba03 P>!
Jayne Ann Krentz: Igaz vagy hamis

Bizony jól gondoltam az első rész után, itt már Zoe és Truax is rájött, hogy szeretik egymást. :-) Jó volt ez a rész is, bizony kellett az első után, különben hiányérzetem lett volna. Ez a könyv szinte ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. Mivel Zoe története megoldódott, most a krimi szállal Arcadia kerül sorra. Igaz, kicsit bezavart, hátha Ethan a célpont, spoiler Mindhárom párost szerettem, Zoe és Ethan jobban elmerül a házasságukban, rájönnek, hogy milyen jó párost is alkotnak ők ketten. Csak azt sajnálom, hogy nincs folytatása. Gondolom a harmadik rész Bonnie és Singleton története lenne, hiszen a spoiler

Dianka>!
Jayne Ann Krentz: Igaz vagy hamis

Ez szerencsére az a könyv aminek szüksége van második kötetre,lényegében ott folytatódik a sztori ahol az előző véget ért. Mivel én közvetlen egymás után olvastam a 2 részt kicsit idegesített a sok visszatekintés az előzményekre így azokat finoman átlapoztam.
Ez a rész talán pörgősebb volt mivel Ethannek több nyomozási megbízása volt és ezekben az ügyekben párhuzamosan folyt a nyomozás. Zoe és Ethan nagyon jól kiegészítették egymást és nem csak a bűnesetek megoldásában hanem a párkapcsolatukban is. Végre kicsit több szerep jutott Arcadia-nak és Harrynek viszont az írónő kicsit elhanyagolta Bonniet és Singletont pedig már az előző kötetben is szurkoltam nekik. Lényegében jó sorozat volt , szerettem együtt nyomozni a szereplőkkel.


Népszerű idézetek

Körtefa>!

– Istenem, mi lesz ebből – sopánkodott Ethan. – Lehet, hogy végignézhetjük, ahogy két párbajozó belsőépítész döntő csatát vív délben a Szökőkút tér közepén. Milyen fegyvernemet fogtok választani? Ki mér le nagyobb távot húsz lépéssel? Ki szab ki nagyobb kárpitot tíz nyisszantással?

Körtefa>!

– Mikor neveztem én agyalágyultnak valakit, aki azért fizet, hogy megteremtsd a kellő energia-egyensúlyt az otthonában? – mondta a vérig sértődöttet sikeresen eljátszó Ethan.
– Hát akkor minek nevezed?
– Ügyfélnek – vágta rá Ethan hízelegve.
– Helyes – bólogatott Zoe.
– Gyorsan tanulok. – […].

Körtefa>!

– Mivel kezded a nyomozást? – kérdezte Zoe.
– A szokásos, briliáns módszeremmel dolgozom – válaszolta Ethan. – Összeszedem a tényeket, aztán apait, anyait beleadva reménykedem, hátha homlokon csókol a múzsa.

Körtefa>!

− Új asszonyt faragott belőlem az elképesztő, erotikus masszázstechnikád – bizonygatta Zoe.
− Jaj, már kezdtem megszokni a másikat.
− Fő a változatosság! Így izgalmasabb.

Körtefa>!

Zoe továbbra is zaklatottnak tűnt. — Igérd meg, hogy óvatos leszel.
– Jó, reggel beveszek még egy adag vitamint.

Körtefa>!

Odakint, a parkolóban beült az anyósülésre, és becsatolta az övet. – Nyomozol ez ügyben?
– Ezt mondja az ember az ügyfélnek, ha nem tudja mi az ördög folyik. Lefogadom, hogy nektek, dekorátoroknak is megvannak a hasonló, ügyfeleknek tartogatott szlogenjeitek.
– Az én nagy kedvencem ez: „Azt hittem, tudja, hogy az Olaszországból való, egyedi megrendelés esetén akár négy hónappal tovább is eltarthat a szállítás.”
– Figyelmeztess, hogy ne rendeljek egyedi bútort Olaszországból. – […].

Körtefa>!

[…] Harry egy ideig némán hallgatott, majd így szólt: – Rendben.
– Mi van rendben? – nézett rá Arcadia csodálkozva.
– Rendben, most beszélünk Truaxszal.
– Hajnali fél kettőkor? Ki akarod verni őket az ágyból?
– Nem a mi hibánk, hogy ők ketten nem tudják, mikor kell ébren lenni.

Körtefa>!

Harry meglepően kicsípte magát:
szörfdeszkákkal és pálmafákkal díszített, rövidujjú, sportos ingben feszített.

Körtefa>!

Ethan megfogta a kanalat, és szemügyre vette a gabonapelyhet. – Ez meg mi? – kérdezte óvatosan.
– Müzli. Gondoltam, fő a változatosság. – Az asszony teát töltött a poharába. – Három különböző teljes gabonaféle van benne, többfajta szárított gyümölcs, valamint dió és mogyoró. Kevertem bele élő-flórás joghurtot, sőt tejet is öntöttem rá.
– Ejha, élőflórás joghurt? Micsoda újdonság! Szívesebben veszem, ha már nem él az, amit megeszek. Tudod, úgy biztonságosabbnak tűnik a dolog.
– Mondja ezt egy magánnyomozó, aki a veszélynek él.
– Igaz, igaz. Majdnem kiment a fejemből.

Fairymysz>!

…De mondd csak, mire akarsz kilyukadni? Miféle hátborzongató érzés fogott el Arcadia irodájában és a könyvtárban, Zoe?
– Kezdem azt hinni, hogy Lindsey Voyle hagyhatta hátra az elmebajos pszichés energiát – jelentette be Zoe.
– Remek – csattan fel Ethan. – Már csak ez kellett nekem. A lakberendezőnő a pokolból.

179. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos szertartás
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Karen Rose: Sikíts értem
Maya Banks: Szürke árnyékok
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Gail Carriger: Szívtelen