Holdfénypart (Holdfénypart 1.) 36 csillagozás

Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Oregon ​állam vadregényes, zord tengerpartján fekszik egy bájos kisváros, Holdfénypart. Sok-sok évvel ezelőtt innen indult el szerencsét próbálni az üzleti világban két fiatalember. Barátok voltak, aztán egy nő miatt ellenségekké váltak.
Utálják egymást.
A gyerekeik is utálják egymást.
Hannah Harte-tól és Rafe Madisontól, a legifjabb nemzedéktől is elvárják, hogy utálják egymást. Egyikük sem szereti azonban, ha megmondják nekik, mit csináljanak, ráadásul összeköti őket egy különös tengerparti éjszaka emléke – útjaik mégis hosszú időre elválnak.
Egy meglepő örökség hozza őket vissza Holdfénypartra. Hannah időközben felépítette a maga sikeres esküvőszervező cégét, Rafe pedig… nos, ő sokféle területen kipróbálta magát. Távollétük alatt Holdfényparton nemigen változott semmi, megoldatlan maradt az a bűntény is, amelyhez bizonyos értelemben mindkettőjüknek köze volt, és amelynek szálait most közös erővel próbálják felgöngyölíteni. A nyomozásról bebizonyosodik,… (tovább)

Eredeti cím: Eclipse Bay

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Európa, Budapest, 2011
332 oldal · ISBN: 9789630792967 · Fordította: Szabó Olimpia

Kedvencelte 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

baba03 P>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Ez most nagyon jól esett. Kifejezettem tetszett ez a történet, jobb, volt mint a következő. Semmi túlbonyolítás, egyszerű romantika, némi krimivel fűszerezve. Jó volt elmerülni a történetben, végefelé már sejtettem ki áll a háttérben, de ez nem volt gond. Rafe és Hannah is jó karakterek, évek óta motoszkálnak egymás gondolataiban. :-) Két család, akik már régen ellenségei egymásnak, de a két fiatal mégis egymásra talál. Ez most kevésbé volt misztikus, bár azért Arizona megéri a pénzét.
Szeretem, hogy JAK történeteiben a férfiak már a kezdetek kezdetén tisztában vannak az érzéseikkel, tudják kit akarnak és meg is szerzik maguknak. :-) A legcukibb szereplő Winston volt, imádtam, hogy olyan okos. :-)

krisztina0419>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Régen került a kezembe JAK könyv. Igazából kerültem is őket, mert néha túl sok szokott lenni a misztikus vagy hibbant esetből. De most bent volt ez a sorozat a könyvtárban és nem hagytam ott.
Nem bántam meg. A sok YA után jó volt végre egy szimpla szerelmi történetet olvasni. Egy kis romantika egy kis gyilkosság és kész is a kikapcsolódás.
Winston nagyon cukker volt. Jöhet a többi rész :)

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Érdekes könyv volt, de nem annyira izgalmas, mint az írónő korábbi könyvei. Kisvárosi rejtélyek, szomorú múlt és félreértések. A két főszereplő gyerekkori ismerősök és mindketten ugyanakkor térnek vissza, mert változásra van szükségük. Közben különös dolgok történnek és felelevenedik egy régi haláleset. A trilógia első része.

rnekovacseme >!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Eleinte ódzkodtam tőle, emiatt nehezen is indult az olvasás, de a végére megtetszett a történet és a szereplők is. Kíváncsi vagyok, hogy az írónő a folytatást hogyan képzelte el.

Császárpingvin>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Mindig jó egy kis Jayne Ann Krentz, viszont most volt egy-két rész, ahol majdnem nagyon eluntam magam. Valahogy a szereplők sem annyira szimpatikusak nekem. Azért mégis szórakoztató és meg fogom nézni a következő részt is és próbálok jobban azonosulni a főhősökkel. Az előzetes félelmeim, miszerint nem lesz benne nyomozás és izgalom, szerencsére alaptalannak bizonyultak, remélem, ez a szál is megmarad a folytatásban, ha már a spirituális vonalat nélkülöznünk kell.

Lucy_Saint>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Nagyon jó könyv volt. Egy picit nyomozos, egy picit vicces és nagyon- nagyon romantikus.

Trice29>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Kedvenc írónőmtől egy újabb gyöngyszem.
Tetszett a hangulata és a történet is.

_Katie_ P>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Ez volt az első Jayne Ann Krentz könyvem és tökéletesen megállta a helyét, azt kaptam, amire vágytam. Azaz egy olyan történetet, amit szívesen olvastam. Szépen hajtotta magát a történet előre oldalról oldalra. Nem volt az a szuper izgalmas és a vége is borítékolható kategória, mégis egy kedves és aranyos történet. Könnyed, egyszer olvasós, vicces, egyedi, kis nyomozással spékelve.

Cat8 P>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Szeretem Krentz családregény trilógiáit, amely napjainkban játszódik.

Kicsi izgalom a nyomozás és a szerelmes pár miatt. Aranyos, egyszer olvasható történet.

Sünike>!
Jayne Ann Krentz: Holdfénypart

Egész jó kis könyv volt. Tetszett a helyszín – szeretem az eldugott öblös tengerparti színtereket – szimpatikusak voltak a szereplők, magvával ragadtak az események.
A tettes személye meglepett, rá nem is gondoltam.


Népszerű idézetek

Jucko84>!

(…) fél kezén előszámlálta az alapvető elvárásokat. – Legyen intelligens, képzett, végezzen jó iskolán, érjen el sikereket a szakterületén. Legyen továbbá lojális, becsületes, rendes és megbízható.
– A büntetett előélet hátrány?
– A büntetett előélet kizáró körülmény. – Hannah a másik kezén folytatta a felsorolást. – Lehessen rá számítani, legyen kedves, érzékeny, és ne féljen magát elkötelezni mellettem. Tudjak vele beszélgetni. Legyenek hasonlók a céljaink és az érdeklődésünk. Tudod, ez nagyon fontos.
– Aha.
– Emellett jöjjön ki jól a családommal, szeresse az állatokat, és támogassa a karrieremet.
Rafe hátradőlt és a könyökére támaszkodott. – De amúgy teljesen hétköznapi pasas legyen?

20. oldal


A sorozat következő kötete

Holdfénypart sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Marilyn Miller: Hozzád láncolva
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok
Carrie Cooper: Bábok tánca
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál