Fényvarázs 31 csillagozás

Jayne Ann Krentz: Fényvarázs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lehet, ​hogy az asztalán rendetlenség uralkodik, Olivia Chantry mégis egyszerûen lehengerlõ, ha üzletrõl van szó. Seattle-ben székelõ cége, a Fantázia-FényVarázs látványos rendezvényeket szervez, melyek megteremtik mindazt a káprázatot, amelyre az ügyfeleknek szükségük van. Olivia bámulatos sikereket ér el – ezek csaknem kárpótolják õt katasztrófával végzõdött házasságáért, amely után magára maradt, kettesben a férjpótlék szerepét betöltõ karrierjével.

Éppen elég teher nyugszik szépen kidolgozott vállán, amikor megörökli a Fényjáték Rt. (nagybátyja csúcstechnológiát alkalmazó világítástechnikai cége) egy részét – 49%-át, hogy egészen pontosak legyünk. Ráadásul össze kell mérnie erejét az 51%-ot bezsebelõ betolakodóval: a tõkebefektetéssel és üzletkötéssel foglalkozó Jasper Sloannal, akirõl közismert, hogy mániákus rendszeretõ, és fegyelmezett életének valamennyi részletét kézben tartja.

Az úgynevezett partnerek már viharos üzleti kapcsolatuk kezdetétõl fogva… (tovább)

Eredeti cím: Flash

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Európa, Budapest, 2002
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630771195 · Fordította: Urbán Erika

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jayne Ann Krentz: Fényvarázs

Ez nagyon jó könyv volt, imádtam.
Nem igazán a műfajom a kortárs romantika, de JAK (AQ) könyvei ez alól kivételek. Mindegy milyen műfajban ír a szerző, mindig remek történetek alkot.
Ez a történet is nagyon izgalmas, fordulatos volt, remek helyszínekkel és szeretni való karakterekkel.
Mindkét főszereplő határozott, erős jellemű volt, azt meg különösen kedvelem, hogy már felnőttek, húszas éveik végén, harmincas éveik elején járnak.
Sziporkázó párbeszédeket kaptam tőlük, jó kis szerelmi csatározásokat, humort, erotikát, miközben izgalmas krimiszál futott végig a történeten.
Szóval lehetett nevetni, meghatódni és izgulni a történeten.

Tímea_Kocsis_2>!
Jayne Ann Krentz: Fényvarázs

Remek humorú romantikus krimi. Jasper és Olivia kiválóan kiegészítik egymást, sokban hasonlítanak, de el is térnek. A múltjuk hasonló tapasztalatokkal és háttérrel látja el őket. A Chantry család sok érdekes figurát vonultat fel, amitől szinte már családregény, hiszen őket és múltjukat is megismerhetjük. A szerelem mellett az ármány és ambíció a másik mozgatórugó az események mögött.

schalby P>!
Jayne Ann Krentz: Fényvarázs

Humoros romantikus krimi. Jasper és Olivia pont annyira különböznek mint hasonlítanak tökéletes párosítás. Szeretem azokat a történeteket amiknek több mellèkszála is van a Chantry család pont ilyen. Izgalmas folyamatosan változó történet. Jól olvasható egyszerű kikapcsolódás.

baba03 P>!
Jayne Ann Krentz: Fényvarázs

Nemhiába imádom az írónőt, ez a könyve is nagyon tetszett. Két erős akaratú, vezetéshez szokott párost kapunk, akik nehezen bíznak meg egymásban, de a szikrák pattognak közöttük. Mindketten megégették már magukat a múltban, de a bizalmatlanságon túl kell lépniük, hogy leleplezzék a zsarolót, aki jól elrejtett titkoknak jutott a birtokába. Imádtam Sloan-t, ahogy az üzleti életben remekül értett az időzítéshez, a magánéletben nem mindig. Tökéletes partnere volt Olivia, aki szinte bármit megtenne a családjáért. Jó volt a közös nyomozás, az állandó szócsaták, élcelődések, izgalmak, szerettem a Chantry család sokszínűségét. Biztosan előveszem még ezt a könyvet, mert nagyon szerettem.

Anaithnid>!
Jayne Ann Krentz: Fényvarázs

Nem véletlen nem emlékeztem a sztorira. Azt hiszem ezután se fogok. Gyanús h korábban nem olvastam végig, és most sem fogom :P Nem kap el a sztori, unalmasak a szereplők, azért mert le van írva, h sistereg köztük a levegő, attól még nem. Az még oké h a szokásos klisékből vannak összegyúrva a szereplők, és persze a sztori is, de legalább akkor használjuk jól ezeket a kliséket. Mintha vki utánozni akarná az írónőt, és nem ő írja mint a korábbiakat :/


Népszerű idézetek

Körtefa>!

Amikor végre elült a papírcsíkokra szeletelt naplólapok által kavart forgatag, lecsukta a tartály fedelét. Reggel egy méretes kamion jön majd, és elszállítja a szemetet. A papír – beleértve a napló apró fecnikre vágott oldalait is – hamarosan valami hasznos dologgá alakul át: talán újságpapír lesz belőle, esetleg vécépapír.
Ahogy a Seattle-ben élők közül szinte kivétel nélkül mindenki, úgy Olivia is a hulladék-újrahasznosítás lelkes híve volt.

KergeEgér P>!

Miközben mélyen kedvese szemébe nézett, Jasperben felmerült a gondolat, hogy jó ötlet lenne, ha beszerezne magának egy vörös palástot és egy kék kezeslábast. Az az érzése támadt, hogy bármire képes lenne: akár toronyházakat is át tudna ugrani vagy golyókat is el tudna kapni a fogaival.

368. oldal

Körtefa>!

Olivia a szemét forgatta.
– Hűha. Az Isten óvjon meg engem az obszesszív-kompulzív információkukacoktól!

Körtefa>!

Ha valaki azzal kísérletezik, hogy felbontson egy családi köteléket, akár úgy is tehetne, mintha nem létezne gravitáció. Egy ideig elvan az ember nélküle, de előbb-utóbb rádöbben, hogy felsült.

Körtefa>!

– Arról a pletykáról van szó, amely a titokban folytatott dinoszaurusz-klónozó kísérleteimről regél, vagy arról, amely azon elhatározásomról rántja le a leplet, hogy be fogok iratkozni egy űrhajósképző tanfolyamra?

Körtefa>!

Egy szívdobbanás erejéig az ösztön birokra kelt a józan ésszel – az előbbi győzedelmeskedett. Mindez azt bizonyítja, hogy a modern férfi evolúciós szempontból közel sem olyan fejlett lény, mint gondolni szeretné, állapította meg Jasper.

Körtefa>!

– Mint már említettem, a zsarolás – főleg ez a zsarolás – majdhogynem személyes jellegű probléma.
– Lehet, hogy igazad van – helyeselt Olivia – Mindenképpen személyesen szeretném megfojtani a gennyedéket, aki a nagynénémet terrorizálja. […]

Körtefa>!

– […] – Olivia gyorsan belekortyolt a mindenható erejű presszókávéba és reménykedve várta a hatást. – […].

Körtefa>!

– És te hogy álltál az apaság kérdéséhez? – Jasper félig Olivia felé fordult, s nekitámasztotta egyik vállát az ablak acélkeretének.
– Időnként egy kicsit rázós volt ugyan, de mindenki túlélte.

Körtefa>!

– Ti kényszerbetegségben szenvedő aktakukacok külön iskolába szoktatok járni? Mondd csak: osztogatnak információharácsolásból diplomát?


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos testvériség
Karen Rose: Érints meg
Aly Martinez: A szerelem védelmében
J. R. Ward: Az ördög martaléka
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Maya Banks: Hajnali visszhangok
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Nora Roberts: A tanú