Az ​átok (Álomfény-trilógia 1.) 56 csillagozás

Jayne Ann Krentz: Az átok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jack ​Winters alkimista ősök késői leszármazottja, aki veszélyes természetfeletti képességekkel rendelkezik. Különleges adottsága egy régi családi átok következménye.
Több mint háromszáz évvel ezelőtt egyik őse megalkotta az Égő Lámpát, egy titokzatos erővel bíró eszközt, amelynek kisugárzása azonban módosította feltalálójának genetikai állományát. Így ha egy Winters-utód ezt a genetikai átkot örökli, nem csupán félelmetes pszichikai erők birtokosává válik, hanem tébolyult szörnyeteggé is, aki veszett dührohamok és hallucinációk közepette pusztul el.
Jack úgy érzi, őrá is ez a sors vár, hacsak meg nem találja az Égő Lámpát – és a nőt, aki működtetni tudja azt. Ez a nő pedig nem más, mint Chloe Harper magándetektív, álomfényfejtő – az egyetlen, aki a lámpa energiájának segítségével vissza tudja fordítani az átalakulás folyamatát.
Miközben az átok beteljesedésének ideje egyre közeledik, egy mindenre elszánt gyilkosokból álló titkos társaság Chloe és Jack életére… (tovább)

Eredeti mű: Jayne Ann Krentz: Fired Up

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Maecenas, Budapest, 2011
360 oldal · ISBN: 9789632032337 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jayne Ann Krentz: Az átok

Ez nem volt annyira jó, mint amihez hozzászoktam. Néha túlkombinálja az írónő a misztikus dolgokat, és nehezen esik le a lényeg. Ettől függetlenül a következő regényét is el fogom olvasni.

2 hozzászólás
>!
meteoritastar P
Jayne Ann Krentz: Az átok

Ez nem az én könyvem volt.
Eleve idő kellett, mire összeállt a kép, hogy ki kicsoda, milyen képessük van. Nem volt bonyolult, el is volt jól mondva minden, néha többször is, de nekem nem egyből állt össze a kép, annyira, hogy élvezzem is a történetet.
A szereplők se fogtak meg. Persze voltak jó pillanataik. Különösen, mikor Chloe családja is képbe került, még ha csak említés szintjén is :D :D
De úgy érzem, hogy ez a történet nem lett elég jól kidolgozva.

>!
Dora_Sullivan
Jayne Ann Krentz: Az átok

Azt hiszem, Quick megmutatta, hogy tud ő történelmi romantikus könyveken kívül ' modern ' kori regényt is írni. Amivel nincs is akkora baj… csak éppenséggel mire beindult volna nálam a sztori, addigra a végére is értem a könyvvel, amit sajnáltam is… de még így is találtam benne pozitív pillanatokat.
Bár hiányzott az elején a két főszereplő közti perzselő vágy/szikra teljes kirobbanása, de kárpótolva éreztem magam amiért nem csak hangyányi morzsákat kaptam magáról a történetet övező szálról, ahogyan ennek az egész ' átok '-nak a keletjéről.
S ugyanígy éreztem azzal kapcsolatosan, hogy átok ide vagy oda, de a spoiler ellenére is összetudtak dolgozni a karakterek, és hogy ennek ellenére is, jól kijöttek egymással…
Kezdésnek nem is volt ez olyan rossz, de bízom benne, hogy a folytatás azért ütemesebb, rugalmasabb lesz majd. :)

>!
DittaV P
Jayne Ann Krentz: Az átok

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de nekem nagyon tetszett. Értékeltem, hogy kifejtették, miről is szól a lámpa, a különféle energiák meg a többi. Jack és Chloe jó páros volt, bár én nem éreztem a nagy szerelmet, de talán az erejük összekapcsolódása jelképezte ezt. Bejött az írónő stílusa, élveztem, hogy nem E/1-ben van :) Tudom, ez a dilim, de akkor is.
A fél csillag levonás a kissé elnagyolt vége miatt van, nekem túl gyors lett…

>!
apwbdum
Jayne Ann Krentz: Az átok

Nos ilyet sem lát gyakran az ember lánya nem is egy, hanem egyenesen két trilógia a sorozatban. Az The Arcane Society vagyis Arkane-Társaság sorozaton belül ez az első az Álomfény-trilógia első rész és az utána következő trilógia a: Tükör-trilógia.
Mindét trilógia károm időben játszódik a jelenben, a múltba és a jövőben és mind három más írói álnév alatt íródott jelezve a időbeli különbséget vagy összetartozást.
Kicsit furcsa ilyet olvasni, de hamar rá lehet kapni.

>!
FreeBird
Jayne Ann Krentz: Az átok

Nagy remenyeket fuztem hozza, mert az irono tortenelmi romantikus regenyei kifejezetten tetszettek. De ez, nem is tudom mi a jo szo ra, pocsek? Tul sok volt nekem ez a para-pszi maszlag, nehol szajba ragos is, a szereplok pedig egytol-egyig felejthetoek,akarmilyen „tehetseguk” van is. Unalmas, gagyi. Kar az erre vesztegetett idomert.

>!
Paulina_Sándorné
Jayne Ann Krentz: Az átok

Jó volt a történet, érdekesek voltak a szereplők. Olvasás közben elgondolkodtam rajta, hogy tényleg létezhet-e ilyen. Jack és Chloe jó párost alkottak. Chloe nem semmi családdal rendelkezik, sokat mosolyogtam azokon a részeken, ahol róluk volt szó.

>!
anesz P
Jayne Ann Krentz: Az átok

Nekem túl sok ez a paranormalitás. A trilógia alapötlete, a három idősík viszont érdekes.

>!
Anó P
Jayne Ann Krentz: Az átok

Első könyvem a hármas nevű írónőtől. Az Alexandra Könyváruház akciója következményeképp jutottam a trilógiához, melynek ez első része. Időnként kissé megtorpant a cselekmény, vagy némileg unalmasabbá vált, hogy aztán újra meglóduljon, izgalmassá váljon. Megkedveltem a két főhőst, főleg Chloét, bár időnként elegem volt a sok „szennyes, lázas pszi-nyomból” és hasonlókból.
Várom a második részt!

>!
Jucko84 P
Jayne Ann Krentz: Az átok

Egyszer már elkezdtem olvasni a könyvet, amikor is felhívta a barátnőm a figyelmem, hogy ez az Arcane sorozat egyik kötete, ráadásul nem is az első. Eltelt egy kis idő, mióta a múltban játszódó előzményeket olvastam az átok előtt, de jól tettem, hogy azokkal kezdtem, mert nagyon sok utalás volt a régi eseményekre, amiket itt így jobban értettem.
Maga a történet nagyon is tetszik, a sok alakváltós-vámpíros regény után, amiket olvastam, ez az álomfény és a pszichikai képességek használata különösen izgalmas volt.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Jó beszélgetés soha nem kezdődhet úgy, hogy ami a múlt éjszakát illeti…

211. oldal

1 hozzászólás
>!
Sunshine

– Tudod, az az érzésem, hogy a civilizáció egész történetében nincs egyetlen jóízű beszélgetés sem, amelyik úgy kezdődött, hogy ami a múlt éjszakát illeti.

>!
Sunshine

Ó, persze, az emberek hajlandók fizetni az okos tanácsért, csak éppen nem fogadják meg.

>!
Sunshine

Lehet, hogy csak elaludt a tévé előtt. A pasiknál sűrűn előfordul.

>!
bbedyy

– Úgy látszik, egymás terapeutái vagyunk – mondta.
– Így kell tudományos nyelven kifejezni, hogy a szex jó dolog? – derült fel a férfi arca.

>!
Sunshine

– (…) Tudja, hogy van ez a természetfölötti műtárgyaknál. Hajlamosak mindent túlélni.

>!
Sunshine

– Most jut eszembe – ráncolta Rose a homlokát. – Mi van akkor, ha Stone nem akarja eladni a lámpát?
– Ezen ráérek akkor aggódni, ha már meggyőződtem róla, hogy ez az igazi lámpa. Lépésről lépésre haladunk, ahogy mondani szoktuk a nyomozói szakmában.
– És azt is szoktad mondani, hogy a kliens leginkább csak nyűgnek van.
– Igen, azt is.

>!
mezei P

A gond a következő – felelte a lány. – Fallon Jonesnak megvan a maga terve ebben a helyzetben, amely lehet, hogy egybevág az ügyfelem céljával, de lehet, hogy nem.
Edward hűvös pillantással végignézett Jacken.
– És ha szabad kérdeznem, mi lenne ez a cél?
– Életben maradni – válaszolta Jack.
– Értem. Értelmes célnak tűnik.

>!
mezei P

Az emberek többsége nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz később. Kérdezze csak meg a dohánygyárakat.

>!
Sunshine

– Hát, nem is volna ember, ha néha nem követne el hibákat


A sorozat következő kötete

Álomfény-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Angyalháború
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Darynda Jones: Második sírhant
Amanda Stevens: Örök kísértés
Amanda Quick: A tökéletes méreg
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre
Dee Dumas: Marokkói szerelem
Susan Kay: A fantom
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán