Ash ​– Parázs (Kaptár-trilógia 1.) 41 csillagozás

Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Parázs ​vagy?

* Fokozott állóképesség

* Étvágytalanság

* Dühkitörések

* Csillapíthatatlan szomjúság

* Szépség és erő

* Férfi

Hívja a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az.
Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és ennek eredményeként kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek.
Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a… (tovább)

Eredeti mű: Jaymin Eve – Leia Stone: Ash

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571469 · Fordította: Sziklai István

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Charlie Bennet · Ryder · Lucas · Tessa

Helyszínek népszerűség szerint

Kaptár


Kedvencelte 9

Most olvassa 8

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 144

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Az imént fejeztem be, még a hatása alatt állok.
Nagyon tetszett, fantasztikus egyedi világképet kapunk, csak úgy pörögtek a lapok a kezeim között.

Adott egy lány, aki kilóg a sorból, mint ember, majd később, mint parázs.
Egyedisége elsődlegesen szilárd jelleméből fakad. spoiler
Nagyon tetszett, az őszintesége, a bátorsága, hogy bár sokszor félt, mégis ment előre és hatalmas szíve van, a hűségéről nem is beszélve.

A „szexi hatos” ahogy a történetben is sokszor említve van, egy olyan hímekből álló csapat, akikért valószínűleg én is álmatlanul forgolódnék éjszakánként.
És picit irigykedtem, azért a két csodálatos barátért, akiket hősnőnk maga mellett tudhatott.

Összességében: Borító: 5/5
A történet: 5/5
És a szereplők is 5/5.

Nagy bajban leszek, mert a kedvenceim listája csak növekszik.

Ajánlom, kedvenc! :)

4 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Nem bírtam ki, muszáj volt ma befejeznem. A fülszöveg mindent vitt. Egyetlen női parázs? Ez jó kis történetnek ígérkezik ( kicsit hasonlít a Strange Angels sorira), Jaymin Eve ráadásul jó írónak számít YA fantasy körben. Amúgy nem igazán YA, mert hősnőnk már 21. A nyitány volt a legizgibb, ahogy elkezdődött a sztori. Egy kis ismerkedés hősnőnkkel és a világgal. Ő az a kivétel aki nem izgul rá a parazsakra, a barátnőjével ellentétben (ebben olyan, mint Merit). Sajnos volt egy-két klisé és kidolgozatlanság a történetben, ami miatt le kellett vonnom fél csillagot. spoiler
A hibái ellenére ajánlom, mert ötletes volt és jól szórakoztam.

>!
Madama_Butterfly P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Ez kifejezetten jó volt!
Újragombolt vámpírsztori egy Lara Croft és Denisa Wry-hibrid főhősnővel – a klisék és a stílusbeli hiányosságok ellenére egy élvezhető, humoros részekkel teletűzdelt sztori, amely azonban bővelkedik a véres és erőszakos jelenetekben is.
Sorozatindító kötetnek tökéletes, kíváncsian várom a folytatást !

7 hozzászólás
>!
ViveEe P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Abszolút szerelem lett, nagyon kéne a folytatás.
Az írónők fogtak minden alkatrészt, ami szórakoztatóvá és jóvá teszi a könyvet és belepakolták:
– Harcias és nagyon különleges hősnő ✔️
– Anyatigris típus jó barátnő ✔️
– Imádnivaló meleg barát ✔️
– A hely legszexibb, és legtitokzatosabb pasija ✔️
– Egy szuper csapat, harc és izgalom ✔️
Nekem tetszett az elején lévő kis Éhezők viadala hangulat, (bár ez számomra kicsit túl gyorsan véget ért), és nagyon emlékeztetett Charlie és Ryder Rose-ra és Dimitri-re a Vámpírakadémiából.
Egyfolytában vigyorogtam a jeleneteik közben, csíptem a kiképzést.
Rengeteget nevettem rajtuk, bár néhány szóhasználaton kész voltam. „Jössz csörögni?”
Hogyne cica, ha már ilyen szépen kérted. :'D
Maga a világ is nagyon bejön, és nagyon kíváncsi vagyok mit tartogat a folytatás.
Maximálisan ajánlom. :)

6 hozzászólás
>!
ancsee P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Huh, ez nagyon gyorsan magába szippantott, rekord idő alatt kis is végeztem. :) Már a borító leleplezésekor felfigyeltem rá, nagyon jól sikerült, aztán egyre több figyeltem írt róla magasztaló kritikát, így alapból előnnyel indult, szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeimet! :) Volt benne nyelvtani hiba, ami picit levett az élményből és néha erőltetettek voltak a fordító szlenges mondatai, de azért nagyon élveztem! Charlie kedvelhető, még ha kicsit hamar fel is adta, az övéiért a tűzbe menne, nagy a szíve, Ryder remekül ellensúlyozza a lány lobbanékony természetét. Drukkoltam, hogy legyen köztük valami, mert Ryder már a klubban kiváltotta az „ awww *-* ” érzést. :D 6 alfa egy csapatban?! Biztos ez? Kíváncsi lennék mindenki történetére. :) Pörgős, végig fenntartotta az érdeklődésemet, egyszer sem unatkoztam, letenni is alig tudtam, ide a folytatással! Kicsit emlékeztetett Chloe Neill: A lányok olykor harapnak-ra, de remélem, hogy ezt a sorozatot nem kaszálják el!

>!
Evika82 P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Határozottan tetszett. Jó kis pörgős, akciódús történet. Igazából ebben a részben csak a szereplőket ismerhettük meg igazán, de a könyv végére alakulgat a cselekmény. Jó kis sorozatindító ez a könyv, érdekesek, karakteresek a szereplők. Chalie igazi „tökös” csaj, nagyon jól kezeli a tényt, hogy kiderül spoiler, megpróbál alkalmazkodni, és legtöbbet kihozni magából a túlélés érdekében… bár még igazán ideje se volt felfogni a dolgokat. Jayden pedig haláli jófej, szuper barát lesz, nagyon szimpi. :) Na és Ryder, ahogy Jayden is hívja tényleg „fincsinek” ígérkezik. ;)

>!
kiruu P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Vérpezsdítő. Forró. Szexi. Vagány. Kedvenc.
Komolyan forrt a vérem, amíg olvastam, és nem csak a szexi jeleneteknél azok is hűha, hanem folyamatosan. A főszereplőnk pörgős nyelve miatt egy percig sem unatkozhattunk. Borzalmasan jók a karakterek, az elképzelt világ, és a dögös pasik. Mindennel együtt nálam hatalmasat ütött ez a könyv. Klisék, apró hibák vannak, de nálam ezek eltörpülnek, amikor így beszippant egy könyv. A folytatás nagyon várós. És milyen régen imádtam ennyire egy könyvet… Amint befejeztem, kezdtem volna újra. És újra.

>!
molybarby
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Érdekes egy sorozatindító könyv. Újra előtérben a vámpírok. Kicsit olyan volt, mintha Veronica Roth: A beavatott című könyvét olvasnám vámpíros verzióban. Itt is küzdeni kellett az életedért, nem kerülhetett be akárki a bandába, még akkor se ha bent volt. Ez a rész annyira nem tetszett, mert ilyent már olvastam. A másik dolog ami nem tetszett, az az volt, hogy milyen gyorsan alakultak a dolgok. Kb. három hét alatt lejátszódott minden. Charlie amilyen nagyon utálta a vámpírokat, pikk-pakk már meg is változott. Nekem egyértelműen Ryder és a dögös hatos egyben volt a kedvencem, na meg Jayden. Ja, igen. A legidegesítőbbről még nem is beszéltem.Utáltam, hogy minden mondatban benne volt, hogy dögös vámpír, ilyen szép, olyan szép, sexi, guszta……. A folytatásra azért kíváncsi vagyok, de nagyon nem kell megerőltetni magam, hogy kitaláljam vajon mi lesz benne.

10 hozzászólás
>!
Tamlilla 
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Egyértelműen nagy kedvenc lett. Vampírsztori egészen új köntösben, ami engem rettenetesen elvarázsolt. Legutóbb évekkel ezelőtt a Vampírakadémia olvasásakor éreztem hasonlót, de azóta nagyon megemelkedett az ingerküszöböm és nehéz levenni a lábamról. Ez a könyv mégis megtette. Nem vagyok egy igazán gyorsan olvasó valaki, de ezt egy délután alatt kivégeztem.
Még annak ellenére is élveztem, hogy egy kicsit kidolgozatlannak, éretlennek éreztem a stílusát, de a történet és a szereplők elvarázsoltak.
Nem tudom mennyit kell várni a következő részre, de nagyon türelmetlen vagyok, annak ellenére hogy szerencsére nem függővéges igazán.
Hát olvassátok el, remélem nektek is hasonló élményben lesz részetek!

1 hozzászólás
>!
rafaelo0824
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Sajnálom, mert nagyon vártam a könyvet, de semmi különleges nincs benne, mintha csak összegyúrták volna a mostani népszerű könyveket és minden jót kiszedtek volna belőle ehhez a regényhez. Jól össze van rakva, ezt látom, a főszereplő különleges és csodaszép, a love interest hihetetlenül veszélyesnek látszik, de amúgy árad belőle a nyugodtság így első látásra aztán persze kiderül a múltjában neki is vannak sebek. Meg mindenki más szép, és még meleg legjobb barát is van… Egyszerűen semmi eredetit nem találtam benne, és ezt sajnálom. Főként untam.


Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

– Nem vagyok egy feladó típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.
– Ámen, húgom!

56. oldal

1 hozzászólás
>!
Evika82 P

Szentséges istenei mindannak, ami szexi, hát mit teremtettek?

27. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

Lenyúltam, gyakorlatilag a karomba kaptam Tessát, és szinte nem is éreztem a súlyát, ahogy kimenekültem a klubból. Egész idő alatt egyetlen szó lüktetett a fejemben – az ijesztően tökös, dögös parázs neve. Ryder. Felsóhajtottam.
Fantasztikus. Miért nem vagyok képes egy normális sráccal találkozni?

>!
Henrietta_Mester P

– Ideges vagy? – szólalt meg mögöttem egy halk hang.
Ugrottam egyet, és a szívemhez kaptam.
– Kibaszott nagy S. vagy, Ryder! – Csengőt vagy valamit rá kell kötnöm.
Elmosolyodott, amitől ismét megjelentek azok az istenverte gödröcskék, de aztán gyorsan felváltotta a védjegyeként ismert, összeszorított állkapcsú arckifejezés.
– Nem akartalak megijeszteni.
Remegve szívtam be a levegőt.
– Nem ijedtem meg – hazudtam. – Csak nem szetetem, ha mögém lopóznak. – Ez a része legalább igaz volt.
Ismét elmosolyodott.
– Nos, ez így jó, mert a selejtezésen lopakodni is kell, szóval jobb, ha hozzászoksz.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Kaptár · Ryder
>!
Fleur_Rouge_Cerise 

Vagy elenged, vagy tényleg elkezdek könyörögni, de azért, hogy vegye le megint azt a pólót, hadd bámuljam tátott szájjal tökéletes felsőtestét.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Ryder
>!
Henrietta_Mester P

– Mit gondolsz? – A szemhélyam felpattant, és láttam, hogy Lucas élénken figyel.
– Piszokul hihetetlen. – Majdnem felnyögtem, mikor ittam egy újabb kortyot. – Tíz üveggel is meg bírnék inni.
Felnevetett, kivillantva rengeteg hófehér fogát, még szemfogának csücske is kilátszott.
– Éld túl a selejtezést, és tíz rekesszel kapsz.
Ennyi ösztönzés elég is vot.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Lucas
>!
Fleur_Rouge_Cerise 

Mostanra ráébredtem, hogy tévedés egy egész fajt utálni pár gonosz lélek miatt.

237-238. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

Felemeltem a tasakot és a számhoz emeltem. A két szemfogam, amit nem tudtam irányítani, ismét elősiklott, és átlyukasztotta a műanyagot. Szívni kezdtem a csodálatos ízű vért, és az lecsorgott a torkomon. A számban mennyei kéjérzet lobbant, én pedig felnyögtem.

>!
Könyvmolyképző KU

Párszor megráztam a fejem, hogy legyűrjem a sötétséget, de végül már nem bírtam vele. Előredőltem, tudva, hogy ma este legalább anyu ott lesz, hogy elkapjon, amikor elájulok. Utolsó gondolatom a nyakán lüktető vastag ér volt.

>!
Fleur_Rouge_Cerise 

Az imént vívtam ki a jogot, hogy egy olyan társadalomban éljek, amihez soha nem akartam, hogy közöm legyen. Hurrá! Az élet nagyszerű

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
George R. R. Martin: Kardok vihara
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
A. O. Esther: Kristályfény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Karen Marie Moning: Új nap virrad