Ash ​– Parázs (Kaptár-trilógia 1.) 88 csillagozás

Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Parázs ​vagy?

* Fokozott állóképesség

* Étvágytalanság

* Dühkitörések

* Csillapíthatatlan szomjúság

* Szépség és erő

* Férfi

Hívja a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az.
Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és ennek eredményeként kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek.
Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a… (tovább)

Eredeti mű: Jaymin Eve – Leia Stone: Ash

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571469 · Fordította: Sziklai István

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Charlie Bennet · Ryder · Lucas · Tessa

Helyszínek népszerűség szerint

Kaptár


Kedvencelte 21

Most olvassa 6

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 149

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Az imént fejeztem be, még a hatása alatt állok.
Nagyon tetszett, fantasztikus egyedi világképet kapunk, csak úgy pörögtek a lapok a kezeim között.

Adott egy lány, aki kilóg a sorból, mint ember, majd később, mint parázs.
Egyedisége elsődlegesen szilárd jelleméből fakad. spoiler
Nagyon tetszett, az őszintesége, a bátorsága, hogy bár sokszor félt, mégis ment előre és hatalmas szíve van, a hűségéről nem is beszélve.

A „szexi hatos” ahogy a történetben is sokszor említve van, egy olyan hímekből álló csapat, akikért valószínűleg én is álmatlanul forgolódnék éjszakánként.
És picit irigykedtem, azért a két csodálatos barátért, akiket hősnőnk maga mellett tudhatott.

Összességében: Borító: 5/5
A történet: 5/5
És a szereplők is 5/5.

Nagy bajban leszek, mert a kedvenceim listája csak növekszik.

Ajánlom, kedvenc! :)

4 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Nem bírtam ki, muszáj volt ma befejeznem. A fülszöveg mindent vitt. Egyetlen női parázs? Ez jó kis történetnek ígérkezik ( kicsit hasonlít a Strange Angels sorira), Jaymin Eve ráadásul jó írónak számít YA fantasy körben. Amúgy nem igazán YA, mert hősnőnk már 21. A nyitány volt a legizgibb, ahogy elkezdődött a sztori. Egy kis ismerkedés hősnőnkkel és a világgal. Ő az a kivétel aki nem izgul rá a parazsakra, a barátnőjével ellentétben (ebben olyan, mint Merit). Sajnos volt egy-két klisé és kidolgozatlanság a történetben, ami miatt le kellett vonnom fél csillagot. spoiler
A hibái ellenére ajánlom, mert ötletes volt és jól szórakoztam.

>!
ViveEe P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Abszolút szerelem lett, nagyon kéne a folytatás.
Az írónők fogtak minden alkatrészt, ami szórakoztatóvá és jóvá teszi a könyvet és belepakolták:
– Harcias és nagyon különleges hősnő ✔️
– Anyatigris típus jó barátnő ✔️
– Imádnivaló meleg barát ✔️
– A hely legszexibb, és legtitokzatosabb pasija ✔️
– Egy szuper csapat, harc és izgalom ✔️
Nekem tetszett az elején lévő kis Éhezők viadala hangulat, (bár ez számomra kicsit túl gyorsan véget ért), és nagyon emlékeztetett Charlie és Ryder Rose-ra és Dimitri-re a Vámpírakadémiából.
Egyfolytában vigyorogtam a jeleneteik közben, csíptem a kiképzést.
Rengeteget nevettem rajtuk, bár néhány szóhasználaton kész voltam. „Jössz csörögni?”
Hogyne cica, ha már ilyen szépen kérted. :'D
Maga a világ is nagyon bejön, és nagyon kíváncsi vagyok mit tartogat a folytatás.
Maximálisan ajánlom. :)

6 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Ez kifejezetten jó volt!
Újragombolt vámpírsztori egy Lara Croft és Denisa Wry-hibrid főhősnővel – a klisék és a stílusbeli hiányosságok ellenére egy élvezhető, humoros részekkel teletűzdelt sztori, amely azonban bővelkedik a véres és erőszakos jelenetekben is.
Sorozatindító kötetnek tökéletes, kíváncsian várom a folytatást !

7 hozzászólás
>!
Deziréé
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Ez igen! Ismét egy olyan könyv, amelyet pár óra alatt végig olvastam annyira tetszett.
Nagyon könnyen olvastatta magát a könyv, a sok izgalom miatt nem is csoda.
Ez a világ, amelyet megismertem számomra új volt, de úgy gondolom megérte elolvasnom. Régebben jobban szerettem a vámpíros történeteket, de egy ideje inkább nem olvasom őket, de ez a könyv most meghozta hozzá a kedvem ismét.
Erős és belevaló karakterek szerepelnek a könyvben, akik hihetetlen képességekkel rendelkeznek. Imádom ezt a történetet.
A harc jelenetekbe éltem bele magam a legjobban. Minden egyes izgalmas jelenetnél gyorsabban kezdett el verni a szívem és nem bírtam letenni a könyvet.
A vége volt a legjobb, sejthettem volna, hogy így lesz vége, de gondolkozni sem volt időm a történeten, mert csak olvastam és olvastam, és nem akartam abba hagyni az olvasást. amíg vége nem lesz a történetnek.
A fél csillag levonás néhány értelmetlen kifejezés miatt van, pár szót nem értettem, hogy miért így van lefordítva, amikor olyan szép a magyar nyelv és sok szónak több szinonimája is van, volt, hogy nem is értelmes magyar szó volt (legalábbis számomra fura szó volt).
Szerintem nem csoda ha azt írom, hogy nagyon várom a folytatást, remélem a többi kötet is ilyen izgalmas lesz legalább, de az sem baj, ha még izgalmasabb.

>!
deen
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Néha jól működik az, ha fogsz egy csomó ismert könyvet, kiveszel belőlük egy kis ezt meg azt, aztán áthelyezed egy egyedi környezetbe, köríted némi újdonsággal és voilá kész is az izgalmas, szórakoztató fantasy. Viccet félre téve itt tényleg jól működtek a klisék, a cselekmény szépen kidolgozott és a szereplők is kedvelhetőek. Az is tetszett, hogy bár Charlie erős karakter, azért mégsem csináltak belőle egy mindenre képes leg-leg-leg szereplőt. Vannak hibái, gyenge is, és vannak gyengéi is (különösen egy jó képű parázs), de egy harcos szívével küzd, és védelmezi a szeretteit. Kifejezetten élveztem a történetet, rögtön az elején beszippantott, csak azt sajnálom, hogy pont a selejtezés, amit annyira beharangoztak, olyan rövid helyet kapott a könyvben. Azért a könyv második fele is lendületes volt, hiszen a java még csak ezután jött. Tetszett a „szexi hatos” is, remélem őket is jobban megismerhetem a folytatásokban. A vége pedig igazi csattanó volt, kíváncsian várom a folytatást, leginkább tegnapra.

>!
ancsee P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Huh, ez nagyon gyorsan magába szippantott, rekord idő alatt kis is végeztem. :) Már a borító leleplezésekor felfigyeltem rá, nagyon jól sikerült, aztán egyre több figyeltem írt róla magasztaló kritikát, így alapból előnnyel indult, szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeimet! :) Volt benne nyelvtani hiba, ami picit levett az élményből és néha erőltetettek voltak a fordító szlenges mondatai, de azért nagyon élveztem! Charlie kedvelhető, még ha kicsit hamar fel is adta, az övéiért a tűzbe menne, nagy a szíve, Ryder remekül ellensúlyozza a lány lobbanékony természetét. Drukkoltam, hogy legyen köztük valami, mert Ryder már a klubban kiváltotta az „ awww *-* ” érzést. :D 6 alfa egy csapatban?! Biztos ez? Kíváncsi lennék mindenki történetére. :) Pörgős, végig fenntartotta az érdeklődésemet, egyszer sem unatkoztam, letenni is alig tudtam, ide a folytatással! Kicsit emlékeztetett Chloe Neill: A lányok olykor harapnak-ra, de remélem, hogy ezt a sorozatot nem kaszálják el!

>!
Evika82 P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Határozottan tetszett. Jó kis pörgős, akciódús történet. Igazából ebben a részben csak a szereplőket ismerhettük meg igazán, de a könyv végére alakulgat a cselekmény. Jó kis sorozatindító ez a könyv, érdekesek, karakteresek a szereplők. Chalie igazi „tökös” csaj, nagyon jól kezeli a tényt, hogy kiderül spoiler, megpróbál alkalmazkodni, és legtöbbet kihozni magából a túlélés érdekében… bár még igazán ideje se volt felfogni a dolgokat. Jayden pedig haláli jófej, szuper barát lesz, nagyon szimpi. :) Na és Ryder, ahogy Jayden is hívja tényleg „fincsinek” ígérkezik. ;)

>!
molybarby
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Érdekes egy sorozatindító könyv. Újra előtérben a vámpírok. Kicsit olyan volt, mintha Veronica Roth: A beavatott című könyvét olvasnám vámpíros verzióban. Itt is küzdeni kellett az életedért, nem kerülhetett be akárki a bandába, még akkor se ha bent volt. Ez a rész annyira nem tetszett, mert ilyent már olvastam. A másik dolog ami nem tetszett, az az volt, hogy milyen gyorsan alakultak a dolgok. Kb. három hét alatt lejátszódott minden. Charlie amilyen nagyon utálta a vámpírokat, pikk-pakk már meg is változott. Nekem egyértelműen Ryder és a dögös hatos egyben volt a kedvencem, na meg Jayden. Ja, igen. A legidegesítőbbről még nem is beszéltem.Utáltam, hogy minden mondatban benne volt, hogy dögös vámpír, ilyen szép, olyan szép, sexi, guszta……. A folytatásra azért kíváncsi vagyok, de nagyon nem kell megerőltetni magam, hogy kitaláljam vajon mi lesz benne.

10 hozzászólás
>!
kiruu P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Vérpezsdítő. Forró. Szexi. Vagány. Kedvenc.
Komolyan forrt a vérem, amíg olvastam, és nem csak a szexi jeleneteknél azok is hűha, hanem folyamatosan. A főszereplőnk pörgős nyelve miatt egy percig sem unatkozhattunk. Borzalmasan jók a karakterek, az elképzelt világ, és a dögös pasik. Mindennel együtt nálam hatalmasat ütött ez a könyv. Klisék, apró hibák vannak, de nálam ezek eltörpülnek, amikor így beszippant egy könyv. A folytatás nagyon várós. És milyen régen imádtam ennyire egy könyvet… Amint befejeztem, kezdtem volna újra. És újra.


Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

– Nem vagyok egy feladó típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.
– Ámen, húgom!

56. oldal

1 hozzászólás
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

A francba, a barátoknak nem az lenne a dolguk, hogy támogassák az álmaidat?

>!
Evika82 P

Szentséges istenei mindannak, ami szexi, hát mit teremtettek?

27. oldal

>!
Masni3 P

– Ideges vagy? – szólalt meg mögöttem egy halk hang.
Ugrottam egyet, és a szívemhez kaptam.
– Kibaszott nagy S. vagy, Ryder! – Csengőt vagy valamit rá kell kötnöm.
Elmosolyodott, amitől ismét megjelentek azok az istenverte gödröcskék, de aztán gyorsan felváltotta a védjegyeként ismert, összeszorított állkapcsú arckifejezés.
– Nem akartalak megijeszteni.
Remegve szívtam be a levegőt.
– Nem ijedtem meg – hazudtam. – Csak nem szetetem, ha mögém lopóznak. – Ez a része legalább igaz volt.
Ismét elmosolyodott.
– Nos, ez így jó, mert a selejtezésen lopakodni is kell, szóval jobb, ha hozzászoksz.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Kaptár · Ryder
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Vagy elenged, vagy tényleg elkezdek könyörögni, de azért, hogy vegye le megint azt a pólót, hadd bámuljam tátott szájjal tökéletes felsőtestét.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Ryder
>!
Könyvmolyképző KU

Lenyúltam, gyakorlatilag a karomba kaptam Tessát, és szinte nem is éreztem a súlyát, ahogy kimenekültem a klubból. Egész idő alatt egyetlen szó lüktetett a fejemben – az ijesztően tökös, dögös parázs neve. Ryder. Felsóhajtottam.
Fantasztikus. Miért nem vagyok képes egy normális sráccal találkozni?

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Időnként, amikor az élet igazán vacakul alakul, a legjobb, amit tehetünk, ha tagadásba menekülünk.

193. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Mostanra ráébredtem, hogy tévedés egy egész fajt utálni pár gonosz lélek miatt.

237-238. oldal

>!
BallaBella P

– Ó, istenem, a fincsi Ryder, a parazsak közt az első, gyilkos és rendfenntartó, nem mondja azt, hogy „basszus”?

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Ryder
>!
BallaBella P

Időnként, amikor az élet igazán vacakul alakul, a legjobb, amit tehetünk, ha a tagadásba menekülünk.

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
George R. R. Martin: Kardok vihara
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
A. O. Esther: Kristályfény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Karen Marie Moning: Új nap virrad