Ash ​– Parázs (Kaptár-trilógia 1.) 477 csillagozás

Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Parázs ​vagy?

* Fokozott állóképesség

* Étvágytalanság

* Dühkitörések

* Csillapíthatatlan szomjúság

* Szépség és erő

* Férfi

Hívja a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az.
Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és ennek eredményeként kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek.
Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571469 · Fordította: Sziklai István

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Ryder Angelson · Charlie Bennet · Kyle · Jayden · Lucas Belcroft · Oliver · Tessa · Joanna Bennett


Kedvencelte 64

Most olvassa 9

Várólistára tette 209

Kívánságlistára tette 173

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Az imént fejeztem be, még a hatása alatt állok.
Nagyon tetszett, fantasztikus egyedi világképet kapunk, csak úgy pörögtek a lapok a kezeim között.

Adott egy lány, aki kilóg a sorból, mint ember, majd később, mint parázs.
Egyedisége elsődlegesen szilárd jelleméből fakad. spoiler
Nagyon tetszett, az őszintesége, a bátorsága, hogy bár sokszor félt, mégis ment előre és hatalmas szíve van, a hűségéről nem is beszélve.

A „szexi hatos” ahogy a történetben is sokszor említve van, egy olyan hímekből álló csapat, akikért valószínűleg én is álmatlanul forgolódnék éjszakánként.
És picit irigykedtem, azért a két csodálatos barátért, akiket hősnőnk maga mellett tudhatott.

Összességében: Borító: 5/5
A történet: 5/5
És a szereplők is 5/5.

Nagy bajban leszek, mert a kedvenceim listája csak növekszik.

Ajánlom, kedvenc! :)

21 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Nem bírtam ki, muszáj volt ma befejeznem. A fülszöveg mindent vitt. Egyetlen női parázs? Ez jó kis történetnek ígérkezik ( kicsit hasonlít a Strange Angels sorira), Jaymin Eve ráadásul jó írónak számít YA fantasy körben. Amúgy nem igazán YA, mert hősnőnk már 21. A nyitány volt a legizgibb, ahogy elkezdődött a sztori. Egy kis ismerkedés hősnőnkkel és a világgal. Ő az a kivétel aki nem izgul rá a parazsakra, a barátnőjével ellentétben (ebben olyan, mint Merit). Sajnos volt egy-két klisé és kidolgozatlanság a történetben, ami miatt le kellett vonnom fél csillagot. spoiler
A hibái ellenére ajánlom, mert ötletes volt és jól szórakoztam.

Naiva >!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Jaymin Eve nevével már korábban egy kedves molytárs olvasmányánál találkoztam, amikor a Curse of the Gods c. sorozatot olvasta. A szépséges borítók és a jópofa fülszöveg után el is döntöttem, hogy egyszer mindenképpen sort kerítek arra a sorozatra, de előbb jöjjön a Hive trilógia. Már akkor tudtam, hogy nekem kell ez a könyv, amikor megláttam a borítót. Éppen ilyennek képzeltem el Charlie-t. Szép és annyira badass. Nagyon bírom a hozzá hasonló hősnőket. Bár a káromkodást és trágár kifejezéseket itt-ott kissé túlzónak találtam. Ez csak a magyarban zavar, de *********ul. Több szempontból is meglepett ez az olvasmány. Izgalmas volt és nagyon érdekes. Sok akcióval, feszültséggel, egy csipetnyi románccal, de annál több kémiával a hősnő és Ryder között.
A történet nem túl eredeti és igen, kiszámítható, mégis képes voltam felkelni csak azért az éjszaka közepén, hogy olvashassam. Ami viszont a legkevésbé tetszett az a fordítás. nem láttam ugyan az eredeti szöveget, de sokszor biztos voltam benne, hogy 1-1 idióma lett tükörfordítással megoldva. Mindenesetre valami nagyon nem stimmelt.
Érdekel a folytatás.

3 hozzászólás
Gorkie>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Hű, hát ez nagyon ott volt! *-*
Erősen gyanús, hogy kedvenc sorozat van alakulóban.

Charlie normális életet él, iskolába jár, a barátnőjével jár bulizni. Aztán egyre több furcsa dolgot tapasztal magán, míg egy este minden megváltozik. Miután átalakul, a Kaptárban tér magához vámpírok és parazsak között, akiket sosem kedvelt. Megindul a harc az életben maradásért.

Charlie kemény, magabiztos karakter. Már értem, miért írják sokan, hogy „badass”. Tényleg az. :)
Bármilyen helyzetben helyt tud áll, nem riad meg semmitől és senkitől. Ugyanakkor a szeretteiért gondolkodás nélkül feláldozná magát. Imádom az ilyen karakán szereplőket.

Kapunk még jó pár szerethető és nyálcsorgató szereplőt, de nyilván Ryder viszi azt a bizonyos fáklyát. Nem csak fizikailag, jellemében is erős, határozott, igazi vezér egyéniség, ráadásul, titokzatos, sok-sok megfejteni váró rejtéllyel. A legerősebb parázs, igazi túlélő.

Nagyon érdekes ez a világ, amit az írónő páros megalkotott. A vámpírokban semmi új nincs, de az, amit köré építettek viszont egyedi.
A cselekmény izgalmas, fordulatos, nehéz volt letenni a könyvet.

A fél csillag levonást a számomra sok zavaró kifejezés miatt kapta: vámp, bari, barinőm, stb. Valamint, felfogtam, hogy a parazsak és vámpírok gyönyörűek, nem kellett volna minden oldalon erről áradozni…
Ettől függetlenül, nagyon élveztem az olvasást, hamar beszippantott a történet. Jókat mosolyogtam a humoros részeken, izgultam az akció jeleneteknél, meglepődtem a csavaroknál, főleg a könyv végén lévő ütött.
Ami viszont a legjobban meglepett, hogy most először olvastam olyan meleg barátról, akit megkedveltem és nem éreztem erőltetettnek.

Érdekes világ, szerethető szereplők, akció, fordulatok, mi kell még? :)
Hogy fogom kibírni a következő részig?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571469 · Fordította: Sziklai István
2 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Nem lehetne egy olyat csinálni, hogy én legyek a második hivatalos női parázs vagy akármicsoda :DDDDD Nem gondoltam, hogy ez ennyire fog tetszeni, de baromi jó volt. Onnantól lett izgi az egész, hogy Charlie bekerül a parazsak közé és meg kell küzdenie a saját bentmaradásáért. A csajszira azt mondom nem lehet panasz. Tökös, belevaló lány, jó humorérzékkel megáldva. Nem riad vissza attól, ha küzdeni kell, nem rinyál feleslegesen. Jayden a meleg parázs is irtó cuki :D Olyan dilisek együtt Chariel-val :)
Ryder pedig awwwwwwwwwwwww *-* Fel akarom falni :P
Vajon mi a fene Charlie? Érdekes infók kerültek napvilágra róla és nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, ill spoiler Lucas pedig olyan so-so nekem, mintha valamit titkolna, de az is lehet, hogy csak belemagyarázom itt a dolgokat. Szóval jó lenne, ha idén érkezne a folytatás magyarul is :)

Deziréé>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Ez igen! Ismét egy olyan könyv, amelyet pár óra alatt végig olvastam annyira tetszett.
Nagyon könnyen olvastatta magát a könyv, a sok izgalom miatt nem is csoda.
Ez a világ, amelyet megismertem számomra új volt, de úgy gondolom megérte elolvasnom. Régebben jobban szerettem a vámpíros történeteket, de egy ideje inkább nem olvasom őket, de ez a könyv most meghozta hozzá a kedvem ismét.
Erős és belevaló karakterek szerepelnek a könyvben, akik hihetetlen képességekkel rendelkeznek. Imádom ezt a történetet.
A harc jelenetekbe éltem bele magam a legjobban. Minden egyes izgalmas jelenetnél gyorsabban kezdett el verni a szívem és nem bírtam letenni a könyvet.
A vége volt a legjobb, sejthettem volna, hogy így lesz vége, de gondolkozni sem volt időm a történeten, mert csak olvastam és olvastam, és nem akartam abba hagyni az olvasást. amíg vége nem lesz a történetnek.
A fél csillag levonás néhány értelmetlen kifejezés miatt van, pár szót nem értettem, hogy miért így van lefordítva, amikor olyan szép a magyar nyelv és sok szónak több szinonimája is van, volt, hogy nem is értelmes magyar szó volt (legalábbis számomra fura szó volt).
Szerintem nem csoda ha azt írom, hogy nagyon várom a folytatást, remélem a többi kötet is ilyen izgalmas lesz legalább, de az sem baj, ha még izgalmasabb.

Madama_Butterfly>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Ez kifejezetten jó volt!
Újragombolt vámpírsztori egy Lara Croft és Denisa Wry-hibrid főhősnővel – a klisék és a stílusbeli hiányosságok ellenére egy élvezhető, humoros részekkel teletűzdelt sztori, amely azonban bővelkedik a véres és erőszakos jelenetekben is.
Sorozatindító kötetnek tökéletes, kíváncsian várom a folytatást !

7 hozzászólás
Milli88 P>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

”– Nem vagyok egy feladós típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.”

Elég sok vámpíros könyvet olvastam már, ezért kicsit tartottam tőle. Na, nem a véres jelenetek és a kiszívom a nyakadat részek miatt, hanem mert esetleg túl klisés lesz, és nem tud majd újat mutatni. Hát hatalmasat tévedtem, tudott újat mutatni.
Egészen új alapokra helyezi a vámp kórt, az egész hierarchia felépítését. A parazsak, a Kaptár, a Kvórum és minden teljesen új volt. Izgalmas, eseménydús, végig érdekes, egy cseppnyi romantikával, ami pont kellő mértékben volt jelen, és nem tette nyálasan csöpögőssé az egyébként véres részleteket.
Charlie egy tökös női főszereplő csajszi, ízig vérig belevaló, a barátaiért és az édesanyjáért mindenre képes. Jó volt figyelni a változást, ami végbemegy a különleges kis egyszarvúnkban. :)
Ryder igazi rosszfiús álompasi. Amit megtudunk az életéről pont elég ahhoz, hogy még jobban rajongjon érte az olvasó.
Jayden igazi LÖB alapanyag. :D Végre egy olyan karakter, aki nem kihasználni akarja a barátját, hanem kiállni mellette és tényleg LÖB lenni.
A selejtezés nagyon izgalmas rész volt, bár én a magam részéről kicsit rövidnek gondoltam. Persze értem, hogy nem lehet minden egyes momentumot leírni, de el tudtam volna viselni kicsit többet abból a pár napból.
A nagy titok pedig igazán izgalmassá teszi a lezárást. Perszer érezni, hogy lesz folytatás, és nincs lezárva jó sok kérdés, de mégsem akkora a függővég, ami miatt már most a küszöböt rágnám. Nem is kérdés, hogy hatalmas szeretettel várom a folytatást és garantáltan óriási vigyorral az arcomon fogom olvasni.
spoiler

8 hozzászólás
ViveEe P>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Abszolút szerelem lett, nagyon kéne a folytatás.
Az írónők fogtak minden alkatrészt, ami szórakoztatóvá és jóvá teszi a könyvet és belepakolták:
– Harcias és nagyon különleges hősnő ✔️
– Anyatigris típus jó barátnő ✔️
– Imádnivaló meleg barát ✔️
– A hely legszexibb, és legtitokzatosabb pasija ✔️
– Egy szuper csapat, harc és izgalom ✔️
Nekem tetszett az elején lévő kis Éhezők viadala hangulat, (bár ez számomra kicsit túl gyorsan véget ért), és nagyon emlékeztetett Charlie és Ryder Rose-ra és Dimitri-re a Vámpírakadémiából.
Egyfolytában vigyorogtam a jeleneteik közben, csíptem a kiképzést.
Rengeteget nevettem rajtuk, bár néhány szóhasználaton kész voltam. „Jössz csörögni?”
Hogyne cica, ha már ilyen szépen kérted. :'D
Maga a világ is nagyon bejön, és nagyon kíváncsi vagyok mit tartogat a folytatás.
Maximálisan ajánlom. :)

6 hozzászólás
Réka0128 P>!
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

„Nem vagyok egy feladós típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.”

Három éve már olvastam ezt a könyvet és nagyon tetszett, de a második kötet elolvasása előtt mindenképp fel akartam idézni, hogyan is indult Charlie története. Lehet valakinek már unalmasak a vámpíros regények és manapság már nem is akkora divat, de én még mindig imádom őket. :D Ahhoz képest, hogy mennyi hasonló sztorit olvastam már, elég egyedinek és érdekesnek találtam az írónők világépítését. Természetesen így is akadtak benne klisés dolgok, de ezek egyáltalán nem zavartak. Nagyon pörgős és akciódús történet, amiből a humor és romantika sem hiányzik. Egyedül a fordítással voltak kisebb problémáim, plusz volt benne pár elég furcsa szóhasználat.
Charlie egy vagány, bátor és igazán jó humorérzékkel megáldott hősnő. Bírtam, hogy sokszor milyen beszólásai voltak és jókat nevettem rajtuk. :D Miután Charlie bekerül a Kaptárba megismerkedik Ryderrel, aki eleinte elég távolságtartóan viselkedik vele, de aztán idővel megtörik a jég kettejük között. Charlieval együtt nem csak Rydert kedveltem meg, hanem a rendfenntartó csapatát is. :) Rajtuk kívül még a főhősünk újdonsült parázs barátja, Jayden is nagyon szimpatikus volt.
Nem bántam meg, hogy a folytatás előtt újraolvastam ezt a könyvet, mert szórakoztató volt kellemes kikapcsolódást is nyújtott.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Evika82>!

– Nem vagyok egy feladó típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.
– Ámen, húgom!

56. oldal

3 hozzászólás
Milli88 P>!

egy szartóba kerültem evező nélkül.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet
Fleur_Rouge_Cerise>!

Az ember ténylegesen semmit sem vehet kézpénznek az életben, mert bármi eltűnhet még az előtt, hogy sanszod lett volna akár csak ráébredni is, hogy az a valami a birtokodban volt.

169. oldal

Evika82>!

Szentséges istenei mindannak, ami szexi, hát mit teremtettek?

27. oldal

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

A francba, a barátoknak nem az lenne a dolguk, hogy támogassák az álmaidat?

Fleur_Rouge_Cerise>!

Vagy elenged, vagy tényleg elkezdek könyörögni, de azért, hogy vegye le megint azt a pólót, hadd bámuljam tátott szájjal tökéletes felsőtestét.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Ryder Angelson
Milli88 P>!

Már megint rólam volt szó, arról, hogy én vagyok a mindennél fontosabb, kicseszett egyszarvú. Mostanra beértem volna azzal is, ha egy sima ló lehetnék. Az egyszarvúk túlértékeltek.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet
Milli88 P>!

– A semmiből érkeztél, és teljesen lefegyvereztél. Ismét megtanítottál érezni. És most nem tudom, mi a francot kezdjek ezzel. Nem tudom, mire vagyok kész…

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryder Angelson

A sorozat következő kötete

Kaptár-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Richelle Mead: A végső áldozat
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Richelle Mead: Vérvonalak
Laura Thalassa: Rhapsodic – Az Éjszaka Királya
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
Laurell K. Hamilton: Micah
Meg Cabot: Mélyharapás