Ash ​– Parázs (Kaptár-trilógia 1.) 202 csillagozás

Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Parázs ​vagy?

* Fokozott állóképesség

* Étvágytalanság

* Dühkitörések

* Csillapíthatatlan szomjúság

* Szépség és erő

* Férfi

Hívja a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az.
Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és ennek eredményeként kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek.
Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a… (tovább)

Eredeti mű: Jaymin Eve – Leia Stone: Ash

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571469 · Fordította: Sziklai István

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Ryder · Charlie Bennet · Jayden · Lucas Belcroft · Tessa

Helyszínek népszerűség szerint

Kaptár


Kedvencelte 38

Most olvassa 9

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Az imént fejeztem be, még a hatása alatt állok.
Nagyon tetszett, fantasztikus egyedi világképet kapunk, csak úgy pörögtek a lapok a kezeim között.

Adott egy lány, aki kilóg a sorból, mint ember, majd később, mint parázs.
Egyedisége elsődlegesen szilárd jelleméből fakad. spoiler
Nagyon tetszett, az őszintesége, a bátorsága, hogy bár sokszor félt, mégis ment előre és hatalmas szíve van, a hűségéről nem is beszélve.

A „szexi hatos” ahogy a történetben is sokszor említve van, egy olyan hímekből álló csapat, akikért valószínűleg én is álmatlanul forgolódnék éjszakánként.
És picit irigykedtem, azért a két csodálatos barátért, akiket hősnőnk maga mellett tudhatott.

Összességében: Borító: 5/5
A történet: 5/5
És a szereplők is 5/5.

Nagy bajban leszek, mert a kedvenceim listája csak növekszik.

Ajánlom, kedvenc! :)

21 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Nem bírtam ki, muszáj volt ma befejeznem. A fülszöveg mindent vitt. Egyetlen női parázs? Ez jó kis történetnek ígérkezik ( kicsit hasonlít a Strange Angels sorira), Jaymin Eve ráadásul jó írónak számít YA fantasy körben. Amúgy nem igazán YA, mert hősnőnk már 21. A nyitány volt a legizgibb, ahogy elkezdődött a sztori. Egy kis ismerkedés hősnőnkkel és a világgal. Ő az a kivétel aki nem izgul rá a parazsakra, a barátnőjével ellentétben (ebben olyan, mint Merit). Sajnos volt egy-két klisé és kidolgozatlanság a történetben, ami miatt le kellett vonnom fél csillagot. spoiler
A hibái ellenére ajánlom, mert ötletes volt és jól szórakoztam.

>!
vIVIv
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Nem lehetne egy olyat csinálni, hogy én legyek a második hivatalos női parázs vagy akármicsoda :DDDDD Nem gondoltam, hogy ez ennyire fog tetszeni, de baromi jó volt. Onnantól lett izgi az egész, hogy Charlie bekerül a parazsak közé és meg kell küzdenie a saját bentmaradásáért. A csajszira azt mondom nem lehet panasz. Tökös, belevaló lány, jó humorérzékkel megáldva. Nem riad vissza attól, ha küzdeni kell, nem rinyál feleslegesen. Jayden a meleg parázs is irtó cuki :D Olyan dilisek együtt Chariel-val :)
Ryder pedig awwwwwwwwwwwww *-* Fel akarom falni :P
Vajon mi a fene Charlie? Érdekes infók kerültek napvilágra róla és nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, ill spoiler Lucas pedig olyan so-so nekem, mintha valamit titkolna, de az is lehet, hogy csak belemagyarázom itt a dolgokat. Szóval jó lenne, ha idén érkezne a folytatás magyarul is :)

>!
Naiva P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Jaymin Eve nevével már korábban egy kedves molytárs olvasmányánál találkoztam, amikor a Curse of the Gods c. sorozatot olvasta. A szépséges borítók és a jópofa fülszöveg után el is döntöttem, hogy egyszer mindenképpen sort kerítek arra a sorozatra, de előbb jöjjön a Hive trilógia. Már akkor tudtam, hogy nekem kell ez a könyv, amikor megláttam a borítót. Éppen ilyennek képzeltem el Charlie-t. Szép és annyira badass. Nagyon bírom a hozzá hasonló hősnőket. Bár a káromkodást és trágár kifejezéseket itt-ott kissé túlzónak találtam. Ez csak a magyarban zavar, de *********ul.
Több szempontból is meglepett ez az olvasmány. Izgalmas volt és nagyon érdekes. Sok akcióval, feszültséggel, egy csipetnyi románccal, de annál több kémiával a hősnő és Ryder között.
A történet nem túl eredeti és igen, kiszámítható, mégis képes voltam felkelni csak azért az éjszaka közepén, hogy olvashassam. Ami viszont a legkevésbé tetszett az a fordítás. nem láttam ugyan az eredeti szöveget, de sokszor biztos voltam benne, hogy 1-1 idióma lett tükörfordítással megoldva. Mindenesetre valami nagyon nem stimmelt.
Érdekel a folytatás.

2 hozzászólás
>!
Deziréé
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Ez igen! Ismét egy olyan könyv, amelyet pár óra alatt végig olvastam annyira tetszett.
Nagyon könnyen olvastatta magát a könyv, a sok izgalom miatt nem is csoda.
Ez a világ, amelyet megismertem számomra új volt, de úgy gondolom megérte elolvasnom. Régebben jobban szerettem a vámpíros történeteket, de egy ideje inkább nem olvasom őket, de ez a könyv most meghozta hozzá a kedvem ismét.
Erős és belevaló karakterek szerepelnek a könyvben, akik hihetetlen képességekkel rendelkeznek. Imádom ezt a történetet.
A harc jelenetekbe éltem bele magam a legjobban. Minden egyes izgalmas jelenetnél gyorsabban kezdett el verni a szívem és nem bírtam letenni a könyvet.
A vége volt a legjobb, sejthettem volna, hogy így lesz vége, de gondolkozni sem volt időm a történeten, mert csak olvastam és olvastam, és nem akartam abba hagyni az olvasást. amíg vége nem lesz a történetnek.
A fél csillag levonás néhány értelmetlen kifejezés miatt van, pár szót nem értettem, hogy miért így van lefordítva, amikor olyan szép a magyar nyelv és sok szónak több szinonimája is van, volt, hogy nem is értelmes magyar szó volt (legalábbis számomra fura szó volt).
Szerintem nem csoda ha azt írom, hogy nagyon várom a folytatást, remélem a többi kötet is ilyen izgalmas lesz legalább, de az sem baj, ha még izgalmasabb.

>!
Milli88 P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

”– Nem vagyok egy feladós típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.”

Elég sok vámpíros könyvet olvastam már, ezért kicsit tartottam tőle. Na, nem a véres jelenetek és a kiszívom a nyakadat részek miatt, hanem mert esetleg túl klisés lesz, és nem tud majd újat mutatni. Hát hatalmasat tévedtem, tudott újat mutatni.
Egészen új alapokra helyezi a vámp kórt, az egész hierarchia felépítését. A parazsak, a Kaptár, a Kvórum és minden teljesen új volt. Izgalmas, eseménydús, végig érdekes, egy cseppnyi romantikával, ami pont kellő mértékben volt jelen, és nem tette nyálasan csöpögőssé az egyébként véres részleteket.
Charlie egy tökös női főszereplő csajszi, ízig vérig belevaló, a barátaiért és az édesanyjáért mindenre képes. Jó volt figyelni a változást, ami végbemegy a különleges kis egyszarvúnkban. :)
Ryder igazi rosszfiús álompasi. Amit megtudunk az életéről pont elég ahhoz, hogy még jobban rajongjon érte az olvasó.
Jayden igazi LÖB alapanyag. :D Végre egy olyan karakter, aki nem kihasználni akarja a barátját, hanem kiállni mellette és tényleg LÖB lenni.
A selejtezés nagyon izgalmas rész volt, bár én a magam részéről kicsit rövidnek gondoltam. Persze értem, hogy nem lehet minden egyes momentumot leírni, de el tudtam volna viselni kicsit többet abból a pár napból.
A nagy titok pedig igazán izgalmassá teszi a lezárást. Perszer érezni, hogy lesz folytatás, és nincs lezárva jó sok kérdés, de mégsem akkora a függővég, ami miatt már most a küszöböt rágnám. Nem is kérdés, hogy hatalmas szeretettel várom a folytatást és garantáltan óriási vigyorral az arcomon fogom olvasni.
spoiler

8 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Ez kifejezetten jó volt!
Újragombolt vámpírsztori egy Lara Croft és Denisa Wry-hibrid főhősnővel – a klisék és a stílusbeli hiányosságok ellenére egy élvezhető, humoros részekkel teletűzdelt sztori, amely azonban bővelkedik a véres és erőszakos jelenetekben is.
Sorozatindító kötetnek tökéletes, kíváncsian várom a folytatást !

7 hozzászólás
>!
ViveEe P
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Abszolút szerelem lett, nagyon kéne a folytatás.
Az írónők fogtak minden alkatrészt, ami szórakoztatóvá és jóvá teszi a könyvet és belepakolták:
– Harcias és nagyon különleges hősnő ✔️
– Anyatigris típus jó barátnő ✔️
– Imádnivaló meleg barát ✔️
– A hely legszexibb, és legtitokzatosabb pasija ✔️
– Egy szuper csapat, harc és izgalom ✔️
Nekem tetszett az elején lévő kis Éhezők viadala hangulat, (bár ez számomra kicsit túl gyorsan véget ért), és nagyon emlékeztetett Charlie és Ryder Rose-ra és Dimitri-re a Vámpírakadémiából.
Egyfolytában vigyorogtam a jeleneteik közben, csíptem a kiképzést.
Rengeteget nevettem rajtuk, bár néhány szóhasználaton kész voltam. „Jössz csörögni?”
Hogyne cica, ha már ilyen szépen kérted. :'D
Maga a világ is nagyon bejön, és nagyon kíváncsi vagyok mit tartogat a folytatás.
Maximálisan ajánlom. :)

6 hozzászólás
>!
Klodette
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Az Alkonyat könyvek miatt kezdtem el anno másféle, igazi vámpíros könyveket is olvasni.
Előtte nem igazán csíptem az ilyesfajta történeteket, de Stephenie Meyer újfajta, művámpírjai nyitottá tettek és végül tudni akartam, hogy milyen amikor valódi vérszívók is szerepelnek egy történetben.
A lényeg pedig természetesen az, hogy a Kaptár trilógia első része tetszett, habár nem volt hibátlan regény.
Charlie bekerül a Kaptárba, ahol folyamatosan az életéért kell harcolnia. Ki kell vívnia a helyét a vámpírok és a parazsak között. A szabály egyszerű: Ölsz vagy megölnek!
A könyv első felében kicsit úgy érzetem, mintha A beavatott, Az éhezők viadala és a Vámpírakadémia legjobb jelenetei lettek volna összemixelve. Ez persze nem feltétlenül baj, sőt kimondottan tetszett, hiszen az első két, általam említett trilógiát a legfőbb kedvenceim között tartom számon.
Sajnos, a Charlie és Ryder között lévő izzó szexualitás egyre unalmasabb lett és amikor elkélt volna egy kiteljesedő szexjelenet, inkább nem lépték meg, mert szerintem úgy gondolták, hogy az még kicsit hamar lenne. Pedig én úgy vártam, hogy végül egymásnak esnek. :)
Szimpatikus volt viszont a szexi hatos, a rendfenntartó férfiak csoportja, főleg, hogy az Alkonyatos farkasfalkára emlékeztettek. Az egyikük neve Sam, a másikuk pont Jared volt… Ez is megerősített abban, hogy sokszor a quileute fiúkat láttam magam előtt, Charlie meg néha olyan volt, mint Leah Clearwater… Na, mindegy.
Az tagadhatatlan persze, hogy Charlie kimondottan erős és badass karakter, akit nem igazán kell félteni, Ryder meg egy igazi belevaló, istenállat, de úgy tűnik, hogy nekem ez lassan már édeskevés.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/04/konyvkritika…

>!
deen
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs

Néha jól működik az, ha fogsz egy csomó ismert könyvet, kiveszel belőlük egy kis ezt meg azt, aztán áthelyezed egy egyedi környezetbe, köríted némi újdonsággal és voilá kész is az izgalmas, szórakoztató fantasy. Viccet félre téve itt tényleg jól működtek a klisék, a cselekmény szépen kidolgozott és a szereplők is kedvelhetőek. Az is tetszett, hogy bár Charlie erős karakter, azért mégsem csináltak belőle egy mindenre képes leg-leg-leg szereplőt. Vannak hibái, gyenge is, és vannak gyengéi is (különösen egy jó képű parázs), de egy harcos szívével küzd, és védelmezi a szeretteit. Kifejezetten élveztem a történetet, rögtön az elején beszippantott, csak azt sajnálom, hogy pont a selejtezés, amit annyira beharangoztak, olyan rövid helyet kapott a könyvben. Azért a könyv második fele is lendületes volt, hiszen a java még csak ezután jött. Tetszett a „szexi hatos” is, remélem őket is jobban megismerhetem a folytatásokban. A vége pedig igazi csattanó volt, kíváncsian várom a folytatást, leginkább tegnapra.


Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

– Nem vagyok egy feladó típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.
– Ámen, húgom!

56. oldal

3 hozzászólás
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

A francba, a barátoknak nem az lenne a dolguk, hogy támogassák az álmaidat?

>!
Milli88 P

egy szartóba kerültem evező nélkül.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet
>!
Evika82 P

Szentséges istenei mindannak, ami szexi, hát mit teremtettek?

27. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Az ember ténylegesen semmit sem vehet kézpénznek az életben, mert bármi eltűnhet még az előtt, hogy sanszod lett volna akár csak ráébredni is, hogy az a valami a birtokodban volt.

169. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Időnként, amikor az élet igazán vacakul alakul, a legjobb, amit tehetünk, ha tagadásba menekülünk.

193. oldal

>!
Milli88 P

Begubózol és kinyúlsz, vagy velem jössz, és burkolsz? – A parázs szempár felvillant. – Úgy látom, két lehetőségből választhatsz: jöhet az öngyilkosság, vagy velem tartasz, és eszünk valamit. – Az ő fekete szemében alig volt ezüst. – És én tudom, melyik lehetőséget komálom. Nem vagyok oda érte, ha véres a ruhám, és nem szívesen takarítanám el a hulládat.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet · Jayden
>!
Milli88 P

Talán a parázzsá válás nem is akkora átok, mint aminek tartottam. Talán sokkal több volt annál.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Bennet

Hasonló könyvek címkék alapján

Jamie McGuire: Az őrző
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Karen Chance: Megérint a sötétség
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Rachel Vincent: Prey – Préda
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Gail Carriger: Szívtelen
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Nalini Singh: Angyalvér