A ​sárkány jele (Szuperlények börtöne 1.) 135 csillagozás

Jaymin Eve: A sárkány jele

Mi ​történik, ha olyan titok kerül napvilágra, ami nemcsak felforgatja az egész eddigi életedet, hanem halálos veszélybe is sodor?

A huszonkét éves Jessa Lebron rendkívül éles érzékekkel megáldott farkasváltó, akinek figyelmét a levegő legapróbb rezdülése sem kerüli el. Mégis döbbenten értesül a hírről, hogy anyja, aki születése után nem sokkal elhagyta őt, visszatér a falkához, és olyan titkokat tár fel, melyek gyökeresen megváltoztatják a lánya életét.

Kiderül, hogy Jessa a sárkány jelét viseli, ezért halálos veszély fenyegeti. A billogos alakváltók ugyanis arra hivatottak, hogy feltámasszák az ősi, vérszomjas sárkánykirályt – ezért bármi áron, de el kell pusztítani őket.

Jessa szeretne többet tudni a jelről, és kíváncsisága végül Vanguardba, a hírhedt börtönbe juttatja, ahol paranormális bűnözőket tartanak fogva. Szerencsére nem kell egyedül szembenéznie a nehézségekkel, mivel legjobb barátja, a sárkányváltó Braxton Compass is vele tart. Tervet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789635611881 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789635611898 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574576 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Vlad Tepes · Braxton Compass · Jacob Compass · Maximus Compass · Tyson Compass · Jessa Lebron · Jessa McKenzie · Mischa Lebron · Louis


Kedvencelte 20

Most olvassa 5

Várólistára tette 129

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
abipter
Jaymin Eve: A sárkány jele

“ – Lehet, hogy olyan világban élünk, ahol a nagy hal megeszi a kis halat… de végső soron a sárkány esz meg mindenkit.”

IMÁDOM! IMÁDOM! IMÁDOM!
Kaptunk egy elképesztő világot az összes ismert természetfeletti lénnyel együtt, egy vicces és rendkívül erős, bátor főhősnőt és egy abszolút egyedi történetszálat.
Erre a könyvre muszáj vagyok azt mondani, örülök, hogy rá bukkantam az egyedi és csodálatos borítóra, ami arra ösztönzött, hogy beszerezzem egy példányát.
Alaposan felépített, kidolgozott és részletgazdag az egész.
No meg természetesen kíváncsi vagyok erre a Jessa-Braxton-Louis szálra is, amit mint mézesmadzag elhúzott az orrom előtt. Nem beszélve a Maximus és Mischa közti kapcsolatról.
Úgy érzem, sok potenciál rejlik a történetben és szomorúan törődnék bele, ha úgy alakulna, magyarul nem lesz folytatás. Ebben az esetben viszont kénytelen leszek angolul elolvasni őket. :)

“– Minden igaz szerelemnek barátsággal kellene kezdődnie, mert az adja meg azt az alapot, ami ahhoz kell, hogy egy kapcsolat túlélje a nehézségeket.“

4 hozzászólás
>!
deen
Jaymin Eve: A sárkány jele

A könyv legnagyobb gyengéje a főszereplő, aki elvileg huszonkét éves, de úgy viselkedik, mint egy éppen hogy tini, ráadásul folyton az erejét fitogtatja, de mindig elpáholják, vagy a négyesikrek állnak helyt helyette. Alakváltók ide vagy oda, ez az összenövés az öt fiatal között eléggé bizarr, ráadásul teljesen egyértelmű, hogy Jessa kit is tekint a párjának a Compass fiúk közül, még ha veszetten ellen is áll, hogy elfogadja az igazságot. A cselekmény egy kicsit zavaros, bár az írónő Jessán keresztül igyekszik elmagyarázni a hierarchiát és a város működését, mégis nekem csak az ragadt meg, hogy aki befolyásos, az mindet el tud érni. A Compass fivérek börtön iránti megszállottságát sem értettem, mert néhány év múlva ők lesznek a vezetők és mégsem tudják, hol a börtön? A sárkány jelét viselőkről és ennek a hátteréről, amiről elvileg a könyv szól, pedig szinte semmi sem derült ki. Sajnos a karakterek mindegyike kétdimenziós volt, sehol egy kis mélység, vagy egyáltalán érdekes személyiség. Nem volt benne igazán semmi fordulat és még izgalmasnak sem mondanám. Az egyetlen izgalmas jelenet a vadászok megjelenését pedig néhány oldalban lezavarta az írónő. Igazából nem hagyott mély nyomokat bennem ez a könyv, de kikapcsolódásnak megfelelt.

>!
perpetua P
Jaymin Eve: A sárkány jele

A Parázs után nem voltak hatalmas elvárásaim a könyvhöz, de azért bizakodva kezdtem bele, és teljesen pozitív csalódás ért. :)
Nem titok, szeretem a paranormális világot, és most is érdekes tálalásban kaptam belőle egy történetet. Maga Jessa nem lett kedvencem, nem szerettem, hogy túl gyakran hangsúlyozza, hogy alfa várományosként neki milyen erősnek, bátornak kell lennie, nem kell meghátrálnia. A Compass fivérek mellett viszont szerettem őt is. Remek a csapatuk, nagyon különleges, hogy minden testvér más fajhoz tartozik. Érdekes volt a börtön körüli rejtély, azt pedig kicsit sajnáltam, hogy már a fülszövegből kiderül, hogy Jessa is viseli a sárkány jelét. Igaz a címből ki lehetett amúgy is találni, mert hát ki más viselné, mint a főszereplő, na de mégis. :D Mindenképp érdekes kezdés volt, és én várom a folytatást. :)

>!
Navi P
Jaymin Eve: A sárkány jele

A pozitívumok: gyorsan olvasható érdekes világfelépítéssel.
Negatívum: Jessa. Még egy ilyen életképtelen hisztis, önimádó, egoista csajt. A falat kapartam tőle. Az agyát nem használta, már ha van neki. Szerencséje, hogy ott voltak a srácok és Misha. Ők gondolkodtak helyette is.
Maga a történet jó lett volna, a paranormális lények együtt, érdekes dinamikája volt a társadalomnak. A börtön …

>!
turanett P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Sok értékelést elolvastam és tartottam egy kicsit tőle. De nekem ez tetszett. Talán egy kicsit sok volt, hogy annyi mítikus lényt felsorakoztatott az írónő. Néha csak kapkodtam a fejem. A fivéreket imádtam. Csak a vak nem veszi észre, hogy, mit érez Brexton Jessa iránt (ja és persze Jessa :D)
Myschaval még nemtudok mit kezdeni, de hátha a folytatásban több szerepet fog kapni.

7 hozzászólás
>!
diamondfox P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Megadom neki a négy csillagot, mert semmilyen reménnyel vagy épp elvárással nem állt szemben, csak annyi volt a dolga, hogy élvezzem és gyorsan haladjak vele. Ez teljesült, és köszönet érte!

Egy kicsit komolyabbra fordítva a szót: tökre meglepődtem, amikor már az első oldalakon kiderült, hogy egy női falkavezér a főszereplőnk. Hol találkoztunk mi ilyen gyors és tényszerű kinyilatkoztatással? Adott Jessa, farkasváltó és van egy „falkája” – négy dögös ikerfiúból áll. Itt azért már elkezdhettük irigyelni, később ezt inkább visszaszívtuk, amennyi kaka zúdult a nyakába. Mondjuk attól nagyon féltem, hogy kapunk egy szerelmi ötszöget, de elég gyorsan nyilvánvaló lett a szabály: „házi nyúlra nem lövünk.” spoiler
És innentől lesz nyilvánvaló (konkrétan 40 oldal után nekem leesett), hogy Braxton bele van zúgva a bolond Jessánkba, aki ezt nem igazán veszi észre (vagyis szerintem terel és direkte ignorálja a jeleket).

Most, hogy a lényeget tudjuk, magáról a történetről egyetlen szó jut az eszembe: kesze-kusza. Tényleg! Adott egy tök jó alap, de valahogy túl sokszor akad meg a mesélésben az írónő és mindig valami hülyeséggel lendíti tovább az egészet, ez általában az, hogy naaagyon komolyan bemutatnak egymásnak a szereplők. Mondjuk ezt imádtam, mert én is sokszor mutogatok (tudom-tudom, egy nőnek nem illik, de hát fdjafjdaséfdjasé. :D).
A másik, ami picit zavar, hogy fiú-lány barátság igenis létezik, de ez NEM AZ. spoiler

Az egyik érdekes dolog (szerintem): Jessa közli, hogy a szex, csak ösztön az alakváltók (sőt, minden természetfeletti lény) számára, elsősorban. Párjukat is úgy találják meg, szex közben. Erre vártam volna valami jelentet (ha már zafír pöttyös), de semmi sem történt. Szerintem simán lehetne VP a kötet, mert a börtönjelenetet leszámítva semmi olyan durva nem történik, ami ne lenne pl. egy Méreghercegnőben.

Összességében a történet nagyon tetszett, de a karakterek egyszerűen 2dimenziósak, túl sablonosak – hogy a Jessa névről ne is beszéljek. Unalmas és állandóan Jessynek akartam olvasni.

>!
wzsuzsanna P
Jaymin Eve: A sárkány jele

A természetfeletti lényeket felvonultató történetek gombamód szaporodtak az utóbbi években, akár a könnyedebb, ifjúsági kategóriában, akár a new adult műfaján belül. Azt nem mondanám, hogy falom az ilyen típusú könyveket, de időről időre szeretek elolvasni párat azok közül, amiknek a fülszövege felkelti az érdeklődésemet. A Sárkány jele éppen megfelelő választásnak tűnt, hiszen van benne egy csomó minden, amit szeretek (vagány női főhős, alakváltók, sárkányok stb.), gondoltam, nagy bajom nem lehet, ha próbát teszek vele.
A történet egy connecticuti kisvárosban, Stratfordban játszódik, ahol kizárólag paranormális lények élnek, elzárva az emberek figyelő tekintetétől. Mindenféle lény megtalálható itt, amit csak el tudunk képzelni, a vámpíroktól kezdve a sellőkön át a varázslókig. Ebben a kis közösségben él a 22 éves Jessa, aki farkasváltóként tengeti mindennapjait, és néhány éven belül komoly pozícióra tehet szert a természetfelettiek tanácsában. Addig azonban a papírforma szerint még hátra lenne néhány gondtalan év, amit tanulással, pasizással, illetve a legjobb barátaival, a Compass-ikrekkel tölthetne, ha anyja váratlan felbukkanása nem fordítana mindent a feje tetejére. Ráadásul a nő nem egyedül érkezik, hanem magával hoz egy olyan családtagot is, akinek Jessa még a létezéséről sem tudott. Ahogyan arról sem, hogy magán viseli a sárkány jelét, amit még gyermekkorában varázslattal elfedtek rajta. A természetfelettiek körében ez felér egyfajta ördögi jellel: a legenda szerint a billogot viselő egyének egyszer majd összefognak, hogy életre keltsék a gonosz sárkánykirályt, a feltételezések szerint azért, hogy aztán uralmuk alá vonják a paranormálisok közösségét. Jessa egyszerre fél a próféciától, másfelől kíváncsi is: mindig is érezte, hogy farkas énje mellett lakozik benne egy másik, hatalmasabb erő is, ami csak arra vár, hogy felszínre törhessen. (…)
(…) Szóval ahogy utaltam rá, kicsit felemás érzéseim vannak. Mert ugyan a kiindulási alap egész jó volt, kicsit azt éreztem, hogy ebben a történetben több lett volna a potenciál. Nem volt unalmas, jó poénok voltak benne és lehetett kicsit izgulni is, de nekem hiányzott, hogy kicsit összetettebb legyen a sztori. A konfliktusok, vészhelyzetek túl könnyen oldódtak meg, és a háttérről is keveset tudtam meg. Persze ezt részben megmagyarázhatja, hogy sorozatról beszélünk, és az írónő nem akart mindjárt az első kötetben előhúzni minden (vér)nyulat a cilinderből, de én jobban szeretem, ha nagyobb figyelmet fordítanak a cselekmények mozgatórugóira. Így is kellemes órákat okozott, de azért ritkán volt olyan érzésem, hogy nem tudom letenni. Ettől függetlenül mindenképpen szavazok egy esélyt a folytatásnak, különösen amiatt, hogy az első kötet elég izgalmasan lett lezárva. Jessát pedig sikerült megkedvelnem, úgyhogy remélem, nem kell sokat várni arra, hogy folytatódjanak a kalandjai.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2018/10/a-sarkany-jele-…

3 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Nehéz csillagosan értékelni. Ha magát a történetet szeretném, akkor öt csillag is kevés lenne, de ha úgy az egész könyvet, akkor..nos, ebbe inkább nem megyek bele. Megmaradok valahol félúton.
Először gr-en szemeztem a könyvvel, csak mire eljutottam volna az olvasásáig, megjelent nálunk is, gondoltam adjunk neki egy esélyt. Na, hihetetlenül átkozom magam, amiért nem angolul olvastam el a könyvet, de holtbiztos, hogy befejezni már úgy fogom. Tény, hogy csak néhány oldalt olvastam az eredetiből, de 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy a fordítás nagyon félrement. Tele van tükörfordítással, átfordításokkal, túlmagyarosításokkal.
A „Jessa babe” miért lett „Jessa cica?” Bármilyen más becézést ki lehetett volna találni rá. Az „oroszlán-váltók”, „farkas-váltók” helyett olyan nehéz lett volna, „oroszlán alakváltókat”, és „farkas alakváltókat” írni? Nincs sok különbség, mégis jobban (természetesebben) hangzik. Sok ilyen apróság nekem hihetetlenül elrontotta az olvasási élményt, a túlzott szlenghasználatról, és a túlzott káromkodásokról (amik az eredetiben megint csak nem szerepeltek) már nem is beszélve.
Maga a történet, egyébként nagyszerű. Külön öröm, hogy nem Mischa szemszögéből íródott meg. Belezavarodtam volna még egy magyarázkodásáradatba a természetfelettiről. Braxton érzései kívülállóként teljesen nyilvánvalóak, de Jessának, aki így nőtt fel, annyira nem csodálom, hogy nem világos. De szerencsére nincs benne túlerőltetett romantika. A Compass fivérek külön-külön megérdemelnének egy-egy könyvet,és szerencsére Maximusnak már van is. Nyílt titok, hogy igazán élveztem volna, ha váltott szemszöges lett volna. :D Ha az a volna,ott nem volna.

4 hozzászólás
>!
kocybaba P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Áldom magam érte, hogy adtam egy esélyt a könyvnek és nem toltam félre, mert annál azért sokkal jobb volt, mint ahogy az első benyomásra tűnt. Egy igazi mix volt, mindenféle lénnyel, az alakváltóktól kezdve, a tündéreken át a varázslókig, úgyhogy természetfelettiek tekintetében minden szájízt képes kielégíteni. Le sem lehetett volna tagadni benne Jaymin Eve stílusát. A humor, a karakterek, a történetvezetés teljesen rávallott. Azért próbáltam nem a másik könyvéhez a Parázshoz hasonlítgatni mindvégig, de az elején óhatatlanul megesett. Talán a két főszereplő között volt legnagyobb egyezés. Jessa is egy tüzes, nagyszájú teremtés, aki természetesen kilóg a sorból és akinek komikus volt a kaja imádata. Közel sem volt tökéletes, néha úgy viselkedett, mint egy sértett tinilány 22 éves létére, aki előbb cselekszik, mint gondolkodik, de ezzel együtt is kedveltem. Mellé jöttek a képbe a Compass fivérek, és itt halkan megjegyezném, úgy néz ki, Jaymin szereti halmozni a szexi srácokat, mert ezúttal négyet kapunk, nem mintha nekem ezzel gondom lett volna. Szóval a négyes ikreknek mindegyik tagja más fajhoz tartozik, ami ugyan egy cseppet elrugaszkodott, de fiúkra akkor sem lehet panasz. Nagyon tetszett a szoros kapcsolat közöttük és Jessa közt, a szinte tesvéri kötelék, mely során hol szívattak vagy szükség esetén védelmezték, segítették a lányt. Mellesleg romantika mentes a dolog, nincs sokszögesítés vagy ilyesmi, de azért érezhetően megbújik valami. Jessa Braxtonnal szemben totál vak, ami félig-meddig érthető, de azért nagyon remélem nem marad így. Hogy a cselekményről is mondjak valamit, tartogatott izgalmakat, szépen voltak benne adagolva az infók és folyamat mutatott valami újat, noha a körömlerágos szintet nem érte el. Kétségtelenül látszott, hogy ez egy felvezető. Ami kezdő kötet lévén rendben is volt, viszont azért kár, hogy szájbarágós mód, sokszori ismételések voltak benne. Kismilliószor leírta, hogy fiúk milyen dögösek, oltalmazóak, vagy hogy Jessa falkavezér stb… Elsőre is megjegyeztem, na de mindegy. A vége nem hajtépős szerencsére, de attól még egyértelműen vonzza a 2. részt. Megyek is és mondok egy imát érte…

>!
kiruu P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Minden álmom ez a könyv. A négy Compass srác… nekem is szükségem van ilyen barátokra! Jöhetnek úgy ahogy vannak.
Valami mégis hiányzott, de azért erős négy csillag. Bizony, minden Compass srácnak egy-egy.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Katara_Phoenix P

Jacob vigyorgott.
– Ideje bemenni – mondta, és belökte Tysont. – Rendes tőled, hogy önként vállalkoztál erre, Ty – dünnyögte, amikor a boszorkánymester eltűnt a börtön falában.
Aha, tehát van ott egy bejárat. Elvigyorodtam. Jacobnak vége, amint Tyson keze közé kerül.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Compass · Tyson Compass
>!
Fire_bird

– Nem szoktam sokat reggelizni.
Hogy mi van? Ki ez az őrült nőszemély? A reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit szorosan követ az ebéd és a vacsora, és az ezek közötti három vagy négy nasizás.

Kapcsolódó szócikkek: Jessa Lebron · Mischa Lebron
2 hozzászólás
>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P

– Én mondtam a fiúknak, hogy nem kellene lányokkal barátkoznunk – suttogta a fülembe. – Figyelmeztettem őket, hogy utálatosak, és olyan dolgokat tesznek majd, amikkel összetörik a szívünket, és halálra ijesztenek minket. – Érzelmes szavai körbejártak a szobában. Páran felnevettek.
Amikor elhúzódott, szemügyre vettem feszült vonásait.
– Mikor mondtál nekik ilyet? – kérdeztem.
Jacob felhorkant.
– Emlékszel, amikor ötévesek voltunk, és elloptad Maximus tortaszeletét? Na, akkortájt.
– Meg amikor nyolcévesek voltunk, és elütötted a bicikliddel – tette hozzá Tyson.
– Nem is beszélve arról, amikor tökön rúgtad…
– Jó, jó! Úgy tűnik, Max a gyerekkora nagy részében arról elmélkedett, hogy milyen idegesítő kislány vagyok.
Braxton belépett a bejárati ajtón, sötét haja nedves és stílusosan kócos volt.
– Egy szavukat se hidd! Max attól a másodperctől fogva imád, hogy beléptél az életünkbe. Immár húsz éve.

>!
agi452

– Minden igaz szerelemnek barátsággal kellene kezdődnie, mert az adja meg azt az alapot, ami ahhoz kell, hogy egy kapcsolat túlélje a nehézségeket.

>!
Katara_Phoenix P

– Jake! – szólítottam meg a szőke tündét.
Azonnal mellettem termett.
– Szólítottál, Jessa cica? – Egyik hosszú karjával átölelte a vállam.
– Énekelnél nekem? – A fejem újfent lüktetni kezdett, Jacob hangjánál pedig nincs megnyugtatóbb a világon.
Szokatlanul halkan válaszolt.
– Bármit megtennék érted. – Azzal belefogott egy dalba.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Compass · Jessa Lebron
>!
Katara_Phoenix P

Lezöttyent mellém, hatalmas karjával átölelt, és kimaszírozta a vállamból a feszültséget. Felnyögtem, és lehunytam a szemem, ahogy a csomókon ügyködött, aminek a létezéséről nem is tudtam. (…)
– Hagyd ezt abba, Jessa cica! – kérte Tyson folytott hangon – Egyezséget kötöttünk, hogy veled kapcsolatban nem támadhatnak helytelen gondolataink. De ez most kemény dió.
Vettem a célzást.
Csukott szemmel kiöltöttem rá a nyelvem, és megálljt parancsoltam a feltörni készülő nyögéseknek.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braxton Compass · Jessa Lebron · Tyson Compass
>!
Katara_Phoenix P

– Jess – szólított meg Braxton, miközben felemelte a fejét, és beleszagolt a levegőbe. Azonnal mellettem termett, én pedig a karjába omlottam.
Szorosan hozzábújtam, a könnyek végigcsorogtak az arcomon, miközben viaskodtam a testemet átjáró rettegéssel.
Maximus az ágyam mellé lépve felhördült.
– Mi a rossebb? Csak nem sírsz? Kit nyírjak ki, Jessa cica?

72-73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braxton Compass · Jessa Lebron · Maximus Compass
>!
Masni3

Minél régebb óta élek, annál kevésbé érzem szükségét, hogy vegyüljek másokkal.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Louis
>!
Katara_Phoenix P

– Épp visszafelé tartottam, hogy eltörjem a nyakát, amikor Max a lelkemre beszélt, hogy ez nem épp a legjobb ötlet.
Maximus felhördült, és végigsimított a bal oldalán.
– Halálbiztos vagyok benne, hogy bordatörésem van miattad, baromarc.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braxton Compass · Maximus Compass
>!
Emyna_Ryuu P

– Lehet, hogy olyan világban élünk, ahol a nagy hal megeszi a kis halat… de végső soron a sárkány esz meg mindenkit.

37. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall
Karen Chance: Megérint a sötétség
Danielle D. Taylor: Az első lépések
Nora Roberts: Istenek tánca
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Patricia Briggs: A vér kötelez
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka
Gaura Ágnes: Túlontúl
Ilona Andrews: Áradó hold