A ​sárkány jele (Szuperlények börtöne 1.) 28 csillagozás

Jaymin Eve: A sárkány jele

Mi ​történik, ha olyan titok kerül napvilágra, ami nemcsak felforgatja az egész eddigi életedet, hanem halálos veszélybe is sodor?

A huszonkét éves Jessa Lebron rendkívül éles érzékekkel megáldott farkasváltó, akinek figyelmét a levegő legapróbb rezdülése sem kerüli el. Mégis döbbenten értesül a hírről, hogy anyja, aki születése után nem sokkal elhagyta őt, visszatér a falkához, és olyan titkokat tár fel, melyek gyökeresen megváltoztatják a lánya életét.

Kiderül, hogy Jessa a sárkány jelét viseli, ezért halálos veszély fenyegeti. A billogos alakváltók ugyanis arra hivatottak, hogy feltámasszák az ősi, vérszomjas sárkánykirályt – ezért bármi áron, de el kell pusztítani őket.

Jessa szeretne többet tudni a jelről, és kíváncsisága végül Vanguardba, a hírhedt börtönbe juttatja, ahol paranormális bűnözőket tartanak fogva. Szerencsére nem kell egyedül szembenéznie a nehézségekkel, mivel legjobb barátja, a sárkányváltó Braxton Compass is vele tart. Tervet… (tovább)

Eredeti mű: Jaymin Eve: Dragon Marked

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574576 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Vlad Tepes · Braxton Compass · Jacob Compass · Maximus Compass · Tyson Compass · Jessa Lebron · Jessa McKenzie · Louis


Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Katara_Phoenix P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Nehéz csillagosan értékelni. Ha magát a történetet szeretném, akkor öt csillag is kevés lenne, de ha úgy az egész könyvet, akkor..nos, ebbe inkább nem megyek bele. Megmaradok valahol félúton.
Először gr-en szemeztem a könyvvel, csak mire eljutottam volna az olvasásáig, megjelent nálunk is, gondoltam adjunk neki egy esélyt. Na, hihetetlenül átkozom magam, amiért nem angolul olvastam el a könyvet, de holtbiztos, hogy befejezni már úgy fogom. Tény, hogy csak néhány oldalt olvastam az eredetiből, de 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy a fordítás nagyon félrement. Tele van tükörfordítással, átfordításokkal, túlmagyarosításokkal.
A „Jessa babe” miért lett „Jessa cica?” Bármilyen más becézést ki lehetett volna találni rá. Az „oroszlán-váltók”, „farkas-váltók” helyett olyan nehéz lett volna, „oroszlán alakváltókat”, és „farkas alakváltókat” írni? Nincs sok különbség, mégis jobban (természetesebben) hangzik. Sok ilyen apróság nekem hihetetlenül elrontotta az olvasási élményt, a túlzott szlenghasználatról, és a túlzott káromkodásokról (amik az eredetiben megint csak nem szerepeltek) már nem is beszélve.
Maga a történet, egyébként nagyszerű. Külön öröm, hogy nem Mischa szemszögéből íródott meg. Belezavarodtam volna még egy magyarázkodásáradatba a természetfelettiről. Braxton érzései kívülállóként teljesen nyilvánvalóak, de Jessának, aki így nőtt fel, annyira nem csodálom, hogy nem világos. De szerencsére nincs benne túlerőltetett romantika. A Compass fivérek külön-külön megérdemelnének egy-egy könyvet,és szerencsére Maximusnak már van is. Nyílt titok, hogy igazán élveztem volna, ha váltott szemszöges lett volna. :D Ha az a volna,ott nem volna.

4 hozzászólás
>!
wzsuzsanna P
Jaymin Eve: A sárkány jele

A természetfeletti lényeket felvonultató történetek gombamód szaporodtak az utóbbi években, akár a könnyedebb, ifjúsági kategóriában, akár a new adult műfaján belül. Azt nem mondanám, hogy falom az ilyen típusú könyveket, de időről időre szeretek elolvasni párat azok közül, amiknek a fülszövege felkelti az érdeklődésemet. A Sárkány jele éppen megfelelő választásnak tűnt, hiszen van benne egy csomó minden, amit szeretek (vagány női főhős, alakváltók, sárkányok stb.), gondoltam, nagy bajom nem lehet, ha próbát teszek vele.
A történet egy connecticuti kisvárosban, Stratfordban játszódik, ahol kizárólag paranormális lények élnek, elzárva az emberek figyelő tekintetétől. Mindenféle lény megtalálható itt, amit csak el tudunk képzelni, a vámpíroktól kezdve a sellőkön át a varázslókig. Ebben a kis közösségben él a 22 éves Jessa, aki farkasváltóként tengeti mindennapjait, és néhány éven belül komoly pozícióra tehet szert a természetfelettiek tanácsában. Addig azonban a papírforma szerint még hátra lenne néhány gondtalan év, amit tanulással, pasizással, illetve a legjobb barátaival, a Compass-ikrekkel tölthetne, ha anyja váratlan felbukkanása nem fordítana mindent a feje tetejére. Ráadásul a nő nem egyedül érkezik, hanem magával hoz egy olyan családtagot is, akinek Jessa még a létezéséről sem tudott. Ahogyan arról sem, hogy magán viseli a sárkány jelét, amit még gyermekkorában varázslattal elfedtek rajta. A természetfelettiek körében ez felér egyfajta ördögi jellel: a legenda szerint a billogot viselő egyének egyszer majd összefognak, hogy életre keltsék a gonosz sárkánykirályt, a feltételezések szerint azért, hogy aztán uralmuk alá vonják a paranormálisok közösségét. Jessa egyszerre fél a próféciától, másfelől kíváncsi is: mindig is érezte, hogy farkas énje mellett lakozik benne egy másik, hatalmasabb erő is, ami csak arra vár, hogy felszínre törhessen. (…)
(…) Szóval ahogy utaltam rá, kicsit felemás érzéseim vannak. Mert ugyan a kiindulási alap egész jó volt, kicsit azt éreztem, hogy ebben a történetben több lett volna a potenciál. Nem volt unalmas, jó poénok voltak benne és lehetett kicsit izgulni is, de nekem hiányzott, hogy kicsit összetettebb legyen a sztori. A konfliktusok, vészhelyzetek túl könnyen oldódtak meg, és a háttérről is keveset tudtam meg. Persze ezt részben megmagyarázhatja, hogy sorozatról beszélünk, és az írónő nem akart mindjárt az első kötetben előhúzni minden (vér)nyulat a cilinderből, de én jobban szeretem, ha nagyobb figyelmet fordítanak a cselekmények mozgatórugóira. Így is kellemes órákat okozott, de azért ritkán volt olyan érzésem, hogy nem tudom letenni. Ettől függetlenül mindenképpen szavazok egy esélyt a folytatásnak, különösen amiatt, hogy az első kötet elég izgalmasan lett lezárva. Jessát pedig sikerült megkedvelnem, úgyhogy remélem, nem kell sokat várni arra, hogy folytatódjanak a kalandjai.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2018/10/a-sarkany-jele-…

3 hozzászólás
>!
kiruu P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Minden álmom ez a könyv. A négy Compass srác… nekem is szükségem van ilyen barátokra! Jöhetnek úgy ahogy vannak.
Valami mégis hiányzott, de azért erős négy csillag. Bizony, minden Compass srácnak egy-egy.

1 hozzászólás
>!
Nickola
Jaymin Eve: A sárkány jele

Neemáár, megőrülök az ilyen befejezésektől. Olvastam, olvastam, aztán akartam volna lapozni a következő oldalra aztan pafff vége. Tényleg megőrülök. :D
Baromira jó kezdése ez a sorozatnak, de tetszett istenem. *.* De olyan messze még a következő rész.
Braxton de elfogadnalák *nyálcsorgat*, mondjuk Maximussal egyetemben…
Olvassátok, olvassátok minél többen hogy tuti jöjjön a folytatása és akkor talán az ép eszem is megmarad. :D
P.s.: Fogggggalmam sincs miért húzzák le sokan a könyvet, hiszen nagyon egyedi, vicces, kalandos történet.

>!
Deszy P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Összességében vegyesek az érzéseim a kötet kapcsán. Az eleje szerintem elég gyenge volt, aztán szerencsére feljött. Azt még mindig sajnálom, hogy a főszereplőknél nem igazán érzem, hogy valóban 22 évesek lennének, de remélem, minden tekintetben javulunk a folytatásra, mert a regény második fele, és főleg a vége már egészen jól sikerült.

Bővebben:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/10/jaymin-eve-sarkany-je…

1 hozzászólás
>!
Masni3 P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Jó kezdés volt, tetszett a titkos börtön, ez a fua világ, ahol az erős nyer a gyenge meg mehet a búsba, de Jessa-tól nem vagyok elragadtatva. Minden fejezetben minimum egyszer elmondja, hogy a Compass fivérek milyen király emberek, szexik, erősek szívdöglesztőek, és az övé mind a 4 , stb …
Jó, igaz, hogy tényleg dögösen lettek leírva, és cukin viselkednek, ölnének egymásért meg ilyesmik, de nem kell minden fejezetben emlékeztetni rá. Ezt leszámítva nem volt vele problémám.
Louis nyakig benne van a dologokban, úgyhogy nagyon érdekel,hogy mit is akar ő valójában. Persze ő is halálos és dögös. Mint minden pasi a könyvben…
Szóval tényleg jó volt, várom is a következő részét nagyon. :D

És ha már a dögös pasiknál tartunk, nem hiszem el, hogy 22 évesen nem veszi észre valaki, hogy beleszerettek.

>!
agi452
Jaymin Eve: A sárkány jele

Kicsit félve álltam neki a könyvnek, mert tartalmilag ugyan érdekelt, viszont az írónő előző könyve alapján elbizonytalanodtam, vajon fog-e tetszeni. Nos, tetszett! Bátran ajánlom mindenkinek, akit csak ez tartana vissza az olvasásától. Alakváltós fantasy egy igazán vagány, félelmet nem ismerő csajszival és természetesen nem maradhatnak el a szívtipró fiúk sem. Ezúttal négyesikrek személyében kapjuk meg az adagunkat :) Tetszett a történet, bár az érzelmi vonalon kicsit éretlenebbnek bizonyultak a főszereplőink, mint a könyvbeli 22 éves koruk. Volt itt vakoskodás rendesen :) Izgalmas volt, a vége miatt pedig különösen várom a folytatást!

>!
miaow
Jaymin Eve: A sárkány jele

A jó időben jó helyen tipikus példája számomra ez a regény: nagyon megfogott a hangulata, a stílusa, egészen belevesztem a világába. Köszönhető mindez a sárkányváltó motívumnak, ami alapjában J. R. Ward asszonyság neves sorozatát idézi fel bennem, továbbá a varázsló/boszorkánymester figurának, akinek léte pediglen C. Clare világából emlékeztet valakire. S mindehhez adódik még a négy Compass-fivér lehengerlő alakja, no meg az érdekesen felépített világ. S utána, csakis ezek után következik a főhősnőnk, aki ugyan néha nagy-nagy türelmet igényel bizonyos folytonosan visszatérő gondolatai miatt, de annyi baj legyen. Szóval lekötött, igazán tetszett, jöhet a folytatás. Muszáj is, mert a kötet vége nagyon ígéretes, izgalmakban gazdag folytatást vetít elő. Úgy legyen.

>!
Beusom24 
Jaymin Eve: A sárkány jele

nem volt rossz, tetszett ez a természetfeletti világ, birtam az ikreket és Jessat is. jó volt, h minden paranolmal fajtát elmagyarázott az irónő. Braxtont nagyon birtam, mint Maxt, reménykedtem benne, h a szerelmi szál csak kibontakozik legalább a végére, de……. majd a következőben. Azon majdnem elájultam, mikor megjelent a történetben Vlad. A varázsló szándékaira is kiváncsi leszek. remélem a következő részben több minden fog kederülni, és persze, h nem sokat kellesz várni a folytatásra.

>!
Demise P
Jaymin Eve: A sárkány jele

Jó kis alapok, rossz karakterek.
Kicsit sok volt a nyüglődés, én csak 20 vagyok, de nagyon nem viselkedik a korosztályom ennyire gyerekesen. Inkább 14 éveseknek kéne lenniük. Egy csomó szálat elvarratlannak érzek, de jár a 4 csillag, mert már nagyon hiányzott egy kis paranormal romance. :D


Népszerű idézetek

>!
Katara_Phoenix P

– Jake! – szólítottam meg a szőke tündét.
Azonnal mellettem termett.
– Szólítottál, Jessa cica? – Egyik hosszú karjával átölelte a vállam.
– Énekelnél nekem? – A fejem újfent lüktetni kezdett, Jacob hangjánál pedig nincs megnyugtatóbb a világon.
Szokatlanul halkan válaszolt.
– Bármit megtennék érted. – Azzal belefogott egy dalba.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Compass · Jessa Lebron
>!
Katara_Phoenix P

Jacob vigyorgott.
– Ideje bemenni – mondta, és belökte Tysont. – Rendes tőled, hogy önként vállalkoztál erre, Ty – dünnyögte, amikor a boszorkánymester eltűnt a börtön falában.
Aha, tehát van ott egy bejárat. Elvigyorodtam. Jacobnak vége, amint Tyson keze közé kerül.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Compass · Tyson Compass
>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog

– Én mondtam a fiúknak, hogy nem kellene lányokkal barátkoznunk – suttogta a fülembe. – Figyelmeztettem őket, hogy utálatosak, és olyan dolgokat tesznek majd, amikkel összetörik a szívünket, és halálra ijesztenek minket. – Érzelmes szavai körbejártak a szobában. Páran felnevettek.
Amikor elhúzódott, szemügyre vettem feszült vonásait.
– Mikor mondtál nekik ilyet? – kérdeztem.
Jacob felhorkant.
– Emlékszel, amikor ötévesek voltunk, és elloptad Maximus tortaszeletét? Na, akkortájt.
– Meg amikor nyolcévesek voltunk, és elütötted a bicikliddel – tette hozzá Tyson.
– Nem is beszélve arról, amikor tökön rúgtad…
– Jó, jó! Úgy tűnik, Max a gyerekkora nagy részében arról elmélkedett, hogy milyen idegesítő kislány vagyok.
Braxton belépett a bejárati ajtón, sötét haja nedves és stílusosan kócos volt.
– Egy szavukat se hidd! Max attól a másodperctől fogva imád, hogy beléptél az életünkbe. Immár húsz éve.

>!
Masni3 P

Jacob, Tyson, Braxton és Maximus Compass közel huszonkét éve a legjobb barátaim. Négyes ikrek, akik a természet vagy a genetika furcsa játéka következtében négy különböző természetfeletti lény lelkét hordozzák magukban.

>!
Masni3 P

Minél régebb óta élek, annál kevésbé érzem szükségét, hogy vegyüljek másokkal.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Louis
>!
Katara_Phoenix P

– Épp visszafelé tartottam, hogy eltörjem a nyakát, amikor Max a lelkemre beszélt, hogy ez nem épp a legjobb ötlet.
Maximus felhördült, és végigsimított a bal oldalán.
– Halálbiztos vagyok benne, hogy bordatörésem van miattad, baromarc.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braxton Compass · Maximus Compass
>!
Katara_Phoenix P

– Miért vagyok ideges? – dünnyögtem. – Ez egy randi, és nem is kedvelem különösebben ezt a mágiahasználót.
A férfi visszhangzott az ajtó mögül.
– Hallak, Jessa. Akár be is engedhetsz, mielőtt lebeszéled magad a ma estéről.

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessa Lebron · Louis
>!
Katara_Phoenix P

– Meglepődnél,ha tudnád, hány férfi lépett már olajra miattuk.- Az igazat megvallva nem tudtam felidézni egy szexuális partneremet sem, aki ne tojta volna össze magát a Compass fivérek miatt. Csoda, hogy nem randizom?
Louis felnevetett.
– Egyáltalán nem lennék meglepve. Az egész város tudja, hogy tiltott gyümölcs vagy.
Megölöm ezeket a rohadékokat.

162-163. oldal

>!
Katara_Phoenix P

Lezöttyent mellém, hatalmas karjával átölelt, és kimaszírozta a vállamból a feszültséget. Felnyögtem, és lehunytam a szemem, ahogy a csomókon ügyködött, aminek a létezéséről nem is tudtam. (…)
– Hagyd ezt abba, Jessa cica! – kérte Tyson folytott hangon – Egyezséget kötöttünk, hogy veled kapcsolatban nem támadhatnak helytelen gondolataink. De ez most kemény dió.
Vettem a célzást.
Csukott szemmel kiöltöttem rá a nyelvem, és megálljt parancsoltam a feltörni készülő nyögéseknek.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braxton Compass · Jessa Lebron · Tyson Compass
>!
Katara_Phoenix P

– Jess – szólított meg Braxton, miközben felemelte a fejét, és beleszagolt a levegőbe. Azonnal mellettem termett, én pedig a karjába omlottam.
Szorosan hozzábújtam, a könnyek végigcsorogtak az arcomon, miközben viaskodtam a testemet átjáró rettegéssel.
Maximus az ágyam mellé lépve felhördült.
– Mi a rossebb? Csak nem sírsz? Kit nyírjak ki, Jessa cica?

72-73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braxton Compass · Jessa Lebron · Maximus Compass

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Túlontúl
Kiersten White: Supernaturally – Több mint különleges
Robin Hobb: Az orgyilkos küldetése
Bélteki Katalin: Setét Éjurunk, segélj rajtunk…
Stephen King: Végítélet
Maite Carranza: A farkasok klánja
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai
Acsai Roland: Szívhajítók
A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben
Licia Troisi: Kuma ikrei