Where ​the Road Takes Me 7 csillagozás

Jay McLean: Where the Road Takes Me

Chloe has one plan for the future, and one plan only: the road. She’s made a promise to herself: don’t let anyone in, and don’t let anyone love her. She’s learned the hard way what happens if she breaks her rules. So she’s focused on being invisible and waiting until she can set out on the road—her dream of freedom, at least for a little while.

Blake Hunter is a basketball star who has it all—everything about him looks perfect to those on the other side of his protective walls. He can’t let anyone see the shattered pieces behind the flawless facade or else all his hopes and dreams will disappear.

One dark night throws Chloe and Blake together, changing everything for Blake. For Chloe, nothing changes: she has the road, and she’s focused on it. But when the so-called perfect boy starts to notice the invisible girl, they discover that sometimes with love, no one knows where the road may lead.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Skyscape, 2015
326 oldal · ASIN: B00NPEDYOC
>!
Skyscape, 2015
316 oldal · ISBN: 9781477849408

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Jay McLean: Where the Road Takes Me

Értetlenül állok a Goodreads pontszámok előtt, mert szerintem nagyon jó volt ez a könyv. Talán az nem tetszik az embereknek, hogy ez nem az a tipikus road tripes regény, amire számítanak, hiszen itt csak a könyv utolsó harmadában van az utazás, de ez engem egyáltalán nem zavart, sőt szerintem ez így volt tökéletes. Egy valamit rontottam el, hogy először a Kick Push-t olvastam, mert nem tudtam, hogy a két regény összefügg. Így viszont sajnos tudtam az egész történetet, tudtam Chloe titkát és azt is, hogy mi áll a „The Road” hátterében. Viszont ha mondhatom, minden rosszban valami jó, hiszen így tudtam a befejezést is. Nagyon tetszett az egész történet és nagyon megkedveltem a szereplőket.

Blake és Chloe egy véletlen folytán futnak egymásba (szó szerint) egy éjszaka a parkban. Ezután valahogy együtt ragadnak, és az egész éjszakát együtt töltik beszélgetésbe merülve. Mikor beköszönt a reggel, elválnak útjaik és nem tudják, hogy fogják-e még látni egymást. Blake nem tudja kiverni a fejéből a lányt, így mikor meglátja a suliban, teljesen odáig van az örömtől, de kiderül, hogy a Chloe azon kívül, hogy álnevet adott meg Blaknek, megkéri a fiút, hogy a suliban ne is vegyen róla tudomást. Blake és Chloe nem is különbözhetnének jobban egymástól. Blake a kosárlabda sztárja, a legnépszerűbb diák, sok baráttal, Chloe pedig az egész életét arra tette fel, hogy láthatatlan legyen, hogy ne legyenek kapcsolatai, ne legyenek barátai és az érettségi után egyetlen célja van a „The Road”, ami során csak elindul térkép és úticélok nélkül. Chloenak megvannak az indokai, de Blake mégis megpróbál beférkőzni a lány által húzott falak mögé.

Nagyon tetszett ez a könyv és nagyon aranyos volt, ugyanakkor úgy érzem, bőven akadt mondanivalója is. Most, hogy szinte már minden Jay McLean könyvet magam mögött tudhatok, határozottan mondhatom, hogy ebben voltak a legcukormázasabb jelenetek, de azt hiszem nagyon kellettek ahhoz, hogy a sok szomorúság mellett is megmaradjon a könyv szívmelengető, aranyos hangulata. Nagyon tetszettek Josh jelenetei, így nem is csodálom, hogy külön könyvet kapott. Sokan panaszkodnak, hogy klisés ez a könyv, de szerintem ez egyáltalán nem igaz. (Egyetlen jelenetet kivéve, amit már kb. 50 másik könyvben elsütöttek. :)) Nagyon tetszettek a mágnesek, a „piros betűs levelek” és az összes karakter, mind a főszereplők, mind a mellékszereplők. Határozottan tetszett, úgyhogy mindenképpen ajánlom! :)

#Turnsomeone'sworldred

2 hozzászólás
Szami81>!
Jay McLean: Where the Road Takes Me

You can run, you can hide, you can choose not to see, but where the road takes you will always lead to me.

Az alaptortenet tetszett es voltak benne nagyon szep gondolatok, de volt nehany problemam a konyvvel.
– Nem ereztem a kemiat a fohosok kozott. Egyaltalan. Kicsit sem.
– Logikatlan volt Chloe osszes megmozdulasa. spoiler
– Volt nehany hatasvadasz amcsifilmes momentum, ami nem tetszett. spoiler
A Kick push sokkal jobban tetszett.

Lady_E>!
Jay McLean: Where the Road Takes Me

Jay McLean fantasztikus írónő! A Kick Push volt az első olvasmányom tőle és egyből beleszerettem a stílusába, a karaktereibe, úgyhogy most nagyon örültem, hogy egy kicsit visszakaptam őket.
Chloe és Blake mindketten nagyon szerethetőek, megérdemlik a boldogságot, így jó volt az ő történetüket is elolvasni. Pont ez kellett most a lelkemnek.

CsepAdri>!
Jay McLean: Where the Road Takes Me

Mindennapi témát (betegséget) dolgoz fel az írónő, azt amelyikkel mindenki találkozik az élete valamely pontján vagy szemtől szemben vagy egy családtag vagy egy barát révén.
Egy pontig értettem, h Chloe miért nem engedi magához közel az embereket, de teljesen egyetértettem Clayton véleményével, ha nem tudja biztosra vagy ha mégis akkor is lehet teljes életet élni és nem kell mindenkit karnyújtásnyi távolságban tartani. Blake kitartását pedig csodáltam, főleg az utolsó pillanatokban mikor Chloe megint vagy még mindig ott tartott, h nem akar teher lenni.
A piros és a fekete betűs napok és a hűtőmágnesek ötletét pedig imádtam.

Monday>!
Jay McLean: Where the Road Takes Me

Rajta volt a listámon, de megláttam, hogy @pveronika (bocsi a kukacolásért) olvassa és akkor tudtam, hogy bele kell húznom, de előbb befejezte. :D
Ajj, naaagyon édes és romantikus és minden tiszta cukor volt. Viszont nem zavart. Csak miután befejeztem és összegeztem magamban, felitattam a könnyeimet és akkor úgy hát be kell látni, hogy tényleg nagyon csöpögős.
Blake igazi könyves álompasi, valószínű, hogy én a falra másznék tőle, de Chloe-nak rá volt szüksége. Chloe-t is bírtam, érthetőek voltak az okai, a terve különösen tetszett. Nagyon nevettem azon a jeleneten amikor Josh… :D
És tényleg elsírtam magam, hát milyen már ez?

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

CsepAdri>!

"Dude, you’re like superman.”
“Does that make you my kryptonite?”
She smiled then, and raised her nose in the air. With a gleam in her eyes, she said, “Maybe."
And that was when it happened.
Something changed.
A switch.
It felt like someone had taken away the gray dullness behind my eyes and splashed color into them.
Like I was seeing things in a different light, from a different life.
I swallowed, too nervous to speak.
Maybe she was my kryptonite.

1 hozzászólás
CsepAdri>!

“You know what I’ve always wanted? What I never let myself dream?” I said against his lips.
“What?” he whispered.
“To meet a guy that wanted to kiss me. Not because it would lead to sex, but because he felt like he would die if he couldn’t. I want to fall asleep, kissing someone, and for that kiss to be enough, to be everything. Just kiss. Sometimes when I’m with you, that’s all I want. I want to kiss you like my life depends on it.” My voice cracked, but I kept going. “If I could dream the same dream a million times over, it would be you—you would be my last kiss, my last breath.”
“Chloe,” he sighed.
And then he kissed me.
He kissed me with everything he had.
Every piece of him.
Like his life depended on it.

Szami81>!

“You’re like . . . a celebrity!”

The notion was so crazy it made me laugh. “I’m not a celebrity!”

“You are so!” She nodded frantically. “A sports celebrity!” Her hands covered the squeal that escaped her. “Oh my God.” She pushed open her door and stepped out of the car. “I’ve kidnapped a sports celebrity! I’m going to hell. Or worse. Jail.” She was pacing and rambling. “I’m going to sports jail. Where all the sports fans are going to throw rocks at the girl who stole their sports-celebrity-hero-god.”

pveronika>!

Love me when I least deserve it, because that is when I need it the most.
He tensed when he read my magnet aloud. Then he placed his magnet right next to mine.
“Ready?” he asked.
“Yeah, babe. I’m ready.” I took one more look at his magnet before picking up my bag and
walking out of the room.
You can run, you can hide, you can choose not to see, but where the road takes you will always lead to me.

pveronika>!

A smile that turned my world red.
It had never really made sense when he’d explained it in the past, but I finally got it.
Blake Hunter—he was my red-letter day.

pveronika>!

“Chloe. Are we doing this? Making plans? You’re making plans?”
She nodded.
“With me? You’re making plans with me?”
She nodded again. And she must have seen the elation on my face, because she smiled.
“Are you sure?”
“Yes, Blake, I’m sure.”
“Best red-letter day in the history of the world.”

pveronika>!

Think a little less, live a little more.
“Ha!” he said. “I like that one.”
“Me, too.” I smiled.
He picked up his blank magnet and scribbled on it. Today will live forever in the memory of tomorrow.
“I love that. Where’s it from?” I looked up at him.
He shrugged and kissed my forehead.
“One of my mom’s books.”
“You read her books?” I asked.
“Every single one.”

pveronika>!

She held my face in her hands and kissed me with her tear-stained lips. “You, Blake Hunter, are my unexpectedly phenomenal.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Kylie Scott: Lead
Liane Moriarty: Big Little Lies
Liane Moriarty: Nine Perfect Strangers
Sally Thorne: The Hating Game
Liane Moriarty: What Alice Forgot
Sally Thorne: Second First Impressions
Anita Hughes: Rome in Love
Anita Hughes: Christmas in London
Rebecca Raisin: The Little Perfume Shop off the Champs-Élysées
Rebecca Raisin: The Bookshop on the Corner