Azon ritka pillanatok egyike van, mikor magam is meglepődök a saját értékelésemen. :) Ennek egyszerűen az az oka, mert először picit nehéz volt megbarátkoznom a könyv stílusával. (Igazából nem tudnám megmondani, hogy ennek mi volt az oka, az is lehet, hogy azért éreztem gyengébbnek, mert előtte pont egy Mia Sheridan könyvet olvastam. :)) De jó volt! Tényleg! Ez gyakorlatilag egy drámaibb háttérrel megírt Jessica Park: Flat-Out-Love. Néhol szomorú volt, néhol vicces, a karakterek pedig nagyon szerethetőek és egészen aranyosra sikerültek. Egyetlen hibája annyi volt, hogy nem volt túl hihető, de hát egy YA/NA könyvnél még ez is belefér.
A történet főszereplője Mikayla, aki közvetlenül a végzős bálja előtt, az étteremben kapja rajta a barátját a legjobb barátnőjével. Szegény ott sír a szép ruhájában az étterem folyosóján mikor befut Jake, a dögös, ausztrál akcentusos baseballsztár (ki más? :D) és mint a herceg a fehér lovon, szárnyai alá veszi a lányt. Igaz, hogy nem ismerik egymást, de a srác a barátaival együtt szintén a saját iskolájuk bálja előtti vacsorán vannak, így Jake meghívja Mikaylat a saját báljára, hogy kicsit felvidítsa a lányt. Jake barátai egyből megkedvelik Kayla-t és összességében egy elég vicces estét hoznak össze, amibe beépítenek egy balhét is, amelynek az újonnan ex-é vált fiú autója esik áldozatául.
A vidám este azonban hajnalban drámai fordulatot vesz és könnyóceánba fullad. (Igyekszem nem spoilerezni.) Mikayla-nak találnia kell egy helyet, ahol maradhat és Jake felajánlja, hogy aludhat náluk. Mivel nincs hová mennie, Jake családja végül véglegesen befogadja a lányt.
Jake és Mikayla között természetesen első pillanattól kezdve meg van a szikra és ez is egy tipikusan a YA könyvekben fellehető „insta-szerelem”-típusú történet. Nekem pontosan ezzel volt a legnagyobb problémám. Szerintem azokat az eseményeket követően, amelyeket Mikayla átélt,- kezdve azzal, hogy egyik pillanatról a másikra elvesztette nem csak a négy éve tartó kapcsolatát a fiújával, hanem a gyerekkori barátnőjét is, és a többi szomorú eseményről nem is beszélve-, egyszerűen nem hiszem, hogy a valóságban pont egy dögös baseballsztár járna bárki fejében is, bár tény és való, hogy nem rossz figyelemelterelés… ;) Igazából örültem neki, hogy nem egy szomorú, depresszív történet sült ki ebből a könyvből, mert egy másik aspektusból, tízből kilencszer ez történt volna. Helyette egy aranyos történetet kaptunk, szerethető karakterekkel és sok-sok szexuális feszültséggel (maradjunk annyiban, hogy elég sokára tértek a lényegre.) Összességében attól eltekintve, hogy a való életben nem hiszem, hogy „ilyen könnyen” túl lehetne lépni azon, hogy a teljes világod a feje tetejére áll, nagyon jó kis történet volt ez.
*Ps: Valóban igaz, hogy az írásmód nem nyűgözött le a könyv elején, de teljes mértékben éreztem a fejlődést az írónő stílusában már ezen kötet alatt is, és meg kell hogy mondjam, hogy a többi kötettel együtt ez lett az egyik kedvenc New Adult sorozatom!
Ez volt az írónő első regénye és ilyen szempontból teljes mértékben megállja a helyét (talán egy picit ezért is voltam vajszívűbb a csillagozásnál)! Úgyhogy mindenkit biztatok, akinek esetleg ez kevésbé tetszett, hogy a negyedik részig (lassan az ötödikig) meg se álljon! :)*