Lucas (Preston Brothers 1.) 5 csillagozás

Jay McLean: Lucas

In a sprint, every millisecond counts.
When you’re waiting for love, those milliseconds can feel like eons.

High school senior Lucas Preston has it all: star of the track team, a scholarship waiting for him, an apartment to himself and a revolving door of girlfriends. He also has an older sister, five younger brothers and a father who relies on him to make sure those brothers don’t kill each other.
His saving grace? Lois “Laney” Sanders, a girl he started to fall in like with when he was just eleven.
A girl who became his best friend, his confidant, his courage.

It took only sixteen clicks and eight seconds for Lucas to realize that his like for Laney had turned into love.
Eight life-changing seconds.
It’s also the exact length of time it took to lose her.

>!
CreateSpace, Washington, 2016
374 oldal · ASIN: B01M09N9BG

Kedvencelte 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Jay McLean: Lucas

*An Advanced Reader copy was generously provided by the author in exchange for an honest review.*

“Because maybe, you’re gonna be the one who saves me… and after all, you’re my wonderwall…” ~Oasis

A Jay McLean könyveknek talán az a legnagyobb varázsa, hogy egyik pillanatban képesek megolvasztani a szívedet, míg a másikban kitépni azt, csupán egy tátongó sebet hagyva maguk után. Ez a hihetetlen kontraszt, a fájdalom és a boldogság egyensúlya az, ami miatt mindig úgy érezem, ha leteszek a Jay McLean könyvet, mintha egy nagyon hosszú döcögős utazás után érnék haza a meleg otthonomba.

Lucas Lucy legidősebb öccse, akit a More Than Forever során ismerhettünk meg, és már alig vártam, hogy egy kicsit újra visszautazhassak a More Than sorozat világába, a Preston család otthonába, a Mayhem-ek helyszínére.

Lucas Preston és Lois ”Lane” Sanders még csak tizenegy éves voltak, amikor először találkoztak. Laney és édesapja, -aki a Preston kivitelező cégnél vállalt munkát-, ekkor költözött a városba, hátrahagyva addigi életüket és Laney anyját. Laney egyből megtalálja a közös hangot a Superman pólós, szemüveges, eszméletlenül aranyos kisfiúval, és gyors barátság alakul ki közöttük, amely örök köteléket fon kettejük között. Innentől kezdve ők egymás Clark Kent-je és Lois „Lane”-je. :)

Évekkel később, a 18 éves koruk kapujában azonban a legjobb barátok egyszer csak olyan szituációban találják magukat, ami talán örökre elválasztja őket.

Nem fogok hazudni volt olyan része a könyvnek, amikor egyszerűen utáltam. Mikor szerettem volna bemászni a könyv oldalaira és megrázni a szereplőket, hogy térjenek már észhez. Mikor keseregve írtam a lányoknak, hogy utálom-utálom-utálom ami a könyvben történik, pedig eddig kedvenc volt. Merthogy akárcsak a More Than Forever-nél itt is hatalmas szívfájdalmam volt a szerelmi háromszög. Nagyon kevés olyan dolog van, ami 3 keresztesnek számít nálam egy könyvnél, de a szerelmi háromszög egyértelműen egy közülük. DE aztán olyat hozott ki az írónő ebből a szálból, hogy még most is keresem az állam és fájlalom a szívemet.

Nagyon megkedveltem a szereplőket és Jay ismét egy olyan karaktert formált meg Lucas személyében aki beállhat a tökéletes book boyfriend-ek sorába. A könyv nagyon fontos témákat érint és tényleg fájt szívem a szereplőkért. És Jay megint nagyot alkotott. A könyv egyik visszatérő mondata az, hogy a „Jó a nagyszerű ellensége”. És ez a könyv nemcsak nagyszerű, de tökéletes volt. ♥

http://veronikasreaderfeeder.com/jay-mclean-lucas-a-pre…

4 hozzászólás
>!
CsepAdri 
Jay McLean: Lucas

Mindig tanulunk…
Szeretem Jay könyveit, szeretem a More Than világot. Szerettem Lucas-t és Laney-t. Tetszett, h nem egyszerű témához nyúlt ezzel a könyvvel. Bár a prológus és ahogy az események alakultak, azért éreztem, h mi fog történni, de az odavezető út volt a lényeg: Laney és Lucas döntései és érzései.

1 hozzászólás
>!
Monday
Jay McLean: Lucas

Nem hivatalosan már túlléptem, de hivatalosan ez a 150. könyvem idén és elég boldog vagyok, hogy véletlenül ez lett az.
Annyira jólesett most ez a könyv, jó volt ismerős szerzőtől olvasni, otthonos. :)
Kiszámítható, cukros, a vége szemforgatós, de mindezek ellenére nekem tetszett. Imádtam Lachlant, sokat nevettem. Várom a következő könyvet, nagyon. :)
Kicsit morcos vagyok, hogy belekezdett ebbe a sorozatba, a Combative az úgy elfelejtve?

1 hozzászólás
>!
Dorczy
Jay McLean: Lucas

Úgy vagyok kissé csalódott, hogy mégsem vagyok az. Hogy lehet ez?
A fülszöveg alapján vártam valamit, valami komoly, drámai, YA-nál megszokott tragikus történetet, és erre felkészülve kezdtem neki a könyvnek. De szerencsére nem csak ezt kaptam.
Hanem egy nagyon szépen felépített, kerek történetet, ami életszerű volt. Spoilermentesen nehéz írnom róla, hiszen annyi minden történik, és minden mindennel kapcsolatban van.
A könyv felépítése, a múlt és a jelen váltakozása, a nézőpontok váltakozása mind-mind olyan, ami miatt imádtam a könyvet. Külön öröm, hogy Lucas szemszögéből sokkal többször követhetjük az eseményeket.
Természetesen hibája is van: az olvasó számára nyilvánvaló vonzalom Lucas és Lane között bosszantó, a nyűglődésük viszont, mire végre eljutnak az első igazi randiig bőven kárpótol.
Komoly témák tömkelege jelenik meg úgy, hogy nem lesz tőle sok(k) a könyv, nekem a vége kicsit szirupos, de mindennel együtt, belefér. És remélem minden Preston tesó megkapja a saját könyvét.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
pveronika

We love hard, love fierce, and love right. And we’re learning, Luke. Always learning.

>!
pveronika

Love doesn’t die just because one heart stops beating.
When you love someone, you have the same heartbeat and it’s still there, just not as strong.

>!
pveronika

I told her dancing was lame. She shook her head. “One day, Lucas, you're going to fall in love with a girl, like your father fell in love with me, and you'll understand.”
“Understand what?” I asked.
„That it’s not about the dance. It’s about moving, as one, with a person whose heart beats to the same rhythm as yours. It’s about love, about life.

>!
pveronika

“Good is the enemy of great, Lucas. I want to be great.”

>!
pveronika

We need each other. Like air in our lungs. Like life in our blood.

>!
pveronika

“I don’t know what I would’ve done without you.” He kept his hand on mine, the other wiping at my unjustified tears. “My Lois Lane.”
I hugged him so hard I swear I pushed all the air from his lungs. “My Clark Kent.”

>!
pveronika

“Who’s your favorite ninja turtle?” I ask her.
When Laney had asked me the same question, I told her it was Raphael. Then she had asked why, and I’d said that I think, deep down, I wanted to be him. He was the bad boy, the black sheep of the brotherhood. Laney had laughed, said that Logan was more suitable to be Raph. I’d agreed, but I hadn’t said that I was most like him. I’d said I wanted to be him. Some days I wanted to not care about anything, to not have the responsibility of being the oldest brother weighing on my shoulders.
“You’re more like Leonardo. The leader. The one they all look to for help,” she’d said.
(…)
12:48 and a text comes through on Leo’s phone: Raphael was a rebel. Some even called him a lost cause. But you’re not lost, Lucas. In fact, most days I fear you’re still the center of my universe.


A sorozat következő kötete

Preston Brothers sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Colleen Hoover: It Ends with Us
Colleen Hoover: Losing Hope
Kim Holden: Bright Side (angol)
Heidi McLaughlin: My Unexpected Forever
Brittainy C. Cherry: Art & Soul
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never