Jay McLean az egyik kedvenc szerzőm, így hihetetlenül nagy öröm számomra, hogy végre-végre a magyar olvasókhoz is eljuthatnak történetei. Josh, Tommy és Becca története különösen közel áll a szívemhez, és most négy évvel azután, hogy eredetileg olvastam a könyvet, ismét elrabolt egy darabot a szívemből.
Josh 17 évesen, profi gördeszkás karrierjének kapujában válik apává, és miután a szülei kiteszik otthonról és a barátnője egy éjszaka eltűnik a Föld színéről, ott találja magát egyedül, pénz és fedél nélkül egy pár hónapos csecsemővel. A helyzet teljesen kilátástalannak tűnik, amikor is a segítéség egy nem várt helyről érkezik, egy idős, hawaii származású hölgy, Chazarae személyében, aki befogadja a fiút.
Három évvel később Josh még mindig Chazarae garázsa felett lakik, de közben lassan sikerült megtalálnia a lába alatt a talajt, és hatalmas szeretetben neveli Tommy-t. Egy nap Chazarae egy lánnyal tér haza, aki mint kiderül, az unokája, Becca.
Becca egy furcsa lány, aki nem beszél, nem szereti ha megérintik, és szinte soha nem hagyja el a szobáját, de ahogy telnek a hónapok, szépen lassan mégis sikerül megtalálnia a közös hangot először a kis ártatlan, édes Tommy-val, akinek egyszerűen nem lehet nemet mondani, majd később Josh-al is, aki tégláról téglára bontogatja le a falat, amit a lány gondosan maga köré húzott.
Érdekes módon kicsit más élmény volt másodjára olvasni ezt a könyvet. Visszaolvasva az előző értékelésemet, abban azt írtam, hogy Becca egy nehezen megkedvelhető karakter, ami talán igaz is, de úgy, hogy már előre tudtam, hogy mi történt vele, illetve olvastam a [[https://moly.hu/konyvek/jay-mclean-coast|második részt]], amiben igazán kibontakozik a karaktere, teljesen másképp láttam őt és az egész történetet, hiszen már eleve helye volt a szívemben.
Tommy most is levett a lábamról, imádtam minden jelenetet, amiben szerepelt. Josh szüleire rettenetesen haragudtam, őszintén nem tudom megérteni az ilyen szülőket, ellenben Chazarae kiemelkedő karaktere igazi fényt tudott csempészni a történetbe. Továbbra is kiemelkedőnek tartom, ahogy az írónő bemutatta a szülőség aspektusait, és azt, hogy milyen szépen megfestett volt a kontraszt Josh apasága és az ő vagy akár Becca családja között. Zseniális volt. A deszkás szálat és Josh-t is imádtam, és továbbra is ő az egyik kedvenc book boyfriend-em.
Idő közben lehetőségem volt elolvasni ennek a könyvnek a Where the Road Takes Me című előzménykötetét is, ami Josh legjobb barátairól, Hunter-ről és Chloe-ról szól. Bár nem volt tökéletes, de az a könyv is nagyon tetszett!
Ez egy olyan történet, ami hol mosolyra fakasztja az embert, hol kitép egy darabot a szívéből. Én nagyon szeretem, és úgy tűnik, hogy bármilyen nyelven is veszem a kezembe, újra és újra kedvencet avatok vele. Őszintén ajánlom!