Kick ​Push – Lebegés (Lebegés 1.) 350 csillagozás

Jay McLean: Kick Push – Lebegés

A ​deszkázásban van egy utánozhatatlan pillanat. Egyetlen másodpercig tart az egész. Ha jó vagy, kettőig. Ha nagyon jó, háromig. A pillanat, amikor a levegőben vagy, a deszka valahol alattad, körülötted pedig semmi más, csak a lendület szele. A lebegés.

Tizenhat éves énem úgy gondolta, ez a legjobb érzés a világon. Aztán tizenhét évesen született egy kisfiam. És onnantól minden pillanat utánozhatatlanná vált. Még az a fájdalmas pillanat is, amikor az anyja elhagyott minket.

Tizenhét éves. Egyedülálló. Apa.

Ez lett az életem. Mégis valahogy mindennap megtaláltam a lebegés érzését; vagy legalábbis elhitettem magammal. De hazudtam – magamnak és a környezetemnek is.

Mindaddig, amíg fel nem bukkant ő: kreol bőr, hollófekete haj, smaragdszínű szemek.

Tudod, mi a szívás abban, ha a levegőben vagy? Valahogy le is kell jönni onnan. Van, hogy sikerül a trükk és a deszkára érkezel. Aztán ellököd magad és gurulsz tovább. De van, hogy elbuksz. Méghozzá… (tovább)

Jay McLean: Kick Push

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635612062 · Fordította: Pulai Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635612079 · Fordította: Pulai Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576433 · Fordította: Pulai Veronika

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Joshua Warden · Thomas Joshua Christian (Tommy) · Rebecca Owens (Becca) · Blake Hunter · Chloe Hunter · Henry Warden · Natalie Christian


Kedvencelte 37

Most olvassa 10

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 130

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Nem volt ez annyira rossz mint amilyennek tűnhet az elején, összeségében megállja a helyét a sztori elég durva témát is feldolgoz talán nem is egyet. Fiatal lány teherbe esik majd lelép ott hagyva a gyereket a fiatal apukának ( aki amúgy feladja mindenét a gyerek miatt) akit mindenki utcára dob mert senki nem tud és nem is akar neki segíteni, majd miután szerencséje lesz és stabil helyet és állást talál magának végre helyre jön az élete. Van egy fiatal lány aki mentális és fizikai bántalmazásban kényszerül felnőni. Nem egy szokásos love sztori de ha túl jut az olvasó azon hogy egyik pillanatról a másikra szerelmesek lesznek akkor egy alapból élvezhető olvasmány. Voltak részek amik idegesítettek de ez nem volt számottevő.

Pati28 P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

”-Van olyan áldozat, ami fontosabb valaminek a szereteténél. És van olyan szeretet, ami fontosabb bármilyen áldozatnál.”

A Gurulás olvasása előtt szerettem volna feleleveníteni az első részben történteket, hiszen már két év is eltelt, mióta olvastam azt.

Sajnos második nekifutásra sem tudott magával ragadni a könyv szelleme, nekem kicsit sok volt mindaz a szomorú és rossz dolog, amin Joshnak és Becca-nak keresztül kellett mennie.

Josh tizenhét éves kora ellenére kénytelen feladni álmait, hogy szülőként mindent megadhasson gyermekének. Az egyedül maradt fiú napról napra lavírozik, vállát nyomják az élet súlyai, mígnem egy angyal segítő kezet nyújt neki. – Kisfia, Tommy nagyon cuki karakter, imádom a stílusát és azokat a jeleneteket, amikben ő is feltűnik. – Úgy néz ki, sikerül egyenesbe jönniük, mígnem egy napon megismerik Chaz smaragdszemű unokáját, Becca-t.
A lány traumákkal teletűzdelt múltja próbál folyamatosan a felszínre törni, hogy akadályokat és nehézségeket gördítsen az útjukba.
A befejezésre pedig emlékszem, hogy korábban is sokkolt, de kicsit “érettebb fejjel” sem repestem az örömtől tőle.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Megérdemli a történet az öt csillagot, a téma, a kidolgozás és a szereplők miatt is, de.
Úgy érzem ez az érzelmi hullámvasút már nem az én világom. Igen, be kell vallanom, öreg vagyok én már ehhez :)
Josh és Tommy nagyon édesek voltak együtt, minden elismerésem Joshé, aki mindent feladott 16 évesen, hogy jó apuka lehessen. De Natalie után Becca nem volt a legjobb választás. Egy összetört szívű fiú mellé egy megtört lányt odarakni csak még több drámát jelent. A szülőkre pedig haragudtam. Szívtelen dolog volt hátatfordítani a gyermeküknek. Még szerencse, hogy Josh és Tommy kapott egy mentőangyalt az idős Chezarea személyében.

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Gyönyörű. Fájdalmas. Felejthetetlen! Öt fényesen ragyogó csillagot kap és repül a kedvenceim közé. Elég nehéz szavakkal kifejezni, hogy mennyire szerettem. Magával ragadott, elvarázsolt és összetört. ♥
Jay McLean tavaly, a Heartache című duológiával lopta be magát a szívembe. Josh, Becca és Tommy történetét legalább annyira imádtam, ha nem jobban! Csupán pár oldal után megszakadt a szívem és potyogtak a könnyeim. Haragudtam mindenkire, aki hátat fordított a fiatal apukának! Beccán már a feltűnése percében éreztem, hogy rengeteg fájdalmat cipel a vállán. Egyedül Tommy tudott rendszeresen felvidítani, meg tudtam volna zabálni. A könyv nagy erőssége volt még, hogy a szerelmi szál mellett, sok szép gondolatot megfogalmazott az igaz barátságról, az apaság nehézségeiről és örömeiről, valamint a megbocsátás fontosságáról. Zokogva tettem le a könyvet. Sajnos nincs türelmem várni a kiadóra, angolul fogom folytatni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576433 · Fordította: Pulai Veronika
8 hozzászólás
pveronika>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Jay McLean az egyik kedvenc szerzőm, így hihetetlenül nagy öröm számomra, hogy végre-végre a magyar olvasókhoz is eljuthatnak történetei. Josh, Tommy és Becca története különösen közel áll a szívemhez, és most négy évvel azután, hogy eredetileg olvastam a könyvet, ismét elrabolt egy darabot a szívemből.

Josh 17 évesen, profi gördeszkás karrierjének kapujában válik apává, és miután a szülei kiteszik otthonról és a barátnője egy éjszaka eltűnik a Föld színéről, ott találja magát egyedül, pénz és fedél nélkül egy pár hónapos csecsemővel. A helyzet teljesen kilátástalannak tűnik, amikor is a segítéség egy nem várt helyről érkezik, egy idős, hawaii származású hölgy, Chazarae személyében, aki befogadja a fiút.

Három évvel később Josh még mindig Chazarae garázsa felett lakik, de közben lassan sikerült megtalálnia a lába alatt a talajt, és hatalmas szeretetben neveli Tommy-t. Egy nap Chazarae egy lánnyal tér haza, aki mint kiderül, az unokája, Becca.

Becca egy furcsa lány, aki nem beszél, nem szereti ha megérintik, és szinte soha nem hagyja el a szobáját, de ahogy telnek a hónapok, szépen lassan mégis sikerül megtalálnia a közös hangot először a kis ártatlan, édes Tommy-val, akinek egyszerűen nem lehet nemet mondani, majd később Josh-al is, aki tégláról téglára bontogatja le a falat, amit a lány gondosan maga köré húzott.

Érdekes módon kicsit más élmény volt másodjára olvasni ezt a könyvet. Visszaolvasva az előző értékelésemet, abban azt írtam, hogy Becca egy nehezen megkedvelhető karakter, ami talán igaz is, de úgy, hogy már előre tudtam, hogy mi történt vele, illetve olvastam a [[https://moly.hu/konyvek/jay-mclean-coast|második részt]], amiben igazán kibontakozik a karaktere, teljesen másképp láttam őt és az egész történetet, hiszen már eleve helye volt a szívemben.

Tommy most is levett a lábamról, imádtam minden jelenetet, amiben szerepelt. Josh szüleire rettenetesen haragudtam, őszintén nem tudom megérteni az ilyen szülőket, ellenben Chazarae kiemelkedő karaktere igazi fényt tudott csempészni a történetbe. Továbbra is kiemelkedőnek tartom, ahogy az írónő bemutatta a szülőség aspektusait, és azt, hogy milyen szépen megfestett volt a kontraszt Josh apasága és az ő vagy akár Becca családja között. Zseniális volt. A deszkás szálat és Josh-t is imádtam, és továbbra is ő az egyik kedvenc book boyfriend-em.

Idő közben lehetőségem volt elolvasni ennek a könyvnek a Where the Road Takes Me című előzménykötetét is, ami Josh legjobb barátairól, Hunter-ről és Chloe-ról szól. Bár nem volt tökéletes, de az a könyv is nagyon tetszett!

Ez egy olyan történet, ami hol mosolyra fakasztja az embert, hol kitép egy darabot a szívéből. Én nagyon szeretem, és úgy tűnik, hogy bármilyen nyelven is veszem a kezembe, újra és újra kedvencet avatok vele. Őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jay-mclean-kick-%e2%80…

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Ez aztán egy ízig-vérig igazi new adult könyv. Úgy érzem, mintha már nagyon régóta nem olvastam volna hasonló történetet, és ezért is imádtam ennyire. Egyszerre gyönyörű és fájdalmas. Mindjárt az eleje egy nehéz dologgal nyit, és később is érezni egyfajta szomorú hangulatot olvasás közben. Viszont mivel tele van cuki és aranyos részekkel is, így szerencsére nem csak a csüggedtség, a depresszió lengi be az egészet.
Nagyon tetszett, hogy Tommy volt a cuki ellenpólus, aki képes volt mindig vidámságot vinni a mindennapokba <3 Josh előtt le a kalappal, hogy mennyit gürizett, mennyi nehézséget, igazságtalanságot kellett elviselni 3 év alatt, ő mégse adta fel és harcolt tovább a fia boldogságáért. Megolvadt tőle a szívem, az biztos!
Becca nagyija, Chaz, egy igazi angyal, aki pont jókor lépett be Josh életébe, valamint az unokáját is felkarolta. Olyan szép (megtört) családot alakítottak ki. És nem csak ők hárman, hanem Josh barátai és családja is. Nagyon tetszett, hogy mennyit segítenek egymásnak. Persze mivel se Becca, se pedig Josh messze nem tökéletesek, így egy csomó hülyeséget követtek el. Josh nagyon sokszor megbántotta a lányt, viszont ő maga is annyia szenvedett belül… Legszívesebben már én is sírtam volna, főleg mikor megtudtuk mi minden történt Beccával.
Josh gördeszkázás iránti szenvedélye annyira szuperül lett leírva. Úgy éreztem, mintha én is átéltem volna vele a pillanatot, amikor teljesen beleszerett.
Nagyon várom, hogy mit hoz nekünk a folytatás. Én személy szerint egy totális cukormázas boldog, boldog végben reménykedem :))

Iloonka>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Valamiért sokkal többet vártam a könyvtől, mivel jó értékeléseket olvastam róla, de valamiért azt a képzeletbeli lécet nem tudta megugrani, amire számítottam.

Josh mindössze 17 évesen válik egyedülálló apukává, ráadásul a szülei is kitagadják otthonról, az anya lelépett, nincs hová mennie, egy babával meg végképp nem tud mit kezdeni. Mikor már végképp feladná, akkor jelenik meg az életébe egy hawaii-i nő, akinek az unokája felbukkanása még nagyobb port kavar.

Igazából nem lett volna rossz, ha nem lettek volna felesleges drámák. Illetve túl kiszámítható volt az egész történet. Ezek miatt olyan érzéseim voltak, mintha már olvastam volna ezt a könyvet. És hát tudjuk ,a Rubin pöttyös könyvek nagy százaléka meghánytorgatott fiatalok sorsáról szól, amibe nincs is probléma, szeretem is, hogy komoly témákat dolgoznak fel ezek a könyvek. Viszont mivel már több rubin pöttyös könyvet is ovlastam ,így váltig állítom, olvastam már ettől jobbat is, és a korábban emlegetett drámázások nem az én terepem. Josht ráadásul nehezen tudtam megkedvelni, a személyisége kissé távol áll tőlem. Kétségtelen, hogy egy nagyszerű apa válik belőle, ezt nem akarom tőle elvenni. De azért na, a srácnak kell még hova javulnia a 2. kötetben. Becca is kissé idegen volt számorma, de megkedveltem, akit meg végérvényesen a szívembe zártam, az Tommy. Tudom, a gyerek karaktereket könnyű megszeretni, de őszintén, nálam benne van a top 3 kedvenc kisgyerek között.

A folytatását mindenképp fogom olvasni, még ha a várakozásaimat nem sikerült felülmúlnia, de elég kíváncsiságot ébresztett bennem a könyv ,hogy folytassam.

Ferger_Jolcsi P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

@Smurfettereads ajánlására álltam neki ennek a kötetnek, annyira tetszett neki, hogy szinte azonnal meg is vettem, hogy én is minél előbb olvashassam. Szerencsére nem kellett csalódnom a kötetben, számomra is letehetetlen, varázslatos olvasmány volt. Nem egy könnyed romantikus kötet, mint ahogyan arra elsőre számítana az ember (legalábbis én arra számítottam), tele van mély fájdalmakkal, veszteségekkel. Életszerű jelenetekkel és komoly, megoldhatatlannak tűnő akadályokkal van tele, amikkel Joshua-nak és Becca-nak elég nehéz megbirkóznia, mégis próbálnak helyt állni. spoiler Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz majd a folytatásban, úgyhogy minél előbb olvasni fogom majd azt a részt is. Ez a nyitó kötet az idei évem egyik legjobb olvasmánya lett.

Bővebben: link

2 hozzászólás
ap358 P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

A fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet, és meglepődtem, mert minden hibája ellenére nekem tetszett a történet. Hosszasan sorolhatnám, mennyi kiakasztó gond van a karakterekkel, a reakcióikkal vagy a cselekménnyel, összességében mégis volt egy bája, és számomra pont a szélsőséges viselkedés adta a könyv szépségét. Azt hiszem, pont jókor talált meg a könyv.
Valahol a VP és az RP határán ingázik a történet.
Becca és Josh már nem középiskolások, de mind a kettejük életét olyan traumák és döntések befolyásolták, ami által életük ezen szakasza nem tudott kiteljesedni. Ennek köszönhetően Josh hiába nőtt fel az apasághoz és a munkához, szerelem és kapcsolatok terén megrekedt, akárcsak Becca. Kamaszos hévvel és lendülettel élték meg a köztük lévő vonzalmat. Becca titokzatossága túlcsordult, és Josh türelmes volt, de elérkezett egy pont, amikor már úgy érezte, tudnia kell a dolgokról. Becca zárkózottsága is érthető, mégis idegesített. Konfliktusokat szül, és Joshnál is elszakad a cérna, és egy ilyen korú fiútól vagy magatehetetlenséget, vagy tombolást várnék, és ő hozta ezt.
Pozitívum még, hogy a könyv hangsúlyt fektet a megbocsátásra, a családi kapcsolatok fontosságára és az önmegvalósításra is.
A karakterek és a történet is belopta magát a szívembe, és remélem, nem kell éveket várnom a folytatásra.

Ella19>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

A borítója és a fülszövege is megtetszett a könyvnek, ezért is vártam már, hogy elolvashassam. A történet egy gyors szerelembe esés, szakítás, dráma és újra egymásra találásról szól. Nekem ez most egy kicsit sok volt. Kedvtől függ, hogy éppen van-e kedvem az ilyen könyvekhez. 2 vagy 3 nap alatt olvastam el, néha untam, néha viszont tetszett. Az eleje unalmas volt, gyorsan megtörtént a szerelembe esés, úgy, hogy közben semmit sem tudtak egymásról. Egy idő után viszont felgyorsultak az események, onnantól kezdve élvezhetővé vált. A szereplők viszonylag szerethetőek voltak. Tommyt és Josht sikerült megkedvelnem, nagyon cukik voltak. Josht nagyon becsülöm azért, hogy 16 évesen mindent feladott azért, hogy felnevelje Tommyt. Chezarea pedig az ő védő- és mentőangyaluk volt. Sajnos Becca nekem nem volt szimpatikus, nem sikerült megkedvelnem.
A 4 csillagot megérdemli a könyv, a következő részeket is el fogom olvasni szerintem.


Népszerű idézetek

adelreads>!

– Van olyan áldozat, ami fontosabb valaminek a szereteténél. És van olyan szeretet, ami fontosabb bármilyen áldozatnál.

pveronika>!

Komolyan, hányszor képes az ember darabokra törni, mielőtt a darabjai olyan apróra zúzódnak, hogy már képtelenség újra összerakni?

pveronika>!

– Azt mondtad, hogy az élet olyan, mint a deszkázás. Csak próbáljam meg és rugaszkodjak el, lökjem el a deszkát a talajtól, aztán hagyjam, hadd menjen. És ha minden klappol, utána már csak gurulok.

333. oldal

pveronika>!

– Elpirultál, Joshua.
Tiszta idióta az emberi test. Pontosan tudja, hogy a zavar olyasmi, amit el kellene titkolni, erre mindent megtesz, nehogy véletlenül eltitkolhasd.

SzRéka P>!

Jó érzés lélegezni. Egyszerűen lélegezni. Mert aki félelemben éli az életét, annak maga a lélegzés is folyamatos küzdelem.

28. oldal

pveronika>!

Ha egész életedben csak színleled a boldogságot, lassan a megjátszás a részeddé lesz. Ott lesz valahol a nyugalom, a harag, a fájdalom és az elégedettség között. Pedig valójában nem más az, mint fásultság, annyi különbséggel, hogy mosolyogsz hozzá.

Pati28 P>!

A boldogság és az önzés között óriási a különbség. Válaszd a boldogságot! A többi meg szabódjon meg!

243. oldal

pveronika>!

– Figyi, Josh!
– Igen, Chloe?
Sosem fogom elfelejteni, amit akkor mond:
– A boldogság és az önzés között óriási a különbség. Válaszd a boldogságot! A többi meg szabódjon meg!

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Hunter · Joshua Warden
Fruzsiv>!

– […] Nem akarok olyan világban élni, aminek te nem vagy a része.

259. oldal, 28. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Joshua Warden · Rebecca Owens (Becca)
adelreads>!

Bármennyit. Mert, ha csak egy egészen picit osztasz meg magadból, a semminél az is ezerszer jobb.”


A sorozat következő kötete

Lebegés sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Nagy játékos
Vi Keeland: Érzéki játék
Karina Halle: A féktelen trónörökös
Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles?
Vi Keeland: Csak szex
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Emma Chase: Királyi szerető
Milly Johnson: Őszi románc
J. K. Smith: Káosz a köbön