Kick ​Push – Lebegés (Lebegés 1.) 35 csillagozás

Jay McLean: Kick Push – Lebegés

A ​deszkázásban van egy utánozhatatlan pillanat. Egyetlen másodpercig tart az egész. Ha jó vagy, kettőig. Ha nagyon jó, háromig. A pillanat, amikor a levegőben vagy, a deszka valahol alattad, körülötted pedig semmi más, csak a lendület szele. A lebegés.

Tizenhat éves énem úgy gondolta, ez a legjobb érzés a világon. Aztán tizenhét évesen született egy kisfiam. És onnantól minden pillanat utánozhatatlanná vált. Még az a fájdalmas pillanat is, amikor az anyja elhagyott minket.

Tizenhét éves. Egyedülálló. Apa.

Ez lett az életem. Mégis valahogy mindennap megtaláltam a lebegés érzését; vagy legalábbis elhitettem magammal. De hazudtam – magamnak és a környezetemnek is.

Mindaddig, amíg fel nem bukkant ő: kreol bőr, hollófekete haj, smaragdszínű szemek.

Tudod, mi a szívás abban, ha a levegőben vagy? Valahogy le is kell jönni onnan. Van, hogy sikerül a trükk és a deszkára érkezel. Aztán ellököd magad és gurulsz tovább. De van, hogy elbuksz. Méghozzá… (tovább)

Jay McLean: Kick Push

Eredeti mű

Jay McLean: Kick Push

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576433 · Fordította: Pulai Veronika

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 159

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Jay McLean az egyik kedvenc szerzőm, így hihetetlenül nagy öröm számomra, hogy végre-végre a magyar olvasókhoz is eljuthatnak történetei. Josh, Tommy és Becca története különösen közel áll a szívemhez, és most négy évvel azután, hogy eredetileg olvastam a könyvet, ismét elrabolt egy darabot a szívemből.

Josh 17 évesen, profi gördeszkás karrierjének kapujában válik apává, és miután a szülei kiteszik otthonról és a barátnője egy éjszaka eltűnik a Föld színéről, ott találja magát egyedül, pénz és fedél nélkül egy pár hónapos csecsemővel. A helyzet teljesen kilátástalannak tűnik, amikor is a segítéség egy nem várt helyről érkezik, egy idős, hawaii származású hölgy, Chazarae személyében, aki befogadja a fiút.

Három évvel később Josh még mindig Chazarae garázsa felett lakik, de közben lassan sikerült megtalálnia a lába alatt a talajt, és hatalmas szeretetben neveli Tommy-t. Egy nap Chazarae egy lánnyal tér haza, aki mint kiderül, az unokája, Becca.

Becca egy furcsa lány, aki nem beszél, nem szereti ha megérintik, és szinte soha nem hagyja el a szobáját, de ahogy telnek a hónapok, szépen lassan mégis sikerül megtalálnia a közös hangot először a kis ártatlan, édes Tommy-val, akinek egyszerűen nem lehet nemet mondani, majd később Josh-al is, aki tégláról téglára bontogatja le a falat, amit a lány gondosan maga köré húzott.

Érdekes módon kicsit más élmény volt másodjára olvasni ezt a könyvet. Visszaolvasva az előző értékelésemet, abban azt írtam, hogy Becca egy nehezen megkedvelhető karakter, ami talán igaz is, de úgy, hogy már előre tudtam, hogy mi történt vele, illetve olvastam a második részt, amiben igazán kibontakozik a karaktere, teljesen másképp láttam őt és az egész történetet, hiszen már eleve helye volt a szívemben.

Tommy most is levett a lábamról, imádtam minden jelenetet, amiben szerepelt. Josh szüleire rettenetesen haragudtam, őszintén nem tudom megérteni az ilyen szülőket, ellenben Chazarae kiemelkedő karaktere igazi fényt tudott csempészni a történetbe. Továbbra is kiemelkedőnek tartom, ahogy az írónő bemutatta a szülőség aspektusait, és azt, hogy milyen szépen megfestett volt a kontraszt Josh apasága és az ő vagy akár Becca családja között. Zseniális volt. A deszkás szálat és Josh-t is imádtam, és továbbra is ő az egyik kedvenc book boyfriend-em.

Idő közben lehetőségem volt elolvasni ennek a könyvnek a Where the Road Takes Me című előzménykötetét is, ami Josh legjobb barátairól, Hunter-ről és Chloe-ról szól. Bár nem volt tökéletes, de az a könyv is nagyon tetszett!

Ez egy olyan történet, ami hol mosolyra fakasztja az embert, hol kitép egy darabot a szívéből. Én nagyon szeretem, és úgy tűnik, hogy bármilyen nyelven is veszem a kezembe, újra és újra kedvencet avatok vele. Őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jay-mclean-kick-%e2%80…

5 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Volt már szerencsém Jay McLean-től olvasni és akkor sem kímélte az érzéseimet, így nem csoda, hogy most is okozott boldog, de megható pillanatokat is rendesen.

Ugyan nagyon élveztem Josh és Becca kapcsolatáról olvasni, de egyértelműen Tommy és Josh lopta el a show-t, ezzel együtt pedig a szívemet. A párosuk verhetetlen volt, bármilyen jelenetről is legyen szó kettejükkel, én teljesen elolvadtam.
Ám amíg ők boldogsággal töltötték meg a lelkemet, addig Becca összetörte azt, mert ez a sérült lány, aki a szépséget eddig csak lencsén keresztül látta, elkezdett rájönni, hogy az, amiről mindig is álmodott, egy nap talán valóra válhat.

Ez a könyv szól szerelembe esésről. Második esélyről. Elesésről, majd felállásról. A szülőségről. Barátságról. Deszkázásról, fotózásról. Az álmaink követéséről. Szeretetről és megbocsátásról. Imádtam minden egyes fejezetét, oldalát, szavát a történetnek. Őszintén, semmit nem változtatnék meg. Sőt, többet akarok! Több Josh-t, több Beccát és még annál is több Tommy-t! Imádtam a karaktereket, az érzéseket, tényleg mindent.
Olvassátok, faljátok, szeressétek! Mert a Lebegés egy felejthetetlen olvasmány, ami különleges helyet foglal el a szívemben.

>!
AniTiger MP
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Míg a szívemnek tetszett ez a szépen elbeszélt romantikus dráma, addig az eszem többször is kiakadt a lehetetlen reakciókon, semmiből jött hisztiken és bosszantó fordulatokon. Amennyire imádtam Josht (és Tommyt), annyira távol éreztem magamtól Beccát. Egy pontig érdekes volt a lány titokzatossága, majd mind jobban idegesített, hogy nem derült ki semmi vele kapcsolatban, pedig Josh igazán megérdemelte volna, hogy megtudja, hogy kit enged a gyermeke közelébe…
Érdekes történet, és úgy gondolom, hogy mindenképpen különleges élmény volt elolvasni. Most egyelőre várom a folytatását, ugyanis a vége annyira tetszett, hogy kíváncsi lettem!

Kedvencek: Tommy, Josh, deszkázás, fotózás, elbakizott romantikus pillanatok, Robby és Kim, Chris (a „rajongó”)

Bővebben
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/12/jay-mclea…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576433 · Fordította: Pulai Veronika
3 hozzászólás
>!
konyvmolyblog 
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

„Van olyan áldozat, ami fontosabb valaminek a szereteténél. És van olyan szeretet, ami fontosabb bármilyen áldozatnál.”

Bevallom, ez a könyv csak azért került a kezeim közé, mert barátnőim minden áron meg akarták venni – közben mégis úgy alakult, hogy csak nekem van meg egyenlőre. :'D #tipikusanvisszükegymástarosszba
Így utólag visszagondolva jól tettem, hogy megvettem, mert összességében tetszett.

Bármennyit. Mert, ha csak egy egészen picit osztasz meg magadból, a semminél az is ezerszer jobb.”

Becca nagyon kivételes személyiség, nem találkoztam még vele hasonlóval. :) Kíváncsivá tett mikor és hogyan bontakozik ki a múltjáról, de amikor megtudtam mitől is vált ilyenné kis híján elbőgtem magam. spoiler
Pszichológiai szempontból szintén nagyon érdekes háttere van, mostanában nagyon szeretem ezeket boncolgatni a fikarcnyi pszichológiai tudásommal. :D

Josh… Szerintem a 90%-unk azért dönt úgy, hogy elolvassa a könyvet, mert egyedülálló apuka. :D spoiler
Viszont néha túl soknak éreztem a kiborulásait. Persze, minenki kiakad időnként, de amit Josh művelt… Teljesen jogosan javasolta neki Natalie a pszichológust.
Meg az a huza-vona Becca-val…

Chazarae és Olivia karaktere kulcsfontosságú – főleg Becca szempontjából, hiába csak mellékszereplők. Szerintem mindenki megérdemel egy Chazarae-t és Olivia-t az életében. <3
Natalie-ról inkább szót sem ejtek spoiler

Összességében tetszett, kíváncsian várom a következő rész mit tartogat.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy csak az anyai szív érezhet mindent elsöprő szeretetet és törődést a gyermek iránt, ez a könyv viszont bebizonyítja, hogy egy apa is lehet az év szülője.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/12/konyvkritika-jay-mclean-…

>!
Szil78
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Ez a tortenet oldalrol oldalra torte ossze a szivem. Annyi rossz es annyi fajdalom volt benne, megis tudtam mosolyogni idonkent, mert azert voltak vidam sot vicces reszek is. Na de a vege….most komolyan, hogy lehet igy befejezni?!?!?

>!
ƨɔɴом P
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Ilyenkor vérzik a szívem, mikor egy teljesen jó és ötletes alaptörténetet vág taccsra a szerzője két olyan értelmetlen karakterrel mint Becca és Natalie…
Josh és Tommy a könyv két fő pillérei, imádtam a kapcsolatukat, imádtam, ahogy Josh kiállt érte, és magát ahogy nevelte. Josh egy roppant jó karakter és hallelujah végre egy könyv, ami deszkázásról szól! Na de ott van a mérleg másik oldalán Becca és Natalie, akik egy az egyben lehúzzák azt a nyelvet… Natalie tettére szerintem nincs magyarázat, sem a kor, sem a körülmények hazárd játéka, egyik sem elegendő indok arra, hogy ezt tegye valaki. spoiler
A másik „csoda” a könyvben Becca… szörnyű, ami vele történt ez tény, de ennyire rémesen megírt karakterrel már régen találkoztam. Annyira egysíkú volt, és annyira ki volt az egész csak rá élezve. Nekem sok volt. A kezdeti kis titokzatossága még oké volt, de mikor egyre jobban ástuk bele magunkat, majd egyre többször „küzödött a démonaival” és gondolt meg tett baromságokat, na itt mondtam, hogy elég volt. Sőt, ez az egész avatáros spoiler baromság is egy nagy blőd f***ság. Ha tényleg így lenne, akkor nem az lenne a végén, hogy spoiler
Hiszti, na az van benne, bőven több is, mint kellene. Azt sajnálom amúgy, hogy Chloe csak Josht tette helyre és Beccához már nem volt pár keresetlen szava. Amúgy Chloe-t nagyon bírtam, ahogyan Huntert is, kár, hogy ők nem kaptak több szerepet.
Kíváncsi leszek, hogy ezt hova tudja még emelni az írónő, remélem Beccának egy kis észt sikerül a történetbe írnia, mert ez így édes kevés lesz.

2 hozzászólás
>!
Narutofan98
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

„A könyvről magáról először a Sorok Között Könyves Blogon olvashattam, amikor megkapta a borítóját. Előtte max annyit hallottam, ahogy az egyik lelkes molytól, hogy végre az egyik kedvenc íróját is elhozza neki a KMK kiadó idén. De igazán a blog bejegyzés hozta meg a kedvemet a könyvhöz, és azonnal elő is rendeltem. Azonbelül is az egyedülálló apuka részen. Nagyon szeretem azokat a történeteket, ahol egy apukának kell megküzdeni az általában nőkre háruló nevelési problémákkal.”

Bővebben: https://konyvmania26.blogspot.com/2019/12/konyv-jay-mcl…

>!
Mimibookworld
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Őszintén megmondom, nagyon vártam ezt a könyvet, talán nagyobb elvárásaim voltak mert a téma abszolút ötvözte azt a két dolgot amit szeretek. A deszkázást és a romantikát. Ennek ellenére nem avattam most kedvencet.

A legjobban azon lepődtem meg, hogy a könyv végén kiderül, folytatásra számíthatunk. Számomra ez elég furcsa volt hiszen teljesen lezártnak éreztem ezt a történetet.

Joshua 16 éves. Egy nap a barátnője Olivia valami olyasmit közöl vele amire egyáltalán nem számított. Terhes, és megakarja tartani.

Joshua kiáll mellette, akkor id ha az egész család ellenzi a korai gyermekvállalást.

A kis Tommy megszületik, tündéri gyermek, Olivia még is folyamatosan panaszkodik a szoptatás és az egyéb velejáró kellemetlenségek miatt. Majd 1 hónap után se szó se beszéd eltűnik és Josh egyedül marad a kisfiúval.

Mivel a szülők teljesen elfordulnak tőle ezért az utcára kerül, munka nélkül.

Egy nap úgy dönt eladja az egyetlen dolgot amit szeretett a múltban, a deszkáját, hogy valami kis plusz pénzhez jusson.Ám ekkor egy idős hölgy aki végignézi a fiatal srác szenvedését karjában egy csecsemővel, segítő kezet nyújt neki, mitöbb befogadja őket.

A hölgy mintha beindítana ezzel egy folyamatot, Josh életében feltűnnek a régen látott családtagok, barátok. Mindannyian segítenek, hogy jobb életük legyen.

Ám ekkor megjelenik a hölgy unokája a smaragdszemű Becca, aki teljesen felkavarja Josh szívét és elméjét.

Becca is kemény dolgokon ment keresztül, így együtt próbálnak kapaszkodni valami másba, ami segít nekik elviselhetőbbé tenni az életet.

De mi van akkor ha a múlt sötét árnyként lebeg a fejük fölött, amitől úgy tűnik nem szabadulhatnak?

Tetszett a Josh&Becca közötti szerelem kialakulása, mindkét szereplő szimpatikus volt számomra. Természetesen a végére teljesen megértettem, Becca reakcióit az emberi érintéstre, érzelmekre. Mégsem volt az igazi.

Azt hiszem a szikra hiányzott, és egyszerűen úgy éreztem képtelenek a kommunikációra. Ha valami nem volt rendben, hát Josh kiabált, Becca magába fordult. Szenvedéssé tette az író azokat a pillanatokat is amiket egyébként szeretünk a romantikus könyvekben. A veszekedés – kibékülés kombót.

SPOILER!

Olivia újra feltűnése is nevetséges volt, hiszen Josh aki elvileg őrülten szerelmes Beccába simán megfektette volna, ha Olivia nem mond hülyeséget abban a pillanatban.

A másik Josh szülei… 3 évig felé sem néztek a harag miatt, majd később mintha semmi sem történt volna, a fiúk mellett álltak, az édesanya még sírt is örömében, hogy láthatja az unokáját, akit állítólag ezerszer látott a városban de előtte mindig elfordította a fejét.wtf?

Becca titkát is túl sokáig elhúzta az író, sokszor már nagyon untam ezt a hisztijáratot mire kiderültek az okok.

Utána nézve az eddigi értékeléseknek bebizonyosodott számomra, hogy mindenki bőven talált hibát a regényben.

Azt hiszem a tipikus depressziós tiniszerelmet és tinigondolkodást kár volt beleerőltetni Joshba aki 3 év gyereknevelés után valószínű nem így viselkedne a való életben.

Természetesen ha lesz folytatás elolvasom, remélem abba sikerül valós karaktereket, valós érzelmeket szőni, elkerülve ezeket a kliséket.

>!
Henczy005 P
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Rettentően zavart, hogy a könyv lapjain olyan nagy volt a sorköz, hogy ha összesűretettem volna őket, sokkal rövidebb történet jött volna ki. Kár a papírért. Tovább az is zavart, hogy rengeteg egy szavas sor volt. Nem volt indokolt. A betűméret is szándékoltan tűnt nagynak, hogy kitöltse a 352. oldalt.
A történet izgalmasan indult, olyan nézőpontból, ami érdekelt nagyon. De utána valahogy lapossá vált, és ebből nem is tudott kitörténi. Nagyon sajnálom, mert sokat vártam, és reméltem, hogy egy jó cselekmény fog kikerekedni. A szereplők sem fogtak meg. Olyan semmilyenek voltak. :-( Úgy lászik ez az év a csalódások éve. Mert több olyan regénybe futottam bele, amire azt gondoltam, hogy kár volt érte.


Népszerű idézetek

>!
pveronika

Komolyan, hányszor képes az ember darabokra törni, mielőtt a darabjai olyan apróra zúzódnak, hogy már képtelenség újra összerakni?

>!
pveronika

– Elpirultál, Joshua.
Tiszta idióta az emberi test. Pontosan tudja, hogy a zavar olyasmi, amit el kellene titkolni, erre mindent megtesz, nehogy véletlenül eltitkolhasd.

>!
konyvmolyblog

Van olyan áldozat, ami fontosabb valaminek a szereteténél. És van olyan szeretet, ami fontosabb bármilyen áldozatnál.

>!
konyvmolyblog

Bármennyit. Mert, ha csak egy egészen picit osztasz meg magadból, a semminél az is ezerszer jobb.”

>!
pveronika

– Azt mondtad, hogy az élet olyan, mint a deszkázás. Csak próbáljam meg és rugaszkodjak el, lökjem el a deszkát a talajtól, aztán hagyjam, hadd menjen. És ha minden klappol, utána már csak gurulok.

>!
pveronika

Megvan az a szitu, amikor rákattansz egy lányra a gimiben, és mindenfélét kitalálsz, hogy felhívd magadra a figyelmét? Amikor minden különösebb ok nélkül folyton egymásba botlotok, ha hallótávolságon belül van, direkt hangosan poénkodsz, hátha akkor majd jópofának tart? Vagy amikor megpróbálsz észrevétlenül beleszagolni a hajába? Nem mintha én ezt csináltam volna. Csak úgy általánosságban mondom. Mindenesetre körülbelül itt tartok. Korábban, amikor Tommy nem velem volt, órákig róttam az utcákat a deszkámon, aztán amikor besötétedett, és tudtam, hogy már senki sem lesz ott, megcéloztam a skate-parkot. Ehhez képest most gagyi trükköket csinálok a behajtón, és abban reménykedem, hogy észrevesz, és lejön. Kis híján bekopogtam hozzá, de mit mondtam volna? Csókolom, Becca kijöhet játszani?

>!
pveronika

– Van olyan áldozat, ami fontosabb valaminek a szereteténél. És van olyan szeretet, ami fontosabb bármilyen áldozatnál. És Tommy mindkettőnél fontosabb.

>!
pveronika

– Én is kedvellek téged.
Elmosolyodik, és rögtön közelebb húzódik.
– Akkor mi a gond? – kérdezi, és a keze már a lábamon van. Ezúttal hagyom. Az ajkamra harapva kimutatok a szélvédőn a rakodóra, ami Tommy izgatott visongásától kísérve szorgosan hordja a homokot a másik pickup hátuljába.
– Az. Az igazi, a külső világ.
– Ki nem szarja le a világot? – vonja meg a vállát Josh. – Mi majd a sajátunkban élünk.

>!
pveronika

Ha egész életedben csak színleled a boldogságot, lassan a megjátszás a részeddé lesz. Ott lesz valahol a nyugalom, a harag, a fájdalom és az elégedettség között. Pedig valójában nem más az, mint fásultság, annyi különbséggel, hogy mosolyogsz hozzá.

>!
pveronika

– Figyi, Josh!
– Igen, Chloe?
Sosem fogom elfelejteni, amit akkor mond:
– A boldogság és az önzés között óriási a különbség. Válaszd a boldogságot! A többi meg szabódjon meg!


Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Silverman: Girl out of Water – Lány a vízből
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Nick Hornby: Betoncsók
Julia Lewis Thomson: Többek között
Leitner Lili: Tűzzel játszók
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!