Kick ​Push – Lebegés (Lebegés 1.) 205 csillagozás

Jay McLean: Kick Push – Lebegés

A ​deszkázásban van egy utánozhatatlan pillanat. Egyetlen másodpercig tart az egész. Ha jó vagy, kettőig. Ha nagyon jó, háromig. A pillanat, amikor a levegőben vagy, a deszka valahol alattad, körülötted pedig semmi más, csak a lendület szele. A lebegés.

Tizenhat éves énem úgy gondolta, ez a legjobb érzés a világon. Aztán tizenhét évesen született egy kisfiam. És onnantól minden pillanat utánozhatatlanná vált. Még az a fájdalmas pillanat is, amikor az anyja elhagyott minket.

Tizenhét éves. Egyedülálló. Apa.

Ez lett az életem. Mégis valahogy mindennap megtaláltam a lebegés érzését; vagy legalábbis elhitettem magammal. De hazudtam – magamnak és a környezetemnek is.

Mindaddig, amíg fel nem bukkant ő: kreol bőr, hollófekete haj, smaragdszínű szemek.

Tudod, mi a szívás abban, ha a levegőben vagy? Valahogy le is kell jönni onnan. Van, hogy sikerül a trükk és a deszkára érkezel. Aztán ellököd magad és gurulsz tovább. De van, hogy elbuksz. Méghozzá… (tovább)

Jay McLean: Kick Push

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635612062 · Fordította: Pulai Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635612079 · Fordította: Pulai Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576433 · Fordította: Pulai Veronika

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Joshua Warden · Rebecca Owens (Becca) · Thomas Joshua Christian (Tommy) · Blake Hunter · Chloe Hunter · Henry Warden · Natalie Christian


Kedvencelte 24

Most olvassa 11

Várólistára tette 181

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Már megszoktam, hogy egy Rubin Pöttyös könyv olvasása során szörnyű múltra és összetört szereplőkre számíthatok, akik végigmennek a találkozás-nagy szerelem-szakítás-kibékülés kombináción. Itt ugyanez történt spoiler, mégis jóval gyengébbnek érzem az eddig olvasottakhoz képest. Az egész történet szappanoperás, mind a hirtelenséget, mind a csavarokat tekintve spoiler. A könyv első fele unalmas és lapos, a főszereplők már két szó után halálosan szerelmesek egymásba. Majd egyik pillanatról a másikra a történet felgyorsul, elkezdődik a sok drámázás, veszekedés, majd jajgatás. Átgondolatlannak és kidolgozatlannak érzem a cselekményt. Arról nem is beszélve, hogy a fülszöveg alapján egy deszkás történetre számítottam, ehhez képest ez az elem alig szerepel benne, valamint végig az érződik, hogy az írónő utána sem nézett ennek a sportnak spoiler.
A szereplőket sem sikerült megkedvelnem szörnyű múlt ide vagy oda, sőt sokszor inkább csak idegesítettek. A tetteik sokszor irracionálisak, valamint a legtöbben nagyon magasan hordják az orrukat és a megbocsájtás létezéséről sem hallottak még. Egyetlen normális és kedvelhető figura Tommy volt.

Nagyon kevés esélyt látok rá, hogy a folytatást is elolvassam. Sajnálom, de ez most nem az én könyvem volt.

10 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Megérdemli a történet az öt csillagot, a téma, a kidolgozás és a szereplők miatt is, de.
Úgy érzem ez az érzelmi hullámvasút már nem az én világom. Igen, be kell vallanom, öreg vagyok én már ehhez :)
Josh és Tommy nagyon édesek voltak együtt, minden elismerésem Joshé, aki mindent feladott 16 évesen, hogy jó apuka lehessen. De Natalie után Becca nem volt a legjobb választás. Egy összetört szívű fiú mellé egy megtört lányt odarakni csak még több drámát jelent. A szülőkre pedig haragudtam. Szívtelen dolog volt hátatfordítani a gyermeküknek. Még szerencse, hogy Josh és Tommy kapott egy mentőangyalt az idős Chezarea személyében.

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Gyönyörű. Fájdalmas. Felejthetetlen! Öt fényesen ragyogó csillagot kap és repül a kedvenceim közé. Elég nehéz szavakkal kifejezni, hogy mennyire szerettem. Magával ragadott, elvarázsolt és összetört. ♥
Jay McLean tavaly, a Heartache című duológiával lopta be magát a szívembe. Josh, Becca és Tommy történetét legalább annyira imádtam, ha nem jobban! Csupán pár oldal után megszakadt a szívem és potyogtak a könnyeim. Haragudtam mindenkire, aki hátat fordított a fiatal apukának! Beccán már a feltűnése percében éreztem, hogy rengeteg fájdalmat cipel a vállán. Egyedül Tommy tudott rendszeresen felvidítani, meg tudtam volna zabálni. A könyv nagy erőssége volt még, hogy a szerelmi szál mellett, sok szép gondolatot megfogalmazott az igaz barátságról, az apaság nehézségeiről és örömeiről, valamint a megbocsátás fontosságáról. Zokogva tettem le a könyvet. Sajnos nincs türelmem várni a kiadóra, angolul fogom folytatni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576433 · Fordította: Pulai Veronika
8 hozzászólás
pveronika>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Jay McLean az egyik kedvenc szerzőm, így hihetetlenül nagy öröm számomra, hogy végre-végre a magyar olvasókhoz is eljuthatnak történetei. Josh, Tommy és Becca története különösen közel áll a szívemhez, és most négy évvel azután, hogy eredetileg olvastam a könyvet, ismét elrabolt egy darabot a szívemből.

Josh 17 évesen, profi gördeszkás karrierjének kapujában válik apává, és miután a szülei kiteszik otthonról és a barátnője egy éjszaka eltűnik a Föld színéről, ott találja magát egyedül, pénz és fedél nélkül egy pár hónapos csecsemővel. A helyzet teljesen kilátástalannak tűnik, amikor is a segítéség egy nem várt helyről érkezik, egy idős, hawaii származású hölgy, Chazarae személyében, aki befogadja a fiút.

Három évvel később Josh még mindig Chazarae garázsa felett lakik, de közben lassan sikerült megtalálnia a lába alatt a talajt, és hatalmas szeretetben neveli Tommy-t. Egy nap Chazarae egy lánnyal tér haza, aki mint kiderül, az unokája, Becca.

Becca egy furcsa lány, aki nem beszél, nem szereti ha megérintik, és szinte soha nem hagyja el a szobáját, de ahogy telnek a hónapok, szépen lassan mégis sikerül megtalálnia a közös hangot először a kis ártatlan, édes Tommy-val, akinek egyszerűen nem lehet nemet mondani, majd később Josh-al is, aki tégláról téglára bontogatja le a falat, amit a lány gondosan maga köré húzott.

Érdekes módon kicsit más élmény volt másodjára olvasni ezt a könyvet. Visszaolvasva az előző értékelésemet, abban azt írtam, hogy Becca egy nehezen megkedvelhető karakter, ami talán igaz is, de úgy, hogy már előre tudtam, hogy mi történt vele, illetve olvastam a [[https://moly.hu/konyvek/jay-mclean-coast|második részt]], amiben igazán kibontakozik a karaktere, teljesen másképp láttam őt és az egész történetet, hiszen már eleve helye volt a szívemben.

Tommy most is levett a lábamról, imádtam minden jelenetet, amiben szerepelt. Josh szüleire rettenetesen haragudtam, őszintén nem tudom megérteni az ilyen szülőket, ellenben Chazarae kiemelkedő karaktere igazi fényt tudott csempészni a történetbe. Továbbra is kiemelkedőnek tartom, ahogy az írónő bemutatta a szülőség aspektusait, és azt, hogy milyen szépen megfestett volt a kontraszt Josh apasága és az ő vagy akár Becca családja között. Zseniális volt. A deszkás szálat és Josh-t is imádtam, és továbbra is ő az egyik kedvenc book boyfriend-em.

Idő közben lehetőségem volt elolvasni ennek a könyvnek a Where the Road Takes Me című előzménykötetét is, ami Josh legjobb barátairól, Hunter-ről és Chloe-ról szól. Bár nem volt tökéletes, de az a könyv is nagyon tetszett!

Ez egy olyan történet, ami hol mosolyra fakasztja az embert, hol kitép egy darabot a szívéből. Én nagyon szeretem, és úgy tűnik, hogy bármilyen nyelven is veszem a kezembe, újra és újra kedvencet avatok vele. Őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jay-mclean-kick-%e2%80…

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Ez aztán egy ízig-vérig igazi new adult könyv. Úgy érzem, mintha már nagyon régóta nem olvastam volna hasonló történetet, és ezért is imádtam ennyire. Egyszerre gyönyörű és fájdalmas. Mindjárt az eleje egy nehéz dologgal nyit, és később is érezni egyfajta szomorú hangulatot olvasás közben. Viszont mivel tele van cuki és aranyos részekkel is, így szerencsére nem csak a csüggedtség, a depresszió lengi be az egészet.
Nagyon tetszett, hogy Tommy volt a cuki ellenpólus, aki képes volt mindig vidámságot vinni a mindennapokba <3 Josh előtt le a kalappal, hogy mennyit gürizett, mennyi nehézséget, igazságtalanságot kellett elviselni 3 év alatt, ő mégse adta fel és harcolt tovább a fia boldogságáért. Megolvadt tőle a szívem, az biztos!
Becca nagyija, Chaz, egy igazi angyal, aki pont jókor lépett be Josh életébe, valamint az unokáját is felkarolta. Olyan szép (megtört) családot alakítottak ki. És nem csak ők hárman, hanem Josh barátai és családja is. Nagyon tetszett, hogy mennyit segítenek egymásnak. Persze mivel se Becca, se pedig Josh messze nem tökéletesek, így egy csomó hülyeséget követtek el. Josh nagyon sokszor megbántotta a lányt, viszont ő maga is annyia szenvedett belül… Legszívesebben már én is sírtam volna, főleg mikor megtudtuk mi minden történt Beccával.
Josh gördeszkázás iránti szenvedélye annyira szuperül lett leírva. Úgy éreztem, mintha én is átéltem volna vele a pillanatot, amikor teljesen beleszerett.
Nagyon várom, hogy mit hoz nekünk a folytatás. Én személy szerint egy totális cukormázas boldog, boldog végben reménykedem :))

Ella19>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

A borítója és a fülszövege is megtetszett a könyvnek, ezért is vártam már, hogy elolvashassam. A történet egy gyors szerelembe esés, szakítás, dráma és újra egymásra találásról szól. Nekem ez most egy kicsit sok volt. Kedvtől függ, hogy éppen van-e kedvem az ilyen könyvekhez. 2 vagy 3 nap alatt olvastam el, néha untam, néha viszont tetszett. Az eleje unalmas volt, gyorsan megtörtént a szerelembe esés, úgy, hogy közben semmit sem tudtak egymásról. Egy idő után viszont felgyorsultak az események, onnantól kezdve élvezhetővé vált. A szereplők viszonylag szerethetőek voltak. Tommyt és Josht sikerült megkedvelnem, nagyon cukik voltak. Josht nagyon becsülöm azért, hogy 16 évesen mindent feladott azért, hogy felnevelje Tommyt. Chezarea pedig az ő védő- és mentőangyaluk volt. Sajnos Becca nekem nem volt szimpatikus, nem sikerült megkedvelnem.
A 4 csillagot megérdemli a könyv, a következő részeket is el fogom olvasni szerintem.

ap358 P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

A fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet, és meglepődtem, mert minden hibája ellenére nekem tetszett a történet. Hosszasan sorolhatnám, mennyi kiakasztó gond van a karakterekkel, a reakcióikkal vagy a cselekménnyel, összességében mégis volt egy bája, és számomra pont a szélsőséges viselkedés adta a könyv szépségét. Azt hiszem, pont jókor talált meg a könyv.
Valahol a VP és az RP határán ingázik a történet.
Becca és Josh már nem középiskolások, de mind a kettejük életét olyan traumák és döntések befolyásolták, ami által életük ezen szakasza nem tudott kiteljesedni. Ennek köszönhetően Josh hiába nőtt fel az apasághoz és a munkához, szerelem és kapcsolatok terén megrekedt, akárcsak Becca. Kamaszos hévvel és lendülettel élték meg a köztük lévő vonzalmat. Becca titokzatossága túlcsordult, és Josh türelmes volt, de elérkezett egy pont, amikor már úgy érezte, tudnia kell a dolgokról. Becca zárkózottsága is érthető, mégis idegesített. Konfliktusokat szül, és Joshnál is elszakad a cérna, és egy ilyen korú fiútól vagy magatehetetlenséget, vagy tombolást várnék, és ő hozta ezt.
Pozitívum még, hogy a könyv hangsúlyt fektet a megbocsátásra, a családi kapcsolatok fontosságára és az önmegvalósításra is.
A karakterek és a történet is belopta magát a szívembe, és remélem, nem kell éveket várnom a folytatásra.

Enikő_Darai_Enii P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Volt már szerencsém Jay McLean-től olvasni és akkor sem kímélte az érzéseimet, így nem csoda, hogy most is okozott boldog, de megható pillanatokat is rendesen.

Ugyan nagyon élveztem Josh és Becca kapcsolatáról olvasni, de egyértelműen Tommy és Josh lopta el a show-t, ezzel együtt pedig a szívemet. A párosuk verhetetlen volt, bármilyen jelenetről is legyen szó kettejükkel, én teljesen elolvadtam.
Ám amíg ők boldogsággal töltötték meg a lelkemet, addig Becca összetörte azt, mert ez a sérült lány, aki a szépséget eddig csak lencsén keresztül látta, elkezdett rájönni, hogy az, amiről mindig is álmodott, egy nap talán valóra válhat.

Ez a könyv szól szerelembe esésről. Második esélyről. Elesésről, majd felállásról. A szülőségről. Barátságról. Deszkázásról, fotózásról. Az álmaink követéséről. Szeretetről és megbocsátásról. Imádtam minden egyes fejezetét, oldalát, szavát a történetnek. Őszintén, semmit nem változtatnék meg. Sőt, többet akarok! Több Josh-t, több Beccát és még annál is több Tommy-t! Imádtam a karaktereket, az érzéseket, tényleg mindent.
Olvassátok, faljátok, szeressétek! Mert a Lebegés egy felejthetetlen olvasmány, ami különleges helyet foglal el a szívemben.

RVivi P>!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

Hah, tudtam, hogy van értelme tovább próbálkozni a rubin pöttyös könyvekkel, mert még bukkanhatok jókra! Már a fülszövegből sejtettem, hogy tetszeni fog, a prológus pedig meggyőzött, de elkiabálni még nem mertem, ki tudja, fordul-e a sztori…

A két főszereplő múltja/története közül Joshé fogott meg jobban. Érdekes volt, jól állt a sztorinak, hogy van benne egy kiskölyök. Egyrészt szomorú volt, amin keresztül mentek, másrészt meg annyira aranyos, hogy így odavan a kisfiáért és ahogy neveli. *-* spoiler Azért Josh dührohamai kicsit zavartak. Nem mondom, hogy nem érthető, de ah, csóri Beccának ez nem hiányzik.

Chloe, Hunter, Chazarae, Tommy, Chris… Mindenki annyira szerethető volt, szerintem Natalie-n kívül mindenkit megkedveltem. Azt viszont még át kell gondolnom, hogy kell-e nekem a folytatás, mert nekem így tökéletes volt a vége. Lehet, hogy gonosz vagyok, de tökre olvastam volna már olyan könyvet, amiben nincs az, hogy a két szerelmes összejön a végén. És persze nem az akadályozza meg őket, hogy valamelyikük meghal, hanem az, hogy rájönnek, jobb nekik külön. :D

Viktória_Erdei >!
Jay McLean: Kick Push – Lebegés

„Nehéz elmagyarázni, milyen, amikor az életed minden egyes pillanatát csak színleled. Lélegzel, de nem létezel. Mosolyogsz, de nem vagy boldog. Bólogatsz és egyetértesz, de kicsit sem érdekel”

Emlékszem olvastam @pveronika értékelését a könyvről és megtetszett, amit írt róla. Szeretem a sportos, romantikus könyvet, így nem volt kérdés, hogy elolvasom.
Mindegyik szereplő szerethető, de akik igazán kitűnnek, az Tommy és Chaz. Chaz nagyi a legjobbkor jött Josh életébe. Hát Tommy, nagyon cuki volt, főleg amikor beöltözött és mondta, hogy ő Gyogyókanál Kapitány. :D Josh nagyon jó apukája Tommynak. Ami történt Beccával, az felkavaró volt olvasni, hogy tehet egy anyja ilyet. Natalie-ról ne is beszéljünk.
Beccának és Joshnak is vannak hibái, de kinek nincsenek. Lassan de biztosan elindultak a gyógyulás útján.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

konyvmolyblog>!

Van olyan áldozat, ami fontosabb valaminek a szereteténél. És van olyan szeretet, ami fontosabb bármilyen áldozatnál.

pveronika>!

Komolyan, hányszor képes az ember darabokra törni, mielőtt a darabjai olyan apróra zúzódnak, hogy már képtelenség újra összerakni?

pveronika>!

– Elpirultál, Joshua.
Tiszta idióta az emberi test. Pontosan tudja, hogy a zavar olyasmi, amit el kellene titkolni, erre mindent megtesz, nehogy véletlenül eltitkolhasd.

pveronika>!

– Azt mondtad, hogy az élet olyan, mint a deszkázás. Csak próbáljam meg és rugaszkodjak el, lökjem el a deszkát a talajtól, aztán hagyjam, hadd menjen. És ha minden klappol, utána már csak gurulok.

333. oldal

DarknessAngel>!

– Helló!
– Bocs, hogy ilyen későn hívlak.
– Neked sosincs későn, beszarikám. Minden oké?
Bólintok, bár ő nem láthatja.
– Megismertem egy lányt.
– Chloe mesélte. Már vártam, mikor hívsz – mondja, én meg látom magam előtt, ahogyan lustán elmosolyodik. – Hadd halljam! – (…) – Milyen a csaj?
– Eszméletlen dögös.
– De mennyire? Nyolcpontos vagy kilenc?
– Tizenszáz.
– Széééép!

Kapcsolódó szócikkek: Blake Hunter · Joshua Warden
pveronika>!

– Van olyan áldozat, ami fontosabb valaminek a szereteténél. És van olyan szeretet, ami fontosabb bármilyen áldozatnál. És Tommy mindkettőnél fontosabb.

Kapcsolódó szócikkek: Joshua Warden
pveronika>!

Ha egész életedben csak színleled a boldogságot, lassan a megjátszás a részeddé lesz. Ott lesz valahol a nyugalom, a harag, a fájdalom és az elégedettség között. Pedig valójában nem más az, mint fásultság, annyi különbséggel, hogy mosolyogsz hozzá.

Fruzsiv>!

– (…) Nem akarok olyan világban élni, aminek te nem vagy a része.

259. oldal, 28. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Joshua Warden · Rebecca Owens (Becca)
konyvmolyblog>!

Bármennyit. Mert, ha csak egy egészen picit osztasz meg magadból, a semminél az is ezerszer jobb.”

SzRéka >!

Jó érzés lélegezni. Egyszerűen lélegezni. Mert aki félelemben éli az életét, annak maga a lélegzés is folyamatos küzdelem.

28. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Courtney Cole: Ha elhagysz
Penelope Douglas: Szívatás
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Julia Lewis Thomson: Többek között
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Laura Silverman: Girl out of Water – Lány a vízből
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Katy Evans: Real – Valós