Nevernight (The Nevernight Chronicle 1.) 17 csillagozás

Jay Kristoff: Nevernight Jay Kristoff: Nevernight Jay Kristoff: Nevernight

The first in an epic new fantasy series from the New York Times bestselling author.

In a land where three suns almost never set, a fledgling killer joins a school of assassins, seeking vengeance against the powers who destroyed her family.

Daughter of an executed traitor, Mia Corvere is barely able to escape her father's failed rebellion with her life. Alone and friendless, she wanders a city built from the bones of a dead god, hunted by the Senate and its thugs. But her gift for speaking with the shadows leads her to the hearth of a retired killer, and a future she never imagined.

Now, Mia is apprenticed to the deadliest flock of assassins in the entire Republic—the Red Church. Treachery and trials await her with the Church’s halls, and to fail is to die. But if she survives to initiation, Mia will be inducted among the chosen of the Lady of Blessed Murder, and one step closer to the only thing she desires.

Revenge.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
440 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008399894
>!
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008179984
>!
HarperCollins, London, 2017
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008179984

9 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Mia Corvere · Mister Kindly · Ashlinn Järnheim · Aalea · Aelius · Carlotta · Jessamine Gratianus · Naev · Old Mercurio · Tric


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Jay Kristoff: Nevernight

A Goodreads-en található negatív értékelések már többször is elvették a kedvem a könyv elolvasásától, de végül mégis amellett döntöttem, hogy adok neki egy esélyt. És nagyon örülök, hogy így tettem.
Alapból szeretem az orgyilkosokról szóló történeteket, ezért reméltem, hogy majd ez is tetszeni fog.
Igaz, eleinte kicsit furcsának tűnt, főleg az első fejezet, és a stílusát is szokni kellett, de néhány fejezet után már sodort magával a történet.
Volt benne néhány kiszámítható mozzanat, ugyanakkor a cselekmény többször is olyan fordulatot vett, amit nem láttam előre, és ezáltal sikerült teljesen meglepnie.
A szereplők is rendben voltak, Miát, mint főszereplőt nagyon kedveltem. Minden kegyetlensége ellenére is képes volt megmutatni a könyörületes oldalát is, és ez nagyon tetszett benne.
A mellékszereplők is érdekesek voltak, Mister Kindly-t különösen szerettem.
A világfelépítés is egészen különleges volt, nagyon tetszett a Róma/Velence szerű atmoszféra.
Remélem a következő része is elnyeri majd a tetszésemet.

>!
HarperCollins, New York, 2017
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008179984
csilla123 >!
Jay Kristoff: Nevernight

MIND.BLOWN.
Új kedvenc! Imádtam az egészet, a világfelépítést, a szereplőket spoiler, a sötét hangulatát, ami elég komoly kontrasztot alkot azzal a ténnyel, hogy állandóan nappal van, és bár a Red Church-ben mondjuk többnyire sötét van, de mégis emiatt valahogy a Godsgrave részeknél is mindig úgy képzeltem, hogy este van (pedig sosincs este, vagyis csak nagyon ritkán). És a fordulatok! Na ezeket nem láttam előre, komolyan már azon gondolkoztam, hogy ennyire kiszámítható lesz ez? Hát nem! (Bár ezt a könyvet még akkor is imádtam volna, ha az.)
Mia fantasztikus főszereplő, se nem rossz, se nem jó, nem tökéletes, és persze hajtja a bosszú, ami elég jó motiváló tényező. spoiler És végig fenn tudja tartani az érdeklődést, pedig vannak kissé vontatott részek, de még így is olvastatja magát. Már akkor tudtam, hogy mennyire jó lesz ez, amikor az első fejezetben a szexet a gyilkolással állítja párhuzamba. De aztán jöttek a lábjegyzetek… Sok lábjegyzet. Hosszú lábjegyzetek. Egyedi ötlet elismerem, egy kevés nem is lenne rossz, de amikor oldalakon keresztül a lapok felét több bekezdéses lábjegyzet teszi ki, az nagyon ki tud zökkenteni. Ez az egyetlen negatívuma a könyvnek, mást nem tudnék felhozni, mert ezt leszámítva szerintem tökéltes volt. Amire nagyon kiváncsi leszek a folytatásban, az hogy mit is jelent igazából az, hogy valaki darkin, mert erről sajnos nem sok minden derült most ki, és hát Mister Kindly is nagy kedvencem lett Mia mellett.

U.i.: Ez miért is young adult?
U.u.i.: Kezdő angolosok szerintem kerüljék!

13 hozzászólás
manami P>!
Jay Kristoff: Nevernight

Az írásmód – amit imádtam, engem abszolút rajongóvá tett – sokaknak nem fog tetszeni, pl. ha valaki még tanulja az angolt, vagy elveszíti a kedvét, vagy le fogja tenni a könyvet pár oldal után, hiszen nem csak nagyon nehézkes (ugyan csak a könyv első negyedében, de néhol anyanyelvűként is), de kifinomult szókészlet is jellemző rá, tehát szókincsét tekintve nem egy YA kategória (ez pedig végig igaz). Ezen vagy túl kell jutni, vagy feladni – sajnos (vagy nem sajnos). Nekem kifejezetten tetszett, szóval nem bántam, mert láttam logikát a „virágos” nyelvhasználatban, és annak elhagyásában is. Kicsit félek is, hogy ezt miképp oldják majd meg magyarul, hogy őszinte legyek.

Azt pedig tudni illik, hogy mesélőnk (akár egy krónikás – egy nagyon jellegzetes, és erős személyiséggel rendelkező krónikás) egy külső szemlélő a (jövőből), aki még lábjegyzeteket is készít nekünk – ezeket nem kötelező elolvasni, így csak azok tegyék, akik szeretnék a világot színesebbnek látni, s nem bánják, ha kicsit kizökkennek (már ha kizökkennek) a történetből. Szerintem ezek a lábjegyzetek; egyszerűen zseniálisak voltak. Nem csak azért, mert legtöbbjük eszméletlen humoros volt, hanem azért is, mert olyan valóságossá tették a történéseket, mintha csak egy kevéssé száraz „történelemkönyvet” vettem volna a kezembe. Egyszerűen a földhöz ragasztották a cselekményt, hátteret adtak a történéseknek anélkül, hogy egy „új lány vagyok a suliban, pls. magyarázzatok már el mindent nekem is” szereplőt kellett volna bedobni a történetbe.

Ez nem fog tetszeni mindenkinek – amivel nincs is semmi baj –, de én már a történet felekor kedvenceltem Kristoff urat, később pedig, nos igen, a könyvet is.

Viszont, a világ zseniális, remekül kigondolt, és csodásan kombinálja az általunk jól ismert kultúrákat. A mágia pedig talán még ennél is jobb… Le a kalappal!

Előre bocsátanám: a könyv nem YA, egyáltalán nem. A szereplők egy része tizenéves, de ezen kívül semmi sincs, ami egy YA történetet idézne – szerintem. Sőt, a tini szereplőink ostobák, de ezt belátva elfogadják mások segítségét, és mikor felülkerekedik az arroganciájuk, és azt hiszik magukról, hogy nyeregben vannak, veszítenek… spoiler

Helyenként nagyon sötét, brutálisan erőszakos,véres, és nyílt szexuális leírásokat tartalmaz – de ezeket nem bántam, sőt, kifejezetten örültem nekik. Mindig az volt a problémánk, hogy „a könyv csak mesél, nem mutat semmit”, na itt most láthatjuk, mi történik egy alapvetően teljesen átlagos lánnyal, akit gyilkosnak képeznek. Ugyanis Mia, a főszereplőnk – aki a szívemhez nőtt –, pont ilyen.

Az „én vagyok a legjobb gyilkos” karaktertől messzebb nem is eshetett volna a lány (pedig kicsit féltem tőle). Nem volt mindenben tökéletes, és ha valamiben jobb is volt, mint a többiek, annak okára kaptunk magyarázatot: Mister Kindly, példának okáért. Mia nem tökéletes karakter; imbolygó. Hol határozott, hol nagyon gyenge – ahogy egy tinédzser lánynak lennie is kell –, de bármi, bárhogy is legyen, jó ember.

A többi karakter? Abból kiindulva, hogy Mia a Vörös Templom tanulójává lesz, több másik fiatallal együtt, előre látható, hogy kapunk sablonos karaktereket is. Ez valahol elkerülhetetlen, ha jól belegondolunk. Itt is előfordult egy (inkább kettő) ilyen szereplő, de ő sem volt vészes. A többiek pedig… hát, le a kalappal. Mindenki érdekes volt, egytől egyig emlékszem minden fontosabb tanulóra, az oktatóknak nem csak a személyisége, de a hangja is elkülönül a fejemben – még a szókészletük is teljesen más, így pl.: „sexy” vs. „sensual”.

Kedvencek: (Mia után)Trick spoiler, nagyon a szívemhez nőtt. Emellett Hush spoiler az, akire nagyon kíváncsi vagyok. De persze Ash és Cassius spoiler. Ó, és Mister Kindly… hát őt meg se említsük inkább, a halálom.

A történet nagyon jól sikerült (íme, végre megkaptuk amit akartunk, látjuk a folyamatot, ahogy egy gyilkos képeznek, nem csak a képünkbe tolják, hogy „nesze, ő a legjobb, hidd el, vagy… kit érdekel”), egy-két fordulatot látni lehetett előre spoiler, de a legtöbb nagy meglepetést okozott.

Volt egy-két dolog, ami nem tetszett: Trick és Mia barátságának alapjait átugorjuk. Tudjuk, hogy sok időt töltenek együtt… és mégis, mivel Mia szemszögéből látjuk az egészet, ezt is megértettem valahol… hiszen nem Trick véleménye spoiler a fontos spoiler. Ilyen volt még Lotti esete is. spoiler Viszont Lotti esetében is megértem valahol a helyzetet… + A végkifejletkor annyi még rendben is van, hogy Mia elvesz egy csomó spoiler, de ahogy ezek soha spoiler, kicsit túlzás. + spoiler

Ám ezek ellenére is azt mondom, főleg egy trilógia első kötetéről beszélve, hogy remek volt. Tényleg.

És már úton van a következő rész… alig várom, ebből mi sül ki.

Asren229>!
Jay Kristoff: Nevernight

Nehezen tudnám szavakkal leírni ezt a könyvet, hiszen sokkal többet adott nekem, mint amire számítottam volna. Kreatív és érdekes világfelépítés, főleg a környezet és az olasz elemek beépítése, érzelmes, de mégis kiemelkedő karakterek. Az író nem finomkodott, volt vér és szex, de ez nálam üdítően hatott, mivel nem számítottam rá, ráadásul még hozzá is adott és nem zökkentett ki, mindennek volt értelme és következménye.
Negatívum viszont a sok lábjegyzet a könyvben, néha igen nagy számban és hosszban, de igazából a végére már annyira nem is zavart, néha jót is derültem rajtuk, van pár elég vicces… De ha valaki ezt nem hátránynak, hanem segítségnek fogja föl, hogy bővíti a világot, akkor máris sokkal jobban élvezhető.
Imádom ezt a könyvet, minden hibája ellenére, másodszor is ugyanolyan jó volt olvasni, ha nem könnyebb és élvezetesebb.spoiler

lafayette P>!
Jay Kristoff: Nevernight

Hűha, úgy éreztem egy örökkévalóságig tartott mire befejeztem ezt a könyvet, de megérte. Először ebookon kezdtem el olvasni, de hamar rájöttem, hogy sokkal szerencsésebb lenne papíralapon a szöveg formátuma miatt, de erről kicsit később..
Maga a könyv gyönyörű kívülről és belülről is. Iszonyú jó a felépített világ, a három nap, az istenek, minden. Ráadásul van egy nagyon könnyen megkedvelhető assassin főszereplőnk, a sötét humorral megáldott Mia, aki képes manipulálni az árnyékokat és van egy árnyékmacskája, akinek Mister Kindly a neve. Szóval a könyv nagyon erős világfelépítésben és karakterekben. Van egy jellegzetes ókori Róma hangulata a könyvnek egy kis Velencével fűszerezve, szóval elég mix, de iszonyú jól ki van gondolva. Imádtam a könyvben, hogy nem fogta vissza magát az író, itt nem voltak tabuk, csöpögött a vér, ahol kellett, még erotikus jelenetet is kaptunk. A cselekmény is az elejétől a végéig izgalmas volt, talán az első 100 oldal ami kritikus lehet és itt jutunk el a könyv gyengeségéhez.. mégpedig az írásmódhoz.
Mondjuk úgy, hogy az egyetemi tankönyveimben hozzá vagyok szokva a féloldalas lábjegyzetekhez, de egy olyan könyvben, ami szórakoztatni hivatott nem annyira.. és itt a könyv első 1/3-ban kb. 2 oldalanként kapunk egy féloldalas lábjegyzetet (ezért is volt veszett ügy az ebookon olvasás). Ezek a lábjegyzetek teszik ki a világfelépítés nagyját, ami szerintem elég lusta megoldás. Egy idő után megvallom át is ugrottam ezeket (csak felidegeltek), de enélkül sem éreztem, hogy lemaradtam volna valamiről. A másik dolog pedig, hogy elég nehéz a könyv nyelvezete, sok a metafora, elég lírikus, kezdő angol olvasmánynak semmiképp nem ajánlanám.. :D

Blue_Nadine P>!
Jay Kristoff: Nevernight

Előre kijelentem, hogy a csillagozás az én személyes preferenciáimról szól. Ha valakinek tetszik/tetszett, amit én majd itt hibának sorolok fel, akkor minden rendben van.
Nem is akarom nagyon húzni az egészet. A lényeg tulajdonképpen, hogy nagyon tömény volt. A szöveg maga rettentően nehéz, legalábbis egyes részeken kifejezetten. És akkor vegyük mellé még ezt a lábjegyzetes dolgot. Meg kell mondanom, hogy emiatt az újítás… vagy inkább maga a gondolat miatt kap MisterKristoff egy fél csillagot… mert ötletes és új, de számomra végül át esett a ló túloldalára. Amikor egy történet szempontjából nem kifejezetten érdemleges információt taglal lábjegyzetben nem hogy egy egész féloldalon (azaz a lábjegyzet betölti a lap felét), hanem több oldalon át… Az már több a soknál. Főleg, hogy ez az egész azt eredményezte, hogy folyamatosan kizökkentett a történetből, amibe így is nehezen passzíroztam magam az írásmód miatt.
Ehhez még azt is tegyük hozzá, hogy Tric-en kívül szinte senkit nem tudtam megkedvelni. Nem volt senkivel kifejezetten nagy gondom, jól megvannak alkotva, csak valahogy… nem tudok törődni a jövőikkel. Így csak vonszoltam magam a lapokon. (Az első 40 oldalt a két és fél órás vonat út alatt sikerült elolvasnom, mikor olyankor már 150 oldalt letudok.)
Úgyhogy ja… ez nem jött be. Pedig ígéretesnek tűnt, mert maga a világ érdekes – főleg ez az olaszos beütése igazán sokat dob rajta – (még ha szerintem kicsit túlságosan ki van dolgozva, akármennyire hülyén hangzik is ez), a karakterek is rendben vannak – még ha én magam nem is tudtam törődni értük, logikai bakik nincsenek –, és gondolom később sok minden egyéb őrületes dolog történik majd a könyvben.
Tulajdonképpen mostanában jó szériám volt szinte minden könyvet nagyon szerettem, amit olvastam, úgyhogy gondolkoztam is mikor fog ez megtörni… Hát megvolt. :/

10 hozzászólás
Darkness>!
Jay Kristoff: Nevernight

Ha le akarom írni ezt a regényt, akkor csak egy szó ugrik be: Zseniális

Minden egyes sort imádtam. Bár a végére a történtektől lelki roncs lettem és a szívem majd megszakadt, de akkor is imádtam! Mintha csak az ízlésemhez alkották volna meg ezt a könyvet. A high fantasy legjava. A világfelépítés valami eszméletlen. Imádtam ezt a középkori Velence, Róma hangulatot. Bérgyilkosok. Bosszúvágy. Szerelem. Gyilkosságok. Jól kiépített mágiarendszer. A térképek gyönyörűek. A karakterek mind egyediek és cselekvőek. A főszereplőnk okos, ravasz és hihetetlenül badass. A cselekmény csak úgy pörgött… és a fordulatok a végén… kiszámíthatatlan volt legalábbis számomra. IMÁDOM.

Nem találom a szavakat. Bár a könyv végére még sok kérdés maradt bennem, de bízom benne, hogy a triológia további két könyvében választ kapok rá. *-*

Ajánlás

Garantálom, hogy akik ha csak egy kicsit is szerették az Üvegtrónt, akkor ezt a könyvet imádni fogják. Bárki, aki egy egyedi fantasy világba akar belecsöppenni, ne habozzon elolvasni ezt a könyvet. Viszont a nyelvezete szerintem nem kezdő „angolul olvasóknak” való. Megkíván egy adott szókincset.

Még egyszer: IMÁDTAM!

4 hozzászólás
áfonyamuffin>!
Jay Kristoff: Nevernight

Túl sokáig tartott elolvasni ezt a könyvet, mondjuk ez nem azért volt mert nem tetszett. A könyvben Mia Corvere karakterét követjük, ahogy beáll a Red Church-höz, ami lényegében egy iskola orgyilkosoknak. Végig követjük az ő útját attól kezdve, hogy odaér, végig a tanulmányain keresztül. Meg kell, hogy mondjam, hogy amint meghallottam az orgyilkos szót rögtön elakartam olvasni a könyvet. Emellett pedig nagyon jó dolgokat hallottam erről a könyvről és nem is csalódtam. Nagyon tetszett a világ felépítése, ahogyan megismerhettük a világ történelmének egyes darabkáit és a vallást is. Ezek az információk rendre a lábjegyzetekben voltak, ami nagyon érdekes volt, hiszen a fantasy könyvekre ez nem jellemző. Bár meg kell, hogy mondjam a sok információ néha eléggé sok tudott lenni néha. Nagyon tetszett a narrátor stílusa, vicces volt és egy teljesen egyedi személyiséggel rendelkezett, ami nagyon üdítő volt. Külön tetszettek a római elemek a világfelépítésben. Az az időszak az egyik kedvencem a világ történelemben, így ez teljesen levett a lábamról.

Nagyon tetszettek a karakterek, még a rosszak is. Viszont nem igazán kerültek közel a szívemhez? Talán ez volt az, ami számomra hiányzott a könyvből, és az ok, amiért fél csillagot levontam. Mia és Tric mindketten kegyetlen gyilkosok, de mégis megőrizték az emberi oldalukat is, ami nagyon tetszett megint csak. Persze a sötét oldalukat is nagyon élveztem. Tetszett a barátságok, melyeket Mia kötött Red Church-ben, főleg a vicces beszélgetések, amik mindig megnevetettek.

Összességében nagyon tetszett a könyv, de valami számomra hiányzott és sajnos nem tudom megmondani, hogy mi is volt az. De nagyon várom, hogy a következő könyvet olvashassam és kiderüljön mi fog Mia-val történni!

Serenity87>!
Jay Kristoff: Nevernight

Nagyon tetszett! A humor nagyon ott van, a világ eléggé sötét és véres, a főszereplő pedig a maga tökéletlenségében nagyon szerethető. Már az első fejezet is fantasztikusan van megírva és a többi sem okozott csalódást. Alig várom, hogy elolvassam a másik kettőt! :)
Nem tudom ki rakta rá az „ifjúsági” címkét, de az író Twitteréről idézve:
„PSA Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel Nevernight is not a YA novel. If the opening line isn't enough of a clue, I cannot help you”

2 hozzászólás
rumpelstiltskin>!
Jay Kristoff: Nevernight

-hát valahol a 3.5-4 csillag között ingadozott végig, de mivel az elejével nagyon szenvedtem, inkább lefelé kerekítek.
-az elején tényleg nagyon nehéz volt belerázódni az egész stílusba, olykor olyan mondatok voltak, hogy csak pislogtam, hogy tulajdonképpen így minek, meg miért, máskor viszont nagyon bejött az írás… de kellett vagy 100-120 oldal amíg hozzászoktam ehhez és a világhoz is.
-ezek a féloldalas lábjegyzetek is elég kizökkentőek voltak, bár fel voltam készülve rájuk, de túl sok információ nem maradt meg belőlük, viszont érdekes megoldás volt. jobbnak tűnt, mintha hosszas erőltetett elmagyarázása lett volna a világnak, és sokat szerintem az átugrásával se veszít az ember, de érdekes volt, és egy idő után ezt is megszoktam.
-valahogy viszont a cselekmény megint nem jött át nekem… gyakorlatilag a nagyrésze ez az orgyilkos iskolás téma, ami nagyon emlékeztetett a red sisterre(főleg pl. a mérgekkel foglalkozó részek), és az emiatt a tanulók között kialakuló versengés, ami annyira nem kötött le.
-viszont a végére elkezdett érdekelni, mi is történik, meg miért, a darkines dologra is kíváncsi vagyok, ráadásul a második rész spoiler, szóval mindenképp folytatom, mert van benne elég sok potenciál.
-tényleg ilyen hullámzó volt nekem az egész, voltak részek, ahol halálra untam magam és szenvedés volt olvasni, máskor viszont teljesen belemerültem és letenni is alig akartam.
-a karakterek se nőttek annyira hozzám, Tricet és Asht még nem nagyon tudtam hova tenni, viszont Miát nagyon megszerettem. erős, de nem mindig, és követ el hibákat, néha meginog és nem tudja rögtön, mi a helyes döntés, de ennek ellenére mégis egy határozott, okos főszereplő, és alig várom, hogy lássam a fejlődését.
-Mr. Kindly a fénypontja az egésznek, annyira szerettem minden jelenetét.


Népszerű idézetek

csilla123>!

there are more dangerous things around here to put in your mouth …”
Mister Kindly peered at her through the gray pall.
“… dweymeri boys, for example …”
“O, bravo. Been working on that one for a while, have we?”
“… most of yestereve …”
“Time well spent, then.”
“… there are more dangerous ways i could —”
“All right, all right. Enough. The last thing I need to hear before my execution is you criticizing my choice in penises.”

325. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere · Mister Kindly
csilla123>!

“Is that wise?” Mia said.
“What?” the old man blinked.
“This is a library. You can’t smoke in a bloody library.”
“O, shit…”
The old man plucked his cigarillo, pondered it briefly, popped it back into his mouth.
“What if the books catch fire?” Mia asked.
“O, shiiiiiiiit,” the old man said, exhaling a cloud that made Mia’s tongue tingle.
“Well … can I have one, then?”
“One what?”
“A smoke.”
“Are you daft?” The man peered at her through his improbable spectacles. “You can’t smoke in a bloody library. What if the books catch fire?”

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere
Nymeria96>!

“Sometimes weakness is a weapon. If you’re smart enough to use it.”

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Old Mercurio
lafayette P>!

If you can’t hurt the ones who hurt you, sometimes hurting anyone will do.

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere
csilla123>!

Glad to be the thorn in your side, bitch…

427. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere
lafayette P>!

How better to make us forget who we were, and shape us into what they want us to be?
Flawed as it might be in other’s eyes, this was her face. Mia wasn’t sure how she felt about these people taking it away …
Own nothing, Mercurio had said. Know nothing. Be nothing.
Mia breathed deep. Swallowed hard.
Because then you can do anything.

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere · Old Mercurio
lafayette P>!

A traitor’s just a patriot on the wrong side of winning.

Beatrice8 P>!

“Will it hurt?” he asked.
“… That depends.”
“On what?”
“Whether you want me to lie or not.”

Shadowprincess>!

„You've heard the saying the quickest way to a man's heart is through his stomach?”
„I always wondered about that, ” Tric frowned." Ribcage seems much quicker to me. "


A sorozat következő kötete

The Nevernight Chronicle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire
Kristin Cashore: Graceling
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Cassandra Rose Clarke: Assassin's Curse
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Laura Sebastian: Ash Princess
Kristen Ciccarelli: The Caged Queen
Sara Raasch: Frost Like Night