Godsgrave (The Nevernight Chronicle 2.) 9 csillagozás

Jay Kristoff: Godsgrave Jay Kristoff: Godsgrave Jay Kristoff: Godsgrave

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Young ​assassin Mia continues her journey for revenge in this new epic fantasy from acclaimed author Jay Kristoff.

Jay Kristoff's masterful ability to create immersive universes continues to impress in this new fantasy, which continues where we left off with assassin Mia in her high-stakes quest for revenge.

Mia has found her place among the Blades, but many in the hierarchy think she hasn’t earned it. She’s no closer to avenging her family; in fact, she’s told directly that Consul Scaeva is off limits. But Mia has her own suspicions about the Red Church’s motives.

When it’s announced that Scaeva will be making a rare public appearance at the conclusion of the gladiatorial games, Mia sells herself into bondage to enter the games. Beneath the arena floor, Mia finds new rivals and allies. But as she is forced to kill those she counted as friends on the arena sands, those she trusts begin to question her cause and she’ll be forced to fight for her life with… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
446 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008399900
>!
HarperCollins, New York, 2018
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008180065
>!
HarperCollins, London, 2017
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008180065

3 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Mia Corvere · Mister Kindly · Eclipse · Ashlinn Järnheim · Aalea · Furian · Matteo · Old Mercurio · Sidonius · Teardrinker · Wavewaker


Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Jay Kristoff: Godsgrave

Te jóságos ég!
Nem számítottam rá, hogy az első rész eseményei után egy ennyire ütős folytatást olvashatok.
Számomra messze lekörözte a Nevernight-ot, pedig már azt a részt is szerettem.
A történet érdekes irányban haladt tovább, és egészen meglepő fordulatokat vett, főleg az utolsó 30 oldalon. Brutális volt és kegyetlen, akárcsak az első része, ugyanakkor szívfacsaró pillanatok is akadtak benne, főleg egy-két karakter halálánál.
Miát továbbra is szuper főszereplőnek tartom, és az új mellékszereplők közül is voltak, akiket egészen megkedveltem.
Ashlinn is nagyobb szerepet kapott ebben a részben, bár még mindig nem tudom, hogy mit gondoljak róla. Sajnálom, de még mindig nem bocsátottam meg neki, amit spoiler tett, de az utolsó mondatok után úgy tűnik, hogy ebben is lesznek változások.
A világfelépítést és a könyv hangulatát változatlanul imádom, a gladiátor játékok pedig olyan témát biztosítottak, amivel még egyetlen olvasmányomban sem találkoztam.
Nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba, és már alig várom a befejező részt.

>!
HarperCollins, New York, 2018
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008180065
lafayette P>!
Jay Kristoff: Godsgrave

Jay Kristoff most nagyon haragszom! Hogy lehet így bejezni egy könyvet? És még utána hencegsz is! :D
https://media.giphy.com/media/lXiRlbiuPYe3z2LVS/giphy.gif

Na, miután kidühöngtem magam térjünk is rá a lényegre.. Ez a könyv az egyik legjobb folytatás, amit valaha olvastam! :D
A történet 8 hónappal a Nevernight eseményei után játszódik, ebben a részben már jobban megismerjük a világot, amit Jay Kristoff kreált. Annyira, de annyira imádtam ezt a világot! Már az első részben is nagyon bejött, de most, de most.. :D Le se tudom írni szavakkal. Van benne egy Római Birodalom beütés, kis Velence ráadásul mindez egy rendkívül egyedi köntösben. Az események annyira pörögnek, hogy egy pillanatra sem unatkoztam, rengeteg vér, gladiátor harcok, ármány és cselszövés. Mia, Mister Kindly és Eclipse folyamatosan szolgáltatják a kellő mennyiségű humort is. Mister Kindly és Eclipse civakodásain annyira jól szórakoztam, ahogy adják ezt a kutya-macska ellentétet az valami zseniális. :) A szerelmi szál is érdekesem alakult.. spoiler Nagyon tetszett, hogy ebben a világban semmi sem teljesen fekete vagy fehér, Mia szüleiről is kiderül néhány dolog, és ettől lesz az egész zseniális.
Röviden: csodálatos világ, nagyon szimpatikus karakterek, folyamatosan pörgő események.. de az a vég!!
Még mindig nem tudom túltenni magam rajta. spoiler

csilla123>!
Jay Kristoff: Godsgrave

Először is leszögezném, hogy tetszett a folytatás, Mia karakterét még mindig imádom, tetszett, hogy a bosszún való rágódás mellett végre észrevette azt is, hogy az élet nem csak vele volt igazságtalan, és hogy mégis mi folyik a világban körülötte. Tetszett a gladiátoros koncepció is, sokkal érdekesebb, mint az előző részben a bérgyilkos kiképző, és szerettem az új szereplőket spoiler. A könyv stílusát is nagyon szeretem még mindig, és sokkal barátibb a lábjegyzetek mennyisége is, aminek külön örültem.

Összességében egy nagyon jó történet lett. De nem mint folytatás. Bár élveztem, de végig bennem volt, hogy jó, jó, de ez lényegében az első rész újraírva. Mia újra a nulláról kezdi, kiképzések sora következik, amit időközben próbatételek szakítanak félbe, barátokat szerez, pedig nem akar, és persze nem hajtja más, csak a bosszú, emelett pedig újra találkozik egy darkinnal spoiler. Ha ez lett volna az első rész, valószínűleg úgyanúgy sikerült volna elkápráztatnia, de így sajnos nem. spoiler A darkin dologról semmi újat nem tudunk meg, persze az elején, meg a végén kapunk (akárcsak az első részben) újabb sejtelmes utalásokat, hogy itt ez fontos szerepet fog még játszani, de ennyi. A másik pedig a spoiler

Megkapja a négy csillagot, mert összességében tényleg tetszett, de azért remélem a harmadik rész már nem az első rész újragondolása lesz, és sikerül továbblépnünk a kiképzősdin. Mia most már elég edzett harcos, foglalkozzon a történet érdekesebb dolgokkal.

2 hozzászólás
Darkness>!
Jay Kristoff: Godsgrave

Nem tudom, mit érezzek a könyv iránt, mivel egyszerre fog el a bánat és az öröm is, ha rá gondolok. Már az első is egy mestermű volt, de ez a folytatás… még jobb an darabokra tépte a szívemet. Ma egész nap próbáltam megnyugodni, hagytam leülepedni a könyv iránti érzéseimet, így készítve fel magam az értékelésre. Megpróbálom nem csak az imádom, zseniális, fantasztikus stb. szavakat használni.

Az értékelés csupán az első kötetre lesz valamelyest spoileres, a másodikra nem. Szóval… kezdjük az elején! Ebben a kötetben részletes betekintést nyertünk a gladiátorok életében ebben a világban Mia szemszögéből, továbbá az egész Iteryan Republic városaiba elkalandozunk és nagyobb betekintést nyerünk a világba. Már az elején rengeteg új megválaszolatlan kérdés tevődik fel Mia szüleivel, a darkin „fajjal”, a Red Church-csel és minden egyébbel kapcsolatban. Annyi finom utalás van benne, annyi sejtetés, és annyi titok övezi az egész világot, szereplőket, hogy az elmondhatatlan. A gladiátoros téma nyerő nálam. Bár fantasy, de ugyanakkor teljesen hű a Római Birodalom elemeihez. Általában olyan könyvekkel szoktam találkozni, amik inkább nagyban játszanak. Vagyis az egyik főszereplő tuti herceg, király, főúr, vagy valami magas pozícióban lévő személy. Kifejezetten érdekesnek találtam, hogy a gladiátoros részekben Mia mellett rabszolgák voltak a mellékszereplők, akiknek a múltukba láthattunk és érezhettük a szimpátiát, amit Mia érzett irántuk. spoiler

Az egyetlen negatívum, hogy még mindig nem kaptam meg a kellő mágia dózisomat. Beszél itt a hosszú lábjegyzetekben a Mágus Királyokról meg alkímiáról, de a darkin mágia és az albínó ikrek mágiáin kívül még nem volt semmi. Már az első könyv első oldalaitól kezdve azt várom, hogy valaki csiholjon tüzet a két kezével, vagy fagyassza meg a vizet az elméjével, de semmi. Könyörgöm Jay Kristoff bácsi, legyen a befejező kötetben egy picivel több mágikus dolog. *bociszemek*

Hát igen… a vége. A vége kegyetlen volt. Előszörspoiler sírtam. Majd az utolsó 25 oldalt végigbőgtem. Ami az utolsó 25 oldalon történt… pfu… sokkoló. Aki jót akar magának, az ne olvassa el addig, míg meg nem jelenik a befejező rész.

Büszke vagyok magamra, hogy sikerült megállnom az imádatom kimutatását. De azért a végére csak leírom: IMÁDOM!!! ^^

rumpelstiltskin>!
Jay Kristoff: Godsgrave

mindenképp jobb volt, mint az első rész, bár még mindig szenvedtem, hogy újra elővegyem, ha egyszer leraktam. viszont legalább mikor olvastam, tetszett, nem unatkoztam, és voltak benne egész jó dolgok.
a gladiátoros vonal jobban bejött, mint az előző részben a bérgyilkosiskola, és kiderült ez-az Mia szüleiről és a darkinekről is, de még mindig nem elég, szóval ez a rész legalább érdekel, ha az egész bosszúállós dolog annyira nem is. illetve a mellékszereplők, akik Miával egy helyen voltak is szerethetőek voltak, Mister Kindly és Eclipse civakodása pedig a fénypontja az egésznek.
itt még a románc is jobban bejött, bár nekem kicsit olyan random volt az egész, de legalább spoiler


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

“Life is pain, and loss, and sacrifice.”

385. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Furian
lafayette P>!

Conquer your fear, and you can conquer the world . . .

csilla123>!

Information was power, and power was advantage.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere
csilla123>!

The wolf does not pity the lamb,
And the storm begs no forgiveness of the drowned.

csilla123>!

“Can you see Leonides?”
“Aye, there.” Teardrinker nodded across the stockyard. “The fat bastard.”
“…They’re all fat bastards.”
“The fattest bastard, then.”

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere · Teardrinker
csilla123>!

“I don’t want to hurt you, Crow,” Matteo said.
“And why not? Because I might hurt you back?”
“Because… you’re a girl,” he said.
(…)
“Take hold of your fucking jewels,” she said. “Maybe your mother raised you to treat us all as delicate flowers, maybe you’re just thinking with your cock. But there are no girls on the sand. No mothers or daughters. Sons or fathers. Only enemies. You spend a moment worrying about what’s between your opponent’s legs you’ll find your head parted from your body. And what good will your fool cock do you then?”

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Matteo · Mia Corvere
Nymeria96>!

“Death is the only promise we all keep. This life we live… there is room in it for love, Mia. But a love like autumn leaves. Beautiful one turn. A bonfire the next. Only ashes the remainder.”

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aalea · halál
Nymeria96>!

“There's no softer pillow than a clear conscience.”

370. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lelkiismeret · Sidonius
csilla123>!

“Lies,” Mia whispered. “You’re speaking lies.”
“No, Mia,” Sid said. “I’m just speaking difficult truths.”

368. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Corvere · Sidonius

A sorozat következő kötete

The Nevernight Chronicle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristen Ciccarelli: The Caged Queen
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Elise Kova: Earth's End
Jennifer Anne Davis: Cage of Deceit
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes
Alison Croggon: The Crow
Christopher G. Nuttall: The Gordian Knot
Melinda Salisbury: The Sin Eater's Daughter
Marie Rutkoski: Bridge of Snow
Stephanie Garber: Legendary (angol)