Rule ​(angol) (Marked Men 1.) 94 csillagozás

Jay Crownover: Rule (angol) Jay Crownover: Rule (angol) Jay Crownover: Rule (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

I ​had loved Rule Archer since the first moment I ever laid eyes on him. He was everything I shouldn't want and the only person I went out of my way to not try and please. He only saw me as a brat, and an entitled, stuck up princess but worse than that all he saw when he looked at me was his deceased twins girl. It broke my heart because as much as I had loved Remy Archer there was never anything romantic between us and no matter how hard I tried to convince myself that loving Rule was a terrible idea, my poor heart just wouldn't listen. We tolerated each other, barely and had forged an uneasy alliance until one night I had too much to drink and changed the way we were forever. Suddenly life long secrets were no longer hidden and the one thing I always wanted for myself seemed obtainable as long as I was willing to go through hell to hold onto it.

Shaw Landon was a class act and I had no idea what to do with her. She was tied to my family, tied to the person that was my… (tovább)

>!
William Morrow, New York, 2013
434 oldal · ASIN: B00CGZXRQ6
>!
HarperCollins, London, 2013
432 oldal · ISBN: 9780062302373
>!
William Morrow, New York, 2013
432 oldal · ISBN: 9780062302403

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Rule Archer · Shaw Landon · Rome Archer


Kedvencelte 29

Most olvassa 6

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Jay Crownover: Rule (angol)

Nagyon jó volt ez angolul is! Nagyon szeretem ezt a részét a sorozatnak, többször el is olvastam már magyarul. A többit csak angolul tudtam, így, hogy ez a sorozat is kipipálható legyen, gondoltam elolvasom ezt is angolul.
Egyáltalán nem éreztem „tehernek”.
Volt pár szófordulat, amit még nem hallottam, de annyira egyértelmû volt, h nem is kellett utánanézni, mi a fordítása.

3 hozzászólás
ƨɔɴом>!
Jay Crownover: Rule (angol)

Ereztetek mar ugy, hogy raneztek egy boritora es az olyan elemi erovel vonz titeket, hogy a konyvet azonnal el kell olvasnotok?! Azon felul persze ott motoszkal a tudatalattitok legmelyen, hogy valami megmagyarazhatatlan ok miatt lehetetlen, hogy az adott konyvet ne szeressetek az elso soratol az utolsoig. Nos nalam ez a konyv abszolut ilyen volt.

Azt kell mondanom, hogy eppen a fentiek miatt rettegtem tole, hogy oriasi pofara eses lesz, de hala olyan beltartalommal bir, hogy azonnali kedvencem lett. Szerintem megvolt benne minden, amitol egy konyv jonak minosul: drama, humor, erzelmek es egy abszolut erdekesnek mondhato tortenet. Persze nem mondanam, hogy hibatlan volt, de minek keressem benne a hibakat mikor ket olyan foszereplo van benne, mint Rule es Shaw?! Hosszu ido ota Shaw az a noi karakter, aki egyszerre volt idegesito, am megis kedvelheto, mert olyan elveket vallott, amik miatt a masik oldala tompult szamomra. Rule pedig hat Rule… azt hiszem nagyon sokan vagyunk, akik vagynak egy hozza hasonlo rosszfiura. Mindig is azt vallottam, hogy a tetko, piercing, motor halalos kombinacio, es bar ha motort most nem kaptunk a tobbi tokeletesen jelen volt, de azt hiszem Rule szemelyisege es taraja karpotolt a motorert minket.
A szuloket egyszeruen nem tudtam kedvelni egyetlen pillanatig sem, de azt hiszem ez ertheto, meg ugy is, hogy Rule oldalarol tudjuk, hogy miken mentek keresztul. A mellekszereplok kozul vicces modon pont Jet es Ayden voltak azok, akik felkeltettek az erdeklodesem. Elobbire szerintem leginkabb a metal miatt lettem figyelmes, es igazan bantam, hogy keveset szerepelt; addig utobbi Shaw baratnojekenti szereplesevel vivta ki azt, hogy erdekeljen a tortenete, ezen felul persze a karaktere is erdekes es kedvelheto.

Osszesegeben azt kell mondanom, hogy bar nem vallom magam egy romantikus alkatnak nagyjabol az enem 20%-a az, de Rule vallomasa szo szerint ledontott a labamrol, ahogyan a tortenete is. Mindenkinek csak ajanlani tudom!

Kawaii_vIVIv>!
Jay Crownover: Rule (angol)

Te jó ég! Nem találok szavakat. Fantasztikus könyv volt. Igaz, az elején azt hittem nem fog tetszeni, mert ahogy olvastam, olyan semmilyen érzés kerített hatalmába, de aztán észre se vettem és magába szippantott. Rule szüleinek a viselkedése kiakasztott, legfőképp az anyjáé. Shaw szüleitől szintén a hajamat téptem, ott is ugyebár a drága anyuka kavar be…
Gabe…na őt ütném palacsintasütővel :D Egy jellemtelen alak, undorító féreg.
Imádtam ezt a sok és különböző érzelmet, amit kiváltott belőlem ez a könyv. Megérte elolvasni! ;)

Timiii>!
Jay Crownover: Rule (angol)

IMÁDTAM! *-*
Minden egyes sorát IMÁDTAM!
Már az eleje ledöbbentett. Egy ilyen srác, mint Rule egy olyan lánnyal, mint Shaw? :o
Egymásnak szöges ellentétei. Mégis Shaw már kiskora óta szerelmes Ruleba, de mindenki azt hiszi, hogy Rule ikertestvérévél Remyvel járt. De Remynek volt egy titka, amiért ez megvalósíthatatlan lett volna. Számomra a nagy titok, nem volt nagy titok. xD
Én már a legelejétől kezdve tudtam.
Rule tetkós (mindenhol), piercinges (OTT IS!!!!!xd), nagy darab, tarajos (amit lilára, kékre, zöldre vagy amilyen hangulatára színez).
Shaw okos, szép, bőre, mint a frissen esett hó (egy darab tetkó, piercing sincs rajtaxd).
És ez a két ember megtanulja, hogy mi az igazi kapcsolat, milyen lehet a szerelem, két ilyen különböző emberben.
Rule anyját nem szerettem, de megértettem és a végén nagyon tetszett, hogy közeledett Rulehoz, hogy végül mégis csak elfogadta a segítséget.
És a vége :$ Egyszerűen…ÁHW:$
Szeretnék Rulehoz menni, hogy tetkót csináltasson nekem ;) Igaz, hogy akkor én is OLYAN CSAJ lennék :P xd

Caladril>!
Jay Crownover: Rule (angol)

A legreálisabbnak érzett történet, amit az elmúlt hónapokban olvastam!
Nincsenek túlidealizált karakterek, a párbeszédek valósághűek, a jellemfejlődések példaértékűek, hihetőek (kivéve talán Rule anyjáét, ami ha nem is meseszerű, de mindenképp hirtelen volt).
A történet is imádnivaló, nincsenek benne túlzások. Folyamatosan alakulnak a kapcsolatok, szépen lassan minden és mindenki a helyére kerül. Megvannak benne azok a fokozatok, amiktől tényleg hitelesnek érzem a könyvet.
Pont ezért örültem annak is, hogy Rule-ból nem lett egyik pillanatról a másikra egy romantikus idióta, egy hősszerelmes nyálgép. Ahogy Shaw, én is önmagáért szerettem meg. A lázadó, szabad, szókimondó vagányságáért. Na, meg az őrült külsejéért! :) Imádtam minden egyes tetoválását és piercingjét, még ha csak a lapokon keresztül is!
Shaw szintén elnyerte a szimpátiám, hiszen annak ellenére, hogy a történet elején igen erőteljes megfelelési kényszerrel küzdött, mégsem nevezhető egy pillanatra sem gyenge jellemnek. Akármennyire is fájdalmas volt neki, mégis kiállt Rule mellett, és segített neki, ahogy csak tudott. Ezt nagyon becsültem benne. A könyv végére pedig igazán magára talált, és egy nagyon belevaló csaj lett belőle.
A mellékszereplők közül Cora volt a legkiemelkedőbb, teljesen kész voltam a beszólásaitól! Alig várom, hogy még többet kapjak belőlük! :)
A könyv 2/3-nál volt egy átmeneti unalom, amiért viszont a befejezés teljes mértékben kárpótolt!
Összegezve imádtam! Talán a karaktereket még inkább, mint a történetet, ezért is vagyok nagyon kíváncsi a többiek sztorijára is!

6 hozzászólás
lilice>!
Jay Crownover: Rule (angol)

No, itt egy újabb kétszemszöges badboy-goodgirl történet, az ilyenekért valamiért remeg a térdem, úgyhogy muszáj volt ezt is olvasni. És tetszett. Nagyon.
Totál különböző karakterek, elcseszett családi kapcsolatok, titkok és egy pszichopata expasi is van a történetben, utóbbi szál hálistennek nem dagályos-fehérlovas-herceges-megmentős módon beleszőve, hanem hihetően megírva.
Bírtam Rule és Shaw kapcsolatának alakulását, nem volt első látásra szerelem (Rule részéről legalábbis), lassan és nem könnyen mentek a dolgok, megszenvedtek egymásért, de megérte. És azok a tetkók! Meg frizurák! Fúúú! Rule nem semmi pasi lehet :)
Sorozat nyitódarab, májusban várható a következő könyv, amelyben Rule haverja+Shaw barátnője találnak egymásra. És aztán a többi srác is a bandából szép sorjában, ha minden igaz. Várom.
Ami pöttyet levon az olvasásélményből, az a nem kevés gépelési hiba, meg a tagolás ordító hiánya; magánkiadásról van szó. De annyira nem zavaró, szóval ez ne tartson vissza senkit.

1 hozzászólás
Casperson>!
Jay Crownover: Rule (angol)

Hű, hát ez valami fantasztikus élmény volt, én mondom nektek gyerekek. Kellett ez most nekem, de nagyon. Először fogalmam sem volt róla, hogy ez nekem ennyire be fog jönni meg őszintén szólva álmaimban sem gondoltam volna. Nagyon nyögdelősen kezdtem neki többször le is tettem, de elhatároztam, hogyha nem kezdek neki akkor valószínűleg nem is tudom meg, hogy milyen igazából. Most itt ülve viszont nagyon örülök, hogy nem adtam fel, mert gazdagabb lettem egy csodálatos élménnyel.
Mint tudjátok és lehet is látni szinte mindenevő vagyok könyvek terén (talán a horror nem áll köze hozzám, de ez szerintem mentség) viszont van egy kiemelkedően kedvenc műfajom és az nemmás, mint a New Adult. Ezt érzem magamhoz a legközelebb és minden megvan benne ami nekem kell.
Jay-től még életemben nem olvastam talán e miatt is kételkedtem, de nem okozott csalódást és pont ez a lényeg. Szerintem jól megfogja a karaktereket és tudja, hogy merre akarja vinni a cselekményt. Bár nem állítom, hogy a könyv nem vérzik több sebből, mert ez nem lenne igaz, de mégis van neki egy furcsa nyugtató hatása amivel a markába tud tartani. Vannak gyengepontjai, de kérdem én kinek nincs? És, ha azt vesszük figyelembe, hogy magánkiadás a könyv akkor ezeket a hibákat is el lehet nézni, mert nincs profi szerkesztő aki megtudná osztani a tapasztalatait, tudását a szerzővel. De ezen nem kívánok lovagolni, mert úgysem lehet javítani rajta másrészt add némi valóságérzetet a könyvnek.
A könyvet ajánlom a romantika illetve a New Adult kedvelőknek!

Bővebben a blogomon:
http://caspersonolvasmanyai.blogspot.ro/2013/09/jay-cro…

Lex>!
Jay Crownover: Rule (angol)

Nem igazán akartam elolvasni ezt a könyvet, de láttam, hogy nagyon jók az értékelések, a legtöbben odáig meg vissza vannak érte, hát egye fene alapon adtam neki egy esélyt. Direkt úgy indultam neki, hogy nem vártam tőle sokat. Abszolút tucat story-nak gondoltam, a sok bad guy-good girl love story-k egyikének, ami már a könyökünkön jön ki. És ugyan nem tudom, mi az írónő siker receptje, de rohadtul működik.

Már a legelején kiderül, hogy Rule egy elég durva családi dráma kereszttüzében áll, ami szinte azonnal meg is alapozta iránta az érzéseimet. Hiába volt nyilvánvaló, hogy a srác egy érzéketlen barom, ige-igen a tipikus bad guy, mégis szinte az első pillanattól volt benne valami megkapó. Azonnal érződött, hogy mennyi minden van a felszín alatt, hogy egy igazi csiszolatlan gyémánt a srác.

Aztán ott van Shaw, aki makulátlan kívül és belül, de róla is szinte azonnal kiderül, hogy nem él fenékig tejfel életet, hiába a gazdag szülői háttér. És akkor még nem is említettük a totál idióta ex-boyfriend-et. Az a srác… na az ilyeneket kéne a hátsó kertben elföldelni a fa alá. Shaw szüleit meg a tetejére lapátolni. Két ekkora gyökeret!
Shaw és Rule nem semmi egy különc párost alkotnak, de imádtam, ahogy egyre közelebb kerültek egymáshoz, és hogy mind a ketten megváltoztattak valamit a másikban. Eleinte rendkívül humoros volt a kapcsolatuk és sweet, aztán viszont, ahogy az elvárható, egyre komolyabbá vált. És annyira lehengerlőek voltak Rule szavai, a vallomásai, a… minden. Annyira imádtam! És a végén a szülinapi ajándék Shaw-tól… :D

Vicces, hogyha a történet előtt odajött volna hozzám egy csupa tetkó és piercing srác, olyan gyorsan spuriztam volna a másik irányba, mint a huzat, most viszont kicsit már másképp látom őket. Eddig is tudtam, hogy a tetoválások egyfajta önkifejező művészeti eszközök, de sosem értettem az olyan embereket, akik tetőtől talpig beborították magukat mindenféle ábrával. Az egy-két mintával valahogy sosem volt gondom, de ha már valakinek az egész karját lefedték a képek, az valahogy taszított. Hát, Rule egy kicsit megváltoztatta a nézőpontomat. (Ez persze nem azt jelenti, hogy ezentúl csak tetkós srácokat fogok gusztálni az utcán. :P – Update: De most komolyan, miért jön azóta minden nap szembe velem egy? :D) És muszáj megemlítenem, hogy napokig nem tudtam elszakadni annak a bizonyos sellő tetkónak a gondolatától. :D

Amit nem igazán értek, hogy miért kellett az írónőnek magánkiadásban megjelentetnie a könyvet. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egyik kiadó sem kapta fel a fejét erre a regényre. Mindenesetre ennek ugyebár meg volt az a hátránya, hogy tele volt helyesírási hibákkal. És biztos több is volt benne, mint amennyit én, mint az angolt idegen nyelvként olvasó, észrevettem. :(

Nem kérdéses, hogy öt csillagot kap, ezzel szinte azonnal tisztában voltam. Nem érzem azt, hogy bármiért is le kéne vonnom az értékéből. Az egyik legjobb pozitív csalódás volt az évben ez a könyv.

_Dany_>!
Jay Crownover: Rule (angol)

IMÁDTAM! Már a barátnőm többször mondta, hogy kezdjem el olvasni mert kíváncsi ő is rá és végül elkezdtem. De nem bántam meg egyik legjobb könyv amit nemrégiben olvastam. Tetszett, hogy Rule felvállalja önmagát még akkor is ha teljesen kiborítja vele a szüleit. Shaw egy nagyon szerethető karakter volt rengeteg családi problémával. Viszont a szülőket szerettem volna már jól képen törölni meg Gabe-t is. A többi karakterrel nem volt problémám. Csak annyit tudok hozzátenni: Kell a folytatás!!

4 hozzászólás
Picichef>!
Jay Crownover: Rule (angol)

Nem rossz, nem rossz!
Nem pontosan az amit vártam a szöveg alapján… Don't get me wtong!! Minden igaz benne, de valahogy nekem azért sokkal… kevésbe depisebb, mint a fülszöveg :D
Meg kell mondjam, hogy igazából nagyon tetszett…. de hogy akkor miért nem adom meg a teljes 5 csillagot? … Nem tudom. Csak valahogy nem megy rá a pont arra az i-re :/
Összességében jó volt, tényleg. A szereplők szerethetők, a cselekmény kicsit kiszámítható, de mindenképp szerethető az is :)
Ajánlom! :)


Népszerű idézetek

Caladril>!

„Holy shit you're Shaw? You're freaking real? Unbelievable! Guys Rule's girl is here and she's like an actual girl with an actual brain. Un-freaking-believable.”

Cheril>!

“You make me think everything will be okay.”

Kapcsolódó szócikkek: Rule Archer
krisztin1>!

“I do know how to be nice.”
“Only when you want something.”
“True enough. I want her.”
“Looks to me like you got her.”
“Now I just need to figure out how to not screw it up.”

_Dany_>!

„What the fuck?”
He shook his head and pointed a finger at me. „That's the girl you complain about driving home every weekend? That's the girl you whine endlessly about walking in on you when you're acting the fool? That's the girl you dodge calls from and avoid like the plague? Geez Rule I never knew you were gay.”

Caladril>!

Honestly I'll be super glad to never have to see Rule's pierced junk again.

Caladril>!

„You think her mom's just gonna let you roll up to the house and let you in?”
„I don't care, I need to talk to her so I'm going to talk to her.”
Rome winked at me and saluted me with his coffee cup. „Atta boy. Call me if they have you arrested I will totally come get you out.”

Caladril>!

She made a face at me and put her phone away. „I almost saw your boyfriend naked this morning.”
I laughed at the look on her face. „I don't know what to say to that, you're welcome?”

krisztin1>!

I’m learning easy things never really pay off. It’s the things that make you work that really matter.

krisztin1>!

[…] If any of my boys were lucky enough to find a girl that made me feel the way Shaw did I would do whatever it took to make sure they saw it through to the end. Love like this wasn’t to be missed even for those of us that had never realized it was out there.

Cheril>!

“You’re still a little punk that can’t hold his liquor but somewhere along the line you really did turn into a man I’m proud to call my brother.”

Kapcsolódó szócikkek: Rome Archer

A sorozat következő kötete

Marked Men sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love
Colleen Hoover: Regretting You (angol)
L. J. Shen: Broken Knight
Penelope Ward: Gentleman Nine
Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward
Cora Reilly: Bound by Vengeance
Anna Todd: After We Fell
Kim Holden: Bright Side (angol)
Leylah Attar: The Paper Swan